Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

• ⭐⭐⭐

@hector Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

• @hector cesaretinizden dolayı kutluyorum sizi, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum.

• @hector Tebrikler, hayırlı olsun.

• Mutluluklar dilerim🥲

• ⭐⭐⭐

@hector Son deneyim sizden geldi. Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.

• ⭐⭐

@hector tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun :)

• Selamlar, sizlere Barbados mülakat deneyimimi aktarmak istiyorum.

6 Eylül günü Bridgetown daki Amerikan konsolosluğuna mail atmamla sürecim başlamış oldu. Dosyamı işleme alabileceklerini ancak mali yılın bitimine kadar sürecin tamamlanması konusunda garanti veremeyeceklerini belirtmeleri, bunun yanında belgelerin Ankara dan onaylanması gerekebileceğinden kararsızlığa düştüm. Mali yılın bitimine son 3 hafta kalmış olması ve Ankara dan umudumu yitirdiğimden dolayı risk alarak sürece başlamaya karar verdim. Amerika turist vizem sayesinde 15 Eylül tarihi için uçuş biletimi Londra aktarmalı British Airways den aldım.

Bileti aldıktan sonra 2 gün içerisinde evraklarımı hazır hale getirdim. Lisans ve lise diploması, e-devletten aldığım vukuatlı nüfus kayıt örneği, askerlik durum belgesi ve e-nabızdan aldığım aşı sertifikamın ingilizce çevirisini, noter onaylı ve apostilli yaptırdım. Ayrıca Adliye`den adli sicil belgemi direkt İngilizce çevirisi ve apostili yapılmış haliyle teslim aldım. Banka hesap özeti ve ekstrelerini de aldım ancak mülakatta sorulmadı.

15 Eylül sabahı İstanbul havalimanında Barbados a gidiş-dönüş biletimi, Amerika turist vizemi ve Covid-19 aşı belgemi istediler. Herhangi bir sorunla karşılaşmadım. 15 Eylül akşamı Barbadosa vardığımda güler yüzlü bir hanımefendi gümrükte dönüş biletimi sordu. Pasaport a giriş mührünü bastıktan sonra, Airbnb den bulduğum yere taksiyle geldim. Eve girer girmez yaptığım ilk iş pasaportumun, Barbados a giriş mührü gözükecek şekliyle resmini çekip konsolosluğa mail atmak oldu. Ertesi sabah saat 8:30 da Konsolosluğa gelip, girişteki görevlilere ülkeye sorunsuz şekilde giriş yaptığımı ve mülakatı hangi tarihe verebileceklerini sordum. Onlarda 20 dakika öncesinde bana 21 Eylül için mülakat maili gönderdiklerini söylediler. İnternetim olmadığından maili eve geldiğimde gördüm. Hemen sağlık muayenesi için Med plus Management Services gittim. Ayın 19 u Pazartesi sabah 7 de gelin dediler. Herhangi bir randevuya gerek olmadığını söylediler.

19 Eylül Pazartesi günü sağlık muayenesine geldiğimde benden pasaport, 4 adet 5x5 fotoğraf, covid-19 aşı belgesi, DS-260 onay çıktısını istediler. Yaklaşık 3-4 saat süren muayene sonunda sonuçları ertesi günü alabileceğimi söylediler. Ertesi günü sağlık raporunu ve CD`yi teslim aldım. Mülakat için AIS kaydına gerek olmadı.

21 Eylül Çarşamba günü mülakat günü Konsoloslukta evrakların teslimi, 330 dolar vize ücretinin yatırılması ile mülakatımı beklemeye başladım. Evraklarda herhangi bir sorun olmadı. Mülakatı yapan güleryüzlü bir Amerikalı hanımefendi bana sadece askerliğimi ve geçmiş Amerika deneyimimi sordu. Vizemin onaylandığını ve pasaportumun teslimi için bana mail atacaklarını söyledi. Böylelikle 1 yılı aşkın bekleyişim o anda sona erdi.

Yeşilkart forum ve DV2022 telegram grubundaki yardımlaşma ve dayanışma sayesinde sürecimin mali yılın bitimine son 10 gün kala olumlu olarak sonuçlanması beni çok sevindirmesinin yanında uzun süredir devam eden gergin bekleyişim de sona ermiş oldu.

Bu süreçte emeği geçen herkese ve yardımlarını esirgemeyen sayın @gucarslan a çok teşekkür ediyorum. Herkese hayat yolunda bol şans ve başarılar dilerim.

• @eryaz82 tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun. Amerikadaki hayatınızda mutluluklar diliyorum

• ⭐⭐⭐

@eryaz82 Hayırlı uğurlu olsun.
    Son deneyim bir önceki arkadaşımızın sanmıştım ama sonuncu sizden geldi. Daha yazmayan kaldı mı acaba ?

• @eryaz82 Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. Şans sizinle olsun.

• @Muhtaradana Çok teşekkür ederim.

• @Programmer Çok teşekkür ederim.

• @Erkan-Gürsoy Çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@eryaz82 Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.

• @achillesoag Çok teşekkür ederim.

• @eryaz82 Hayırlı olsun

• @tohma31 Çok teşekkür ederim.

• ⭐⭐

@eryaz82 tebrikler vizeniz hayırlı olsun :)

• @eryaz82 tebrikler yolunuz açık olsun

• @sytahmt Teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• 33 Oy
    11k İleti
    783k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 5 Oy
    280 İleti
    49k Bakış
    ATS16A
    @yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi, sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..? @yusufeymen38 https://yesilkartforum.com/forum/post/525096 https://yesilkartforum.com/forum/post/501371 Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
  • OHAL ve Pasaport Alamama Sorunu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik green card pasaport ohal randevu erteleme
    21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    W
    @crazycells Çok teşekkür ederim yardımınız için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k