Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green card çıktıktan sonra evlilik vs.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
79 22 31.3k 14

• Merhaba dostlar, bu forumla tanışmam çok iyi oldu benim için çok yardımsever insanlar var hepinize teşekkür ederim benim biraz spesifik bir sorum olucak: Ben türk vatandaşıyım. Rus bir kız arkadaşım var ve dv2024 talihlisi. Mülakattan önce evlenmek istiyoruz. Ama bi sorunumuz var, şöyle ki ds formunu benle tanışmadan önce doldurmaya başlamış ve doldururken kızlık soyadını kullanmış. Bu sıkıntı yaratır mı? Çünkü soyadı evlendikten sonra değişecek. 2. Problem şu ki: kız arkadaşımın daha önce birlikte olup aldatıldığı ve ayrıldığı erkek arkadaşı, kendisini (henüz evlenmemiş olmalarına rağmen) ilerde evlenecekler diye spouse kısmına ekletmiş (bu illegal bir şey sanırım) ve kız arkadaşım bunu silemiyor. Bu durumu KCC ye mail atarsak ve ds formunu silmelerini istersek bu illegal hatayı farkederler mi? Ya da komple yeni bir ds formuna başlarsak kendimiz çözmüş olur muyuz? Yardımlarınızı rica ediyorum esen kalın.

• @Eser-0 resmi olarak evli olunmayan birini, eş olarak forma ekletemezsiniz.
    resmi evlilik yapılmadığı için de evrak belirtemezler ve bu mülakatta sorun yaratır.
    mülakata nerede gireceksiniz?

• @gucarslan mülakata ankarada girmek istiyorum ben ama müstakbel eşim polonyada girmemiz daha iyi olur benim case number çok yukarlarda diyor. Case numarası imzamda mevcut. Ankara sıkıntı olur mu?

• @Eser-0 rus vatandaşları polonya'da giriyor mülakata, tavsiyem siz de o şekilde planlayın.
    ilgili durum için de mülakat aldığınızda konsoloslukla iletişime geçip ilgili bilgileri düzeltin ve sizin bilgilerinizi forma ekleyin.
    bu arada mülaklat gelirse şuan yazan kişi için de mülakat mektubu geleceğini unutmayın, bunu değiştirme şansınız yok.
    sorduklarında yanlışlıkla eklendiğini belirtmelisiniz, resmi evlilik durumu olmadığı için belki sıkıntı yaratmazlar.

• @gucarslan Cevap için teşekkürler. Polonyaya gidebilmemiz için schengen almamız gerekiyor ben ve eşim için. Yol ve vize masraflarından kaçınmak adına gc mülakatını ankaraya taşımamızın bir yolu var mı acaba? Bizim dosya numaramız çok mu dezavantajlı? Ek olarak forumdan edindiğim bilgilere göre evlendikten sonra formu doldurup göndermek daha doğru olurmuş. Sizce de öyle mi? Teşekkür ederim ilginiz için

• Selamlar herkese, 1 yıllık evliyim ve eşim greencard sahibi. Yaklaşık 5 ay sonra vatandaşlık için başvuruda bulunacak.
    Biz evlendikten sonra benim soyadımı aldı fakat pasaportunda yenileme yapmadık. Türkiyede evlilik yaptığı için ve soyadı değişikliğinde bulunduğu için süreçte herhangi bir sıkıntı olur mu?
    Ayrıca başvuru sırasında pasaportunu alıyorlarmış sanırım. O sırada türkiyeye gelmek istese pasaportsuz nasıl gelecek. Kendisi şu an abd de vatandaşlık için günlerini dolduruyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

• Merhabalar araniza yeni katıldım ben bu sene Green card kazandım Green Carta başvuru yapmadan önce evliydim resmini nikahtan geçmemiştim ama Forum doldururken evli diye doldurdum ee sonradan nikahtan geçtik resmini kahtan acaba vize görüşmesine varınca sıkıntı olur mu

• Merhaba! Herkese iyi günler dilerim. Foruma yeni katıldım bu yüzden yazımı yanlış yere yazıyorsam kusura bakmayın:(
    Soruma gelecek olursak ben ve kız arkadaşım 20 yaşındayız. Ve Green Carda başvurduk. Eğer ki Green Card talihlisi olursak evlenip gitmeyi düşünüyoruz. Ancak aklımı kurcalayan bir iki sorum olacak. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. 🙂
    1- Yaşımız küçük diye vize reddi yiyebilir miyiz?
    (4 senedir birlikteyiz o yüzden sahte bir evlilik mi diye sorarlarsa ilişkimizi kanıtlayabiliriz)
    2- Vize randevusu aldıktan sonra kız arkadaşımla randevu tarihine kadar evlenirsem nasıl bir yol izlemeliyim?

• @efe57, içinde söyledi: Green card çıktıktan sonra evlilik vs.

Merhaba! Herkese iyi günler dilerim. Foruma yeni katıldım bu yüzden yazımı yanlış yere yazıyorsam kusura bakmayın:(
    Soruma gelecek olursak ben ve kız arkadaşım 20 yaşındayız. Ve Green Carda başvurduk. Eğer ki Green Card talihlisi olursak evlenip gitmeyi düşünüyoruz. Ancak aklımı kurcalayan bir iki sorum olacak. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. 🙂
    1- Yaşımız küçük diye vize reddi yiyebilir miyiz?
    (4 senedir birlikteyiz o yüzden sahte bir evlilik mi diye sorarlarsa ilişkimizi kanıtlayabiliriz)
    2- Vize randevusu aldıktan sonra kız arkadaşımla randevu tarihine kadar evlenirsem nasıl bir yol izlemeliyim?

Merhaba, talihli olduğunuzu öğrendiğiniz andan vize mülakatınıza kadar geçen sürede istediğiniz zaman evlenebilirsiniz. Mülakatta ilişkinizin geçmişini kanıtladığınız sürece, yaşınızın, evlilik tarihinizin vb. hiçbirinin önemi yok. Durumunuza ilişkin forumda “mülakat deneyimleri” başlıklarında çokça deneyim bulabilirsiniz.

Bol şanslar!

• @deebee Yanıtınız için çok teşekkür ederim:)) İçimi rahatlattınız..

Benzer Başlıklar

• Green card başvuru

14
    1 Oy
    14 İleti
    718 Bakış
    ?
    @dratay, içinde söyledi: Green card başvuru mrb arkadaşlar benim iki ismim var başvuruda name kısmına mehmet ali mi yoksa mehmetali şeklinde yazmam mı doğru forumda 2.ci ad olarak zaten geciyor. Yani ilk adiniz 2.adiniz (var ise) soyadiniz seklinde. 2.ad yok ise zaten orda kutucuk var onu isaretliyorsun.
  • Green Card aldıktan 4 sene sonra kullanma

10
    0 Oy
    10 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @eylulb Green Card aldıktan 4 sene sonra kullanma içinde söyledi: Son olarak, ds260 formunu doldururken ogrenciydim fakat bu yaz mezun oldum. Ogrenci belgesi vs goturemeyecegim, diplomami gotursem sorun olmaz degil mi? Bir de yasanilan adreslere yurt adresimi yazmamistim. Evim de okulum da istanbuldaydi ve sadece evimin adresini yazdim, 3 sene yurtta yasadim fakat bunu belirtmeyi unutmusum. Diplomanizi goturebilirsiniz, bir sorun olmaz. Adresleri guncellemenize gerek yok, bu sekilde kalsin.
  • 0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @jasmin Green Card Sahibi Birinin ABD'ye gittikten sonra Türkiyeli biri ile evlenmesi ve onu ABD'ye getirmesi içinde söyledi: @1877ru "Türkiyeli" diye bir sıfat yok. Türk demekten gocunuyorsanız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı diyebilirsiniz ! Cevaplariniz basliktaki konu ile alakali olmali, ayrica forumda siyasi propaganda yasaktir! Turkiyeli kelimesinin "Turkiye Cumhuriyeti Vatandasi" anlamiyla kullanildigi cok basit bir akil yurutmesi ile anlasiliyor (tumdengelim), ki siz de anlamissiniz zaten. O nedenle "propaganda" yaptiginizi soyleyebilirim. Bu forumda yazilanlar acik ve anlasilir olmali. "Turk" kelimesi birden fazla anlama geliyor, bu kavramlari surekli icice karistirmanin bir anlami yok, 100 yil oncede kalip ulusculuk anlayisiyla hayatinizi yasamak isterseniz bu sizin tercihinizdir ama forumda ayristirici ifadeler kullanmak ve ayrimcilik yapmak yasaktir, bilginize!
  • green card

21
    0 Oy
    21 İleti
    3k Bakış
    metertM
    Tip fakultesine turkiyede devam edecekmisiniz yerlesmek icin mezun olmayi mi bekleyeceksiniz? Eger oyleyse buyuk ihtimal sorun yasarsiniz
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k