[Arşiv] Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
@Hayaldi61, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba herkese, aklıma takılan bir konu vardı sizlere danışmak istedim, başvurumu yaptım, başvuru için fotoğrafcıya gittim normalde evde kendim çekip başvuru yapacaktım, fotoğraf konusunda içimde şüphe kalmaması adına profesyonel olması için vazgeçtim, ve gittiğimde green kart için başvuracağımı, mail üzerinden orjinal olarak istediğimi belirttim, fakat kendisi herhangi bir oynama olmadan uygun ölçülerde yollayacağını hatta bilgisayardan göstererek yolladı, fakat başvuru yaptıktan sonra içime bir kuşku düştü ve özellikler kısmından ayrıntıları tıkladığımda adobe photoshop programının ismini gördüm ve bir anda bu yıl geçmiş olsun dedim kendime, bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum, sizce de bu elenme sebebi midir?
sorun yok. :thumbs_up:
-
@Filinta, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar bir sorum vardı bu konuda bilgisi olan biri varmı ? Benim ukraina doğumlu 8 yaşında bir çocuğum var ama ben ne ukrainada nede türkiyede evliliğim yok çocuk annesinin üstüne kayıtlı daha sonra türkiyede kimlik çıkardım çocuğa. Kart başvurusu yaparken çocuğun bilgilerini giriyorum ama evli kısmına ne demeliyim resmî evliliğim yok bekarım ama cocuk var ?(annesiyle ayrıyım )
hicbir ulkede herhangi bir resmi evlilik yapmadiniz, degil mi? Turkiye veya Ukrayna disindaki bir ulkede bile resmi bir evlilik yapmis olmaniz, evli oldugunuz anlamina geliyor cunku...
-
@kuzeymelissa, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
arkadaşlar bilen var mı bu konuyu acaba.eşim ABD den ben be çocuklarım için 2022 Şubat ayında F2A başvurusunda bulundu göçmen vizesi için.ben onu beklerken green Card çekilişine de katılabiliyormuyum acaba herhangi bi sorun teşkil eder mi.bunu sormamın sebebi de F2a lar biraz uzun düre bekletiyor yani 1.5 2 yıl civari bizim 8 ay doldu green Card çıkarsa mayısta belli olacak belki ordan zaman kazanırım diye düşündüm 🤷♂️Bilgisi olan varsa lütfen bana yazabilir mi 🙏🌸
basvuru yapabilirsiniz, iki surec birbirinden bagimsiz.
-
@mmtkr, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Adres kimisnda mahhala seklinde mi yapalim yoksa ceviri mji yapalim
adresinizi ingilizceye cevirmeyin, Turkce sekilde ama ingilizce karakterlerle yazin.
-
@hakan-altun, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba. Arkadaşım 2024 Green Card için başvuru yapacak. Eşi İran Vatandaşı ve şu an resmiyette hala kızlık soyismini kullanıyor fakat Türk vatandaşlığı için başvuru yaptılar 2-3 ay sonra Türk kimliği gelecek ve soyismi ve ismi değişecek. Başvuru yaparken şu anki isim ve soyismi üzerinden mi yapmalılar yoksa 2 ay sonra değişeceği için değişmiş haliyle mi başvuru yapmaları gerekecek. Bilgilendirirseniz sevinirim
insanlar farkli ulkelerde farkli isimlere sahip olabilirler, resmi olan herhangi bir ismini yazmasi yeterlidir. yazdiginiz ismin resmi olarak bir ulkede gecerli olmasi yeterlidir.
-
@Esen-ErB, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar, abim GC başvurusu için kızıyla birlikte fotoğraf çektirmiş. Yeğenim 9 yaşında, fotoğraf çekiminde tebessüm sayılamayacak ancak dişleri de görünmeyecek şekilde gülümsemiş. Abim çekilişi kazanması durumunda kuvvetle muhtemel yeğenimi götürmeyecek, yani fotoğrafı da başvuruda kızının bilgilerini girmesi elzem olduğu için çektirdi. Merak ettiğim şu ki bu fotoğrafla başvuru yapmamız çekiliş esnasında ya da çekilişi kazanması durumunda sorun teşkil eder mi? Teşekkür ediyor, herkese bol şans diliyorum.
sorun olmaz, fotodan taninmasi yeterlidir. Zaten vize icin ayrica fotolar gotureceksiniz.
-
@yasea, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
arkadaşlar merhaba, geçen yıl kullandığım başvuru fotoğrafını bu yıl da kullansam sorun olur mu? yakın zamanda çekilmiş istiyorlar biliyorum ama görünüşümde bir değişiklik olmadı. yine de yenisini çektirmeli miyim ne dersiniz?
evde kendiniz yeni fotograf cekip kullanabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir
-
@crazycells cok tesekkur ederim🙏
-
Dvlottery sitesinde photo tool u kullanmak istedigimde
Your photo does not need cropping:
Photo dimensions are 600x600
Uyarisini aliyorum. Foto ozelliklerim 600x600 ve 196kb sorun teskil eder mi normalde fotoyu yukledigimde basarili diyor. Sadece kafama takilan photo tool u kullanamayisim oldu. Sanirim foto nun ozellikleri zaten istenilen seviyede oldugu icin gerek yok degil mi? -
@vermaynen idphoto4you sitesinden resmini tüm ayarlara göre yapıyor oradan kontrol eder misin
-
Country
United States
Photo
Passport & Visa (2 x 2")
Print size ( bu kisimda 4adet farkli boyutlar var hangisini secmeliyiz?)
-
print size single photo
-
Merhaba;
Günlerdir araştırdığım halde net olarak cevaba ulaşamadığım için son çare olarak buraya yazıyorum ve artık olmayacağına kanaat getirirsem green card mevzusu benim için sona erecek...Sorum şu ki; ben 2019 yılında boşanma davası açtım ve boşanma davası nafaka, mal paylaşımı vs vs konuları yüzünden şu anda istinaf mahkemesinde. ilk mahkeme boşanmamıza karar verdi ancak (Nüfusta hala evliyim) yani boşanma tamamlanmadı. Bunun bilincindeyim. Mesele şu ki, evliyi işaretlesem kağıt üstünde eşim gözüken kişinin bende fotoğrafı yok. Aşkım fotoğraf çekilde bana ver Green Card la ABD'ye gitmeye çalışıyorum deme şansım da yok 9 senedir hiç görmedim. E şimdi nasıl olacak ? boşanana kadar Green Card işi iptal. Bir şekilde ikna et falan demeyin 9 senedir görmedim nerede olduğunu ve ne yaptığını bilmiyorum. Legally Seperated bölümünü inceledim. bu seçenek Türkiye'de yok sadece ABD de var yazmışlar. ABD vatandaşları green carda neden başvursun ki demekki ABD dışı ülkelerde var ki seçenek olarak adamlar koymuş bunu. Neyse, eşlerin yasal olarak ayrı yaşadığı nafaka, mal paylaşımı gibi düzenlemelerin neticelendirilmeye çalışıldığı süreçtir diyor. Bana sanki Boşanma davası resmi olarak açılan eşleri kastediyor gibi geldi. Çünkü, Evlilik birliğinin temelinden sarsılması esaslı açılan boşanma davalarında eşlerin yasal olarak birlikte yaşaması mümkün değildir ve velayet, nafaka, tazminat gibi süreçlerin yönetildiği süreçtir. Legally Seperated, Boşanma davasının açıldığı ve eşlerin aynı evde yaşamadığı nafaka vs süreçlerin çözüme bağlanmaya çalışıldığı süreyi ifade ediyor olabilir mi? Yani daha bunun yargıtayı vs vs var bir fotosu yok diye yıllarca green card a başvuramamak bana biraz pasaportu olmayan başvuramaz dönemlerini hatırlattı. Nasıl ki Pasaportu olmaması başvurmaya engel olmadıysa. Boşanma davası açılmış ve eşlerin ayrı yaşadığı süreçte, eşinin fotosunu alamadığı için başvuramama engel olmamalı. O yüzden Legally Seperated bu durum içinmiş gibime geldi. Var mı benzer durumu yaşayan? -
@ayvalik10, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
print size single photo
Resmi hic ellmeden yesil ust kutucugun yarisi alt kismi saclara denk geliyor ust kismi beyaz arka plana denk geliyor. Alt yesil kutucuk ise alt dudak kismindan cene kismina kadar geliyor.
Herhangi bir islem yapmam gerekir mi?
Normalde resmi fotografcidan cektirdigim gibi dvlottery sitesinde resim kismina yukledim kabul etti cunku ayrica bu tarz yerlerde kirpma vs islemlere gerek var mi?
-
@vermaynen hayır yok çünkü tam olmuş resmin hayırlı olsun
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@vermaynen hayır yok çünkü tam olmuş resmin hayırlı olsun
Tesekkurler☺
-
@crazycells Hayır türkiyede ve ukraina iki ülkede de resmî evliliğim yok
-
@Filinta e devlet şifren varsa vukuatlı nüfus sorgulama yapacaksın daha sonra seçeneklerde nüfus aile seçip orada ki tablo da kimler varsa o kişiler yazacaksın çünkü kazandığın zaman o evrak istenilecek senden
-
@vermaynen, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Dvlottery sitesinde photo tool u kullanmak istedigimde
Your photo does not need cropping:
Photo dimensions are 600x600
Uyarisini aliyorum. Foto ozelliklerim 600x600 ve 196kb sorun teskil eder mi normalde fotoyu yukledigimde basarili diyor. Sadece kafama takilan photo tool u kullanamayisim oldu. Sanirim foto nun ozellikleri zaten istenilen seviyede oldugu icin gerek yok degil mi?sorun yok, zaten 600 x 600 piksel'i daha fazla kucultemezsiniz, o nedenle uyari veriyor.
-
@bycanertk, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba;
Günlerdir araştırdığım halde net olarak cevaba ulaşamadığım için son çare olarak buraya yazıyorum ve artık olmayacağına kanaat getirirsem green card mevzusu benim için sona erecek...Sorum şu ki; ben 2019 yılında boşanma davası açtım ve boşanma davası nafaka, mal paylaşımı vs vs konuları yüzünden şu anda istinaf mahkemesinde. ilk mahkeme boşanmamıza karar verdi ancak (Nüfusta hala evliyim) yani boşanma tamamlanmadı. Bunun bilincindeyim. Mesele şu ki, evliyi işaretlesem kağıt üstünde eşim gözüken kişinin bende fotoğrafı yok. Aşkım fotoğraf çekilde bana ver Green Card la ABD'ye gitmeye çalışıyorum deme şansım da yok 9 senedir hiç görmedim. E şimdi nasıl olacak ? boşanana kadar Green Card işi iptal. Bir şekilde ikna et falan demeyin 9 senedir görmedim nerede olduğunu ve ne yaptığını bilmiyorum. Legally Seperated bölümünü inceledim. bu seçenek Türkiye'de yok sadece ABD de var yazmışlar. ABD vatandaşları green carda neden başvursun ki demekki ABD dışı ülkelerde var ki seçenek olarak adamlar koymuş bunu. Neyse, eşlerin yasal olarak ayrı yaşadığı nafaka, mal paylaşımı gibi düzenlemelerin neticelendirilmeye çalışıldığı süreçtir diyor. Bana sanki Boşanma davası resmi olarak açılan eşleri kastediyor gibi geldi. Çünkü, Evlilik birliğinin temelinden sarsılması esaslı açılan boşanma davalarında eşlerin yasal olarak birlikte yaşaması mümkün değildir ve velayet, nafaka, tazminat gibi süreçlerin yönetildiği süreçtir. Legally Seperated, Boşanma davasının açıldığı ve eşlerin aynı evde yaşamadığı nafaka vs süreçlerin çözüme bağlanmaya çalışıldığı süreyi ifade ediyor olabilir mi? Yani daha bunun yargıtayı vs vs var bir fotosu yok diye yıllarca green card a başvuramamak bana biraz pasaportu olmayan başvuramaz dönemlerini hatırlattı. Nasıl ki Pasaportu olmaması başvurmaya engel olmadıysa. Boşanma davası açılmış ve eşlerin ayrı yaşadığı süreçte, eşinin fotosunu alamadığı için başvuramama engel olmamalı. O yüzden Legally Seperated bu durum içinmiş gibime geldi. Var mı benzer durumu yaşayan?Mahkeme sureci devam ediyorsa bosanma kesinlesmemis demektir, bu durumda resmen hala evlisiniz. Evli olarak secip, esinizin bilgilerini de forma yazin. Esinizin cok eski de olsa, fotograftan taninamiyor da olsa bir fotosunu koyarak basvuru yapabilirsiniz. Hatta en kotu dugun/nisan zamanlarindan fotolari ayarlayabilirsiniz. Zaten kendisi Green Card almayacagi ve surece devam etmeyecegi icin fotografinin hicbir onemi olmayacak. Siz, kendiniz icin uygun bir foto yukleyin, yeterlidir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum