Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!

  • Herkesi tebrik ederim. Mülâkat deneyimlerinde banka hesabında tutulan para miktarına da yer verilebilirse şahane olur.


  • Merhaba, DS260 formunu doldurup gonderdikten sonra mulakat hakki kazanip kazanmadigimizi nasil kontrol edebiliyoruz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vlkn ilk olarak sürecinizi imzanıza taşıyorsunuz ki sorularınıza net cevaplar verebilelim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   C chemist 

  • Herkese merhabalar,

    20 Ekimde girmiş olduğum Unganlar deneyimimi sizler ile paylaşmak istiyorum.
    Kusura bakmayın biraz geç paylaşıyorum. Fakat işlerim dolayısıyla yoğunum.

    Randevum sabah 10:10 da idi.

    Öncelikle araçla gelecek arkadaşlar için unganların girişinin önünde 4Kahveyi görüceksiniz 100 mt ileride dar ara çıkmaz sokak var ücretli olarak aracınızı orada parkedebilirsiniz. Yada yol üzerinde 4 lüleri yakıp yol üzerinde park eden araçlar vardı fakat tavsiye etmem işlek dar bir yol üzeri ayrıca polislerde ceza yazıyordu içerisinde kimse olmayan araçlara. Yakın çevrede müsait bir yere yada otopark a park etmenizi tavsiye ederim. Ben üstteki şekilde yaptım.

    • unganlara pasaj içerisinden giriliyor 4 cü kata kayıt kabul e gidiyorsunuz. Ben yarım saat öncesinden geldim ve randevu saati sormadan direk dosyalarımı uzattım aldılar. Diğer gelen arkadaşlarlarıda alıyorlardı. Randevu saatinden önce gelebilirsiniz.

    • Ordaki ilgili hanımefendiler adım adım yönlendiriyorlar sizi.Aşı kartınızı verin pasaportunuzu verin oturun fotoğrafınızı çekelim. Şu odaya geçin , şu kata çıkın şimdi sonra buraya gelin şeklinde basit ve net bir biçimde. Dikkatlice dinlerseniz basit ve hızlı bir şekilde 1 saatte bütün işlemleriniz tamamlanmış dışarıda keyif kahvenizi içebilirsiniz. Bunu neden söyleme gereksinimi duydum. Çünkü ordaki insanlara sorun çıkaran bazı insanlar gördüm, ve randevularını iptal ettiler. Yapılması gereken adımlar ve ödenmesi gereken ücretler belli kimseye de rahatsızlık vermemek gerektiğini düşünüyorum.

    Benim unganlar deneyimi aşamalarım aşağıdaki şekilde oldu;

    • Beni ilk hemen doktor hanım ile görüşülmeye aldılar üzerinizi iç çamaşırınız kalıcak şekilde çıkartıp verdikleri önlüğü giymenizi istiyorlar. Yan tarafta duvarda önlüğü nasıl giymeniz gerektiğini gösteren broşür bulunmakta. Boy kilo ölçümü ve sonrasında doktor hanım rutin sorular soruyor ameliyat geçirdiniz mi? alkol sigara uyuşturucu kullanıyor musunuz ? vs vs
      Sohbet havasında geçiyor bu kısımlar, bir yandan da vücudunuzu muayene edip ciğerlerinizi dinliyor.

    • bu arada doktor hanım 4 yada 5 tane aşı vurdu.( Eli gerçekten hafif doktor hanımın elinde iğneyi görmeniz ve çöpe atarken arasında saniyeler var gerçekten birşey hissetmiyorsunuz)( Ayrıca hangi aşıları vurduğunu da belirtiyor ve çıkarken zaten aşı karneniz gibi hangi aşıları olduğunuzun bir listesi size veriliyor.)

    • sonrasında ödeme aldılar 6334TL

    • daha sonra kan tahlilleri için kan vermeye gidiyorsunuz orda da 881 TL aldılar.Benden yaş dolayısıyla sanırım idrar testi istemediler. 86 doğumluyum.

    -Ardından röntgen e gidiyorsunuz. Orda herhangi bir ücret almadılar .

    • sonrasında geldiğiniz yere gidip dosyaları teslim ediniyorsunuz imzaladığınız kağıtlar falan ve ertesi gün saat 3 te teslim alabilirsiniz dediler bana.

    Toplamda herşey 1 saat sürdü çok hızlı gerçekleşiyor herşey ordan oraya derken 😄

    Benim deneyimim bu şekilde buna ek olarak aşağıdaki şekilde deneyim yaşayanları gördüm bu kısım bilgilendirme amaçlı sizin içinde bir geçerliliği olur mu net bilgi veremem.

    Yabancı uyruklu bir aile vardı hanımefendi 8 Aylık hamile idi oradaki personel hem bebeğin kontrollerinin yapılması , hemde uçuş yapamayacakları için ,doğum zamanı yaklaşması sebebiyle bir de tabiki son ayda olması sebebiyle hamilelik ciğer filmi çekmek istemediler. Bebeğe herhangi bir zarar gelmemesi için hanımefendinin Ap kalmaları gerektiğini söylediler. Beyefendi kendi işlemlerini tamamlayacaktı eşi de doğum sonrası tamamlayacak o şekilde karar verdiler.

    Bir arkadaşın da Unganlarda pasaportu yanında değildi gelirken unutmuş fotoğrafı yeterli oluyor dedi oradaki hanımefendi bilginiz olsun.
    Benim deneyimim bu şekilde oldu kişiden kişiye göre deneyimler değişebiliyor bilginiz olsun.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Merhabalar,
    Bende az once onaylanan vize gorusmem hakkinda tecrubelerimi paylasmak istiyorum.

    Onceliklele sakin ve heyecan yapmamanizi tavsiye ediyorum. Burada da yine genel olarak bekleyerek zaman geciriyorsunuz cunku. Ilk etapta giriste ust aramasi yapiliyor veiceri giriyorsunuz. Sonrasinda vize ucretinizi odemek icin sira bekliyorsunuz. Akabinde size verilen sira numarasi yaninca dosyalarinizi teslim edip, gorusmeyi hangi dilde yapmak istediginizi belirtiyorsunuz sonra numaranizin tekrar yanmasi icin bekliyorsunuz. Numaraniz yaninca mulakatiniz gerceklesiyor. Ben turkce kendimi daha iyi ifade edecegimi dusundugum icin turkce mulakati tercih ettim. Sorulan sorulara gelince, Nerede yasamak istiyorsunuz? Neden orasi? Tanidiklariniz var mi? Ne is yapacaksiniz? Ben olabildigince net ve kisa cevaplar verdim. Tavsiyem sizinde oyle yapmaniz olacaktir. Takribi 1 dk icinde soru cevap kismida gecti ve tebrikler vizeniz onaylandi cevabini aldik.
    Bekleme sureleri dahil toplamda 1 saatte isiniz bitmis oluyor.

    Herkese tekrar bol sans diliyorum.
    Selamlar

  • ⭐⭐⭐

    @gorkemarda1907 hayırlı olsun ABD’deki yaşamımızda bol şans. Darısı bizlerin başına…


  • @gorkemarda1907 hayırlı olsun. Amerika daki yaşamınızda bol şans dilerim.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @gorkemarda1907 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    @attonefal Merhaba, ilk önce süreci imzanıza taşıyın sonrasında sorularınıza net cevaplar alabilirsiniz.

    Ayrıca Buradan lütfen excel e kayıt olun. Süreci takip etmeniz için faydalı olacaktır.

    Dv 2023 süreci ile ilgili sorularınızı lütfen buradaki başlıkta sorun.


  • Merhaba herkese, biz de 3 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen ve vizelerimizin onaylanması ile sonuçlanan mülakatımızda yaşadığımız deneyimi paylaşmak isteriz.

    Saat 09:45'teki randevumuza biraz erken gittik, 07:30 gibi oradaydık. Amacımız hem bir önceki akşam forum üyeleriyle yaptığımız buluşmadaki samimiyetin ardından, saat olarak erken mülakatı olan yeni arkadaşlarımızın heyecanlarına ortak olmaktı, hem de ne yalan söyleyelim çocuklu aile olunca belki erkenden bizi de alırlar umuduydu. Erken mülakatı olan arkadaşlarımızı içeri uğurladıktan sonra sırada pek kimse kalmayınca bir şansımızı denedik ama sizin saate daha var, biraz daha bekleyin dediler. Bekledik, o sırada ekip kalabalıklaşmaya başladı, sohbet muhabbet, harika bir ortam oluyor. Tabii bunda en büyük pay bir önceki akşam buluşup paylaşımlarda bulunup tanışmak vs. idi. Neyse saat 09:00 olmamıştı, oradaki görevli 09:00 09:15 09:30 ve 09:45 randevuları gelebilir diyince sıraya girdik. Pasaportlarımızı verdik, gerekli işlemler yapılınca sol tarafa giriş kapısının oraya yönlendik. Oradaki görevli elinde pasaportlarımız, içeri çağırdı. Girdik içeri. Bu arada çanta vs. almıyorlar içeri ama araba anahtarı alıyorlar. Hiç sorun yok. Ve arabayla gelen arkadaşlar için konsolosluğun etrafı gırla araba park edebileceğiniz yer dolu, hiç sıkıntı çekmiyorsunuz. Hatta pet şişe su vardı oğlumuzun elinde, onu da alıyorlar. Tek bir şartla; Önce bir yudum için burada 🙂 Siz bir yudum içince tamam sıkıntılı bir şey değil demek ki diyip geçmenize izin veriyorlar. Hatta bozuk para vs. de aynı havalimanındaki gibi kutulara koyup geçiriyorsunuz. İnanılmaz güler yüzlü bir çalışan ordusu var daha kapıdan girdiğiniz andan itibaren. Tutumları çok düzgün, çok güler yüzlü. Biz daha farklı beklemiştik, çok şaşırdık.

    Kontrolden geçtikten sonra işte binaya giden o yürüyüş yolu. Gökyüzüne bakın, umuda yürüyorsunuz, biraz sonra hayallerinize kavuşacaksınız. 🙂

    Yeni binaya girince hemen solda pasaportlarınızı teslim ediyorsunuz, onlar kontrolleri yapıyorlar ve sıra numarası almanız ve ödeme yapmanız için sizi hemen yandaki bankoya yönlendiriyorlar. Sıraya tek kişi giriyor, eşim ana talihli olmasına rağmen ben girdim sıraya, o ve ufaklık oturma salonuna geçtiler direkt. Ben 3 pasaportu verdim bankoya ve 990 $ ödeme yapmamı istedi görevli. Kredi kartı ile ödenince kuru 20 liradan hesaplıyorlar, o yüzden nakit vermeyi tercih ettim. (Unganlar'da misal direkt merkez bankası kurunu alıyorlar, neyse o. Ama burada 20'den hesaplıyorlar kuru). Ve ödeme tamamlanınca (kuyrukta yaklaşık 10 dakika falan bekledim) pasaportlarımızı geri verip bir de sıra numaramızı verdi görevli. Salona geçip beklemeye başladık. Zaten aileler hepimiz orada bekliyoruz.

    Ekranda numaramız yandı takribi bir 30 dakika sonra. Gittik evrakları teslim etmek için. Klasik her yerde yazılı olan evrakları istedi bizlerden. Adres değişikliği yapmak istediğimizi de belirttik, bir A4 kağıdına yeni adresimizi yazmıştık onu da verdik. İngilizce biliyor musunuz dedi, evet biliyoruz dedik ama tercihimiz Türkçe mülakat olması, ne olur ne olmaz dedik. Ve tamam dedi görevli. Geçtik tekrardan salonda oturduk, mülakat için yeniden numaramızın yanmasını bekledik.

    10 numaralı bankodaki arkadaş Türkçe bilmiyordu, ve giden herkesi de epey uzun tutuyordu. 7 ve 8 numaralı bankolardaki arkadaşlar çok tatlı bir kırık Türkçe ile pıt pıt vizeleri dağıtırken 10 numaradaki arkadaş onların 3 kişi bitirdiği yerde 1 kişiyi anca bitiriyordu. Ve İngilizce konuşuyor. Eğer hiç İngilizce bilmiyorsanız tercüman çağırıyor arkadan yanına. Ve tabii bize de o 10 numara düştü. 🙂 Bizim mülakat İngilizce oldu, Türkçe bilmediğini söyledi arkadaş, sorun olur mu dedi, biz de olmaz dedik, devam ettik. Yemin ettik önce klasik.

    Keyifli bir sohbet şeklinde geçti. İngilizce konuşuyor olmamız da hoşuna gidince baya eğlenceli bir diyalog oluştu. İlk ve tek evliliğiniz mi dedi, evet dedik, 21 yıldır beraberiz, lise aşkıyız, 13 yıldır da evliyiz dedik. Süper, ben 5 kere boşanmış evlenmiş insanlar gördüm, harika bir hikaye sizinki dedi. Mühendissiniz alanınız ne dedi, eşim söyledi. Siz de mi mühendissiniz dedi, evet dedim. Hiç yurt dışında yaşadınız mı dedi? Yok sadece turistik seyahatler için çıktık Türkiye dışında yaşamadık dedik. Amerika vizeniz var mı daha önce dedi, hayır kısmetse ilkini sen vereceksin dedik, güldü. Parmak izlerimizi aldı. Oğlumuz 8,5 yaşında, o da hazırlanıyordu, sen çok gençsin, senden almamıza gerek yok dedi parmak izi. Oğlum da ok dedi. E plan ne şimdi dedi? North Carolina düşünüyoruz dedik, arkadaşımız orada, ilk başlangıç için maliyetleri de daha uygun, ayrıca okul puanları da yüksek, keyifli bir yeni başlangıç noktası olabileceğini düşündük dedik. Başını salladı onaylar cinsten. Banka dökümlerini incelemedi bile, biz eşim ve benim üzerime iki ayrı hesapta toplam 50.000 $ civarı bir para gösterdiydik (TL, Dolar, Euro, Sterlin, Japon Yeni, Altın, Gümüş ne ararsan vardı dökümlerimizde, olduğu gibi aldıydık). Dedik ikimizin hesapları da orada var ayrı ayrı dedik, ha ok dedi, toplam ne kadar yani dedi aşağı yukarı. Dedik 50k$ civarı. Arabaya bakmadı bile. Evraklarımızın orjinallerini vermeye başladı ve tamam haftaya alırsınız pasaportlarınızı dedi. Burada o kadar deneyim okuduktan sonra insan ister istemez bi 'Congratulations' ya da 'Tebrikler' bekliyor. E çok hazırdık bi Congratulations demekte mi yok, tamam mı okey midir şimdi dedik. Ok ok dedi gülerek. Sonrası sevinç, mutluluk, huzur.

    Telegram grubunda da yazmıştım, bu süreçte kocaman bir kahraman var ailemiz için. Ve hiç unutulmayacak. Tek kelime, üç hece; GÜÇ-ARS-LAN! @gucarslan var ol çok yaşa dostum, her şey gönlünce olsun. Yeri geldi gruptan, yeri geldi forumdan, yeri geldi özelden, her zaman yardımcı oldun bize. İnsan ilkokul öğretmenini, ilk aşkını vs. nasıl unutmazsa biz de bu süreci her hatırlayışımızda önce bir sana selam edeceğiz. Çok acayip bir adamsın çok. Ve tabii tüm diğer admin arkadaşlar, bu oluşumun varlığında ve devamlılığında pay sahibi olan herkese kocaman teşekkürler. Umarım herkes vizelerine kavuşur, hayallerini gerçekleştirmek için fırsatı eline alır.

    Unuttuğum bir şeyler varsa eşim de @hathor ekleme yapar zaten, herkese tekrardan kocaman selamlar sevgiler.


  • @gorkemarda1907 tebrik ediyorum, umarım bundan sonraki süreçleriniz de sorunsuz geçer🙏🏻


  • @salsalonia tebrik ediyorum, detaylı ve akıcı paylaşımınız için de ayrıca teşekkürler. Vizesini alan arkadaşların deneyimlerini okumak çok keyif verici, sanki kendim vizemi almış gibi seviniyorum ☺️ Darısı diğer bekleyen arkadaşlara ve bizlere de 🙏🏻🙏🏻


  • @salsalonia Eşimin paylaştığı mülakat deneyimine eklemek istediğim 2 konu var.

    -Asıl talihli benim ve üniversite diplomam kayıptı. Okuldan ikinci nüshayı teslim almıştım fakat orjinali ile birebir aynı formatta değildi. Ayrıca kapalı zarfla falan da teslim almamıştım. Sonrasında kapalı zarfta olmalı, hatta kaşeli olmalı, asla açılmadan konsolosluğa verilmeli gibi bilgiler okuduğum için son ana kadar tereddütteydim. Bu durumu hiç ama hiç sorun etmediler. Hatta garanti olsun diye yanında getirdiğim ingilizce transkripte bakmadılar bile...

    -DS260 formunu doldururken 'son 5 yıl içerisinde yurtdışında bulundunuz mu?' sorusunu, sorunun üst başlığında yer alan eğitim ve iş durumunuza göre doldurunuz ibaresini dikkate alarak 'NO' şeklinde cevaplamıştık. Sonrasında herkesin turistik seyahatlerini de bu kısma eklediğini duyunca, bu durumu yalan beyan olarak mı görecekler diye de oldukça kaygılanmıştım. Mülakat sonrası formu açtırıp güncelledik. Yine mülakatta konusu dahi açılmadı.

    Sözün özü; kritik bir noktada hatanız ve yine aynı konular için yalan beyanınız yoksa; bu gibi 'bizlerin kafasına takılan o çok önemli gibi duran sorular' aslında çok gereksiz konular ve sadece bizi yıpratmaktan ibaretler. Tavsiyem rahat olun, yaşadığınız sürecinin her anının keyfini çıkartın. 🙂

    Herkesin hayallerine ulaşması dileğiyle 🎈

  • ⭐⭐⭐

    @salsalonia Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum