@ldundar55 Başvurduğunuz gün 21 yaşından gün almamışsa ona göre ekleyin, yanlış beyanda bulunmuyorsunuz.
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
[Arşiv] Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
@senelliyarif, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Green Kart Bana Çıkarda Adres Nereyi Göstermeliyim ? Sıfırdan başlayan çocuklu bir aile hangi eyalette yaşamalı ?
adres ile ilgili su basligi incelemelisiniz:
eyalet secimi ile ilgili de su kategorideki basliklari incelemelisiniz:
-
@ahmed, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Degerli forum dostlari.
Yeni kurallar ile bu sene pasaport ile basvuru zorunlulugu kaldirilmisti.
Asi olma zorunlulugu varmi ?
Bu konuda net bir bilgi sahibi olan kaynak sunarak bizi aydinlatabilirmi ?
Simdiden cok tesekkürler.Cekilise basvuru icin asi sarti yok, ama gocmen vize alabilmek icin gerekli tum asilari olacaksiniz, ama sizin bunlari su an olmaniza gerek yok; zaten doktor muayenesi sirasinda gerekli (eksik olan) tum asilari yapacaklar.
-
@Ballistix, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
adresinden fotoğrafı otomatik kırpmak yeterli olur mu hocam sizce? Buradan fotoğrafı kırptığımda https://www.greencardphotocheck.com/tr/ adresinde çene bölgesi çok az farkla dışarıda kalıyor.@bloobyd_, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Herkese merhaba,
Fotoğraf yükleme kısmının hemen altında The following are not accepted: &, #, !, double quotes (" "), <, >. You must remove before continuing. şeklinde bir uyarı alıyorum. Bütün başvuru bilgilerini 1000 kere kontrol ettim ama yine de aynı hata. Neden olabilir, nasıl düzeltebilirim ?
fotografinizin ismini
foto.jpgolarak degistirin...Guncel video'muzu izlediniz mi? Dediginiz durum 5:30'dan sonra anlatiliyor...
Evet, yeterlidir. Fotonuzun dosya boyutu kac KB?
-
@Cesur-Kilic, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar benim bir sorun olacaktı eşim ve ben 1 yıl önce evlendik eşiminde benimde ikinci evliliğimiz. Eşimin ilk evliliğinden 8 yaşında bir kızı var velayeti kendisinde ve bizimle birlikte yaşıyor greencard için başvuru yapacağız fakat formu doldururken eşimin ilk evliliğinden olan kızını forma çocuk var deyip eklemem gerekiyor mu yada çocuk yok mu işaretlemem gerekiyor
hem sizin, hem de esinizin onceki cocuklarinizi hem sizin hem de esinizin basvurusuna eklemelisiniz.
-
@Hayaldi61, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba herkese, aklıma takılan bir konu vardı sizlere danışmak istedim, başvurumu yaptım, başvuru için fotoğrafcıya gittim normalde evde kendim çekip başvuru yapacaktım, fotoğraf konusunda içimde şüphe kalmaması adına profesyonel olması için vazgeçtim, ve gittiğimde green kart için başvuracağımı, mail üzerinden orjinal olarak istediğimi belirttim, fakat kendisi herhangi bir oynama olmadan uygun ölçülerde yollayacağını hatta bilgisayardan göstererek yolladı, fakat başvuru yaptıktan sonra içime bir kuşku düştü ve özellikler kısmından ayrıntıları tıkladığımda adobe photoshop programının ismini gördüm ve bir anda bu yıl geçmiş olsun dedim kendime, bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum, sizce de bu elenme sebebi midir?
sorun yok.

-
@Filinta, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar bir sorum vardı bu konuda bilgisi olan biri varmı ? Benim ukraina doğumlu 8 yaşında bir çocuğum var ama ben ne ukrainada nede türkiyede evliliğim yok çocuk annesinin üstüne kayıtlı daha sonra türkiyede kimlik çıkardım çocuğa. Kart başvurusu yaparken çocuğun bilgilerini giriyorum ama evli kısmına ne demeliyim resmî evliliğim yok bekarım ama cocuk var ?(annesiyle ayrıyım )
hicbir ulkede herhangi bir resmi evlilik yapmadiniz, degil mi? Turkiye veya Ukrayna disindaki bir ulkede bile resmi bir evlilik yapmis olmaniz, evli oldugunuz anlamina geliyor cunku...
-
@kuzeymelissa, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
arkadaşlar bilen var mı bu konuyu acaba.eşim ABD den ben be çocuklarım için 2022 Şubat ayında F2A başvurusunda bulundu göçmen vizesi için.ben onu beklerken green Card çekilişine de katılabiliyormuyum acaba herhangi bi sorun teşkil eder mi.bunu sormamın sebebi de F2a lar biraz uzun düre bekletiyor yani 1.5 2 yıl civari bizim 8 ay doldu green Card çıkarsa mayısta belli olacak belki ordan zaman kazanırım diye düşündüm
️Bilgisi olan varsa lütfen bana yazabilir mi 

basvuru yapabilirsiniz, iki surec birbirinden bagimsiz.
-
@mmtkr, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Adres kimisnda mahhala seklinde mi yapalim yoksa ceviri mji yapalim
adresinizi ingilizceye cevirmeyin, Turkce sekilde ama ingilizce karakterlerle yazin.
-
@hakan-altun, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhaba. Arkadaşım 2024 Green Card için başvuru yapacak. Eşi İran Vatandaşı ve şu an resmiyette hala kızlık soyismini kullanıyor fakat Türk vatandaşlığı için başvuru yaptılar 2-3 ay sonra Türk kimliği gelecek ve soyismi ve ismi değişecek. Başvuru yaparken şu anki isim ve soyismi üzerinden mi yapmalılar yoksa 2 ay sonra değişeceği için değişmiş haliyle mi başvuru yapmaları gerekecek. Bilgilendirirseniz sevinirim
insanlar farkli ulkelerde farkli isimlere sahip olabilirler, resmi olan herhangi bir ismini yazmasi yeterlidir. yazdiginiz ismin resmi olarak bir ulkede gecerli olmasi yeterlidir.
-
@Esen-ErB, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
Merhabalar, abim GC başvurusu için kızıyla birlikte fotoğraf çektirmiş. Yeğenim 9 yaşında, fotoğraf çekiminde tebessüm sayılamayacak ancak dişleri de görünmeyecek şekilde gülümsemiş. Abim çekilişi kazanması durumunda kuvvetle muhtemel yeğenimi götürmeyecek, yani fotoğrafı da başvuruda kızının bilgilerini girmesi elzem olduğu için çektirdi. Merak ettiğim şu ki bu fotoğrafla başvuru yapmamız çekiliş esnasında ya da çekilişi kazanması durumunda sorun teşkil eder mi? Teşekkür ediyor, herkese bol şans diliyorum.
sorun olmaz, fotodan taninmasi yeterlidir. Zaten vize icin ayrica fotolar gotureceksiniz.
-
@yasea, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
arkadaşlar merhaba, geçen yıl kullandığım başvuru fotoğrafını bu yıl da kullansam sorun olur mu? yakın zamanda çekilmiş istiyorlar biliyorum ama görünüşümde bir değişiklik olmadı. yine de yenisini çektirmeli miyim ne dersiniz?
evde kendiniz yeni fotograf cekip kullanabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir
-
@crazycells cok tesekkur ederim

-
Dvlottery sitesinde photo tool u kullanmak istedigimde
Your photo does not need cropping:
Photo dimensions are 600x600
Uyarisini aliyorum. Foto ozelliklerim 600x600 ve 196kb sorun teskil eder mi normalde fotoyu yukledigimde basarili diyor. Sadece kafama takilan photo tool u kullanamayisim oldu. Sanirim foto nun ozellikleri zaten istenilen seviyede oldugu icin gerek yok degil mi? -
@vermaynen idphoto4you sitesinden resmini tüm ayarlara göre yapıyor oradan kontrol eder misin
-
Country
United States
Photo
Passport & Visa (2 x 2")
Print size ( bu kisimda 4adet farkli boyutlar var hangisini secmeliyiz?)
-
print size single photo
-
Merhaba;
Günlerdir araştırdığım halde net olarak cevaba ulaşamadığım için son çare olarak buraya yazıyorum ve artık olmayacağına kanaat getirirsem green card mevzusu benim için sona erecek...Sorum şu ki; ben 2019 yılında boşanma davası açtım ve boşanma davası nafaka, mal paylaşımı vs vs konuları yüzünden şu anda istinaf mahkemesinde. ilk mahkeme boşanmamıza karar verdi ancak (Nüfusta hala evliyim) yani boşanma tamamlanmadı. Bunun bilincindeyim. Mesele şu ki, evliyi işaretlesem kağıt üstünde eşim gözüken kişinin bende fotoğrafı yok. Aşkım fotoğraf çekilde bana ver Green Card la ABD'ye gitmeye çalışıyorum deme şansım da yok 9 senedir hiç görmedim. E şimdi nasıl olacak ? boşanana kadar Green Card işi iptal. Bir şekilde ikna et falan demeyin 9 senedir görmedim nerede olduğunu ve ne yaptığını bilmiyorum. Legally Seperated bölümünü inceledim. bu seçenek Türkiye'de yok sadece ABD de var yazmışlar. ABD vatandaşları green carda neden başvursun ki demekki ABD dışı ülkelerde var ki seçenek olarak adamlar koymuş bunu. Neyse, eşlerin yasal olarak ayrı yaşadığı nafaka, mal paylaşımı gibi düzenlemelerin neticelendirilmeye çalışıldığı süreçtir diyor. Bana sanki Boşanma davası resmi olarak açılan eşleri kastediyor gibi geldi. Çünkü, Evlilik birliğinin temelinden sarsılması esaslı açılan boşanma davalarında eşlerin yasal olarak birlikte yaşaması mümkün değildir ve velayet, nafaka, tazminat gibi süreçlerin yönetildiği süreçtir. Legally Seperated, Boşanma davasının açıldığı ve eşlerin aynı evde yaşamadığı nafaka vs süreçlerin çözüme bağlanmaya çalışıldığı süreyi ifade ediyor olabilir mi? Yani daha bunun yargıtayı vs vs var bir fotosu yok diye yıllarca green card a başvuramamak bana biraz pasaportu olmayan başvuramaz dönemlerini hatırlattı. Nasıl ki Pasaportu olmaması başvurmaya engel olmadıysa. Boşanma davası açılmış ve eşlerin ayrı yaşadığı süreçte, eşinin fotosunu alamadığı için başvuramama engel olmamalı. O yüzden Legally Seperated bu durum içinmiş gibime geldi. Var mı benzer durumu yaşayan? -
@ayvalik10, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
print size single photo
Resmi hic ellmeden yesil ust kutucugun yarisi alt kismi saclara denk geliyor ust kismi beyaz arka plana denk geliyor. Alt yesil kutucuk ise alt dudak kismindan cene kismina kadar geliyor.
Herhangi bir islem yapmam gerekir mi?
Normalde resmi fotografcidan cektirdigim gibi dvlottery sitesinde resim kismina yukledim kabul etti cunku ayrica bu tarz yerlerde kirpma vs islemlere gerek var mi?
-
@vermaynen hayır yok çünkü tam olmuş resmin hayırlı olsun
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Ücretsiz DV2024 Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@vermaynen hayır yok çünkü tam olmuş resmin hayırlı olsun
Tesekkurler

Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
119
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k