Green card çıktıktan sonra evlilik vs.
-
@sash mülakat tarihi belli olduğu zaman DS260 formunu açtırıp güncelleme yapıcaktık. Çünkü mülakat tarihi belli olmadan dosya açtırma isteğini fazla dikkate almıyorlar diye biliyorum.
-
@cisilhayat dediğiniz gibi kazandıktan sonra evlenen herkes mülakat tarihi belli olduktan sonra eşini ekliyordu. Mülakat sırasını kaçırmamak için.
Bu yeni uygulamada nasıl olacak ben de merak ediyorum. Buraya (veya ilgili başlığa) gelişmelerden haber verirseniz çok sevinirim.
-
@cisilhayat Green card çıktıktan sonra evlilik vs. içinde söyledi:
@crazycells , eşim 2019 talihlilerinden. Mülakat sonuçları mayıs 2018 açıklandıktan hemen sonra eşim DS260 formunu kendi adına (bekar olarak) doldurup gönderdi. Eylül 2018 de nikahımızı kıydık, yani şuan evliyiz. 4 gün önce KCC den belgelerinizi gönderin diye mail geldi. Eşim daha öncesinde bekar iken şuan medeni hali evli olarak değişti.
1- Belgeleri sadece eşimin adına mı yollamalıyız?
2 -Medeni hali değişikliğini bildirmediğimiz için sorun olur mu?Bu konular hakkında daha önce konuşuldu fakat bu sene KCC' den gelen mail kafamızı biraz karıştırdı. Bu sebepten dolayı sorularıma cevap alabilirsem çok sevinirim. Teşekkürler.
-
Su durumda guncel belgeleri gonderip (esinizin evli oldugunu gosteren) ayrica medeni durum degisikligini yapabilmek icin DS260 formunun acilmasini talep edin. Hem belgeleri kabul edip, hem de DS260 formunu acacaklardir diye tahmin ediyorum.
-
Hicbir sorun olmaz, isteyebilecekleri tek sey butun formlardaki bilgileri guncelleyip guncel belgeleri gondermeniz olur.
-
-
@crazycells bende ds 260 doldurdum, kcc belgeleride gonderdim. Fakat suan kiz arkadasimla birlikte gitmeyi planliyoruz. Bu durumda suan evlensek onu surece basil dahil edebilirim?Mulakat tarihi belli olduktan sonra esini ekleme nasil oluyor?
-
@Orcun-Yigit, içinde söyledi: Green card çıktıktan sonra evlilik vs.
@crazycells bende ds 260 doldurdum, kcc belgeleride gonderdim. Fakat suan kiz arkadasimla birlikte gitmeyi planliyoruz. Bu durumda suan evlensek onu surece basil dahil edebilirim?Mulakat tarihi belli olduktan sonra esini ekleme nasil oluyor?
evlendikten sonra sorunuzu bir daha sorun isterseniz, surecte oldugunuz yere gore yonlendirelim. Cunku hangi asamada oldugunuza gore yapacaginiz seyler degisebilir.
-
@crazycells basvuru yaptik 1-1,5 ay icinde evlenmis olucagiz. Bu arada KCC den evrak onayi henuz gelmedi. Esimi karti almadan surece dahil edebilirimiyim, ewt ise nasil edebilirim?
-
@crazycells Evlilik icin randevu aldik 1-1,5 ay icinde evlenmis olacagiz. Bu arada KCC ten evrak onayi henuz gelmedi. Esimi surece nasil dahil edebilirim?
-
@Orcun-Yigit, içinde söyledi: Green card çıktıktan sonra evlilik vs.
@crazycells Evlilik icin randevu aldik 1-1,5 ay icinde evlenmis olacagiz. Bu arada KCC ten evrak onayi henuz gelmedi. Esimi surece nasil dahil edebilirim?
Evlenmeden edemezsiniz maalesef.
Once resmi olarak evlenmeniz lazim, sonra sorunuzu bir daha sorabilirsiniz. KCC'ye email gonderip form acacaksiniz kendisi icin.
-
Merhaba herkese mesela cekilise katildim, kazandim 4-5 ay icinde (turk) nisanlimla evlenecek oldugumu alinan tarihi dugunu vs mulakatta mi soyluyorum yoksa oncesinde bir yere bildirip soylemem ve sureci her ikimiz icinde hizlandirmam mumkun mu? Pasaportum soyadim hersey degisecek bu surecte…Bu sureci yavaslatir mi? Bilgisi olanlar beni aydinlatabilirse sevinirim…
-
Merhaba green card çıktıktan sonra evlenmek ile ilgili bir sürü bilgi kirliliği var…
bunu temize çıkartmak adına bu süreci yaşayan biri varsa ondan adım adım bu bilgileri almak isterim…
green cart çıktı…formu ne kadar süre içinde doldurmam gerek… evlenmeden hemen gönderip süreci başlatmak mı iyi? Düğünü aradan çıkardıktan sonra (1-2 ay içinde) yeni bilgilerle mi?
1 ay ? -2 ay? hemen ?
Evlendim formu doldurdum… sonra o form tekrar nasıl açılıyor?
Kcc ye örnek nasıl bir mail atıldığını belirtebilir misiniz? Baya “to whom it may concern” diye başlayan bir maille mi belirtiyorum talebimi yoksa bir formatı var mı? Ne diyorum ben evlendim bilgilerimi yenilemem gerek ve eşimede bir form lğtfen mi diyorum…Bu form talebin bir örneği var mı? Hemen yanıt geliyor mu? Mülakat tarihi ne kadar zamanda gelebiliyor formları gönderdikten sonra ?
ben evlendim diye belirttikten sonra eşime de ayrı form açılıyor mu?
Buna nerden giriyoruz onlar mı link gönderiyor ?
Bitmeyen sorular…. Biri ayrıntılarıyla tane tane alternatifli sorularla yanıtlarsa sevinirim ve lğtfen güncel bilgilerle teşekkürler şimdiden -
Merhaba, dün akşam itibari ile mülakat maili aldım. Şu an partnerim ile evlenmeyi düşünüyoruz. Onu bu sürece nasıl dahil edebilirim. Henüz kayıt vs. oluşturmadım ve bu sürecin son ayında olduğumuz için tekrar form açtırmak riskli mi olur? En mantıklı nasıl ilerleyebiliriz? Teşekkürler
-
@rosa8 tekrar form nasıl açtırılıyor mesela bende onu merak ediyorum... kcc ye mail mi atılıyor bu mail için bir örnek var mı mesela?
-
@debbieLA77 Merhaba, foruma hoş geldiniz. Bu soruların hepsinin ilgili başlıklarda cevapları mevcut. Aklınıza takılan soruları arama kısmından aradığınızda bir cevap bulabileceğinize inanıyorum. Forumdaki başlıkları ve deneyimleri okudukça bilgi sahibi olmaya başlayacaksınız. Gerekirse kendinize küçük notlar da alabilirsiniz.
Sorunlarınıza gelirsek:
Eğer çekilişi kazanırsanız en kısa sürede DS-260 formunu doldurmaya bakın.
DS-260 formunun oldurulduğu alanda Add Applicant butonuna tıklayarak eşinizi ekleyebilirsiniz.
Eğer kendi bilgilerinizi de (yeni soyadı vb) güncellemek isterseniz, KCC'ye e-mail atarak formunuzu açtırabilirsiniz. Ama bu tavsiye edilen bir durum değildir.
Mülakat tarihi ne zaman gelir işte onu bilemeyiz. Case Number'ınız Current (Aktif) olduktan sonra artık sadece bekleyeceksiniz.
Ayrıca içinizi rahatlatacak cevap sn. @crazycells 'in hazırladığı şu linkin 4. paragrafında :
ABD Yolunda Evlilik -
çok teşekkür ederim... çok güzel ve ayrıntılı bir cevap forumda ilerlemeyi daha yeni öğreniyorum... bilgiler çok fazla ve çok karışık geliyordu artık aralarından işime yarayanları cımbızlamıyı ve kaydetmeyi öğrendim :))) sevgiler tekrar teşekkür ederim
-
selamlar herekse öncelikle,
3 senedir iranlı bir kız arkadaşım var ve ciddi düşünüyoruz. Kendisi yıllar önce irandan göç edip geçici olarak türkiye de amerikadan haber beklemekteydiler. Yakın zamanda medikal kontrol için çağırıldılar muhtemelen olumlu sonuçlanacak.
Şu durumda o ve ailesi amerikaya giderse benimde sevgilisi olmam dolayısı ile gitmemin bir yolu var mı acaba?
Bilgisi olan biri varsa lütfen yardımcı olabilir mi ?
-
@rrezzerr sadece sevgili olmanız onunla abd'ye yerleşme imkanı sağlamaz.
hangi konu için abd'den haber beklemekteydiler, detay verebilir misiniz?
ona göre sorunuzu cevaplayalım.. -
@gucarslan Biliyorsunuz İran yönetimindeki sorunlar nedeni ile insanlar farklı ülkelere adı sanırım mülteci veya sığınmacı olarak başvuru yapıyor. İrandan gelenler için ise Türkiye görüşmeler bitene kadar konuk ülke görevi görmekteymiş. Kız arkadaşım ve aile yaklaşık 7 senedir bu şekilde Türkiye de ler . Ve ara ara ICMC ile görüşmeye çağırılıyorlardı. Yakında zamanda Kasım ortası gibi sağlık taraması için yine çağırdılar ICMC den ve sağlık genelde son aşama olanak biliniyormuş. Biz açıkçası burada evlenmeyi düşünüyorduk 7 yıl bekleyiş bitmediği için ama son durumlar sürpriz oldu. Evlensek onun gitme işlemlerine sorun çıkarırmı vs. diye şu an bir şey de yapamıyoruz. Belki benzer durum yaşayan biri vardır diye danışmak istedim. İlgiliniz için çok teşekkür ederim.
-
@rrezzerr anlıyorum..
burada önemli olan nokta, evlilik tarihinizin mülakat öncesi ya da sonrası olması.
eğer şimdi yaparsanız ve bu evliliği / ilişkinizi kanıtlayabilirseniz siz de aynı zamanda ilgili haktan yararlanabilirsiniz.diğer türlü abd'ye gittikten sonra bu süreci başlatırsanız, F2A sürecini yürütmeniz gerek.
ilgili süreç için bu başlığı inceleyin lütfen;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/ -
Bilgiler için çok teşekkür ederim , mülakat dediğiniz bu bahsettiğim sağlık görüşmesi olan mı acaba?
-
@rrezzerr bahsettiğim konsolosluktaki vize mülakatı.
sağlık raporunu sonrasında da alabilirsiniz ama aynı anda almanız elbette çok daha avantaj sağlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum