[Arşiv] Sayılarla DV2022
-
@gamefry bilmediğim için soruyorum göçmen vizenin revoked edilmesinin yasal bi dayanağı varmıdır? Yani göçmen vize alan kişiler kararnameler ve uluslararası suç örgütlerine yardım ve yataklık vs gibi suçlar dışında revoked edilebilir mi? Hoş idari işlemde bu tarz suçluların ülkeye alınmaması adına yapılıyor ama bilen yanıtlarsa sevinirim :)
-
@waterman Bu konuda tam ve kesin bilgiye sahip değilim. Ne kadar doğru bilinmez, okuduğum kadarıyla sebebi bilinmeden geçmiş yıllarda iptal edilmiş vizeler mevcut. Detaylarını tam bilmiyorum. Bilen biri mutlaka yazacaktır.
-
@waterman dv2021 de ülkeye ilk girişinde deport edilen bir dv vize sahibi arkadaşımız vardı, hatırladığım kadarıyla telefonunada el koyuldu daha sonra postayla gönderilecekti,tam detayları hatırlamıyorum ama zaten fazlada ayrıntı vermemişti, arkadaşımızın sanırım burdaki yaptığı işiyle ilgili bir sorun vardı girişte bu konunun üzerine çok eğilip geri gönderdiler diye hatırlıyorum, belki @gucarslan bu konuyla ilgili daha fazla şey hatırlıyordur
-
@Muhtaradana hatırlayan varsa konuyu yazsın cok merak ettim açıkçası ben göçmen vizelerin girişte 0 sorun ile girildiğini zannediyordum şaşırdım açıkçası
-
@waterman maalesef her vizede olduğu gibi göçmen vizedede ilk girişte risk var ama tabi daha az vaka olduğu kesin.
-
@Muhtaradana, içinde söyledi: Sayılarla DV2022
@waterman dv2021 de ülkeye ilk girişinde deport edilen bir dv vize sahibi arkadaşımız vardı, hatırladığım kadarıyla telefonunada el koyuldu daha sonra postayla gönderilecekti,tam detayları hatırlamıyorum ama zaten fazlada ayrıntı vermemişti, arkadaşımızın sanırım burdaki yaptığı işiyle ilgili bir sorun vardı girişte bu konunun üzerine çok eğilip geri gönderdiler diye hatırlıyorum, belki @gucarslan bu konuyla ilgili daha fazla şey hatırlıyordur
ilgili vaka tamamen kişinin geçmişi ile alakalı, konu özel olduğu için detayları ben de paylaşamam ne yazık ki..
bu çok spesifik bir olay ama; her zaman olabilecek bir durum değil.
konsolosluk kişiyi sırd CBP'nin eline teslim etmek, telefonuna bu şekilde el koymak için bile vize verebilir..bu da o vakalardan biri.. @waterman
-
Sayın @gucarslan ilgili kişinin Amerika geçmişi mi sorun oldu, yoksa Türkiye’deki iş geçmişi mi? Türkiye’deki iş geçmişi sorun olduysa ve çok özel sayılı kişinin çalıştığı bir meslek dalı değilse, işi paylaşmanız bilgi açısından faydalı olacağını düşünüyorum. Çok özel belli bir sayıda insan çalışıyorsa, tabi paylaşmamanızda fayda var.
-
@gamefry kişilerin özel bilgilerini paylaşamam, bu konu tartışmaya kapalı ne yazık ki.
ama tekrar ediyorum; konu sürekli yaşanan ya da her yıl başımıza gelen bir durum değil.konunun bu şekilde gündemde olmasına da gerek yok bence, kimseyi endişelendirecek kadar genel bir durum değil.
tahmin ettiğinizden çok farklı durumlar çünkü..içinizi ferah tutup abd'ye sevkiyatınızı planlayabilirsiniz.
endişelenmeniz gereken uçak bileti fiyatları bence, bunlar değil.. :airplane: -
@gucarslan doğru söze ne denir. 40-50 bin arası uçak biletleri felaket 🥺
-
@waterman Evet mecbur alacağız gidebilmek için. Ama birim olarak düşünürsek bir Amerikalıya Paris'e gitmek için 50K$ öder misiniz diye sormak lazım. Paramız kur karşısında eriyor ama bu kadar mı olur.
-
@gamefry bi arkadaşımın babası turist vizesi için görüşmeye gittiğinde, mülakatı yapan konsolosluk görevlisi bir hayli ismiyle ilgili ve suç geçmişi varmı yokmu diye sorgulama yapmış.Bir kaç kere yerinden kalkıp içeriyi gidip geldikten sonra adamın hiç bir evrağına bakmamışlar bile. Adam amerikaya iner inmez gümrükte polisler tarafından tutuklanmış. Aynı ad soyad ile interpol tarafından aranan bir kişi olduğu için 6 saat gözaltı süresinin sonunda o olmadığına inanıp adamı bırakmışlardı. Yani muhtemelen böyle sebeplerden dolayı sırf tutuklansınlar diye vize verdikleri bile oluyor
-
@tohma31 saçmalık konsolosluğa gelince tutuklasınlar ta Amerika’ya kadar gidip tutuklanmasının be anlamı var😂
-
@Programmer sizin cn numaranız normalde mülakat alması gerekiyordu size neden sıra gelmedi
-
@hayatı-anlat Konsolosluğun belli bir düzende gitmemesi (CN sırası ya da submit tarihi) , aslında ilk önce submit tarihine göre gittiler, biraz karışık olsa da. Sonrası tamamen karışık. Bir diğer sebep bizden çok AS grubuna öncelik vermeleri.
-
@tohma31 Çok kötü bir durum gerçekten.
-
DV2022 de verilen vize sayısını 21 Ekim güncellemesiyle travel.state.gov da açıklamışlar. Bu sayının üzerine dv22 dava sürecinde hükümet avukatlarının açıkladığı Aos yapıp greencard alan 1440 kişiyide eklemeliyiz

https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/update-on-worldwide-visa-operations.html

-
D datanist bu başlıktan bahsetti
-
A ayvalik10 bu başlıktan bahsetti
-
2022 yilinda EU icin 21.176 vize basilmis, burada 20.000 kotasinin asilmasini saglayan 1.176 adet vizenin kaynagi nedir?
-
@koray2000 55.000'nin üzerinde vize basılmasına izin veren, bülten 5300 iken 27.000'deki case vize basan kudret neyse o. dv süreci için DOS kendi kurallarını kendi koyuyor ve bunu esnetmesi gerektiği yerde de istediği gibi esnetiyor.
her zaman böyle olur mu? belki..
olmayabilir mi? zaten olmamalı.. -
@gucarslan Anladim, sonlara dogru AOS yapanlar ve mulakat alanlarin hesapta olmayan aile bireyleri yuzunden mi boyle bir fazla ortaya cikti diye sordum.
-
@EzgiLera Ezgi hanım, peki önümde ne kadarlık bi boşluk var bunu nasıl öğrenebilirim?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum