Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DS-160 formu (turist vizesi için aile başvurusu)

• eşim ve kızım ile başvuru yapmak istiyorum. en uygun güvenilir ücretli yardımı nerden alabilirim. formu doldururken hata olsun istemiyorum.

• @Erdem-AKDEMİR Ücretli yardım alıp alamayacağınızı bilmiyorum ancak konsolosluk sitesinde nasıl doldurabileceğinize yardımcı olacak PDF talimat dosyası var, çok zor değil para vermenizi tavsiye etmem.

• Merhaba, Baba-Oğul olarak Amerika için turist vizesine başvuracağız. Babam 40 ben 19 yaşındayım. İkimizde esnafız ve ben e-ticaret ile uğraşıyorum. Birkaç sorum olacak.

a. DS-160 Formunda ve Vize Başvurusu Sırasında nelere dikkat etmemiz gerekiyor acaba yardımcı olabilir misiniz? :)

b. Onun dışında otel ve uçak rezervasyonunu ne zamana ayarlamamız lazım? Formu düzenleyebiliyor muyuz?

c. Örnek veriyorum biz 6 ay kalacağız ama ilk başta ds160 formunda kaç seçmemiz lazım.

• Merhaba, bir ABD vatandaşı ile evli Türk vatandaşıyım. Eşim ABD'de ben ve çocuk Türkiye'deyiz. ABD'ye daha önce hiç gitmedim. Vize almak istiyorum. Çocuk için sorun yok ama ben turist vizesine mi başvurmalıyım yoksa ABD vatandaşı eşten dolayı başka bir vize türüne mi? Göç etmek gibi bir niyetim yok sadece çocukla birlikte 1-2 aylığına ABD'yi ziyaret edeceğiz. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

Eşim için Kasım 2022 ayında 3 aylığına ABD gelişi için Turistik vize almak istiyorum . Ds 160 formu doldurmam mı gerekiyor. Eşimin Şuan Green Card mevcut değil. Bu aralar Mülakat verme süreleri hakkında durum nedir?

• merhaba,

Ailemle 1 yıllığına Georgiaya gideceğiz. 4 yaşında kızım için de vize başvuru ücreti ödemem gerekiyor mu?

• @crazycells, içinde söyledi: DS-160 formu aile basvurusu

@uslanmaz, içinde söyledi: DS-160 formu aile basvurusu

Merhabalar! B1 ve B2 vize başvurusunu her aile bireyi (eş ve Çocuklar) için ayrı ayrı yapacağımı, ödemeler ve randevu için de aynı durumun geçerli olduğunu anladım doğrumu anlamışım acaba?

evet, herkesin ayri bir DS-160 formu olacak ve herkes icin ucretleri odemeniz gerekecek.

Aile olarak basvuru yapanlar sayin @ibrahimasar 'in yukarida bahsettigi sekilde ilerlerse cok daha iyi olur, sistem herkesin basvurusunu birbirine baglayip, otomatik olarak tek bir grup olarak gormus olur.

ben aile üyeleri için başvuru yaparken create family application kısmını atlamışım daha doğrusu sistem kendini attığı için göremedim. bu durumu diğer formları oluştururken farkettim ama ilk seferde create family olarak yapmadığım için yeni form oluşturur gibi yaptım herkes için. bir fark var mı bu şekilde yapılmasının. çok önemli mi

• Üstadım ds160 doldurdum kızım için, bizlerin vizesi var ama işlem sürecini unuttum. Şimdi ne yapmak lazım. Yanı ds160 gönderdikten sonra ne yapmak lazım

• Merhaba herkese, ailemle birlikte Amerika'ya seyahat için turist vizesi başvurusu yapmayı düşünüyoruz. Ama aklıma takılan birkaç soru var. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    1- Vize mülakat tarihini öne çekmek istersek ailecek hepimizinki öne çekme imkanımız var mı? çünkü sistemde boş bir gün bulup o güne çekmek istersem ve sadece bir kişi için boşluk olursa ailemin başka gün mülakata girmesi saçma olur.
    2- Vize mülakatında ailecek mi görüşeceğiz konsolosluk görevlisi ile yoksa tek tek mi ? Şundan dolayı soruyorum birimize çıkıp birimize çıkmazsa bütün tatili iptal etmemiz gerekir aksi takdirde.
    3- Vize başvuru ücretini internet üstünden öderken banka kartı ile ödemek mümkün mü yoksa sadece kredi kartı mı kabul ediyor ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• @ibrahimasar @crazycells Bır sorum olacak cevap verirseniz çok sevinirim, kendi adıma ds160 formunu doldurdum (henüz göndermedim). Eşim için ayrı form dolduracak mıyız, dolduracaksak nasıl dolduracağız?
    Benim formumda sadece eşimin ad, soyad, doğum yeri ve tarihi, adres bilgisi istedi.

• @birisi Her bir vize adayı için ayrı bir ds 160 doldurulacak. Formda istenen bilgiler ne ise o kadar cevap vereceksiniz. Bana 10 sayfa criminal records sordu. Hanıma sormadı mesela.

• Eşim ve ben vize başvurusunda bulunduk fakat aynı tarihe çekemiyoruz , yani bunun İçin bir grup oluşturmamız gerekiyor sanırım . Denedik fakat randevuyu iptal etmemiz gerekiyor bu durumda ödediğimiz tutar yanıyor mu ? Bilgisi olan yazarsa çok mutlu olurum

• Bu ileti silindi!

• @perla-eyewear hayır ödediğiniz ücret yanmıyor. mevcut randevu iptal olur tekrardan grup için randevu alırsınız.

• @spywar vize şirketleri ilet görüştük ücretiniz yanıyor dediler ama

• Arkadaşlar merhaba,
    Turist vizesi başvurusu ile ilgili bir sorum olacak.. Eşimin annesi ve babası için başvuru yapıyorduk.. DS160 formu uzerinden annesinin başvurusunu tamamladık ve confirmation sayfasını aldık. Family application ile devam et seçeneğini seçerek, babası için başvuruya devam edelim dedik.. İlk sayfayi doldururken sistemden attı.. Malesef kayinpederin AA ile başlayan idsini de kaydetmemisiz aynı yerden devam edemiyoruz.. Annesinin idsi ile açtığımızda family seçeneği çıkmıyor.. Ayrı bir başvuru yaparsak da randevu günleri saatleri vb aynı güne yakalayamayabiliriz ve ayrı takip etmek gerekebilir. Ankara ve Istanbul disinda ikamet ediyorlar.
    DS160 i iptal edip tekrar doldurma sansi var mi acaba.iptal secenegini bulamadim
    Buna benzer bir sorunla karşılaşan yada konu ile İlgili bilgisi olan var mıdır?

• @orchuns, içinde söyledi: DS-160 formu (turist vizesi için aile başvurusu)

Arkadaşlar merhaba,
    Turist vizesi başvurusu ile ilgili bir sorum olacak.. Eşimin annesi ve babası için başvuru yapıyorduk.. DS160 formu uzerinden annesinin başvurusunu tamamladık ve confirmation sayfasını aldık. Family application ile devam et seçeneğini seçerek, babası için başvuruya devam edelim dedik.. İlk sayfayi doldururken sistemden attı.. Malesef kayinpederin AA ile başlayan idsini de kaydetmemisiz aynı yerden devam edemiyoruz.. Annesinin idsi ile açtığımızda family seçeneği çıkmıyor.. Ayrı bir başvuru yaparsak da randevu günleri saatleri vb aynı güne yakalayamayabiliriz ve ayrı takip etmek gerekebilir. Ankara ve Istanbul disinda ikamet ediyorlar.
    DS160 i iptal edip tekrar doldurma sansi var mi acaba.iptal secenegini bulamadim
    Buna benzer bir sorunla karşılaşan yada konu ile İlgili bilgisi olan var mıdır?

Ds160 formunda Family application diye bir kısım var mı hiç duymadım bilmiyorum ama biz şu şekilde yaptık eşime de kendime de ayrı ayrı form doldurduk ve application id lerini kaydettik. Daha sonra randevu alma kısmı için aisten eşim adına oturum açtık ve bilgileri ekledik daha sonra eşimin oturumundan tam olarak adını hatırlamıyorum ama katılımcı ekle gibi bir kısım var oraya tıklayıp kendimi de aynı oturuma ekledik. O durumda iki kişiye de aynı tarihe randevu alabiliyorsunuz. Eğer kayınvalidenizin application id duruyorsa onu iptal etmeyin kayınbabanız için yeni bir ds160 formu doldurun. Ais kaydı yaparken de ikisinin bilgilerini girin. Kolay gelsin

• ⭐⭐⭐⭐

@orchuns merhaba. Öncelikle family application demenizin sizin için tek avantajı bazı bilgilerin otomatik olarak gelecek olmasıydı. Onun haricinde bir avantajı veya dezavantajı yok.

İsterseniz tek tek ds160 doldurabilirsiniz bundan bir sorun olmayacaktır. Beraber randevuya gitmelerini istiyorsanız ais deki randevu alma kısmında dikkatli olmalısınız.

• Selam arkadaşlar,

Yarın turist vizesi görüşmem var. DS160 çıktısını alacağım ama randevu sitesinden görüntüle dediğimde bulunamadı diyor. Başak bir kaç sitede baktığımda eşleşmedi diyor. Nasıl ilerlemem gerekiyor sizce?

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    1 İleti
    82 Bakış
    G. GulecG
    Oncelikle bu foruma emek vermis olan herkese cok tesekkur ederiz, emeginize saglik. Soruma gelince ailecek Amerikan ve Turk vatandaslariyiz ve 2012'den beri Turkiye'de yasiyoruz. %90 engelli kizimizin 6 yillik lokal kontratli olan Gurcu Bakicisini kizimizin tedavisi icin gittigimizde Amerika'ya yanimizda goturmek istiyoruz. Anladigim kadariyla kendisini kisisel evde calisan isci sifatiyla B-1 ziyaretci vizesine basvurmamiz gerekiyor. Bu dogru mudur? Surec ile alakali dikkat etmemizi onereceginiz konular varsa paylasir misiniz? Anladigim kadariyla eger vizeyi alirsak ve tibbi surec uzarsa 6-aylik kalimi uzatabiliyoruz? Konuyla ilgili sadece ekteki detayi bulabildim: https://uk.usembassy.gov/visas/domestic-employee/ Cok tesekkurler.
  • 0 Oy
    4 İleti
    572 Bakış
    B
    Merhabalar.Eylül 2022’de J1 vizesiyle Amerika’ya geldim. 6 ay sonra, Mayıs 2023’te J1 vizesini turist vizesine (B2) çevirmek için başvurdum. Ancak, J1'den J1’e statü değişikliği başvurduğum için 8 ay sonra red mektubu aldım. 2024 Ocak ayında gelen mektupta, 180 gün içinde Amerika’yı terk etmem gerektiği yazıyordu ve ben de 1 Haziran 2024'te Türkiye’ye döndüm. Şu an kafamı karıştıran birkaç soru var: 180 gün kuralı: J1 statüsünden turist statüsüne geçiş başvurum Mayıs 2023’te reddedildi ve 2024 Ocak’ta terk etmeme karar verildi. Bu durumda, askıdaki 8 aylık sürem 180 güne dahil oluyor mu, yoksa red aldıktan sonra kalan 180 gün mü geçerli sayılıyor? 2 yıl kuralı: J1 vizesindeki statü değişikliği sırasında waiver (feragat) başvurusu yapmadım ve arkadaşım da aynı şekilde waiver başvurusu yapmadan turist vizesine geçti. 2 yıl geri dönüş yasağı (2-Year Home Residency Requirement) için, Türkiye’ye döndüğüm tarih mi esas alınır yoksa statü değişikliği tarihi mi? Yani, bu 2 yıl Türkiye'de yaşama zorunluluğu döndüğüm tarihten itibaren mi geçerli olacak? Bir sonraki turist vizesi başvurusu: Statü değişikliği başvurusu 2023 Mayıs’tan 2024 Ocak’a kadar askıda kaldığı için vize başvurusu zamanlaması hakkında kafam karıştı. Bir sonraki turist vizesi başvurumu ne zaman yapmam daha sağlıklı olur? Tecrübeli ya da bilgisi olan kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!
  • Turist vizesi için en erken tarih?

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    141
    1 Oy
    141 İleti
    10k Bakış
    ATS16A
    @graombze RushVisasNow @Rushvisasnow
  • 1 Oy
    8 İleti
    2k Bakış
    G
    @ahmetselim02 Merhaba bu islemi yaptiniz mi? Sonuclari nasil oldu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k