Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

2800 TL Kötü ve Garanti Yaşam vs 3500 TL Maaşlı Yormayacak İş vs Green Card


  • Şu an içimde bulunduğum durumu sizlerle paylaşarak fikir edinmek istiyorum.
    Diyelim ki 2800 TL maaşlı bir işte çalışıyorsunuz, Devlet Memurusunuz, sigortanız yatıyor, maaşınızın günü ve miktarı belli, sürekli psikolojinizi bozan işler geliyor, artık intihar etmeyi düşünüyorsunuz, zaten yalnız ve monoton bir hayat yaşıyorsunuz, istediğiniz yere tayininiz çıkmıyor, ailenizle görüşebilmek için her hafta sonu 80 TL vererek otobüsle memleketinize gidiyorsunuz, aylık sadece 320 TL'niz tayininiz çıkmadığı için ailenizi görmek istediğiniz için yola gidiyor. Bir baktınız ki okul kazandınız. Okulu okuduktan sonra biraz çalışmayla 3500 TL Maaşlı yormayacak bir işe girme şansınız var. Ancak bir sorun var. Türkiye'de OHAL var ve istifa edemiyorsunuz. İstifanız kurumun onayına bağlı. Okula tayin istediniz ancak tayin verilmiyor. Kendinizi köle gibi hissediyorsunuz. Zorla bulunduğunuz yerde çalıştırılıyorsunuz, haftasonları ve akşamları memur olduğunuz halde çalışıyorsunuz, zorunuza gidiyor, sonra okul için tayin çıkmayınca istifa ediyorsunuz. İstifanızı kurumun kabul edip etmeyeceği belli değil.

    Bu durumdasınız ve sizinle resmen dalga geçilmiş gibi hissediyorsunuz. Zorunuza gidiyor, akşamları ve haftasonları herkes gezerken siz çalışıyorsunuz asgari ücretin 1200 tl üstünü alabilmek için. Ayrıca da hastasınız ve doktorlar çok karışık olduğu için bakmak istemiyorlar. Doktorlara da fazlasıyla para harcamışsınız ve doktora gidecek izni amiriniz vermiyor. Artık stresten vücudunuzda egzama çıkıyor, sürekli kaşınıyorsunuz. Hep bir sinirlilik haliniz oluyor ve psikolojiniz de bozulmuş ve bu işi bırakmazsanız da psikolojiniz düzelmeyecek. Ancak bir sorun daha var, bu işi bıraktığınızda pişman olma riskiniz de var. Her şey ters giderse pişman olabilirsiniz ama artık asgari ücretle çalışmayı da göze almışsınız.

    Atanmanız garanti olmadığı halde istifa edip 3500 TL Maaşlı Yormayacak İş için okula gider miydiniz?
    Diyelim ki istifa ettiniz, kabul olmadı, ne yapardınız?
    Diyelim ki istifa ettiniz, kabul oldu, okudunuz, atanamadınız, pişman olur muydunuz?
    Diyelim ki istifa ettiniz, kabul oldu, okudunuz, atandınız, 3500 TL Maaşlı Yormayacak İşte çalışıyorsunuz, ancak Green Card çıktı, o zaman işi bırakıp Amerika'ya gider miydiniz?

    3500 TL Maaşlı işiniz, evinize çok yakın, trafik sorununuz yok, aileniz yanınızda, mutlu ve huzurlu bir hayat yaşıyorsunuz. Ancak televizyonu açtığınızda Türkiye'nin sorunları canınızı sıkıyor, kurtulmak istiyorsunuz ama yapamıyorsunuz, maaşınız iyi ve huzurunuz yerinde. Monoton bir hayat yaşıyorsunuz, iş yok, para yok, kız arkadaş yok, sabahtan beri bir şey yapmıyorsunuz. Artık hazır yeme devri bitmiş, sürekli kaygılısınız. Eve gidip bilgisayarınızı açıyorsunuz. Başka yapacağınız bir şey yok. Ama bu durumdan mutlusunuz. Yine de green card çıktığında basıp gider miydiniz?



  • Ayrıca iki ayrı (bağımsız) durumdan bahsediyoruz. GC çıkması halinde zaten buradaki durumun önemi kalmayacak. Ayrıca karar verilmesi gereken büyük bir değişiklik.
    Ama GC hariç fikir sorarsanız durağan yaşantı durmaya devam ederken kendi kendine düzelmez. İstifa, aylıksız izin, tedavi hastanenin olduğu yere tayin, eğitim için tayin, istifa sonrası yeniden atanma gibi anahtar kelimeler var.
    Bir de yaş erkense hiç düşünmeye gerek yok. Hayat çok uzun bir yolculuk, bu kadar kasıp statik kalmaya değmez.


  • Bence öncelikle psikolojik destek almanız gerekiyor. İntihar etmeyi düşünmek basite alınacak bir şey değil. Hayatınızı kendi çabanızla monotonluktan kurtarabilirsiniz. Tabi ki sizin durumunuzu bilmiyorum fakat bir spor dalıyla ilgilenmek bile monotonluktan çıkarabilir. Mesela kendimden örnek verecek olursam ,işimden dolayı 8-9 ay ailemle görüşemediğim zamanlar oldu fakat bunu bir şekilde aştım. Kendime bu derece sorun etmemeye çalıştım. Öncelikle psikolojik durumunuzu düzeltip ,green card ı düşünmeden hayatınız için doğru kararlar almaya çalışın bence. Çünkü Türkiye de green card çıkma olasılığı yüzde 1 e falan denk geliyor bildiğim kadarıyla. İnşallah hedeflediklerinizi kısa sürede başarırsınız.


  • Bence insan hayatı boyunca hep arayışta olmalı her konuda bir şeyede bel bağlamak paikolojik olarak boğar insanı.


  • psikolojik desteğe ayıracak param yok, çünkü istifa edicem.


  • Hayır ben yapmazdım. Yanlış yönlendirmek istemem lakin şahsi fikrimi paylaşayım. Okurken onca emek harcayıp bir de eli boş dönmek var işin ucunda. Bugün 3500 lira alacağınızı öngördüğünuz mesleğin yarın önü kapanabilir. Elinizi sallasanız diplomali işsize çarpıyor insanlar memur olabilmek için artık minumum 85 90 alması gerekiyor.

    2800 tl aldığınızı söylüyorsunuz yani asker ya da polis değilsiniz fazla çalıştırılmanız oldukça garip sendika vs yok mu? Kendi özlük haklarınız ve çalışma ortamınızın düzeltilmesi halinde mevcut konumunuzu korumanızı tavsiye ederim zaten kriz kapıda ben şahsen memur olsam greenkart çıkmadıkça memurluğumu riske edemezdim.

    Bir de bazı istifa durumlarında geri dönüş şansı oluyor ben tam bilgi sahibi değilim.

  • Yasaklı

    Ailenizin sizi okutacak kadar maddi durumu varsa sadece bulunduğunuz psikolojik durumdan kurtulmak için bile yapılabilir. Bende benzer durumları yaşamış biri olarak sizi anlayabiliyorum. Eğer ailenize çevrenize ve alışkanlıklarınıza bağlıysanız tekrar dönme ihtimaliniz oldukça fazla. Bu nedenlerden dolayı çevremde ve forumdan +35 yaşında evli insanlar gördüm. Gitmek için can atan ve bir iki yıl sonra bu nedenlerden dolayı geri dönen. Hepsinin bir ortak noktası var. Pişmanlık.


  • green card çıksa pişman olmam, giderim. şu an içimde bulunduğum durum işimi sevmemem. istifa ettikten sonra pişmanlık duyma korkusu. daha iyi işe sahip olma ihtimali falan yani. ailemin yanında yaşama temennim de işi bırakıp okul okumak.


  • @rasul1995

    • Yalnızlık
    • Monoton
    • Aile bağları
    • Hafta sonu çalışma - fazla çalışma
    • Ve yukaridaki nedenlerle gelen stres

    Yukarıdaki listelediğim noktaları yazınızdan algıladım. Nacizane tamamen şahsi fikrim - yanlış algılamış da olabilirim ama bunlara ABD’ye geldiğinizde çok daha yoğun maruz kalacağınız ve sonucunda gelen herşeyin kaybı hissi ile pişmanlık. Umarım durumu çok iyi tartıp hesaplayarak ona göre karar verirsiniz. Şimdiden bol şanslar.


  • En doğrusu sayın @FreeWoRLD dediği gibi bence bu saydıkların ABD'de çok daha fazla olacak. Benim deneyimlerime göre inan çevremde sizin gibi çok kişi var şunu sadece soruyorum böyle kişilere bu hayattaki amacınız ne? Anladığım kadarıyla daha genç ve bekârsınız. Şu anki işinizde mutlu değilseniz bilin ki aslında yapmak istediğiniz başka şeyler var. Onları bulun ve onlara ulaşmak için neler yapmanız gerektiğini bulun. Sonra da o yolda devam edin. Eğer Amerika'ya gitmek sizin amacınıza hizmet ediyorsa oraya da gidin tabi ama sadece sıkıntıdan başvurduysanız inanın orada daha çok sıkılacaksınız. İnşallah yolunuzu bulursunuz.


  • @freeworld Eğer hafta sonları sevdiğiniz bir işte çalışıyorsanız ve fazla çalışma karşılığında da ücretini alıyorsanız, sosyalleşmek için başka bir ülkede daha fazla şansınız varsa ve monoton yaşamanın mümkün olmadığı bir ülke olan Amerika'da yaşıyorsanız kesinlikle mutlu olursunuz. Benim sıkıntım işimi sevmiyorum, bu tüm hayatı etkileyen bir şey. Ancak garsonluk yapsam, karşılığını alsam, çok çalışsam ama mutlu olsam beni etkilemez ki. Ne bileyim. Olay biraz nereye çeksek oraya gidiyor gibi 🙂

    Bugün rüyamda zaten green card'ın çıkmadığını gördüm. Kabus gibiydi. Zaten %99 çıkmayacak, biliyorum ama yine de insan üzülmüyor değil ya, rüyaya müdahale edemiyoruz o yüzden 😃


  • @rasul1995 2800 TL Kötü ve Garanti Yaşam vs 3500 TL Maaşlı Yormayacak İş vs Green Card içinde söyledi:

    @freeworld Eğer hafta sonları sevdiğiniz bir işte çalışıyorsanız ve fazla çalışma karşılığında da ücretini alıyorsanız, sosyalleşmek için başka bir ülkede daha fazla şansınız varsa ve monoton yaşamanın mümkün olmadığı bir ülke olan Amerika'da yaşıyorsanız kesinlikle mutlu olursunuz. Benim sıkıntım işimi sevmiyorum, bu tüm hayatı etkileyen bir şey. Ancak garsonluk yapsam, karşılığını alsam, çok çalışsam ama mutlu olsam beni etkilemez ki. Ne bileyim. Olay biraz nereye çeksek oraya gidiyor gibi 🙂

    Bugün rüyamda zaten green card'ın çıkmadığını gördüm. Kabus gibiydi. Zaten %99 çıkmayacak, biliyorum ama yine de insan üzülmüyor değil ya, rüyaya müdahale edemiyoruz o yüzden 😃
    7 -8 bin tl bir iş olsa bile duşunmeden Amerikaya giderdim. Sevmediğin işte çalıştıgını söylüyorsun, amerikaya gitsen orada da sevmediğin işi yapsan bile en azından hakkını fazlasıyla alırsın.
    3500 tl için de türkiyede memurluğunu yakma derim.


  • Kardeşim bu ne kadar karamsarlık böyle. Valla okurken kendimden geçtim burası neresi diye sordum. Ben 13 yaşında hayata atıldım, başıma gelmeyen kalmadı ve senin çektiklerinin çok daha fazlasını yaşadım ama mücadele ettim ve başardım. Çok mutluyum. Sabır ve metanet sonra herşeyin çözümü var.


  • @rasul1995, içinde söyledi: 2800 TL Kötü ve Garanti Yaşam vs 3500 TL Maaşlı Yormayacak İş vs Green Card

    @freeworld Eğer hafta sonları sevdiğiniz bir işte çalışıyorsanız ve fazla çalışma karşılığında da ücretini alıyorsanız, sosyalleşmek için başka bir ülkede daha fazla şansınız varsa ve monoton yaşamanın mümkün olmadığı bir ülke olan Amerika'da yaşıyorsanız kesinlikle mutlu olursunuz. Benim sıkıntım işimi sevmiyorum, bu tüm hayatı etkileyen bir şey. Ancak garsonluk yapsam, karşılığını alsam, çok çalışsam ama mutlu olsam beni etkilemez ki. Ne bileyim. Olay biraz nereye çeksek oraya gidiyor gibi 🙂

    Bugün rüyamda zaten green card'ın çıkmadığını gördüm. Kabus gibiydi. Zaten %99 çıkmayacak, biliyorum ama yine de insan üzülmüyor değil ya, rüyaya müdahale edemiyoruz o yüzden 😃

    Inanin Amerika'da hayat bircok kisi icin Turkiye'den daha monoton. Nedeni ise haftanizin buyuk bolumu yolda ve calismakla geciyor. Turkiye'deki gibi cat kapi aksam komsuma gideyim, cikip cafede takilayim olayi cok zor. Cevrenizde takilabileceginiz cok fazla arkadasiniz yoksa, zaman harcayacaginiz hobileriniz yoksa, daha monoton bir hayat buradada var...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum