Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @jordan gene bekleme sürecin oluyor şuan çalışıyorum foruma bi bakın orda konular mevcut


  • Ben green card talihlisi olduktan sonra kız arkadaşımla evlendim green kartımız onaylanırsa bize koşullu green card mı vericekler yoksa 10 yıllık mı ?

  • ⭐⭐⭐

    @jordan Sizinki koşullu olmaz.

  • ⭐⭐⭐

    @jordan eğer siz ilk girişi yapar lpr statüsüne geçerseniz F2a sürecinde koşullu green card alır. Onun dışında mülakat öncesi evlenir / mülakattan sonra evlenir eşinize de ds260 doldurur Trde mülakata girerse koşulsuz green card alır.


  • @pinkycsm sizi anlıyorum. Bazen yazarak kendini ifade ederken insan yanlış anlaşılabiliyor. Yazınızın bütününde hiç sorun yok. Sadece daha öncede belirttiğim gibi o tek bir cümle bana biraz sert geldi kesin yargı ve hüküm bildirdiğinden. Ama kendi ozelinizde yazmışsınız anladığım kadarıyla.
    Sorunuza söyle cevap vereyim. Iki yıllık koşullu kart sadece eş vizesi için geçerli . Yoksa çekilişten alınan kartlarda koşul olayı yoktur evliliğin süresiyle değil gerçekliğiyle ilgileniyorlar ki sizin ilişkiniz zaten dört yıllık yani ilişkinizi kanıtlamakta sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Onun dışında talihli olduğunuz için siz her koşulda on yıllık kart alirsiniz olaki eşinize f2a başvurusu yaptiniz o zaman süreci sonlanana kadar eğer evliliğiniz iki yılı doldurmadiysa o iki yıllık koşullu kart alır. Koşulu kaldirttip on yıllık kart alabilmesi için yanlış hatırlamıyorsam kartını aldıktan sonra süresi dolmadan iki üç ay önce başvurup koşulu kaldirtmasi ve on yıllık kartini alması gerekir. Bunun için tabi yine evliliğin devam ettiği ve gerçekliğini gösteren bazı belgeler sunuluyor diye biliyorum. Ama siz çekiliş talihlisi olduğunuz için bunlar sizin kartınızı etkilemez her koşulda siz on yıllık alırsınız. Eşinizde sizinle mülakata girer vizesini alirsa onun kartida yine on yıllık olur. Iliskinizden eminseniz hiç f2a ya bulaşmayın direk birlikte mulakata girin derim. Maddi koşullar için ise sizler zaten ogrencisiniz ailelerinizi kaynak gostererek bir miktar para olursa hesabinizda yine sorun olacağını düşünmüyorum. Bu konuda çok bilgi bulabilirsiniz zaten forumda en aktif başlıklar çekiliş başlıkları. Kolaylıklar diliyorum.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   R Ryback 

  • Merhaba,

    Amerikali erkek arkadasim ile gecen hafta evlendim. Green card icin hemen basvuru yapmak istiyorum. Avukatla calismadan kendim sureci yonetmeyi planliyorum. Deneyemi olanlar kisaca sureci ve dikkat etmem noktalari anlatirsa cok sevinirim.

    Herkese mutlu gunler dilerim.


  • Selamlar,
    Sirketimle L1 çalışma vize sürecine başlayacağız. Aynı anda bir evlilik surecindeydim bunu öğrendiğimde:(
    Vize işlemleri başlamadan nikah yapmam mi gerekli evlilik cüzdanı vs için yoksa L1 sahibi olarak amerikaya gittikten sonra bir ara evlensem eşim sonrasında es durumundan yine benimle birlikte gelme hakkına sahip olabilecek mi yoksa zorluk mu cikar sizce?
    Bir bilen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim bu konuda bilgi bulamadım asla.


  • merhaba 3 senelik bir ilişkim var, kır arkadaşım iranlı ve ailesi ile birlikte 2015 ten beri Türkiye de yaşamaktalar . Bu zamandır amerika dan onay beklemekteydiler , şimdi bugün gelen telefonla 1 ay sonra sağlık muayenesine çağırdılar "icms" diye bir yerden. muhtemelen olumlu sonuçlanacak diye düşünüyoruz.

    Size sorum kendisi gidince veya gitmeden beni götürme ihtimali nedir ?

    Yardımcı olursanız çok sevinirim.


  • @crazycells Merhaba bilgi icin cok tesekkurler. Benim bir sorum var. Ben suanda OPT ile Amerikada calisabiliyorum ve 3 yil OPT surem var. Gecen hafta Amerikali erkek arkadasimla evlendim. Green Card icin basvuru yapacagim fakat bu surecte OPT ile calismaya devam edebildigimi ogrendim. OPT ye basvururken I-765 formumu doldurup gondermistim. Simdi Green Card icin USCIS e basvururken ilk adimda hangi formlari doldurmam gerekiyor? OPT ile calismaya devam edecegimi onlarin onaylamasi gerekiyor mu? Bilgi verirseniz cok sevinirim.


  • Merhaba arkadaşlar, birkaç gündür kafamı kurcalayan bir soru var, etraflıca araştırdım ama net bir cevap bulamadım.
    Evlilik sonrası erkekler için kimlik değiştirme zorunluğu artık yok (Yeni tip kimlik için geçerli)
    Nufüs müd. sitesinde, kimlik bilgilerinde değişiklik olunca pasaport değiştirme yapılması gerekiyor yazıyor. Sonuçta benim soyadım değişmedi. Evli olduğum zaten kimlikteki çipten okunup ulaşılabiliyor hatta green card vizesi üzerinde bile evli olduğum yazıyor. Henüz Amerika'ya giriş yapmadım. Her ne kadarda yenisi alıp eskisini muhafaza edip verseler de ilk giriş olduğu için sıkıntı yaşayacağımı düşünüyorum. Amerika'ya girdikten sonra pasaport yenilemeyi düşünüyorum.

    Bir arkadaş kimlik ve pasaporttaki bilgiler uyuşması lazım vs. demiş. Dış hatlarda çıkış yaparken kimlik gösteriyor muyduk? hatırlayamadım.

    Aramızda yada tanıdığınız birinin böyle bir durumu tecrübe eden oldu mu?


  • Herkeze merhaba doğru baslik altindamiyim karar veremedim ama greencard dv2024 e ben ve eski eşim birlikte basvurduk.sonuclar acikanmadan 2023 nisan ayinda tekrar evlenicez.eger birimiz kazanirsa ds260 formunda eski eş kismina ayni kişi olan yeni esimizi yine de yazacakmiyiz.daha zaman var ama simdeden eger kazanirsak diye evlenicez.bununla ilgili forumda bi ileti goremedim yardimci olursaniz sevinirim

  • ⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • merhabalar kız arkadaşım 3 kasımda GC mülakatına girecek mülakattan sonra abd ye girmeden evlenip bende sürece dahil olabilir miyim ? Birde bir kaç tane sponsor şirketim var bunlar da sürece dahil olabilir mi ve süreç ne kadar sürer ortalama olarak ? çok teşekkür ederim

  • ⭐⭐

    @Sefkan-Ozardug Mulakat sonrasinda evlenirseniz sizin icin GC alma sureci uzun surecektir. Mulakattan once evlenip, beraber mulakata (once sizin add aplicant ile sizin DS-260 formunun doldurulmaniz gerekmekte) gidebilirsiniz. Fakat bu durumda da, iliskinizin ispatina dair belgeler icin (birlikte tatiller, yazismalar, fotograflar, dugun/nikah fotograflari vs.) hazirlikli olmanizda fayda var, talep edilme ihtimali cok yuksek. Bu sekilde, vizenizi kiz arkadasinizla es zamanli alabilirsiniz (tabii konsolosa bagli olarak), yine de en hizli yontem bu olur.
    Sponsorluk konusundan kastiniz size yapilan is teklifiyse, o baslik buranin konusu degil zaten.
    Simdiden tebrikler, mutluluklar.


  • @lumos
    3 kasim da girecek mülakata hemen daha sonra evlenip vizelerden faydalanma ihtimalim yok mu? Cunku cok fazla elimizde kanit yok farkli sehirledeyiz riske girmemek icin böyle dusunduk ve sponsor şirketin surec basladiktan sonra mülakata ve surecin hizlanmasina katkisi olur mu


  • @lumos
    Ve abd ye giris cikis yapmayacak beni bekleyecek bunun da surece etkisi olur mu


  • Merhaba, forumda araştırdım ama aynı durumda olan biri ile karşılaşmadım.

    2020 yılında abd ye varır varmaz hava alanında sorguya alındım ve bir onceki gelişimde izinsiz çalıştıgıma kanaat getırılerek cbp officer tarafından vizem revoke edildi (over stay durumum yoktu) ve geri gonderildim, 2 yıl sonra da abd vatandaşı kız arkadaşımla Turkıye de evlendım, bu ay i-130 u USCIS den online doldurduk ve sureci başlattık. Benım sorum şu;
    Benım gibi hava alanında benım ile aynı bahane ile Tourist vizesi revoked edilip Trye geri gonderilen birisi varmı buralarda?? Varsa eğer, bu surceten sonra tr de evlilik yapıp abd ye gocmenlık surecı baslattıktan sonra extra bir ban kaldırmak çin form doldurdu mu? kısacası 5 yıllık ban için af formu doldurmam gerekıyor mu yoksa gerekmiyormu bunu ogrenmek ıstıyorum. Kısıtlı bilgilere ulaşabilsemde, araştırmalarım, 5yıllık banın abd vatandaşı ile evlenince otomatık olarak affedıldıgı sonucuna varmama sebep oldu. Green kartlı bırıyle evlılıkte af olmuyormuş hatta araştırmalarımda bunu kesın olarak ogrenebıldım, ancak abd vatandaşı ile evlılıkte bu tür basit vize ihlalleri af oluyor sanırım. Yınede bu durumu yaşayıp akabinde evlilik yolu ile turkıyede goçmenlik vizesi başvurusu yapmış, tecrube etmişve kesin bilgi sahibi bırılerı varsa eger kendi süreclerinin hakkında bana bilgi verirlerse çok sevinirim.
    Teşekkür ederim....(başka bir başlıkta yazdım bu iletiyi fakat siteyi tam kullanmayı bilmedeğimden dolayı yeni balkık topluluk tarafından yeterince gorünür oldu mu bunu bilemediğim için buraya da yazdım:)


  • Benim bir sorum var. Ben suanda OPT ile Amerikada calisabiliyorum ve 3 yil OPT surem var. Gecen hafta Amerikali erkek arkadasimla evlendim. Green Card icin basvuru yapacagim fakat bu surecte OPT ile calismaya devam edebildigimi ogrendim. OPT ye basvururken I-765 formumu doldurup gondermistim. Simdi Green Card icin USCIS e basvururken ilk adimda hangi formlari doldurmam gerekiyor? OPT ile calismaya devam edecegimi onlarin onaylamasi gerekiyor mu? Bilgi verirseniz cok sevinirim.

  • ⭐⭐

    @Sefkan-Ozardug oncesinde nikah yapmayip evlenmezseniz hic bir sekilde es zamanli vize alma hakkiniz olmaz, diger butun detaylar surece bu anlamda etki etmez. mulakat oncesi evlenmeniz gerekiyor. sureniz kalmamis fazla ama bence denemeye deger.


  • @Sefkan-Ozardug
    Bahsettiğim dv2021 mülakat deneyimini buraya alıntılıyorum
    İsterseniz aşğıdaki yöntemi seçersiniz, zaten mülakatta belirttiğiniz sizi yönlendireceklerdir ya da size bilgi olsun diye yazıyorum mülakat sonrası evlenip mali yıl bitmeden konsolosluktan eşine mülakat tarihi isteyip başarılı olanlar oldu. Bunda şöyle bir risk var mali yılın son günlerinde doluluktan ve yoğunluktan dolayı eşinize mülakat tarihi veremeyebilirler. Süreçte bol şans diliyorum

    @Kursaduo, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Mülakat esnasında evlilik.

    Herkese merhaba.
    Benim yaşadığım süreci aramızda yaşayan çok az insan olduğunu düşünerek süreci anlatmak istiyorum. Benim durumumda olacak kişilere de tecrübe sağlamış olmayı umuyorum... En azından ben, benim durumumda olan tecrübeli bir insan bulamadım. Sürecimin nereye varacağını bilmeden hareket ettim. Sonuç ise ‘’ ISSUED ‘’ 😊 Yaşadığım tecrübeyi buraya aktarmadan evvel sürecimin çoğu kısmında yardımcı olan, fikir veren ve şans dileyen her arkadaşa teşekkürlerimi en içten şekilde ettiğimi bilmesini istiyorum.
    2019 yılında kız arkadaşımla call of duty 4 oyununu oynarken “Greencard’a başvursana, sen şanslısın sana kesin çıkar. Ben geçen sene başvurdum bana çıkmadı.” diyerek benim yerime form doldurmuş ve bu serüvene katılmış bulunmaktayım. Evet yeşil kartın tam olarak ne işe yaradığını ancak ‘’ Selected‘’ gibi bir cümle çıkınca araştırdım öğrendim. Hatta Telegram gruplarımda ‘’ Açıklandı! Açıklandı! ‘’ diye birkaç kişinin cümbüşünü görünce ancak yarım saat içinde girip kontrol edip öğrenebildim. Ds260 öncesinde mi sonrasında mı dolduruldu tam emin değilim tabi hala… Neyse, kazandım mı kazanamadım mı hala emin olamıyorken, emin olmak için yine kız arkadaşımın bir bak bakayım kazanmışım galiba ama emin değilim diyerek teyit ettik 😊

    Sonra yeşilkart forumu bilen arkadaşıma bu GC ile alakalı bir forum vardı adresi verir misin biraz süreci öğrenmek istiyorum diyerek buranın adresini öğrenip aranıza katıldım. GC’nin önemini de bura sayesinde öğrendim. Evrak göndermeyi, en önemlisi de nasıl ve ne şekilde göndermem gerektiğini noktası virgülüne kadar bu ilk sayfadaki yazılarla ve sonradan çıkan sistem değişikliklerinde sürekli insanlara yardımcı olan forum müdavimlerine özelden sorarak öğrendim. Bu kadar bilgiyi ve yardımı para ile alamazsınız buna eminim. Şimdi gelelim sürecin mülakat tarihini aldıktan sonraki kısmına.


    Doktor Randevusu;
    Ankara’ya Vize görüşmemden 3-4 gün evvelinde varıp Unganlara muayene oldum. Önce 4. Kata çıktım gerekli evrakları teslim ettim, bir alt kata lab’a gönderdiler, idrar ve kan tahlili arkasından akciğer filmi çekildi. 112 dolar karşılığında. Tekrar 4. Kata çıktım 4-5 saat sonra gelin dendi. Geldiğimde 4. Kata çıktım, asıl doktor ile görüşmem vardı. 2 adet iğne yaptılar 6 farklı ilaç barındıran. Sigara, alkol, uyuşturucu, psikolojik sorun sorgusundan geçtikten sonra boy ve kilo ölçüleri alındı. Ertesi gün unganlardan zarfımı aldım baktım 6 aylık vermiş dedim iyi sıkıntı yok.


    Mülakat Günü

    Mülakatım 13.08.2021 ‘de 08:15’teydi. Elçiliğin arka tarafında konsolosluk kapısı var orada bekleniyor. Bizim işlemler orada yapılıyor, hemen sıraya girdim. Zaten benden başka toplasan 6-7 kişi falan vardı. İkinci kişi olarak ismim söylendi girişte verilen Covid formunun hepsine ‘’No‘’ dedikten sonra sıramı bekledim. İsmim söylenince X-raydan geçtim ve içeriye açılan kapılara doğru gittim. Bu arada kapılar ağır ve kalın. Girer girmez pasaportunu veriyorsunuz ve sıra alıyorsunuz. Sıra numarası ekranında sıramın yandığını gördüm ‘’ 0002 ‘’ Salon L biçiminde kenar kısma gidiyorsunuz orada belge ve dokümanları sırası ile veriyorsunuz. Belgeleri alan kişi tekrar yerime geçmemi sıra numaram yanınca 330 dolar ödeme yapmamı söyledi 😊 Yerime geçtikten 1 dakika sonra sıra numaram para yatırmam için yandı. Gittim parayı verdim. Gene yerime geçmemi istediler numaram yanınca mülakat yapılacağını söylediler. 2-3 dakika sonra numaram yandı. Ben mülakat bir odada yapılır diye düşünüyordum. Parayı yatırdığım veznenin 3 solundaki veznede yapıyorlarmış. Mülakatıma giren siyahi bir genç arkadaş

    *Merhaba
    -Merhaba

    • Tercümanlı yapabilir miyiz?
      -Tabi
      Kalktı yerinden tercüman arkadaş ile birlikte geldi.
      *Teşekkür ederim tercüman için
    • Rica ederim.
    • Elinizi havaya kaldırıp verdiğiniz bilgilerin doğru olduğuna yemin edin.
    • Yemin ederim.
      -Amerika’ya göçmen için başvurmuşsunuz kazanmışsınız tebrik ederim.
    • Teşekkür ederim.
      -Nerede yaşayacaksınız?
    • DS260 dosyasında Houston yazmakta ama ben adres değiştireceğim. New Jersey ‘e gideceğim.
    • Neden
    • Annemin kuzeni orada yaşamaktadır. Kendisi bana telefon etti, yanıma gel dedi, Hem master hem iş hem de kalacak yer ve sonrasında yardımcı olmak istediğini söyledi benim açımdan çok daha avantajlı olduğunu düşündüğüm için.
    • Biliyor musun ben de New Jersey’liyim. Oraya gideceğinizi söyleyince mutlu oldum.

    Hakikaten adamın gözlerinin içi gülüyordu adam bile kısa sürede geldiği yeri özlemiş illallah etmiş sanrım burada.

    “New Jersey’de nereye gideceksin?” diye sordu. Kağıda yazmış olduğum adresi uzattım.

    Ne iş yapıyorsunuz? Orada ne iş yapacaksınız? Ne kadar paranız var?... klasik sorular ve cevaplardan sonra ben:

    *Bir şey söylemek istiyorum, Ben 2 hafta içinde evleneceğim, ve eşimi de DV sürecine ekleyebiliyor muyuz ?

    -“Tabi ekleyebiliyorsunuz ben hemen size yardımcı olayım, Alın pasaportunuzu, evlenin, bize mail atın ve aile cüzdanınızı yollayın. Hemen size mülakat tarihi verelim. Hatta siz gelmeyin sadece eşiniz sizin pasaportunuzu getirerek de işlemleri devam ettirebilecektir” dedi. “İşleminizi iptal etmiyorum ASKIYA alıyorum.” dedi... “8 yıllık ilişkinize dair olan kanıtları getirmeyi unutmayın. Yazışmalarınız maileşmeleriniz resimlerini vs” diye de ekledi.
    Ben de “Tabi ki, çok teşekkür ederim” diyip çıktım.

    Hızlıca Kız isteme
    Evlilik
    Konsolosluğa mail
    Yeni mülakat tarihi 09.09.2021 saat 08:15

    3 gün öncesine Unganlardan doktor randevusu aldım eşim için.
    Ankara’ya gittik, ONYX hotelde kaldık. Kahvaltı takıntısı olan asla gitmesin. Oda güzel ama Kahvaltı çok kötü…

    Eşim için klasik doktor randevusu nasıl olur aynı o şekilde oldu tek farkı eşim için idrar tahlili istemediler.


    1. Mülakat Günü
      Bu sefer stres yüksek, Kapıda bekliyoruz bizden önce biri girdi sonra biz girdik işlem sırası gene önceki mülakat deneyimim ile aynı ilerliyor o yüzden yazmıyorum. Belge vermek için sıra numaramız yandı. Eşim belgelerini çıkarttı veriyor işte. Baktık ki benim dosyam elinde dosyamın dış yüzünde 2 adet resmim mevcut. O dosyanın içine eşimin verdiği dosyaları koyuyor.

    Baktım görevli doktor raporunu almamış, dedim ki “doktor raporunu almadınız?” “Aaa evet o çok önemli verin” dedi neyse verdik. Dedim ki “Banka hesap detayı var 6 aylık onu da verelim mi?” Hani alsın ki ilk gösterdiğim ücretin 2 katına yakın da eşimde var, hani elimiz güçlensin 😊 Zaten risk oranı yüksek bir iş yaptık bir yerden artı kazanalım.

    Sonra kanıtları da alayım dedi, Dedim tabi hemen verelim 8 yıllık ilişkinin kanıtları da fazla oluyor camın altından resimler zor geçti ittire ittire verdik ama..

    -Tamam sizi yerinize alalım Asıl talihli para ödemeyecek sadece eşiniz için ödeyeceksiniz dediler.

    • Tamamdır dedik.

    Para için numaramız yandı, parayı ödedik sonra tekrar yerimize oturduk işte gergin bekleyiş o zaman başladı. Yaklaşık 10 dakikalık bekleme süresinden sonra mülakat için sıramız geldi. Sarışın bir Amerikalı ile mülakata başladık.

    • Türkçe Günaydın dedi.
    • Günaydın..
      Eşimin İngilizcesi baya iyi olduğu için sorunsuzca konuştular zaten. Ben de onları izledim yandan arada ayıp olmasın diye “Thank you” diyorum. Parmak izi alımı falan onları es geçiyorum.
      -Yeni evlenmişsiniz tebrik ederim dedi. (Altında bir şey arayarak mı dedi emin değilim.)
      *Teşekkür ederiz.
      -Ne kadar süredir tanışıyorsunuz.
      *8 yıl
      -Nerede tanıştınız nasıl tanıştınız?
      *Bilgisayar oyununda Call of duty oynarken.
      -Güldü
      -Daha önce evlenme planınız var mıydı ?
    • Evet, geçen sene evlenecektik ama pandemi sorunu yüzünden evlenemedik.
    • Polis record yok belgelerde unuttunuz mu ? dedi ..

    Aslında ben verirken görmüştüm. Nüfus kayıt örneği ile birlikte vermişti.

    • Hayır verdik dedi eşim.
    • Ama bulamadım dedi.

    O sırada evrakları teslim ettiğimiz noktaya gitti eşim. Tabi ben aşırı stres küçük kalp krizi eşiğine gelecek tarzda ne yapacağız şimdi nasıl kaybolur ki diye düşünürken,
    “AA buldum buldum başka dosyanın arasına kaçmış…” dedi

    • NJ’de yaşayacakmışsınız ?
    • Evet eşimin akrabası orada başta yardımcı olacak bize..
    • Tebrikler, vizenizi onaylıyorum 1 hafta içinde pasaportlarınız adresinize ulaşacaktır.
      *Teşekkür ederiz. İyi günler.

    Vizeler 2 gün boyunca AP'de kaldıydı baya gergin geçti 2 gün ama 2 saat evvel ISSUED olmuş durumda. Pasaportların adrese gelmesini bekliyoruz.

    Ekran görüntüsü 2021-09-14 145420.jpg


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum