Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @ksevvalyld Herkese merhabalar aos mülakatımız bugün olumlu sonuçlandı çok şükür biraz stresli ve zorlayıcı geçse de en sonunda tebrik ederim gün içinde onaylayacağım dedi mülakatı yapan memur.
    Eşimin bedelli askerliğine çok takıldı sebebini anlamadığımız şekilde,4 adet word hemen soru hazırladı ve çıktı verdi eşimin soruları yazılı olarak cevaplamasını istedi imza ve tarih atarak. Tahmin ettiğimiz gibi evliğimiz Green karttan sonra olduğu İçin onun hakkında baya soru sordu yanımızda albümümüz vardı içinden rastgele fotoğraf seçip ama özellikle aile ,düğün ve arkadaşlar ile olan fotoğrafları seçti önceden teslim ettiğimiz dosyanın içine ekledi, doğum belgesi, evlilik cüzdanı bunları alıp fotogobi yaptı. Onun dışında diplomalarımıza bakmadı lise üniversite hiçbirini istemedi, aos fee paid makbuzunu beklemeden dosyamızı yollamıştık onu da istemedi ama ben çıkarken özellikle verdim sıkıntı olmasın diye birde biz çevirmen getirmiştik yanımızda onu içeri almadı gerek yok biz sağlarız dedi ama sağlamadılar çevrimende. Ama ilk başta j1 olarak gelmiş nasıl İngilizce olmaz dedi bende hiç yok değil ama hata yapmak istemiyorum o yüzden çevirmen ile girmek istedim dedim. Daha sonra anlamadığım yerlerde eşimin bana çeviri yapmasına izin verdi açıkcası biraz şey bir tavrı vardı çabuk bitsin sıradakine geçeyim bir tavır vardı çevirmen alsa içeri ayrı ayrı bir mülakat olacağı için süre uzayacaktı odalarda 2 kişi için sandalye var. Birde memurun masası ve kendi sandalyesi, daha önceden parmak izi ve fotoğraf çekimi yapılmıştı ama yine fotoğraf ve parmak izi alındı. Toplamda 7.30 olan mülakata 1 saat 10 dk sürdü. neden aos yapıyorsunuz neden Türkiye’de mülakat beklemediniz gibi sorular gelmedi veya turisti vizesi ile aos nereden biliyorsunuz gibi sorular gelmedi açıkcası biz bunları bekliyorduk ama gelmedi daha enteresan şeylere takıldı bence.
    6 Haziran’da ülkeye giriş yapmıştık, case numaramız 71xx di, Temmuz submitliydik.
    27 Haziran da dosyamızı Uscis yollamıştık, 3 Ağustos parmak izi randevusu gelmişti fakat biz walk in yaparak 25 temmuzda parmak izimizi vermiştik, 19 Eylül’de mülakat tarihimizi almış olduk yani toplamda doysa gönderim tarihimizden 84 gün sonra mülakata girmiş olduk kartında 1 haftaya geleceğini söyledi mülakatı yapan memur. 🙏🏻

    Ayrıca süreç boyunca dosyalarımızı titizlik ile hazırlayan ve her aradığımızda sorularımızı ayrıntılı bir şekilde açıklayan danışmanımız @Figen hanıma çok teşekkür ederiz.

    Telegram kullanacı adım: KSevvalCelik


  • @ksevvalyld Tebrikler ve rica ederim . Sizin gibi tatli bir ciftle calismak benim icinde harika bir surec oldu . Yeni hayatinizda tum guzellikler ve sans sizinle olsun . Ihtiyac halinde herzaman yaninizdayim . Cheers


  • @ksevvalyld tebrik ederim us yeni haytinda basarilar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ksevvalyld tebrikler, green cardınız hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda size ve eşinize huzur ve başarı diliyorum.


  • Herkese merhaba. Benim case numaram 2023EU31***. 4 kişilik bir aileyiz ve hepimizin B1 vizeleri mevcut. Ankarada bana sıra gelmeme olasılığı yüksek görünüyor. Aos yapmak istiyorum ancak süreçle ilgili okuduğum herşey kafamı karıştırdı.
    1- Avukatsız bu işlemler yapılabiliyor mu?
    2- Şuan hemen gitmeli miyim yoksa cut-off sıramın geleceği tarihte mi ABD de olmalıyım?
    3- Fiscal year 11 gün sonra sona eriyor, işleminin yetişmesi mümkün değil diye bir cevap geldi danıştığım avukatlardan. Geç mi kaldım?

    Sorularım tekrar düştüyse özür dilerim ancak çok fazla kaynaktan araştırma yapınca birbiriyle örtüşmeyen bilgilerden kafam allak bullak.


  • @luxormtn
    1)Yapılabilir
    2)Bültenleri takip edip cut-off sizin case numaranıza yaklaştığında hareket etmek mantıklı olabilir.
    (Bülten ne olursa olsun Nisan 2023 gibi bu konuyu tekrar değerlendirelim, bültenlerde ani artışlar olabiliyor, cut-off bekleyerek girişi son aylara bırakmamak gerekebilir)
    3)Danıştığınız avukata Dv2023 talihlisi olduğunuzu söyleyin sizin mali yılınız henüz başlamadı.


  • Merhaba eşim ve çocuklarım şuan amerikada ve annesi amerikan vatandaşı,onun üzerinden Adjustment of status yaparak green card almak için başvuru yapacağız, bu başvuruya beni şuan Türkiye'de olduğum için eklemedik, ben amerikaya geldiğimde eşimin başvurusuna ekleme yapabilirmiyiz yoksa eşimin greencard süreci sona erdiğinde mi işleme başlayabiliriz.ona göre hareket edeceğiz bu konu hakkında Bilgilendirebilirseniz sevinirim teşekkür ederim.


  • @luxormtn Merhaba oncelikle Tebrikler . Evet Avukatsiz bu islemi yurutebilirsiniz . Forumdaki bilgiler son derece aciklayici ve detayli . Sira Numaraniza bakilirsa Subat sonu gibi gelmeniz yeterli olur diye dusunuyorum . Gec kalmadiniz , AOS Dosyaniz yaklasik olarak Mayis basi gibi gonderilebilir gibi duruyor sira numaraniza gore . Once current olmayi bekleyeceksiniz .


  • @luxormtn Danistiginiz avukat 11 gün kaldı yetişmez derken sizin 2022 kazanani olduğunuzu zannetmiş. Ankara mulakat vermez diye düşünmeniz normal..verebilir de vermez de. En garanti yol current leri takip edip o aralar abd ye gidip aos yapmak. Aos yapipta green card almayani duymadım. İyi sanslar

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Emre Kurtulmuş Emre Kurtulmuş 

  • Tüm cevaplar için çok teşekkür ederim. @muhtaradana nisan bülteninden sonra tekrar istişare etmek üzere beklemeye geçiyorum o zaman.


  • @Mevlut-Yilmaz Sadede bir kisi gec degil bu isi yapariz diyip sizi zorla Ucaga bindirdi bir Pazar gunu aniden ama galiba 🙂


  • Öncelikle herkese merhaba bu konu hakkında tecrübesi ya da bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. Eşimin annesi amerikan vatandaşı, Eşim ve çocuklarım şuan Amerika'da oradan AOS Adjustment of status yapacağız, ilk adım olan i-130 belgesini doldurup 25 Ağustosta gönderdiler incelemede diye mesaj gelmis! Bu i130 onay süreci ne kadar sürer , USCIS'den mektup geldiğinde i485 başvurusunu doğrudan yapabilirmiyiz? Yoksa priority date tarihini beklemek zorundamıyız? Bizim AOS sürecimiz i130 ile başlamış oluyor mu? Çünkü başvuru yaparken AOS yapacağız diye işaretlendi, bekleme süresi uzarsa vize ihlali yapılmış sayılır mı? benimde halihazırda vizem var ve oraya gidip, AOS evraklarını gönderirken benide başvuruya ekleyerek göndermek istiyoruz, ben eşimin başvurusunda AOS başvuru yaparken ben i130 doldurmak zorundamıyım yoksa sadece i485 ve çalışma izni ve diğer gerekli formlar yeterli mi? AOS başvurumu (i485) için ödeme yaptığımda, i765 formuÇalışma izni başvuru formuna ödeme yapmam gerekiyor mu? Biliyorum biraz geniş bir konu ama forumda bu şekilde aile greencard başvuru içeriğinde yüzlerce msj okumama rağmen bulamadım. Eğer biri yardımcı olursa sonrası içinde yol göstermiş olunur, zaten bende amerikaya gittiğimde yaşadığım tüm süreçleri tek tek paylaşacağım. Şimdiden herkese teşekkürler.


  • Herkese merhabalar bütün süreci okudum ve AOS süreci hakkında kendimce durumum ile alakalı sorularım oluştu.

    1. B1 vizem ile CN numaram 35 bin civarında olmasına rağmen AOS yapmalı mıyım?
    2. Amerika'ya gidip AOS işlemlerine başlamak için dosya numaramın aktif olmasını beklemeli miyim?
    3. B1 vizem ile Amerika'ya girişim esnasında Green Card hakkında bir beyanda bulunmam gerekir mi?
    4. DS-260 formunu gönderdim ve şuan da 3.Tip mail aşamasındayım Ankara Konsolosluğu için. İşlemlerimi AOS'a çevirmem her hangi bir sorun teşkil eder mi? çevirmek için işlemleri nereden yapmam gerekir?
      5- Eşimin vizesi yok ben tek başıma AOS yapmak için Amerika'ya gidersem onun için süreç nasıl işleyecek?

    Yani işin açıkçası ben AOS yapmalı mıyım, yapmamalı mıyım ? yapacaksam da hangi yolları izlemeliyim?

    Not: Bu konuda benimle aynı durumu yaşamış olan tecrübeli arkadaşlar deneyimlerini paylaşır ise çok mutlu olurum.


  • @dasti

    1. Bültenin ilerleyişine bakmak lazım,ama yüksek caseler için her zaman bu bir seçenek olacak sizin için. Eğer bülten erken current olur Ankara son iki dönemdeki gibi kötü çalışırsa Aos kurtarıcı olabilir. Dv21-22 de Aos ile çok başarılı olundu.

    2. Evet

    3. Hayır

    4. Sanırım Aos işlemine başlayıp sonra bu işlemi cp ye çevirebilirmiyim diye sormak isteniz. Bu mümkün ama Aos ta bir aşamayı geçtikten sonra bu işlemin sıkıntılı ve yavaş olduğunu söylemişlerdi, tam detayını bilmiyorum sayın @gucarslan @Figen hanım daha net cevaplar verebilir

    5. Siz Aos eşiniz konsoloslukta cp yapabiliyor. Bununla ilgili 5-6 DV2022 deneyimi var, sanırım henüz bu deneyimler foruma aktarılmadı @gucarslan?


  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

    1. sorumda anlatımda bir yanlış yapmışım kusura bakmayın düzenledim tekrar olay buradaki cp yi aosa çevirmek açıkçası
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana & @dasti,

    1. bu durumu DV2021'de ve DV2022'de yapan bir arkadaşımız var. mülakat maili aldıklarında direkt türkiye'ye dönüp konsolosluk işlemi ile aldılar vizelerini. zaten aos'a başlayıp abd dışına çıktığınız an süreciniz resmen bitmiş oluyor. ya da tam tersi şekilde cp'yi aos'a çevirebilirsiniz ama elbette planlamayı çok iyi yapmanız gerek.

    2. ilgili deneyimler bu hafta mülakat yapacaklar, önümüzdeki günlerde forumda deneyimleri göreceğiz umarım.


  • @dasti hayır sorun olmaz, son iki yıldaki Aos vakalarının büyük kısmı cp den aosa çevirmedir sanırım 😃 gönül ister Ankarada mülakata girmek ama şartlar Aos yapmayı zorluyor maalesef


  • @gucarslan
    @gucarslan, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Muhtaradana & @dasti,

    1. bu durumu DV2021'de ve DV2022'de yapan bir arkadaşımız var. mülakat maili aldıklarında direkt türkiye'ye dönüp konsolosluk işlemi ile aldılar vizelerini. zaten aos'a başlayıp abd dışına çıktığınız an süreciniz resmen bitmiş oluyor.

    cevap için teşekkür ederim, peki mülakat almadan Aos dan cp ye çevirmeye çalışırsak bir sorun oluyormu? Dosya kcc den çıkmış ve Uscisdeyse artık?


  • @gucarslan, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    1. ilgili deneyimler bu hafta mülakat yapacaklar, önümüzdeki günlerde forumda deneyimleri göreceğiz umarım.

    Olumlu deneyimlerini okumak için sabırsızlanıyorum

  • ⭐⭐⭐

    @iguven Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum