Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ob16222 NVC ile alakali bir durum yok onlar gönderdiler zaten. Ancak konsolosluğun websitesinden once inquiry gönderdim cevap gelmeyince sonrasındada mail adreslerine yazdım. Maalesef hiç bir geri dönüş yok. Bilmiyorum neden bu kadar yavaş hersey...
    Çok yazik çünkü daha şimdiden toplam süreç 17 ay oldu bile mülakat hariç...


  • @suleo hocam o zaman elçiliği arayın mail ile dönüş alamadıysanız yahut tekrar mail atın. Kaybedecek bişeyiniz yok.


  • Arkadaşlar merhaba iki sorum olacak bilenler lütfen cevaplasın bizim diğer ay tam bir yıl olacak. Visajourney’den takip ettiğim kadarıyla temmuz dosyalarına yeni geçildi. Bizim noa1 Ekim. Bu durumda daha 4 ay mı bekleyeceğiz. Ağustostan daha 30-40 dosyaya bakıldı, geçen hafta da temmuzlar yeni başladı. Bekleme süresinin 15-16 aya çıkma ihtimali var mı?

    İkinci sorum şu, biz İstanbuldan Antalya’ya taşındık adres değişikliğini avukata bildirdik. Bu süreç içinde adres değişikliği problem olur mu? Var mı bir bilginiz?


  • @shwannn hocam ağustos syındsn 40 dosya bakılmadı ,

    Dosyalara bakan arkadaşı tanıyorum. Temmuz ayından hala %60 dosya var. Ağustos ayında bakılan dosyalar hep hızlandırma talebi %99.9 Red. Sizde talep yollasanız sizinde o şekilde olacak dosya bakıldı anlamına gelmiyor. Benim 14 ay olacak 15 gün sonra hala ağustosa sıra gelmedi ve ağustos ayı da sıkıntılı aylardan birisi 3400 küsür dosya var bakılması gereken. Haziran ve temmuz gibi az değiller. Ekim dosyaları için benim şahsi görüşüm Kasım sonu gibi başlarlar aralık gibi bir sonuç alırsınız. Öncesi sürpriz olur. Kasımdan önce bişey beklemeyin.

    2-3 ay daha beklemeniz gerekiyor her şey yolunda giderse. Sabır en büyük arkadaşımız 404 gün bekledim son 20-30 gün en zoru şu an benim için belki daha da cok bekleyeceğim tek bildiğim sona yaklaştıkça daha zor oluyor beklemek.

    Nişanlınız Amerika’da ki adresini değiştirmediği sürece sizin adresinizin değişmesinin sürece etkisi 0


  • @ob16222 hocam ben daha öncede size soru sormuştum benim cevap vermiştiniz benim nişanlım amerikada adres değişikliği yaptı noa 1 Aralık 2021 sürecin uzama ihtimali var mı?


  • @Ssttkk-0 hayır yok hocam. Çoktan güncellenmiştir avukat gönderdiyse sizde takip edebilirsiniz. Case numarasını girip bakın. Adres güncellendi tarzında bir ifade oluyor genelde. Yoksa avukatınızla görüşün tekrar kendisi daha iyi bilir.


  • @suleo merhaba, evet 15 eylülde ready oldu.


  • @nunu Nvc ye dosyanız ne zaman gitti ve noa2 onay tarihiniz nedir hocam ?kasımdan önce boşluk varmıydı acaba ? Yoksa siz özellikle mi kasımı seçtiniz


  • Merhaba;

    Konsoloslukta en son yoğunluk vardı. Ekim ve kasım ayı kapalıydı ( Ağustos ve eylül aylarında hiç bir şekilde ekim kasımda randevuları açmamışlardı.) ve sistemde randevu yok bilgisi yazıyordu. Bir arkadaşımızın randevu tarihinde konsolosluk değişiklik yaptı ve yeni randevu tarihi hakkında mail atmıştı. Yoğunluktan dolayı randevu tarihinde değişiklik yaptıklarını belirtmişti zaten. Bu arada dosyanız ready olduğunda ds160 submit edip randevu alabilirsiniz fakat söylediğim gibi sistemde randevular kapalıydı en son, şuan ne durumda tam olarak bilmiyorum. Umarım yoğunluk kısa sürede sona erer. @nunu


  • @mertsay07 hocam arkadaş zaten 15 kasıma randevu aldım diye belirtmiş 😃 okumadınız sanırım mesajı.


  • @ob16222 dostum mesajı okudum konsolosluk ve randevular hakkında genel bir bilgilendirme yapmak için yazdım zaten 🙂


  • @mertsay07 hocam yaptığınız açıklamanın pek önemi kalmadı çünkü elçilik tam kapasite çalışıyor şu an bir sorun yok.


  • @ob16222 eylül 15 de yeni konsoloslukta görüşmeye giden en arkadaşımın tecrübesini paylaştım malesef kulaktan duyma haberlerle ilerlemiyoruz 🙂


  • @mertsay07 hocam ben size kulaktan dolma bilgiler ile ilerliyorsunuz demedim öyle birşey de ima etmedim. Elçiliğin sitesini açın bakın 1 ekimden sonra %100 kapasite ile çalışacaklarını açıkladılar yeni binaya geçiş ile birlikte. 135 gün bekleme süresi yeni binaya geçiş ile 73 günlere kadar düştü bu söylediğim k1 vizesi için. Girip resmi siteden de teyit edebilirsiniz. Ancak kendileri bu süreleri daha makul zaman aralığına düşüreceğini belirtiyorlar. Arkadaşınız içinde sevindim randevu alabilecek kadar şanslı. Bazı ülkelerde hala 6-7 aydan bahsediyorlar.


  • @ob16222 hocam uzun uzun bilgilendirmelerin için teşekkürler. Bende sizin söylediğinizin aksini iddaa etmedim zaten yaşanılan deneyimleri paylaşıyoruz burada. Umarım sizler için süreç düşündüğünüzden daha hızlı gerçekleşir.


  • @ob16222 Yeni binaya gecis tarihleri 1 Eylul’du.


  • @suleo hocam benim yazdığım cümleyi tekrar dikkatlice okuyun isterseniz. 1 Ekim tarihi ile %100 kapasite ile çalışacaklarını söylediler yeni binaya geçiş ile.

    1 Ekim de yeni bina açılacak diye birşey yazmadım.


  • Merhaba arkadaşlar. Bu konu konuşuldu mu bilmiyorum. Tekrar olacaksa kusura bakmayın.

    Son zamanlarda çok fazla RFE var. Mesela en son baktığım 63 case güncellendi. 35 approve, 25 RFE, 3 deny vardı. Bu kadar RFE olması normal mi?
    Bilgisi yada öngörüsü olan var mı acaba ?


  • @Merve-0 bu soruya kimse cevap veremez çünkü neye göre rfe aldıklarını kimse bilmiyor. Bu şekilde düşünmeyin zaten çok rfe varsa , böyle olacak diye. Kimisi foto göndermeyi unutuyor kimisi imzalamayı o yüzden kimse bilemez. Bakan memurun takdiri.


  • Merhabalar bir sorum olacak ailemin ekim sonunda tourist vize randevusu var ben suan amerikadayim nisan ayinda k1 nisanli vizesi ile geldim henuz AOS sonuclanmadi greencard ve work permit bekliyorum ds160 formda
    “ do you have any immediate relatives in the United States? “ diye bir soru var annem ve babam icin child olarak adimi yazdim ancak relative’s status u soruyor
    -US citizen
    -US Legal permanent resident ( ldr)
    -Non immigrant
    -Other/ I don’t know
    Diye siklardan birini secmem gerekiyor
    Suan case status’um pending
    Yardimci olursaniz cok sevinirim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

124
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum