merhaba
turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu?
6 aylık değil bu denilirmi?
-
Merhaba - Ben de herkese faydası olması açısından son B1/B2 vize görüşmemi anlatayım:
Önceki vizemle hiç ABD'ye gitmedim. (Bunu bana ısrarla sordu ve pandemi v.s. diye cevap vermiştim) Herhangi bir seyahat planım yoktu. (Fuar olursa gideceğim dedim) DV2022 case number 5XX4 ile kazananıyım, ama mülakat sırası gelmeyenlerdenim (Covid döneminden dolayı) (Bunu mülakatta sordu)
Ben üniversiteden mezun olduğumdan itibaren ABD vizesine sahiptim. İlk gidişim J1 vizesiyle "exchange instructor" olarak 1 yıl ABD de kaldım, TR de 2 yıl kaldıktan sonra sonra yüksek lisan için gitme planıyla F1 vizem oldu, gittim, ancak yüksek lisansa başlamadan geri döndüm (üniversitenin bana hazırlık okutmak istemesinden ve benim buna bütçemin olmamasından kaynaklanan nedenle).
Bundan sonra TR'de yeni bir şube açan bir ABD firmasında çalışmaya başladım, bundan dolayı çok fazla B1/B2 vizesiyle ABD'ye sehayat ettim, yaklaşık 2 yada 3 adet B1/B2 vizem oldu, en son B1/B2 vizem ise Kasım 2025 de bitti. Şu anda TR'de yeni bir firmada danışman olarak çalıştığım için uluslararası fuarlara katılacağımdan vize yenilemesi yapmak istedim. Önce mülakata girmeden vize yenileme hakkım olduğuna dair sonuç çıktı, ancak pasaportum konsolosluğa gittiğinde mülakata gitmem gerektiği sonucu çıktı, 2-3 hafta içerisinde mülakat randevusu alabildim ve geçen ay mülakata gittiğimde hayatımda ilk defa vize reddi aldım.(Üstelik pasaportumda yeni Almanya dan alınmış hala geçerli Schengen vizesi vardı)
Vize görüşmesinde çok kalabalık olduğu için İngilizce yapanlar çok beklemiyordu, ben de bunu tercih ettim. 13 numaralı sırada sarışın bir kadın konsolos bana yaklaşık 30-40 adet soru sordu,görüşme 15-20dk. sürdü, şu anda çalıştığım işimin bütün deteylarına kadar sordu, şimdiye kadar hiç bir mülakatımda 2-3 sorudan fazla bir soru hatırlamıyorum. Bu reddin bana göre nedenlerini şöyle sıralayabilirim:
Bana göre bu 3 nedenden dolayı vize alamadım, o nedenle seyahat planı mutlaka olması gerekiyor.
Konsolosluktan bir arkadaşım aracılığıyla aldığım bilgiye göre konsoloslukta yoğunluk olduğu için ABD'den takviye ekip gelmiş ve red oranları çok yüksekmiş.
Tabi ki tekrar başvuracağım 1-2 ay sonra. -
Merhaba, yakin zamanda ailem icin vize randevusu olusturdum fakat sonrasinda randevu tarihini one almak icin kisi sayisinin az olmasi daha mantikli geldiginden destek birimine ulasarak ortak randevuyu bireysel hale getirdim. Buraya kadar hersey sorunsuz ve profillerinde randevu gunu olmasi gerektigi gibi odemeler de yapilmis sekilde goruntuleniyor. Fakat Yeniden Randevu Planla basligini sectigimde RCE12 hatasi goruntuleniyor ve Istanbul icin takvim acilmadan yukleniyor kisminda takili kaliyor. Tum profillerde ayni sorun yasaniyor. Daha once bu sorunu yasayan var mi? Iptal edip tekrar randevu olusturmayi secsem yeniden odeme yapmam gerekir mi?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
-
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2001/14-yaşından-küçük-çocuklar-için-b1-b2-başvuru-süreci/19
Bu konu başlığını incelemenizi tavsiye ederim
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:
-
@dytmelek, içinde söyledi: B1/B2 Vize sahiplerinin çocukları için ds 160 formu doldurma hk.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2001/14-yaşından-küçük-çocuklar-için-b1-b2-başvuru-süreci/19
Bu konu başlığını incelemenizi tavsiye ederim
çok teşekkür ederim siz de çocuklarınız için başvuru yaptınız mı onlara yeni bir kullanıcı adı alıp mı yeniden sıfırdan mı yapmalıyız
-
Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı: K Kemal 1
-
@Kemal-1 mail ve şifre dediğiniz nedir tam olarak anlaşılmıyor. Eğer ais kaydından bahsediyorsanız kendi hesabınızdan girip yapabilirsiniz, ds160 formunu doldurduktan sonra.
-
@AyşeB ais evet daha önce ait hesabı aldım oradan randevuları takip ediyoruz biliyorsunuz şimdi ise çocuklarımıza almak istiyoruz o hesaptan mı devam etmeliyim başvuru sahibi ekle var ordan mı yapmalıyım
-
@Kemal-1 evet
-
@AyşeB, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@Kemal-1 evet
çok teşekkür ederim
-
Ebeveynlerin vizesi olup 14 yaş altı çocuklara vize almak icin başvurduğunda anne babanın çalışmıyor olması çocuklara alınacak olan vize uzerinde olumsuz bir durum yaratıp çocuklara vize vermeme gibi bir durum söz konusu olabilir mi?
-
@vermaynen Eğer mevcut vizeniz varsa çalışmamak herhangi bir problem teşkil etmiyor. Zaten sizden işinizle ilgili bir evrak istenmiyor. Talimatlarda gerekli evraklar yazıyor.
Ben çocuğa turist vizesini annesi üzerinden almıştım.
Evrakları şu şekilde gönderdim;
- Çocuk pasaport
- Çocuk kimlik fotokopi
- Anne vize fotokopi
- Anne Baba kimlik fotokopi
-
@gamefry, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@vermaynen Eğer mevcut vizeniz varsa çalışmamak herhangi bir problem teşkil etmiyor. Zaten sizden işinizle ilgili bir evrak istenmiyor. Talimatlarda gerekli evraklar yazıyor.
Ben çocuğa turist vizesini annesi üzerinden almıştım.
Evrakları şu şekilde gönderdim;
- Çocuk pasaport
- Çocuk kimlik fotokopi
- Anne vize fotokopi
- Anne Baba kimlik fotokopi
Evet var. Olası mülakata cagirirsalar problem teşkil eder mi? Burda okuyoruz son dönemlerde çünkü mülakata davet ettiklerini. ? Diğer türlü belirttiğiniz gibi ozaman bir sorun gözükmüyor.
-
@vermaynen Eğer mülakat durumu olursa, sonucu tamamen konsolosluk yetkilisinin insiyatifinde. Olumlu ya da olumsuz yorum yapmam doğru olmaz.
-
Neye göre bu küçük cocuklari mülakata çağırıyorlar yada evrakları direk gönderiyorlar anlamis değilim işin açıkçası.
Birde eğer konsolosluga cagrilma durumunda hem annenin hem babanın mi vize gorusmesine girmesi gerekiyor sadece anne yada baba tek girse çocukla olmuyor mu? -
arkadaşlar çocuklarım için posta yoluyla vizelerimizi aldık takılan varsa yardımcı olabilirim gayet kolay 10 günde toplam hepsi elimize ulaştı
-
@Kemal-1 merhaba, kızım için ds160 dolduruyorum şuan. kendimize doldurur gibi onun bilgileriyle tüm formu doldurup, ödemeyi kendi kartımızdan yapıp daha sonra ais ten kendi hesabımızdan giriş yapıyoruz doğru mu? ais te ekleme yapıp yönergeleri izlediğimizde posta yolu açılıyor sanırım.
-
aynen doğrudur başvuru ekle kısmından zaten tüm seçenekleri doğru işetlediğiniz zaman posta yolu açılıyor
-
@Kemal-1 teşekkürler
randevuyu oluşturdum, yarın evrakları postayla göndereceğim
inşallah sorunsuz şekilde ulaşır elimize
-
Çocukları için mülakata çağrılan ve görüşme yapanlar varsa ne gibi sorular sorulduğunu yazabilir mi?
-
@AyferVera, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@Kemal-1 teşekkürler
randevuyu oluşturdum, yarın evrakları postayla göndereceğim
inşallah sorunsuz şekilde ulaşır elimize
Kaçına randevu veriyor?
-
@mexido randevu almadan posta yoluyla evrakları gönderdim. Yönlendirme yapıyor sistem
ais te ödeme sayfasından sonra bilgileri girip ilerlediğinizde yönlendiriyor -
@AyferVera, içinde söyledi: 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci
@mexido randevu almadan posta yoluyla evrakları gönderdim. Yönlendirme yapıyor sistem
ais te ödeme sayfasından sonra bilgileri girip ilerlediğinizde yönlendiriyorHayırlı olsun
valla o şekilde yapıp görüşmeye çağrılan kişiler de mevcut o yüzden ben biraz çekiniyorum açıkçası çocuk için şuan pasaport beklemedeyiz çocuğun. Gelince ins. bizde posta yoluyla halledebiliriz. -
@mexido ummarım ben o görüşmeye çağırılan kişilerden olmam
henüz bir gelişme yok, ilerleyen süreci anlatırım tekrardan . hepimiz için hayırlısı 
Benzer Başlıklar
149
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k