Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba, Turkiye'den getirdigimiz bazi elektronik aletler, ornegin macbook, cep telefonu sarji gibi 110V-240V destekliyor. Onlar icin sadece linkteki gibi priz ucu degistirici (converter) alarak guvenle kullanmaya devam edebiliyoruz, bu kisimda bir problemimiz yok.

    Ancak yanimizda getirdigimiz sac duzlestirici ve elektronik dis fircasi gibi bazi urunlerde 110V destekledigini gosteren herhangi bir ibare bulamadik. Sadece 240V ya da 250V yaziyor. Bu durumda voltaj dusurucu yukseltici kullanmamiz gerekiyor diye tahmin ediyorum, ancak US priz girisi olan urun bulmakta oldukca zorlaniyoruz, bulduklarimiz da minimum $50 civarinda. Bunun daha ucuz bir cozumu var midir? Siz hangi urunu kullaniyorsunuz?

    Voltaj dusurucu yukseltici kullanmamamiz durumunda herhangi bir problem yasar miyiz? Cihazlara dusuk voltaj gelecegi icin sarj olma suresi artar, ya da performans kaybi yasayabiliriz dogal olarak, ama en azindan bir kac aylik surecte idare etmelik mantikli bir cozum mudur?


  • yuksek guc ceken cihazlarda yuksek guclu voltaj dusurucu gerekir , cihazın Watt olarak gucune bakın , turkiyeden giden sac kurutma makinası sac duzleştirici vs kullanamzsınız. adaptorlu olan ve adaptoru hafif olan trafosuz- swic mod- elektronik olan adaptorler 110-220 volt çalışabilirler genelde , ancak trafolu adaptorleri kullanamazsınız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @loki-boi Turkiye'den gelen elektronik cihazlari ABD'de kullanmak içinde söyledi:

    Merhaba, Turkiye'den getirdigimiz bazi elektronik aletler, ornegin macbook, cep telefonu sarji gibi 110V-240V destekliyor. Onlar icin sadece linkteki gibi priz ucu degistirici (converter) alarak guvenle kullanmaya devam edebiliyoruz, bu kisimda bir problemimiz yok.

    Ancak yanimizda getirdigimiz sac duzlestirici ve elektronik dis fircasi gibi bazi urunlerde 110V destekledigini gosteren herhangi bir ibare bulamadik. Sadece 240V ya da 250V yaziyor. Bu durumda voltaj dusurucu kullanmamiz gerekiyor diye tahmin ediyorum, ancak US priz girisi olan urun bulmakta oldukca zorlaniyoruz, bulduklarimiz da minimum $50 civarinda. Bunun daha ucuz bir cozumu var midir? Siz hangi urunu kullaniyorsunuz?

    Voltaj dusurucu kullanmamamiz durumunda herhangi bir problem yasar miyiz? Cihazlara dusuk voltaj gelecegi icin sarj olma suresi artar, ya da performans kaybi yasayabiliriz dogal olarak, ama en azindan bir kac aylik surecte idare etmelik mantikli bir cozum mudur?

    ABD'ye uygun yeni cihaz almaniz en ucuz yol olur kanimca.

    Isinmasi gereken cihazlari 110 V'ta calismayacaklarsa hic getirmeyin cunku isinmasi ya cok uzun zaman alacak ya da hic isinmayacak.


  • Ornegin dis fircasi icin degerler su sekilde 220-240V ac ~ 50-60HZ/0,9W. Bu zaten cok dusuk seviyede oldugu icin yukselticisiz de duzgun calisabilir mi?

    @sash voltaj dusurucu yazmisim ama aslinda bana voltaj yukseltici (110V->240V) lazim saniyorum.

    Asagidaki tarz bir sey isimi gorur mu sizce?

    @crazycells malesef getirmis bulunduk bir kac urun. Baska turlu bir cozum bulamazsak dediginiz gibi yenilerini alacagiz.


  • 110 cihazı 220de denerseniz yanar da , 220 cihazı 110da çalıştırmak isterseniz zarar gormez, en fazla çalışmaz . deneyebilirsiniz.
    linkteki cihaz işinizi gorur

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Biz Türkiye'den getirdiğimiz Beko Türk kahvesi makinesini burada sorunsuz kullanıyoruz. 1450 wattlık bir cihaz olduğu için Amazon'dan 40 dolara 1500 watt gücünde bir transformatör aldım. Kullanacağınız cihazın ihtiyaç duyduğu güce göre bir transformatör almanız yeterli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @knnrn Beko bir dunya markasi oldugundan, o sorun olmaz kanimca 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @loki-boi Turkiye'den gelen elektronik cihazlari ABD'de kullanmak içinde söyledi:

    Ornegin dis fircasi icin degerler su sekilde 220-240V ac ~ 50-60HZ/0,9W. Bu zaten cok dusuk seviyede oldugu icin yukselticisiz de duzgun calisabilir mi?

    @sash voltaj dusurucu yazmisim ama aslinda bana voltaj yukseltici (110V->240V) lazim saniyorum.

    Asagidaki tarz bir sey isimi gorur mu sizce?

    @crazycells malesef getirmis bulunduk bir kac urun. Baska turlu bir cozum bulamazsak dediginiz gibi yenilerini alacagiz.

    sac kurutma makinasi icin hic ugrasmayin yenisini alin, onlar cok yuksek gucte calisiyor.

    Evet, linkini verdiginiz urun dis fircasi icin isinizi gorur, ayrica daha guclu bir sey isterseniz daha uygun fiyatli soyle bir sey var, bu da 500 W:
    https://www.ebay.com/itm/Goldsource-500-Watt-Step-Up-Down-110V-220V-Voltage-Converter-Transformer/162903864269

    Ama agir bir sey, dolayisiyla travel icin iyi degil soylemis olayim.

  • ⭐⭐⭐

    Farklı konu ama belirtmek isterim; linkte verilen ürünü kendi deneyimime göre kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bir kaç tane almıştım fakat çoğu tam temas sağlamayarak tehlike yaratıyor ve ayrıca hemen hemen hepsi içten kırılıyor. Biraz daha fiyatlı olanlar çok daha kaliteli.


  • @FreeWoRLD aynen hocam o oldukca dandik duruyor, ornek olsun diye oylesine atmistim onu. Asagidakini siparis etmistim bugun geldi, oldukca dayanikli. Konuya sonradan denk gelip tavsiye isteyenler icin linkini birakiyorum

  • ⭐⭐⭐

    @loki-boi Bende sizin en son verdiğiniz ürüne benzer aldım ve çok memnun kaldım.


  • Selamlar... Türkiye'den götürdüğünüz ürünleri ABD'de kullanmanızın bir yolu var aslında ama bunun için biraz elektrik bilgisine ihtiyacınız var...
    ben buraya yazayım denemek isteyenler olabilir. Bildiğim kadarı ile ABD'de evlere trifaze geliyor yani üç ayrı faz geliyor. Bildiğiniz gibi her prize bir faz birde nötr gider. sizin 220 v alet çalıştırmanız için gerekli olan prizinize iki adet faz götürmeniz , fakat bu fazlar ayrı ayrı olmalı. Yani elektrik panonuz'dan ayrı ayrı fazları alıp o prize bunu bağlamanız. AC enerji sinüs dalgasından ibaret yani bir faz üst dalgada iken diğer faz alt dalgada olacaktır. Yani biri faz olurken diğeri nötr konumunda olacaktır. bu şekilde yaptığınızda 220 v cihazlarınızı herhangi bir yan ürün olmadan kullanabilirsiniz. Lakin elektrikle ilgili bilginiz yoksa, yada elektrik ile çalışırken güvenliğiniz konusunda bir bilginiz yoksa bunu "EVDE TEK BAŞINA DENEMEYİNİZ" diye bir uyarıda yapayım.


  • @Opctebur tabii hacı abi bunları yapabilmek için evin önce kendimizin olması lazım. Kiralık apartman dairesinde nasıl hat çekeceğiz? Adamlar depozitoyu yakar üstüne de 10 bin dolar masraf çıkartır vallahi 🙂


  • Haklısınız.! ama ben sadece yol gösterdim, o yala çıkıp çıkmayacağınız size kalmış. Yani sorun varsa çözümü de var ama oradaki kurallar hakkında bir bilgim yok tabi. Umarım en kısa sürede kendi evinizi alır ve istediğiniz yere kablo çekme özgürlüğünüzü kazanırsınız :)))

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @opctebur şu anda orada uzun süre yaşayanlar hep bir ağızdan söylemiştir. YER BİRAZ SIKAR ORASI diye. Çünkü kendin dedin ben bilmiyorum orasını diye. Amcam 15 yıldır NJ de oturuyor. Evini yaptırdı adamlar bahçedeki taşı ayakkabısı ile ittiriyor eğer hareket ederse inşaata devam ediyorsun yoksa havalar ısınacak ondan sonra devam diye o kadar sıkılık var. O yüzden paşalar gibi alırsın 5-10 TL çevirici bakarsın keyfine. @cancolpan @crazycells @semavi belediyeye haber vermeden bir çivi çakabilir misin yada çimleri kesmicem uzamalarını istiyorum diyebilir misin.


  • @Opctebur teşekkürler iyi dilekleriniz için. Burada olduğunuza göre sizin de ABD planlarınız var umarım sizinkiler de gerçekleşir. Hayırlı günler.


  • @ayvalik10 Yahu! ben sorunun çözümünü yazdım sadece, birilerini zorlamadım! yada illa böyle yapın da demedim. Hemen belediyeye şikayet etme beni 🙂
    @yalta evet benimde planlarım var, ama bu GC sisteminden bir iki ay önce haberim oldu. Önümüzdeki dönem başvurmayı planlıyorum nasip, çıkarsa neden olmasın. Çocuklarımın geleceği için çok istediğim bir şey. İyi dileklerin için teşekkür ederim.


  • @opctebur hocam söylediğiniz teorik olarak doğru lakin pratikte öyle birşey yapmak emin olun büyük sorunlar çıkarabilir. Öncelikle hesaba katmanız gereken şey amerikan sisteminde 2 faz bir nötr şeklinde 220 volt edilebilir turkiyeden götüreceğiniz cihazlarda ise fişiniz tek kutuptan faz alır diğer kutuptan ise nötr verir . Sizin dediğiniz şekilde teorik olarak çalışmasına rağmen pratikte karşınıza 2 sorun çıkar bunlardan biri sizin fiş için kullanacağınız 2 adet 110 w fazı alıp birleştirebilecek bir aparat yok . Mümkün değil kısa devre oluşur. İkinci sorun ise avrupa tipi elektriksel sistemlerde frekans değeri 50 hz iken amerika tipi ele ktriksel sistemlerde 60 hz dir. 60 hz frekanslı bir cihazı 50 hz de azıcık güç kaybı yasayarak kullanmak mümkünken , 50 hz frekanslı bir cihazı 60 hz de kullanmanız ise en basit olarak devrelerin yanmasına neden olur. Pratikte fikrinizi hayata geçirmeniz sadece labaratuar tipi bir güç kaynağı kurarak santral olarak kullanırsanız mümkün olabilir

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @opctebur sadece deneyebilecek insanlar çıkar ondan sonra hedef seni gösterirler ondan o şekilde yazdım.


  • @Mr-Hakan bilgilendirme için teşekkür ederim. 60 Hz den haberdar değildim. Evet bu durumda sıkıntı oluşabilir. Kaldı ki ben bile oraya gitsem elektronik eşyalar için teoride doğru olan bu yöntemi seçmezdim... Saç kurutucusu yada düzleştirici için kaybedeceğiniz zaman ve vereceğiniz emeğin karşılığı olmazdı. Türkiye de bile ucuz olan bu tarz ürünler için hiç gerekli değil. Orada 15 yada 20 birime elde edilecek ürünler için zaman ve emek kaybı bile denilebilir. Daha önceden de yazdığım gibi, Sorun varsa çözümde mutlaka mevcuttur. Ama konumuzdaki çözüm daha pahallı ise "gereksiz" ibaresi ile tanımlanır. 🙂 Bu tarz işlerle uğraşıp, bilginin paylaştıkça çoğalacağını düşünen birisi olarak bir çözüm üretmeye çalışmıştım hepsi bundan ibaret 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum