Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @cerkezkizi09 Sizce 15 Mayıs tarihi baz alınabilir mi? 🙂 O zaman neden 4.tip maile dahil edildi çoğu kişi?


  • @sanaldeniz hocam lütfen özel mesaj kontrol eder misiniz?


  • @aslanamca
    @gucarslan 'ın mesajlarına bakındım ama bulamadım. Belki tekrar yazmak isterse bizi aydınlatır.

    Kısaca hatıladığım, Ankara veya başka bir konsolosluğun ds tarihi veya cn ile ilgilenmediği, şu kadar dosya gönder dediği ve gönderilecek dosyaları kcc'nin belirlediğiydi.

    O yüzden Ankara 15 Mayıs'ı baz alır demek zaten geçerli bir şey değil. Kcc 15 Mayıs'ı baz alır derseniz olabilir ama yüksek ihtimal o tarih ilerleyecektir. Geçen seneden neden daha kötü olsun ki?


  • Anladığım kadarıyla bu sene 4. Mail alanlardan tarih sırasına göre mülakat dağıtımı yapılıyor. Biraz sabır böyle olup olmadığı ilk dağıtım da ortaya çıkar

  • ⭐⭐

    @aslanamca cutoff oldukça, dosyalar işlendikçe ds260 formunu submit etmiş olan herkes 4.tip mail alacak zaten. Burada ayrıntı şu 3. Ve 4. Tip maili ne zaman aldığı.


  • @achillesoag + buna bağlı Ankara konsolosluğunun aylık performansı.Sosyal medyada işi baştan sıkı tutmakta ve hiç bırakmamakta fayda olabilir. Ankara haber olduğu zaman ya da dv22 talihlilerinin yaptığı gibi etkili bir video çalışmasına tepki veriyor, Dv21 dede tepki verdi tesadüf olamaz. Şimdiden Ankara bu sene iyi çalışacak düşüncesine gitmek yanlış olur Dv21-22 dede bir dönem aynı yanılgılar oldu. Geçmişten ders çıkartarak sanki şu an temmuz 2023 teyiz gibi sosyal medyada etkin olmak mülakat talep etmek çok yararlı olacağını düşünüyorum, işler rayında gidiyor görünse bile biz sosyal medyayı boşlamamalıyız. Dv22 deki Ankara konsolosluğunun performansını örnek vererek bu şekilde mağdur olmak istemediğimizi dile getirebiliriz. Ya da farklı özgün ifadeler. Ankara bizi duymuyor, görmüyor zannetmeyin gündemde tutarsak ihmal etmezler.

    Zaten Aos ve dosya transfer konusunda yeterli deneyim ve bilgi forumda var, bu konulara ve önemine değinmeye gerek duymuyorum, herkes yeterince bu konular hakkında fikir sahibi olmuştur.


  • @sanaldeniz Geçen sene de bu şekildeydi hocam, 4. Mail dediğiniz yani AV “Allocated visa” statüsüne geçtiğinizde sıradaki yerinizi alıyordunuz. Bu oluşturulan sıraya göre ilk baştan sırasıyla mülakat dağıtılıyor.

    Fakat DV2022 için en son dağıtılan Ankara mülakatı bu sıraya göre gitmedi.

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana Kesinlikle katılıyorum. Sosyal medya işe yarıyor. Belirli aralıktaki case'leri değil de toplu olacak şekilde hareket ederseniz hemen hemen hepinizin faydasını göreceğiniz aşikârdır.


  • Current number şu anda kaçta?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @NINJAKEMAL DS260 formu açılmadığı sürece sıralamanız değişmez.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @crown, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @Programmer AOS için gerekli değil

    doldursanız da doldurmasanız da sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kuzey, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba arkadaşlar. Bir konuda bilgilerinizi rica edeceğim. Hesaba 2-3 ay öncesinde para yatırmak sorun olur mu? Yoksa daha erken mi yatırmak lazım?

    mümkün olan en erken şekilde yatırmanızı tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ahmet_, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @aslanamca
    @gucarslan 'ın mesajlarına bakındım ama bulamadım. Belki tekrar yazmak isterse bizi aydınlatır.

    Kısaca hatıladığım, Ankara veya başka bir konsolosluğun ds tarihi veya cn ile ilgilenmediği, şu kadar dosya gönder dediği ve gönderilecek dosyaları kcc'nin belirlediğiydi.

    O yüzden Ankara 15 Mayıs'ı baz alır demek zaten geçerli bir şey değil. Kcc 15 Mayıs'ı baz alır derseniz olabilir ama yüksek ihtimal o tarih ilerleyecektir. Geçen seneden neden daha kötü olsun ki?

    ankara'nın ayıracağı dv slotları bu teorilerin hepsini değiştirir.
    geçen sene mart mülakatlarına bakın, ne demek istediğimi anlayacaksınız.


  • @gucarslan Teşekkür ederim cevabınız için.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Erkan Gürsoy Erkan Gürsoy 

  • Merhaba,1.tip mail,2.tip msil vs bu mail tipleri ne demek ve nasıl kontrol ediliyor acaba


  • ⭐⭐

    @egekrtl Merhaba öncelikle lütfen sürecinizi Buradan İmzanıza taşıyın. Dv23 talihlisi iseniz Buradan excel listesine katılabilirsiniz. Mail tipleri dosyanızın durumunu kcc'ye sorduktan sonra aldığınız cevaplara göre belirleniyor. Submit etme durumunuz ve işlenmesine göre 4 tip'e ayrılıyor. Buradan inceleyebilirsiniz.


  • Forumdan ilk 2023 vizesi alınmış sanırım Abu Dabi çalısıyor 🚬 darısı Ankaraya

  • ⭐⭐⭐

    @baran-bozdogan kim almış forumdan mı 😂


  • @gucarslan merhaba, case transfer için mail atmıştım aşağıdaki gibi cevap verdiler. Cevabı anlayamadım, mesela kccdv adresine mail atmıştım, cevabın içinde kccdv adresine mail atmalısınız diyor. Değişikliğin nedenini söyleyin diyor, hollanda'da çalıştığımı söylemiştim, oturum kartını da eklemiştim maile. Sizce nasıl bir mail atmalıyım?

    mailim ve gelen cevap:

    Case Number: 2023EU00004xxx
    Principal Applicant Name: SOYAD, AD
    Date of Birth: aa-aa-aaaa

    Dear Sir/Madam,

    Could you please transfer my case to Amsterdam.
    I am working in the Netherlands as a software engineer.
    I have residency, you can find my residency card attached.

    Cevap:

    Thank you for your inquiry.

    Once the DS-260 for the Principal Applicant has been submitted, the Interview Location can only be updated by the Kentucky Consular Center (KCC). Please send your request to [email protected]. You will need to include information that explains why you need the interview location changed. Unless they are in the U.S. and adjusting status, all applicants on the case will be scheduled for interview with the Principal Applicant. You should contact the U.S. Embassy or Consulate directly to arrange separate interviews, if needed.

    If you need to change your interview location because your residency has changed, you will need to include the new address in your email along with your case number, Principal Applicant’s name, and complete date of birth in the following format (MMDDYYYY). You will also need to request that KCC unlock your DS-260, so that you can update your application with your new address. (Please note that Post Office Boxes and mailing addresses in care of another person do not justify a change of interview location.)

    If your interview has already been scheduled, you must contact the embassy at which you have been scheduled to determine if your case can be transferred to a different location.

    In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center. For additional information, please refer to the following websites:
    Diversity Visa Website: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Diversity Visa Instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 instructions: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    To enter the Diversity Visa lottery or to check for a selection notice: https://dvprogram.state.gov/


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

114
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum