Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bugun 2 guzel Haberleri sizinle paylasmak istedim . Ozellikle gelme , deneme , yetismez , asla olmaz denilen Arkadaslara ornek olmasi dilegi ile ...
    Birincisi olmaz yetismez dendigi icin neredeyse vazgecmis olan @Mevlut-Yilmaz ile ilgili ; Kendisi ile Turkiyede iken bir Persembe aksami konusup tanistik , Pazar gunu zorla ucaga bindirdim 🙂 Pazar aksami indi ( 21 Agustos ) . Pzts ( 22 Agustos ) sabah icin Dr Randevusunu ayarlamistik daha kendisi TR de iken . Pzts sabahtan ilk is Medical icin Dr a ugradi , ardindan caliskan bir ogrenci gibi dedigim herseyi sirasi ile hizlica halletti ve tam 6 gun sonra yani 26 Agustos da Dosyasini gonderdim . 19 Eylul Interview + Biometrics ve Onay ! Toplam hersey dahil 3 Hafta !!
    Ikincisi is @hilal-goktug , benzer hikaye benzer umutsuzluk .. Ayni yildirim hizi ile calistik beraberce , 2 Eylulde gonderdim Dosyasini , bugun 26 Eylul Interview bitti ve Onay alindi ! Bir Mucizeye imza attik beraber .
    Demem o ki .. Vazgecmeyin , olanaklarinizi iyi arastirin , Fiscal Year bitmediyse umudunuzu kaybetmeyin . Sans cabalayanlarin yaninda . Bu Vesile ile oncelikle bu bilgilendirmeleri hepimize ulastirip kaynak saglayan YesilkartForum a ve @gucarslan a Tesekkur eder , beraber calistigimiz ve GC larina kavusan tum Arkadaslarima Yeni hayatlarinda sans , basari , bereket ve mutluluk dilerim . Hepinize Iyi Haftalar ..


  • @ellabella, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Herkese merhaba,

    Pazartesi günü USCIS’i aradım ve Financial Hardship nedeniyle I-765 expedite request istedim.
    Konuştuğum yetkili benim için talep oluşturdu ve 7 iş günü içinde konuyla ilgili bana döneceklerini söylediler.

    Sonunda bugün, AOS evraklarini yolladiktan 5 ay sonra my.uscis hesabimda bir hareket oldu ve I-485 için RFE istegi gordum.
    Sanırım eve posta gelmeden RFE detaylarını görme imkanı yok. Ben sabırsızca beklerken onayı uzatacak bir tökezle karşılaştım gene 😞

    Neyse, sorum şu; I-130 formunu göndereli 12 ay olmuş ve o dosyada herhangi bir ilerleme yokken I-485 için RFE talebi gelmesi beni şaşırttı. Sizce süreç normal mi?

    Tekrar merhaba,

    Gelişmeleri paylaşmak istedim;

    AOS paketini yollarken (28.03.2022) sponsorum ve joint sponsorum henüz 2021 tax return'u tamamlamamisti. (2021 tax deadline 18 Nisan idi) O nedenle geriye donuk 3 senenin evraklarını yollamistim.

    Cuma günü 2021 tax detaylarını talep ettikleri bir RFE mektubu aldım.
    ikinci olarak bugun ayni mektubu tekrar postamda buldum.
    Ayrıca I-765 expedite request ile ilgili de cevap geldi posta yoluyla...

    Cevaba geleyim mi ağlayayım mi bilemedim smh....

    "The status of this request is:

    Our records indicate that we are awaiting your appearance for biometric processing. Your case is currently suspense or on hold until we receive your biometrics. We have enclosed a copy of the ASC Appointment Notice for your information. Please follow any instructions on this notice. You may request expeditious processing again once USCIS has received your biometrics."

    mektubun ekinde de tekrar RFE mektubu var....

    Biometrics randevusu 3 Mayıs'taydi ve o gunden beri I-485, I-765, I-131 basvurularimin statüsü AR

    Sonuç olarak kafam karıştı 🤔

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Figen sizi ve green cardlarına kavuşan diğer arkadaşları tebrik ederim.


  • Merhabalar,
    Yaklaşık 12 yıldır ben green card sahibiyim. Eşim ile 2013 yılında Türkiye de evlendik. 7 yaşında bir oğlumuz var. Her ikisinin de B1 vizeleri hali hazırda bulunuyor. İlk 5 yıl tam zamanlı sonrasında ise giriş çıkışlar ile devam ettim. Şimdi temelli yerleşmek istiyoruz. Tecrübelerinize dayanarak birkaç sorum olacak sizlere...

    1. Eşim ile oğlum B1 ile giriş yaptıktan sonra AOS için 90 gün kuralı var mıdır?
    2. Bu süreçte oğlumun okula kaydını ne zaman yaptırabilirim?
    3. Son 5 yılda tax return'üm olmadığı için bir arkadaşım sponsor olacak.. Bu bir sorun yaratır mı?
    4. I-130 gönderip beklemeli miyiz yoksa I-485 ve diğer formlar aynı anda gönderilebiliyor mu?

    Çok teşekkür ediyorum..


  • @Figen bu 90 gün muhabbetini nasıl hallettiniz?


  • merhabalar 2022 talihlisi olarak bu surecte basimizdan geceni aktariyoruz. case number 1190x. ds260 i mayis ayinda 5 kisilik aile olarak submit ettik gonderdik. fakat anne kizlik soyadini yanlis girdigimiz icin actirma maili attik. tum aile bireylerine talep ettik. Agustos ayinda acildi ve hemen submit ettik fakat submit tarihimiz agustosa kaydi. bu sebepten hazirana 2022 ye kadar bekledik buyuk numaralara mulakat dagitilinca 3 gun icinde bilet alip boston geldik. avukatimiz 1 ile 5 hazirani gecirmeyin demisti. 90 gun bekleme kuralini hice saydik ve evraklarimizi hazirladik fakat saglik raporumuz yetismedi. cunku 10 yasindaki oglumdan 2 doz covid asisi istediler. bu yuzden avukatimiz evraklarimizi saglik raporu eksik olarak uscise 27 haziranda postaladi. saglik raporunu uscisin her kasaba icin belirledigi saglik ocagi gorunumlu merkezlerden aldik. randevu aldigimiz gun esim ve benden kan idrar cocuklardan sadece kan aldilar. biz iki doz wallgrens te asi olduk. buyuk oglum 2 doz covid asisi disinda bir doz su cicegi oldu. ikiz cocuklara hicbir asi yapilmadi. asi kartlari tamamlaninca doktor saglik raporunu kapali zarfta bize verdi bizde avukatimiza postaladik. fakat uscis eksik evrak istemeden postalamadi. sonra uscis rfe acti. yani eksik evraktan dolayi sistemde dosya islemi durduruldu. hemen avukat saglik raporunu gonderdi. 4 ağustosta parmak izi ve biometrik verdik. zaman daralmisti. stres olduk. boston hicbir sekilde bizden once islemlere baslayan larda dahil mulakat randevusu vermedi. agustos sonu donmeye karar vermistik. fakat ertesi gun boston field ofis mulakatsiz kartlari onayladi. yani 27 agustos. 27 haziranda surecimiz basladi ve 27 agustosta surecimiz mutlu sonla tamamlandi. 2 ay gibi kisa bir surede kartimizi aldik. bu serecte emegi gecen herkese oncelikle yesilkart foruma cok tesekkurler. hicbir sorumuzu karsiliksiz birakmadilar. @gucarslan bey hicbir karsilik beklemeden her konuda yanimizda oldunuz sonsuz tesekkurler…

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zumrut tebrikler, çok sevindim sizler adına.
    abd'deki hayatınızda size ve ailenize mutluluk ve huzur diliyorum.

  • ⭐⭐⭐

    @zumrut Hayırlı uğurlu olsun, yeni hayatınızda başarılar dilerim.


  • @zumrut tebrikler, sonunun güzel bitmesine sevindim. Deneyiminizi foruma aktardığınız için teşekkür ederim. Amerika'da mutluluklar

  • ⭐⭐⭐

    Tebrikler 🍾 @zumrut

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bionicks, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Merhabalar,
    Green Card sahibiyim ve esimle birlikte Mayis 2022 de Consular Processinge basladik. Esim bu arada yuksek lisans egitiminin son asamasini da tamamlayip Turkiye'den yanima geldi. ilk dusuncemiz okul tezler bitene kadar bu surecleri tamamlayip Amerikada GC ile devam etmekti. Ancak CP surecinin processing time i bu Fiscal year da 6 aya dusurulecek denmesine ragmen hala 22 aylarda. Esimin B2 vizesi mevcut ve onumuzdeki sene icin amerikada ki okullarla gorusme halinde ve olumlu sonuclanmasini beklediklerimiz var. Ancak burada bir belirsizlik icerisinde kaybolmaya basladik.
    Ilk olarak suan CP surecinin onumuzdeki egitim yilina yetisememe ihtimali devam etmekte ve hayli yuksek malum 22 aylik biriken surecin eritilmesi ne derece mumkun?
    Arastirmalarim sonucunda onumuzde bir kac secenek oldugunu gormekteyim. Ancak bana en mantikli gelen CP yi AOS a cevirmek bu surec icin yapilmasi gerekenler nedir ve surede bir kisalma saglamasi mumkun mudur? Gordugum ve duydugum kadariyla AOS surelerinde ciddi iyilesmeler yasanmakta 6-7 ayda tamamlayanlari buradada sikca goruyorum. Bir diger merak ettigim ise B2 vizesi oldugu icin burada dikkat edilmesi gereken hususlar tam olarak nedir? Malumunuz uzere B2 vizesi bu is icin biraz kritik. AOS surecine dondurebilirsek burada out of status olmamasi icin i-485 in i-94 formundaki sureden once mi onaylanmasi gerekiyor?
    Simdiden yorumlariniz ve cevaplariniz icin tesekkurler?
    @crazycells

    Esiniz B2 vizesini sizle evlenmeden once almisti, degil mi?

    Esiniz kac aydir ABD'de? ve I-94 tarihi nedir?

    I-485 formunu gonderdikten sonra 3-4 hafta icinde size I-797C formu gonderilecek, esiniz bu formu aldiktan sonra statusu gecse de bir problem yasamaz.


  • Merhaba.2022 green card talihlisiyiz. Vizelerimizi aldik. Ekim ayı içinde abd ye yerlesecegiz. Kızım 22 yaşında abd de unv.de okuyor. 2023 Agustos ta F1 vizesinin süresi bitecek ama yüksek lisansa başladı ve I20 aldı.ve her yıl almaya devam edecek görünüyor. Abd den F2B sürecine başlatmayı düşünüyoruz.
    Sorularim şu
    1- Asıl talihli karım üzerinden mi başlamalıyım yoksa babası olarak benim üzerimden mi başlatmam doğru olur?
    2-Abd den hiç çıkmadan bu süreçte F2B sürecini AOS yaparak mi devam ettirmeliyim?
    Cevaplar için şimdiden teşekkürler. @crazycells


  • @crazycells, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Esiniz B2 vizesini sizle evlenmeden once almisti, degil mi?

    Esiniz kac aydir ABD'de? ve I-94 tarihi nedir?

    I-485 formunu gonderdikten sonra 3-4 hafta icinde size I-797C formu gonderilecek, esiniz bu formu aldiktan sonra statusu gecse de bir problem yasamaz.

    1- Evet biz evlenmeden once vizesi vardi.
    2- 90 gunu yeni doldurdu. 3 ay daha kalma hakki var. Saniyorum Aralik 10 I-94 de yazan tarih.
    3- i-485 sureleri basvurulan yere gore degisiklik gosteriyor. Ben Floridada yasiyorum. ortalama 15 ay gibi bir sure var galiba. Sorum su sekilde, i-485 basvurusunda onden calisma ve seyahat izni onayi mumkun olabiliyor. Esimin bu surecte okula baslayabilmesi icin EAD in onaylanmasi yeterli midir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bionicks, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @crazycells, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Esiniz B2 vizesini sizle evlenmeden once almisti, degil mi?

    Esiniz kac aydir ABD'de? ve I-94 tarihi nedir?

    I-485 formunu gonderdikten sonra 3-4 hafta icinde size I-797C formu gonderilecek, esiniz bu formu aldiktan sonra statusu gecse de bir problem yasamaz.

    1- Evet biz evlenmeden once vizesi vardi.
    2- 90 gunu yeni doldurdu. 3 ay daha kalma hakki var. Saniyorum Aralik 10 I-94 de yazan tarih.
    3- i-485 sureleri basvurulan yere gore degisiklik gosteriyor. Ben Floridada yasiyorum. ortalama 15 ay gibi bir sure var galiba. Sorum su sekilde, i-485 basvurusunda onden calisma ve seyahat izni onayi mumkun olabiliyor. Esimin bu surecte okula baslayabilmesi icin EAD in onaylanmasi yeterli midir?

    90 gun gectiyse ve esinizin ABD'den ayrilmadan basvuru yapmasi sizin durumunuz icin ciddi fark yaratacaksa AOS basvurusu yapabilirsiniz.

    Onemli olan esinizin bu amacla ABD'ye girmedigini gosterebilmeniz...

    I-485 formunuz gonderildikten sonraki haftalarda I-797C formu gelecek, bu formla beraber esinizin statusu "I-485 pending" olacak. I-485 pending statusu okul icin yeterli olmali. Neticede esiniz okulda calismayacak ve/veya para kazanmayacak. Fakat okul esinizin statusunu "international ogrenci" olarak degerlendirecektir, I-485 tamamen onaylanana kadar esiniz tam anlamiyla LPR statusunde olmayacak.

    EAD, bu statuyu degistirmeyecek maalesef. Ama EAD geldikten sonra SSN ile calismaya baslayabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dxb_dxb, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Konuyla tam olarak alakali olmayabilir ama indirect bir sekilde alakali oldugunu dusundugum ve bu konu hakkinda hicbir entry veya aradigim net cevabi bulamadigim icin buradan sormak istiyorum, konu hakkinda tecrubesi olan varsa, yardimci olursa sevinirim;
    10 yil once J1 visa ile gelip SSN almistim, suan B1/B2 ile Amerika'dayim. Ubereats/Doordash gibi delivery uygulamalarindan para kazanmaya basladim. Visa status violation oldugunun farkindayim, ama mecbur kaldim. Sorularim su sekilde:
    1-600 dolar ustu kazanctan sonra tax filing yapmamiz gerekiyor. Tax Filing yapmali miyim, yaparsam visa status violation yaptigim daha net ortaya cikacak. Bu durumda IRS immigration polisine haber verip deport eder mi? Tax Filing yapmazsam vergi kacirmis olmuyor muyum sonucta Uber veya Doordash IRS e kendi bunyesinde independent contractor olarak calisan driverlara odedigi paralarin kayitlarini sunuyordur. O driver'larin adamlar girip sistemden vatandas mi degil mi, green card i var mi yok mu, tum bilgilerini gorebilir, haliyle benim de b1/b2 ile ulkede gelip bu islerden para kazandigimi gorurlerse ve vergi vermemissem skintiya girerim diye dusunuyorum. Sizce tax filing yapmak mi mantikli, yapmamak mi? Bu soruyu ikinci sorum ile iliskilendirerek soruyorum..

    2- Yukaridaki soruda diyelim tax filing yapmadim ve para kazanmaya devam ettim. Yarin bir gun immigrant veya non-immigrant employment herhangi bir visa tipine adjustment of visa status basvurusu yapmak istedigimde suanki yaptigim visa violation'dan dolayi reject alma ihtimalim var mi? ya da diyelim green card lottery kazanip ulkeye geldigimde mulakatta bunlari USCIS arastirip bulmus onume koymus olur mu? Sen daha once B1/B2 ile gelip burda Uber/Doordash gibi uygulamalardan para kazanmissin, vergi vermemissin, reject ediyoruz basvurunu gibi bir durum olur mu?

    3- 2. soruda diyelim ki tax filing yapmis olalim. yine ayni sekilde green card cikti ve ulkeye gelip mulakata girdik, ya da atiyorum employment visa icin sponsor bulduk, ya kardesim sen burda zamaninda b1/b2 ile gelip visa status violation yapmissin burda uber/doordash yaparak ama vergini vermissin diyip yeni vize basvurusunu kabul etme durumlari olur mu?

    4- Suan benim 6 yil daha suresi olan b1/b2 vizem var ve ulkeden suan bu uber/doordash islerini yapip yani visa violation' u yapip cikip tekrar geldigimde, ulkeye girerken pasaport kontrol memurunun burda kacak calistigimi farketme durumu var mi? Bunu herhangi bir sekilde sistemden gorebilirler mi?

    Aranizda B1/B2 ile gelip kendi ismiyle ve banka hesabiyla , tamamen kendi bilgileriyle Uber Driver /Grubhub/Ubereats/Doordash gibi uygulamalari kullanip para kazanip daha sonra evlilik harici herhangi bir sekilde adjustment of visa status yapabilen, basvurusu onaylanan veya ulkeden cikip calisma vizesi alip gelebilen var mi?

    Umarim artik bilgili ve tecrubeli birisi cikar bu konuda. Inanilmaz derecede cok merak ediyorum, yardimlarinizi rica ediyorum.

    Vergi kacirmaniz bir suctur, bu nedenle ceza alabilirsiniz hatta hapse girebilirsiniz.

    Statu ihlali ise kriminal bir durum degildir, statu ihlali yaptiginiz ve kurallari cignediginiz icin bazi haklarinizi kaybetmis oluyorsunuz.

    Dediginiz gibi statu ihlali yapmis kisiler, belli kategoriler haricinde AOS yapip Green Card alamiyorlar. Zaten I-485 formunu doldururken izinsiz calisip calismadiginiz sorulacak, o formlari dogru cevaplarla doldurmalisiniz, o nedenle vergi odeseniz de odemeseniz de bu izinsiz calistiginiz gercegini degistirmeyecegi icin AOS yaparken sorun yasayacaksiniz.

    Eger calisma vizesi sahibi degilseniz, ABD'de "unauthorized employment" yaparak calismanizi ve statu ihlali yapmanizi kesinlikle tavsiye etmem. Tum kanunlara ve kurallara uyarak sorunsuz bir sekilde ABD'den ayrilmanizi tavsiye ederim. Ancak bu sekilde yeniden giris yaparken (veya vize alirken) islemleri sorunsuz gerceklestirebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dxb_dxb, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Yahu koca forumda yok mu b1/b2 ile gelip daha once aldigi SSN 'i kullanarak doordash/ubeareats gibi independent contractor islerinden para kazanan , vergisini de veren, overstay yapmadan zamaninda cikip geri gelen, ve daha sonra sponsor sirket bulup employment visa'ya AOS yapabilen birisi aranizda? Evlilik yaparak unathorized employment' i waiver ettiren birini sormuyorum. Sadece is bulup AOS yaptirabilen birini soruyorum. Illaki vardir koca forumda, lutfen tecrubenizi paylasir misiniz?

    • b1/b2 ile gelip, daha once aldiginiz SSN ile nekadar sure unauthorized employment yaptiniz? Kac gere girip cikip bu isi yaptiniz?
    • tekrar giris cikis yaparken sorun oldu mu?
    • employment visa yapacak bir sirket bulup AOS 'a gecerken bu yaptiginiz unuathorized employment karsiniza cikti mi?
    • vergi vermis miydiniz yoksa hic vergi vermeden mi bu sureci devam ettirip sonrasinda AOS yaptirdiniz? vergi vermediginiz icin IRS kaydinda gozukmeyecegini ve dolayisiyla USCIS ' in sizin AOS isleminiz surecinde IRS 'ten bilgi cektiginde herhangi bir kazanc ve gelir durumu olusup olusmadigini gorememis oldugunu dusunuyorum. Eger vergi verdiyseniz illaki IRS te bilgileriniz olusacak ve USCIS sizin AOS isleminiz icin IRS 'ten bilgi istediginde bi bakacak ki siz SSN inizi kullanmissiniz ve unathorized employment yapmissiniz work permit/EAD olmadigi halde. Yani vergi verip de mi vermeden mi yaptiniz, AOS surecinde neler ile karsilastiniz, Unathorized employment yaptiginizi nasil anlattiniz veya vergi vermediginiz icin gormedikleri icin size sormayip AOS unuzu onayladilar mi?

    forumca ne sizin ne de baskasinin izinsiz calisarak vize kurallarini ihlal etmesini, vergi kacirmasini veya USCIS formlarinda yanlis ve yaniltici bilgi vermesini tavsiye etmiyoruz. Lutfen bu tur problemli davranislardan kacinin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ellabella, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Herkese merhaba,

    Pazartesi günü USCIS’i aradım ve Financial Hardship nedeniyle I-765 expedite request istedim.
    Konuştuğum yetkili benim için talep oluşturdu ve 7 iş günü içinde konuyla ilgili bana döneceklerini söylediler.

    Sonunda bugün, AOS evraklarini yolladiktan 5 ay sonra my.uscis hesabimda bir hareket oldu ve I-485 için RFE istegi gordum.
    Sanırım eve posta gelmeden RFE detaylarını görme imkanı yok. Ben sabırsızca beklerken onayı uzatacak bir tökezle karşılaştım gene 😞

    Neyse, sorum şu; I-130 formunu göndereli 12 ay olmuş ve o dosyada herhangi bir ilerleme yokken I-485 için RFE talebi gelmesi beni şaşırttı. Sizce süreç normal mi?

    Sevgiler,

    I-130 ve I-485 surecleri tamamen birbirinden bagimsiz olarak gerceklesebilir, o nedenle bir sorun yok 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @selinugr, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Herkese selamlar,

    Family based greencard için AOS sürecindeyim. 11 Ağustos 2021'de I-130 formumu göndermiştik. 7 Mart 2022'de ise I-485, I-131 ve I-765 dosyalarını gönderdik. I-130 başvurum bugün onaylandı. Onay bildirimini herhangi bir yere göndermemiz gerekiyor mu? Notice üzerinde yazan açıklamada bu bildirimi I-485 başvurunuzla birlikte gönderin diyor fakat biz onu zaten yaptığımız için kafamız karıştı. Bir de bu onaydan sonra diğer başvuruların onaylanması tahminen ne kadar sürer? Kesin bir zamanlama olmadığını biliyorum fakat fikirlerinizi almak istedim. Teşekkürler.

    I-485 icin bekleme surelerini suradan kontrol edebilirsiniz:

    Eger I-485'i gonderdiyseniz yapmaniz gereken bir sey yok. Hem I-130 hem de I-485 formlari onaylandiktan sonra Green Card'iniz basilip size gonderilecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bionicks, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @bionicks, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Merhabalar,
    Green Card sahibiyim ve esimle birlikte Mayis 2022 de Consular Processinge basladik. Esim bu arada yuksek lisans egitiminin son asamasini da tamamlayip Turkiye'den yanima geldi. ilk dusuncemiz okul tezler bitene kadar bu surecleri tamamlayip Amerikada GC ile devam etmekti. Ancak CP surecinin processing time i bu Fiscal year da 6 aya dusurulecek denmesine ragmen hala 22 aylarda. Esimin B2 vizesi mevcut ve onumuzdeki sene icin amerikada ki okullarla gorusme halinde ve olumlu sonuclanmasini beklediklerimiz var. Ancak burada bir belirsizlik icerisinde kaybolmaya basladik.
    Ilk olarak suan CP surecinin onumuzdeki egitim yilina yetisememe ihtimali devam etmekte ve hayli yuksek malum 22 aylik biriken surecin eritilmesi ne derece mumkun?
    Arastirmalarim sonucunda onumuzde bir kac secenek oldugunu gormekteyim. Ancak bana en mantikli gelen CP yi AOS a cevirmek bu surec icin yapilmasi gerekenler nedir ve surede bir kisalma saglamasi mumkun mudur? Gordugum ve duydugum kadariyla AOS surelerinde ciddi iyilesmeler yasanmakta 6-7 ayda tamamlayanlari buradada sikca goruyorum. Bir diger merak ettigim ise B2 vizesi oldugu icin burada dikkat edilmesi gereken hususlar tam olarak nedir? Malumunuz uzere B2 vizesi bu is icin biraz kritik. AOS surecine dondurebilirsek burada out of status olmamasi icin i-485 in i-94 formundaki sureden once mi onaylanmasi gerekiyor?
    Simdiden yorumlariniz ve cevaplariniz icin tesekkurler?
    @crazycells

    Gercekten konuyla ilgili bilgisi ve tecrubesi olan kimse bulunmuyor mu? Anliyorum yanlis bilgi vermek istemiyorsunuz fakat laf lafi acar seklindeki yapici yorumlarinizi da esirgemezseniz sevinirim.
    Bu surede arastirdigim kadariyla ben biraz fikir vermeye calisayim o zaman AOS ve CP sureclerinin baslangiclari ayni ikiside I-130 doldurup iletme ile basliyor ve AOS da sadece ek olarak I-485 formunun, I-131 ve I-765 in iletilmesi ile surec gelisiyor. Buradaki asil merak ettigim.
    1- I-130 u doldururken CP secmistim. Ustune direk I485 iletilerek AOS a gecis yapilabilir mi?
    2-Turist vizesiyle basvuracagimiz icin 6 ay dolsada kalmaya devam edebilmek icin I-485 in USCIS e ulastigi mailini (Receipt) almak yeterli midir?
    3-90 gunluk surec bizim durumumuzda da gecerli olmakta mi?
    4- AOS sureclerinde ABD icinde okula gidebilmek icin ayrica basvurabilecegimiz bir belge var midir? Yoksa EAD bu islevi gorur mu?
    5- AOS sureclerindeki I-485, I-131 ve I-765 onaylari ortalama ne kadar sure aliyor ?

    1. Evet
    2. Evet, I-797C ile alacaginiz I-485'in receipt'i ABD'de kalmaniz icin yeterlidir
    3. Evet, en az 90 gun beklemenizi tavsiye ederim
    4. Calismis olmayacaginiz icin EAD'yi beklemenize gerek yoktur
    5. Suradan kontrol edebilirsiniz: https://egov.uscis.gov/processing-times/
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sbrylmz10, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    Merhaba eşim ve çocuklarım şuan amerikada ve annesi amerikan vatandaşı,onun üzerinden Adjustment of status yaparak green card almak için başvuru yapacağız, bu başvuruya beni şuan Türkiye'de olduğum için eklemedik, ben amerikaya geldiğimde eşimin başvurusuna ekleme yapabilirmiyiz yoksa eşimin greencard süreci sona erdiğinde mi işleme başlayabiliriz.ona göre hareket edeceğiz bu konu hakkında Bilgilendirebilirseniz sevinirim teşekkür ederim.

    Sayin @sbrylmz10 , F3 kategorisinde cok ciddi bir bekleme suresi var.

    F3 basvuru surecinizi imzaniza tasir misiniz? Su an 2009 yilinda F3'e basvurmus olan kisiler AOS yapabiliyor...

    Ayrica esinizin ve cocuklarinizin su an hangi vizeyle ABD'de olduklarini da yazabilir misiniz?


Benzer Başlıklar

  • 994
  • 3
  • 269
  • 473
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

77
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum