Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • vizesini alan herkezi tebrik ediyorum, özellikle Ankaradan mülakat alamayıpda büyük uğraşlarla dünyanın öbür ucuna
    kadar giden arkadaşları ayriyeten kutlamak isterim, yeni hayatınızda mutluluklar dilerim. inşallah en kısa zamanda
    bizlerede nasip olur:))


  • 2022 mali yilinin son gunundeyiz. DV2022 surecinde vizelerini alan herkesi tebrik ederim! Yeni hayatinizda bol sans dilerim!

    Alamayan arkadaslarin da umutlarini kaybetmemelerini ve yeni seruvenlere hazirlanmalarini tavsiye ederim..

  • ⭐⭐⭐

    Vizesini alabilen herkes e yeni hayatlarında başarılar, mülakat sırası gelmeyenler bu sene tekrar başvurun kısmet bu işler belki bu sene kazanmanızda hayır vardır. Herşey olacağına varır.


  • Vizesini almış bütün arkadaşları tebrik eder, yeni hayatlarında başarılar dilerim.

    Vizesini alamamış arkadaşlara tekrardan bol bol şans. Umarım bu fırsat tekrar sizi bulacak.

    DV2022 sürecini bugün kapadık. DV2023 talihli arkadaşların vizelerine sorunsuz kavuşmasını diliyorum 🙏


  • @a-kaya tebrikler ve geçmiş olsun. Amerikadaki hayatınızda mutluluklar

  • ⭐⭐⭐

    Vizesini almış bütün arkadaşları tebrik eder, yeni hayatlarında başarılar dilerim.

    Bekleyenler eminim bir gün yeniden bu fırsatı yakalayacaktır.

    Umarım biz bekleyenler için DV 2023 çok güzel ve sorunsuz geçer.


  • @Gizem-Elmacı Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉


  • @cgokhan çok sıkıntılı bir süreç sonunda vizenize kavuştunuz, keşke eşinize ve bebeğede bize alabilseydik ama olmadı. F2A süreci ile devam edeceğiz, eşinize turist vizesi almayı düşünebilirsiniz. En kısa sürede ailenin tüm üyelerinin vizelerinin tamamlanması iyi dileğiyle. Amerikada mutluluklar


  • @hemayasin Büyük bir macera deneyimi diye buna derim , adınıza sevindim. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉


  • @a-kaya Tebrikler. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉


  • @cgokhan Zorlu bir sürecin ardından başarıya ulaşmışsınız , adınıza sevindim. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉

  • ⭐⭐

    DV-2022 serüvenide burada bitmiş oldu.. vizesini alan herkesi tebrik ederim yeni hayatlarınıda başarılar dilerim.. mülakat alamayan arkadaşlara da geçmiş olsun dileklerimi iletirim..

  • ⭐⭐⭐

    Vizesini alan herkesi tebrik ederim. Bir dönemin daha sonu geldi. Umarım dileyene 2024te şans tekrardan vurur. Bu yolda yardımcı olan herkese özellikle @gucarslan beye çok teşekkürü borç biliriz. Dv2024 is starting now!!!


  • Merhabalar,

    Ben sanırım Türkiye’deki belkide Dünyadaki en geç ds-260 formunu submit eden kişiyim.

    Başvuru sırasında eşimin doğum tarihindeki gün kısmına kendi doğum tarihindeki günü yazmışım, bu sebepten dolayı kazandığımızı öğrendiğim zaman ds-260 formuna giriş yapmak için birden fazla kaç denemeler yapınca sistem güvenlik amaçlı formu kilitliyor. Sistemde girdiğiniz bilgilerin doğrulunu ise yaptığım hatayı confirmation number’ı unuttum diyerek orada tüm tarihleri deneyerek, sonuç sayfasına ulaşarak doğum tarihinin gün ay kısmını öğrendim. Burada bir kilitlenme olmuyor, doğum tarihinizde hata varsa bu sayfada deneme yaparak başvuru sırasında girdiğiniz doğum tarihini öğrenebilirsiniz. Ama bu seferde sistemde kayıtlı olan doğru bilgiler ile girmeme rağmen sistem kilitlendiği için ds-260 formuna erişemiyordum. Defalarca, aylarca KCC mailler attım sistemde kayıtlı olan doğum tarihi ile ama sonuç alamıyordum. Derdimi anlatamıyordum, sürekli otomatik cevaplar veriyorlardı. Farklı formatlar ile derdimi attığım mailler ile anlatmaya çalışıyordum. En son aralık ayında mailimin farklı bir departmana yönlendirildiği cevabı geldi. Daha sonra bu durum için Ankara’dan randevu alıp görüşmem gerektiği ve kimlik tespitinin yapılacağı söylendi. Ankara’ya daha önce de mailler atmıştım ama dönüş olmamıştı. KCC den gelen mailin ekran görüntüsü ile birlikte Ankara’ya hem türkçe hem ingilizce durumumu anlatan mailleri attım ve Ankara bana Mart ayının ortalarında randevu verdi, kimlik tespiti için, Ankara gittik, verilen randevu gün ve saatinde, konsoloslukta derdimizi anlatmakta zaman aldı sonunda bize bir pin numarası verdiler, kimlik tespitini yaptılar ve KCC ile yazışmalarımızda bu pin numarasını kullanmamız gerektiğini söylediler, formunuz açılacak ve siz açıldıktan sonra 7 iş günü içinde doldurmanız gerekiyor dediler. Sonunda büyük çaba emek ve mücadelenin sonunda formumuza erişebildik ve 31 Mart 2022 tarihinde formumuzu doldurup gönderdik.

    Ankara’nın mülakat verip vermeyeceği belli değildi asıl iş mülakat almaktı ve yeni bir mücadeleye giriştik, mülakat bekleyen arkadaşlar ile birlikte elimden geleni yapmaya çalıştım ama bana sıra gelmesi mucizelere kalmıştı. Ama umudumu kaybetmek istemiyordum hep dediğim gibi süreç benim için 30 Eylül’de bitecekti. Yeşil pasaportumuz olduğundan dolayı vize problemimiz yoktu ve tüm ülkelere dosyamızı taşımak için mailler atıyordum.

    Çok uzun emek ve çaba sonucunda İsrail'den mülakat için randevu alabilmiştim. Haziran ayı içerisinde İsrail Kudüs konsolosluğu bana Kudüs'te ikamet etmem gerektiğini, adres bildirmem gerektiğini ve Kudüs'e gelirsen bizimle tekrar irtibat kur o zaman dosyamı taşıyacaklarını söylediler. Bizde Temmuz ayında atladık uçağa Kudüs'e gittik. Gider gitmez hemen mail attım ben geldim Kudüs'teyim adresim bu burada kalacağım dedim lütfen dosyamı taşıyın dedim. Bana cevap olarak dosyamın taşınamayacağı söylendi. Bende daha önce bana Kudüs’te olursam dosyamı taşımayı kabul ettiklerini söyledim. İlk gönderdikleri mailin ekran görüntüsü ile birlikte tekrar mail gönderdim pes etmedik, mücadeleye devam ettik. Bu sefer dosya taşımayı kabul etmedikleri maili dikkate almamam gerektiğini, konsolosluk memurunun dosyamın taşınmasını kabul ettiği ile ilgili mail aldım. Sanırım artık atılan maillere direkt olumsuz dönüş yapıyorlar diğer konsolosluklar gibi. En son teşekkür maili attım ve bana KCC' den dosyanızı aldığımızda sizinle iletişime geçeceğimizden emin olabilirsiniz şeklinde mail attılar. Birkaç gün sonra İsrail Kudüs Konsolosluğundan 1 Eylül'e mülakat için randevu maili aldım.

    Mülakat mailini aldıktan sonra hemen doktor randevusunu oluşturduk. Doktor raporu 14 gün sonra çıkıyordu. 9 Ağustos gününe doktor randevusunu aldık, 8 ağustosta tekrar kudüse gittik ve ailecek doktor randevusuna gittik. Doktor randevusu sorunsuz geçti, herkes çok yardımsever ve iyi niyetli idi. Doktor bizim oğlana takıldı ve muayene sonunda wellcome to america diyerek çak yaptılar. 10 ağustosda tekrar Türkiye’ye döndük.

    Mülakat tarihi için hazırlıklara başladık. Çok fazla ayrıntı evrak hazırladık ama gerek kalmadı, standart evraklardı hepsi genelde. Mülakat günü saatinde kudüs amerikan konsolosluğunda idik. Önce yerel memur evraklarımızı aldı, Evlilik belgesi,evlilik cüzdanı, formula B, doğum belgeleri, vukuatlı nufüs kayıt örnekleri, formula A, askerlik, diplomalar, mali kanıtlar, fotoğraflar, adli sicil kayıtları hepsini teslim ettik. Ve bize neden Kudüs’e taşıdınız dosyasınızı diye bir soru sordu, bende Ankara’nın çok yoğun olduğunu, yeni binasına taşındığını ve benim numaramın çok yüksek olduğunu söyledim. Dosyamı taşımayı kabul edip, mülakat verdikleri için teşekkür ettim. Daha sonra konsolosluk memuru ile görüşmek için başka bir bankoya çağırıldık. Yemin ettik, parmak izlerimiz alındı, ardında da eğitim geçmişimiz soruldu, ne iş yaptığımız soruldu, gidince ne iş yapacaksınız? Bankadaki parayı yanınızda götürecek misiniz? Daha önce 6 aydan fazla başka bir ülkede bulundunuz mu? Çocuğunuz nerede 14 yaş altı çocukların konsolosluğa gelmesine gerek yoktu bizde oğlumuzu Türkiye’de bırakmıştık. Gayet güzel geçti mülakat, tebrik ediyorum vizenizi onaylıyorum dendi, daha sonra evraklarımızı yerel memura verdi ve o bizi başka bankoya alıp açıklama yaptı, diplomaları, evlilik cüzdanı teslim etti ve şöyle bir güzellik yaptılar gelip konsolosluktan pasaportlarınızı teslim alacaksınız dediler mail adresimi ve telefon numaramı verdim hazır olunca arayacağız dediler. Dönüş uçak biletimizi sordular. Sonrasında yaklaşık 11 gün bekledik ve pasaportlarımız hali hazır değildi mülakattan sonraki gün durumumuz AP ye döndü sonra tekrar Ready oldu sonra tekrar AP oldu ve zaman daralıyordu 11 gün geçti üstünden 2 iş günü sonra dönüş uçağımız vardı ve mail attım dönüş uçak biletini gönderdim ve sonunda durumumuz issued oldu ve ertesi sabah sabah 09:00 pasaportlarımızın hazır olduğunu gelip alabileceğimizi söylediler hemen pasaportlarımızı aldık ve ilk uçakla Türkiye ye döndük.

    Öncelikle herkesin üzerinde hakkı olan, hakkını ödeyemeyeceğimiz, herkesin hayatlarına dokunan, bizim sürecimizin başından itibaren bizimle birlikte olan iki güzel değerli insan yeşilkart forumdan @crazycells Ali Bey’e ve @gucarslan Uğur Bey’e, yesilkartforum.com ailesine, kurucularına, adminlerine, gruptaki tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ederiz, bizim tek başımıza başaracağımız bir iş değildi, hala inanamıyorum kendime bu kadar işi nasıl başardım diye ama sizler olmasanız olmazdı bu iş, burada aile olduk herşeyi paylaştık, özelden birçok kez rahatsız ettiğimiz arkadaşlarımıza çok çok teşekkür ederiz, hakkınızı helal edin Allah herkesin yolunu açık etsin Hayırlısı olsun, herkese yeni hayatlarında mutluluklar diliyoruz, mülakat bekleyen arkadaşlarımız da en kısa zamanda mülakatlarını alıp vizelerini alırlar inşallah selamlar saygılar sevgiler sunarız.


  • @istavrit tebrikler Sayin Istavrit .

  • ⭐⭐⭐

    @istavrit Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • @cgokhan Tebrikler. Yolunuz açık olsun 🙂


  • @Muhtaradana Teşekkürler iki yolu da deneyeceğim. ABD, Rus vatandaşları
    icin seferberlik durumundan kaçan aileler sığınma talebinde bulunabilir demiş. Belki bir ihtimal F2A veya turist vize sürecini hizlandirabilirim.


  • @istavrit uzun süredir deneyiminizi yazmanızı bekliyordum. Tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun

  • ⭐⭐⭐

    @istavrit Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun. Siz ve diğer azim ve cesaret gösteren arkadaşlar bizlere örnek oldunuz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum