Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @metinakin bu konunun ilk iletisinde linki bulabilirsiniz, aşağıya bırakıyorum⬇


  • Dv2022 sureci 30 eylul son kesin olarak pazartesi gunu ne randevu verme sansi yok degilmi sure bitti icin saglik randevusu da ayni sekilde zaman olarakve bir de 30.eylul saat kacta amerika.zamanina goremibitiyorsurec


  • @bestfriendny Evet maalesef 30 Eylül son tarih.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    30 eylül..

    iki rakam, beş harften oluşan bu tarih; kimileri için yeni bir hayata başlamanın, kimileri için az da olsa hüznün tarihidir dv talihlilileri için.

    çekilişi kazandıklarını öğrendikleri günden bu güne kadar, içinde bulundukları stresli durumun onlara yaşattıkları kimi zaman hüzün, kimi zaman sevinçle devam ettiler hayatlarına. mülakat alanların sevincini paylaştılar, kendileri almamış olsa bile..

    dayanışmanın en az DV2021 kadar göklere çıktığı bu mali yılda, vizesine kavuşan herkesi canı gönülden kutluyorum. lakin en çok da; son güne kadar mücadele eden, bu sürecin peşini bi' an olsun bile bırakmayıp bütün imkanlarını seferber eden herkesin karşısında saygıyla eğiliyorum.

    hayat, bazen 40 sayfalık bir deftere basılacak bir kağıt parçasından ibaret olmuyor.
    ya da tam tersi, bütün her şey o kağıt parçasına bağlı oluyor..

    DV2022 sürecinde; AOS ile ya da dosya taşıma ile mülakat almış bütün herkesi emeklerinin karşılığını aldığı bir kere daha kutluyor; aileleriyle birlikte abd'de mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hayat diliyorum.

    vizesini alamamış, ankara konsolosluğu'nun ya da diğer devlet kurumlarının saçma politikalarının kurbanı olan diğer arkaşdalarımı da canı gönülden kucaklıyorum.
    sabrınız, emekleriniz her zaman değerli ve saygın olacak.

    kurduğunuz hayaller belki bu sefer değil ama; önümüzdeki yıllarda hayat bulacak buna emin olabilirsiniz.

    DV2020 ve DV2021'de aynı kaderi paylaştığımız arkadaşlarımızın yanına sizleri de ekliyor, hüznünüzü en az sizin kadar paylaşıyorum.

    iş bu yazıyı bitirirken, DV2022 sürecinde takip ettiğimiz bütün AP dosyalarının başarıyla sonuçlandığı müjdesini de sizlerle paylaşmayı borç bilirim.

    yaptığım ufak bir telkinle, beş gündür tabiri caizse konsolosluğun kapısında kamp kurmuş arkadaşlarımızı, bugün saat 15:00'da arayarak şunu sordular;

    -"neredesiniz?"

    cevap belliydi hepsi için;

    -"kapının tam dışındayız.."

    sonrasında hepsini içeri alıp pasaportlarını teslim aldılar ve arkadaşlarımız pasaportlarını 30 eylül, saat 15:30'da içeri teslim etti.

    bu; son yıllarda yaşadığımız en stresli, en duygulu AP sürecini olarak tarihe geçerken arkadaşlarımızın için de son ama en güzel anı oldu.

    onları da bir kere daha tebrik ediyorum bu sabır ve azimleri için.
    ilk gün ne dediysem, son gün de arkadasındaydım; "hepiniz vizenizi alacaksınız, son gün olsa bile.."

    iş bu ahvalden mütevellit;
    bütün DV2022 ailesini sevgi, saygı ve sevinçle kucaklıyorum.
    şanınız devrana, bahtınız da size yoldaş olsun..

    son söz elbette her sene olduğu gibi yine sanat güneşimize bırakıyorum;

    "elbet bir gün buluşacağız, bu böyle yarım kalmayacak.."



  • @gucarslan yazınız harika desteğiniz muhteşem, bu sene hem Aos tavsiye ve teşvikleriniz hem dosya transfer sürecinin gizlenmesini engelleyerek ortaya çıkarışınız hem ap dosyalarına verdiğiniz destek ve özen hiçbir zaman unutulmayacak. O kadar insana destek oldunuz ki normal süreçle vizesini alanlara yaptığınız katkıları yazmakla bitiremeyiz. Teşekkür ederiz @gucarslan teşekkür ederiz tüm süreçte yardımlaşan bildiklerini saklamayan, maddi manevi yardımlaşan dv22 talihlileri

  • ⭐⭐⭐

    @gucarslan

    Uğur Bey, harikasınız, emekleriniz için tebrik ediyorum, saygı ile kutluyorum sizi.

    Bir gün sizden de güzel haberler alacağımıza inanıyorum.

    Emeği geçen herkesi de ayrıca tebrik ederim.

    Saygılar, sevgiler...


  • Bir mali yılın daha sonuna geldik. 30 Eylül günü bazıları için çok anlamlıdır,özellikle vize alamayan dv kazananları için. O gün boğazınız düğümlenir bir şeylerin sizden koparıldığını hissedersiniz. Son 3 dönemde bu acıyı yaşayan bir çok insan, dost, arkadaş tanıdım,bende çok acı bir şekilde zamanında bu acıyı deneyimlemiştim. Ne söylenirse söylensin bu yaranın izi kalıyor, belki telafisi yeniden talihli olmaktır ya da farklı bir ülkede daha güzel bir kapının açılmasıdır bilemiyorum.Ama acınızı anlıyorum umarım çabuk atlatabiliriz/atlatabilirsiniz.
    Ama biz ve ailemiz sağlıklıysa hayat bir şekilde devam ediyor, sabredip fırsatlar çıkmasını bekliyeceğiz
    DV2022 denince şunları hatırlıyorum
    -Öncelikle çok iyi bir yıl geçireceğimizi düşünüyorduk, globole bakarsak iyi bir dönem geçtide ama bir sürü travmalar, aksilikler oyun içerisinde kural değişiklikleri Ankara konsolosluğunun tercihleri ve kötü performansı bizi çok etkiledi, mağdur etti.
    -dv19 da bir nebze dv20-21 de ise evrak talep ve onay işlemini hızlandırmak için ds260 re-submit yapmanın belirli bir süre faydalı olması ve bu durumun dv22 dede işe yarayabilme ihtimali olması, beni bu olayların geçmişte yaşandığını dv22 grubunda yazmış olmamı sağladı, ve bu durumdan yararlanmak isteyen insanların re-submit yapması bu dönem maalesef felaketle sonuçlandı. Bu yaşananlardaki tüm sorumluluk bana aittir, Dv21 de cesaret edip söyleyemediğim durumu eğer halen çalışıyorsa dv22 Türkiye talihlilerinin bilmesini ve kendileri için bir avantaj sağlamalarını istemiştim. Ama maalesef çalışmadı ve zararı oldu.Bu bilgiyi zamanında gruplarda ve forumda yayınlamaya cesaret etmediğim için dv21 talihlilerinden özür dilemiştim, yayınladığım için dv22 talihlilerinden özür dilerim.
    -26 Ocak 2022 günü onlarca dv22 talihlisinin birlikte hazırladığı Ankarayı mülakat vermeye çağıran A message from #DV2022 selectees in Turkey to U.S. Embassy Ankara / Turkey 🇹🇷 videosu
    Mükemmel bir işbirliği ve harika bir dayanışmayla ortaya çıktı ve Ankara konsolosluğu Mart 22 için rekor dv mülakatı ayarladı. Benzer durum bir daha yaşanmadı.
    -Tier in kaldırılması
    -ds260 submit tarihlerinin mülakat için esas alınması
    -Ankara konsolosluğunun Mart mülakatlarından sonraki çok kötü performansı ve tercihleri
    -Forumun değerli üyesi ve grubun iyi kalpli yardımsever yöneticisi sn. Smile ın çok erken dv22 macerasının sona ermesi
    Smile ın süreçten üzücü bir şekilde kopması tüm dv22 talihlerine yardım etme motivasyonunu sona erdirmiş ve dolayısıyla talihliler bu güzel insanın katkısından mahrum kalmıştır

    • @gucarslan ın mükemmel Aos tavsiyesi ve yüzlerce insanın bu tavsiye ile hareket edip greencardlarına kavuşması
      -Geçmiş dönemlerde yapılan hırsızlıkları anlattığımız ve gruplarda yönetici görevi verdiğimiz bazı insanların (bu hırsızlıkları anlattık ki aynı yanlışları yapmak isteyenler olursa grup üyelerini korusunlar ve gerekli müdahaleleri yapsınlar) bile isteyerek benzer işleri kendi çıkarlarını korumak maksatlı yapması ve grubu yanlış yönlendirmesi hatta dosya transfer gibi bir meseleyi, arka planda kendi dosya transferi için uğraşırken grupta konuşulmasının yasaklaması ve diğer yöneticilerin bu yanlış yönlendirmeye sessiz kalması (sn. @gucarslan yapılanları öğrendiğinde gerekli müdahaleleri yapmış ve zararı minumuma indirmeye çalışmıştır, ama transfer yasağı kaldırılırken yazılan yazıda bile bireyselcilik zehri gruba verilmiş ve maalesef insanlar birlik beraberlikten uzaklaşarak sadece ben demeye ve hareket etmete başlamışlardır, bu durumu gayet doğal, başlar yaparsa.. )
      -Yine grubun yönetici vasfı taşıyan üyesinin sosyal medya kampanyalarına artık destek vermeyeceğini açıklayan ve grubun motivasyonunu kıran uzun yazılar yazması, bu tip yazılardan sonra sosyal medya kampanyaları iyice sönümlenmiş ve destek azalmıştır
      -Transfer meselesinin zorlada olsa @gucarslan tarafından ortaya çıkartmasıyla tüm talihlerin artık transfer için çabalamaya başlaması ve onlarcasının başarılı olması
      -Hindistan öncülerinin Hindistana e-mail bile atmayan kişilerin mülakat almasına vesile olması
      -Barbados ekibinin harika iş çıkarması
      -Dos un 55 bin belkide üzeri vize kullanması
      -Tüm transfer sürecindeki maddi - manevi yardımlaşmalar (moral destek ve birbirlerini teşvik eden onlarca insan, bilet- mülakat ücreti vb...)
      -Tüm dv22 davalarının davacılar için başarısız olması
      -DV2022 nin sessiz kahramanlarından sn. @funnelweb beyin savediversityvisa.org da tüm güncel ve geçmiş dönemdeki dv istatistiklerinin ayrıntılarıyla paylaşılmasındaki katkısı, ve bu istatistikleri referans alan talihlilerimizin dosya transferinde başarılı olması (hem savediversityvisa hemde diğer katkı yapanların ortak noktası ve bu işlerin yapılmasını sağlayan yeşilkartforumdur. Bu platformu kuran, yöneten yazılarıyla destek veren herkese bir kez daha teşekkür ederim)

    Tüm bu yaşananların bazılarını hiç beklemiyorduk, bazıları bizi hayal kırıklığına uğrattı. Ama sonunda bir çok arkadaşımız her ne olursa olsun vizesini aldı. Kalanlara bol sabır ve şans diliyorum, umarım önümüze başka başka fırsatlar çıkar veya tekrar talihli olarak hayallerimize kavuşuruz

  • ⭐⭐⭐

    @gucarslan herşey bir yana asıl sizi ayakta alkışlıyorum Uğur bey, bu platforma ve kaderdaşlarınıza verdiğiniz emek, destek ve motivasyon gerçekten paha biçilemez. Umarım sizin de vizenize kavuştuğunuz haberini buradan keyifle okuyacağımız günler gelir 🙏🏻


  • @gucarslan Ah Zeki Müren ah...Allah rahmet eylesin. Elbet bir gün...


  • @gucarslan Birgun sizin GC yolculugunuzu ve mutlulugunuzu okumak dilegi ile ...

  • ⭐⭐⭐

    O kadar güzel yazmışsınız ki… her cümlesine her sözcüğüne sonuna dek katılıyorum. Verdiğiniz emek gösterdiğiniz çaba inanılmaz. Dilerim ki bu tertemiz kalbinizin ekmeğini bir gün ABD’de yersiniz. Bu foruma kayıt olduğuma,burda ki insanlarla sohbet edip aynı amaç doğrultusunda plan yapmak kadar zevkli birşey yok. Ne kadar az teşekkür etsek azdır. @crazycells @gucarslan

  • ⭐⭐⭐

    Sevindik, üzüldük, heyecanlandık, yolun sonunda vize alanların heyecanı mutluluğa dönüştü, alamayanların ise heyecanı hüzne dönüştü. Çok konuştuk, muhabbet ettik, kırıldık darıldık kimi zaman kızdık. Ama işte , yolun sonuna geldik. Neler mi öğrendik ?
    Diğer ülkelere dosya taşınabileceğini gördük. Olmaz denilse de(!) bunun aksinin olabileceğini Bosna ile öğrendik! Gemisini kurtaran kaptan misali.
    Bu tecrübeyle artık imkanı olan, imkanları zorlayabilecek olanlar dosyasını başka bir ülkeye taşıyabilir. Bu da çok güzel bir artı bilgi oldu.

    Sosyal medyanın gücünü de tekrar gördük. Her ne kadar karşı çıksam da sadece 2K-7K arası diye bastırıldı ve gerçekten işe yaradı. 2K ile 7K arası son kez mülakat alabildi. Ama bahane diğer yüksek numaralar için işe yaramadı. Bu yüzden bunun bir sonraki süreçte dikkat edilmesi gereken bir nokta olduğunu belirtmek isterim. Bireysel çabalara sözüm yok ama ortak hareket edilecekse herkesi kapsayacak bir birlik beraberlik olmalı. Bunun güzel örneği olan Barbados grubunu, bilgilerini paylaştıkları ve örnek dayanışmalarından dolayı saygıyla selamlıyorum.

    Şartları zorlayarak 8-10 bin km uzaklara gidenleri ise canı gönülden kutluyorum. Yolunuz da bahtınız da açık olsun. Çoğunuz türlü aksiliklere ve zorluklara göğüs gerdiniz. Belki çoğunuz elde avuçta ne var kullandınız. Belki de borca girdiniz. Ama çabalarınızın sonucunu hak ettiniz. Tekrar tebrik ediyorum.

    Buradan yüksek sabrından ve emeğinden dolayı başta sn. @gucarslan olmak üzere, sonrasında @Muhtaradana , @Stiff , Özgür'e, @SkyNet'e ve sevincimizi, heyecanımızı, hüznümüzü paylaşan herkese teşekkür ediyorum. DV 2022 olmadı ama dilerim DV 2024 bizim yılımız olur.

    Ayrıca bu ortamı sağlayarak hem burada buluşmamızı hem bilmediğimiz birçok konuda bilgi sahibi olmamıza vesile olan sn. @crazycells 'e çok teşekkür ediyorum. Forumu daha eskilerden biliyordum ama türlü sebeplerden dolayı pek dahil olamamıştım. Forum sayesinde güzel insanlar ile yüz yüze olmasa da tanışmış oldum. İyi ki varsınız!
    Bundan sonra da bu ortamda el ele sırt sırta birlik içinde olmayı diliyorum. Şimdi açıklayamıyorum ama yazılımsal olarak ileride bu ortama katkı sağlamak niyetindeyim.

    Şahsım adına ise sadece şunu söylemek isterim, yaptığım yanlış bir yatırımdan dolayı paramı geri alamadığımdan çok istesem de Barbados gibi bir ülkeye gidemedim. Çok üzüldüm, hayatımda sizler gibi çok fazla şeyi erteledim. Çok söze gerek yok. Kısmet değilmiş. Artık DV2024 kazananı olmak dileğiyle.
    Sevgilerimi ve saygılarını sunuyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @Muhtaradana Sorumluluk sahibi olmak , erdem sahibi olmak zordur. Özür dilemenize gerek yok. Çünkü DV2022 herkesi ters köşe yaptı. Görülmemişleri gördük bu dönemde.
    Dikkat edilmesi gereken konuları zaten yazmışsınız. Yurdum insanı şaşırtmadı yine.
    Buradan tekrar size, Smile arkadaşımıza ve sn. @gucarslan 'a gönülden teşekkür ediyorum. DV gibi uzun bir süreçte sabırla yardımlarınızı esirgemediniz. Sağ olun var olun.


  • Ne yazacağını bilememekle beraber bişeyler yazma isteği duyuyor insan. Çok saçma ama son saate kadar bir Umut kırıntısı hep var oluyor. Tüm yazılanlara canı gönülden katılmakla beraber vizesini alan arkadaşları kutluyorum. Alamayan kaderdaşlara da selam olsun ve hepimize geçmiş olsun. Bu başlık altına yazdığım son yazı olacak ama umuyorum bu sayfada tanıdığım güzel yürekli insanlarla daha şanslı günlerde daha müjdeli paylaşımlar yapacağız. Son kelam ile, sabır ve yardımlarından dolayı başta sayın @gucarslan olmak üzere sayın @crazycells, sayın @smartcells’ e ve adabı ile bilgisini paylaşan, iyi niyet ile yardımcı olan herkese desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Teselli olur mu bilemiyorum ama yeni başvurulara çok kısa bir zaman kaldı. Kim bilir dileyelim ki yeni başlangıçlarla kader daha güzel günler ile teselli etsin. Sevgilerle hoşça kalın.


  • Hepimize geçmiş olsun hayatımın en belirsiz en ilginç donemiydi. Herkese teşekkürler sağlıcakla kalın


  • En uzun yıllarımdan bir yıl oldu. Askerde bile bu kadar boğulan bir zaman geçirmedim. Vizeyi aldım ve amerikdayîm. Numarası Ben den çok daha õnde olanların, ve diğer tüm gidemeyenler için umarım hayırlısı olur. Her ne kadar dv sureci için kurulan bi gurub olsada , derin bir bağ oluştu. Umarım yollarımız kesişir , yaşananları hep yaad ederiz.
    Gucarslan , crazycells ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum

  • Yasaklı

    @gucarslan vayyy beee Efsane bi yazı bize her konuda çok yardımcı oldunuz gerçekten teşekkürler kesinlikle ben ilkokul mezunu olarak sadece sizin desteginiz ve yesilkart forum sayfası sayesinde aldım kendinize iyi bakın umarım miami tarafinda görüşürüz

  • ⭐⭐

    @gucarslan Çok güzel bir yazıydı..

    Hiç şüphem yok ki sizin bu yardımlarınız, emekleriniz karşılığını bulacak.

    Emekleriniz için size minnettarız🙏

    "Elbet bir gün buluşacağız, bu böyle yarım kalmayacak"

  • ⭐⭐

    @Programmer Elinize sağlık çok güzel bir yazı..

    Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum size ve diğer mülakat alamayan forum üyelerimize.

    Kısmet değilmiş, umarım gelecek çekilişlerde şans sizlerle olur.🙏

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana Her şey olacağına varırmış, emekleriniz için size minnettarız 🙏


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum