Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2024 Sohbet Odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
30.8k 1.8k 1.8m 1.7k

  • @diablo_ercan geçen yıl benim öyle oldu :) dedim ki aha sonuçlar açıklanacak ben sanki başvurmuştum yaaaa diyip aşırı heyecanlanmıştım. Ama sonucunun has not been selected olarak değiştirmesine engel olmadı :( :'(

  • ⭐⭐

    @waterman Evraklara bakıyorlardır, öyle bakan yok felan aman aman yanlış yönlendirme olur. sonra görüşmeye gidenler taklaya gelir :D


  • @diablo_ercan çoğu kişinin evraklarına bakmadıklarına yemin edebilirim ama kanıtlayamam :)

  • ⭐⭐

    @debbieLA77 öyle bir random çekiliş ki hiç ummadığın anda bile çıkabilir. toplam da kaç kere başvurduğunun bir önemi yok (burada torpil hissiyatı var) sisteme daha önce eklenen resimler ve pasaport bilgileri dışında, herkes ilk kez başvuruyor statüsünde. öncelik yok yani.


  • bu forumu keşfetmeden önce greencard ile ilgili tek bildiğim şey başvuruyorsun çıkarsa gidiyorsun vs. Ama forumu bulduktan sonra aslında ne kadar uzun ve meşakkatli bir yol olduğunu anlıyorsun. En güzeli de A dan Z ye her sorunun yanıtını biraz kurcaladıktan sonra bulabiliyorsun. Forumu kuranlara, desteğini esirgemeyen tüm kullanıcılara teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız :)

  • ⭐⭐⭐

    @samet61 Bu forumdaki bilgileri parayla almaya (hizmeti yani) kalkışılsa yüklü miktarda bir külfet çıkar. O yüzden burası çok kıymetli bir alandır, gerçek hayatta buluşmalar az olsa da, saygı, sevgi ve hürmet içerisinde bir arada bulunuyoruz. Sevincimizi ve hüznümüzü birlikte yaşıyoruz. Forumda özellikle Amerika ile ilgili hiç soru sormadan aklınızdaki tüm soruların cevaplarını arama kutucuğundan bulabilirsiniz. Bu sayede hem vize türleri hem de Amerika'daki yaşam hakkında bilgi sahibi de olursunuz. Aramıza hoş geldiniz.


  • @Ping-PONG, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @gnollzy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @doguStone, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @gnollzy
    Bende 1 aydır randevu almaya calısıyorum ama maalesef bulundugumuz ılce ve yakın ılcelerde maalesef bulamıyorum.
    dun gece 06,15 de yenılendı 06,10,2022 de zor buldum.
    bende zam gelme olayını duydum onun ıcın 10 yıllık alacagım.
    pasaport geldıkten sonra buyuk ıhtımal basvuru yaparız.
    pasaport numarası falan ısterse en azından yazarız.

    Pasaport şartı kaldırıldı herhangi bir engel teşkil etmeden başvurunuzu yapabilirsiniz. Biz İzmir merkezden almıştık. Ertesi güne vermişti. Şimdi kontrol ettim hala ertesi gün randevuları açık burada.

    Herhangi bir engel teşkil eder. :) başvurmakta sorun yok. 60 güne kadar teslimini bekletiyorlar. Sebebi de çip sıkıntısı var. Bana sorarsanız yerli pasaport üretiminin başlamasını bekliyorlar. Olabildiğince ertelemeye çalışıyorlar.
    Sandığınız gibi sadece GC yüzünden millet pasaport almaya çalışıyor diye değil sorun.
    Yeşilkart sebebiyle gecikme yaşanıyor gibi bir cümle kurmadım ki (: çip krizi olduğunu zaten herkes gibi ben de biliyorum. Benim demek istediğim başvurmak için pasaport şartı kaldırıldı pasaportunuz olsun olmasın başvurunuzu yapabilirsiniz. Bu, bir sorun teşkil etmez diye belirttim sadece.


  • @Programmer hoşbuldum :)


  • @HitMachine, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @gnollzy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @JesusLord, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @gnollzy, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @JesusLord, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Arkadaşlar İngiltere işçi alımı için şartları en hafife indireceğini söylüyor. AB’de genç nüfus azalıyor mu? Denemekte fayda var

    Yakında ben birkaç ülkeden yeşil kart benzeri göçmen vize türleri çıkaracağını düşünüyorum (2-5 yıl içerisinde). Tabii ki bu şahsi fikrimdir.

    Umarım öyle olur, fakat İngiltere’nin ki bayağı acayip İngilizce bilme şartını bile kaldıracağını söylüyor. Almanya ve İngiltere denemekte fayda var. AB üreme konusunda öyle düşmüş ki neredeyse gelen göçmenler ürüyormuş sadece😂Bana çok tanıdık geldi, Türkler içinde artık aynı şey oluyor. Tabi AB insanı için ürememe isteği bunun bir gereklilik olmadığı gibi nedenler bizim ise geçim ve gelecek kaygısı nedeniyle.

    İngiltere'de mevcutta ağır bir İngilizce dil bilgisi şartı yok. Geçtiğimiz aylarda arkadaşım bir firma ile anlaştı ve firmanın daveti üzerine gitti. Gittiğinde sınava girmiş ve geçememiş biraz tedirgin olmuş ancak 1 sene sonra aynı sınava tekrardan girmesi gerektiğini ve o sınavda başarılı olmasının şart olmasını söylemişler. Eee şimdi 1 sene içerisinde de o faktör çok rahat aşılır.

    İngilteredeki firma ile nasıl bağlantı kurmuş. Bir çok firma sponsorluk işine sıcak bakmıyor. Bir arkadaşım anadil gibi ingilizcesi ve uluslararası firma tecrübesi olmasına rağmen 1 mülakat bile yapamadı. Başvuru yeri olarak linkedln i kullanıyor acaba yerel personel arama siteleri üzerindenmi gitti arkadaşınız?

    Aynı üniversiteden bir arkadaşının çalıştığı firma personel arıyormuş bu kişi de benim bir arkadaşım var alanında başarılı vs diye bahsetmiş işverene. İşveren de başarılı çalışanın referansı aracılığıyla kabul etmiş.


  • @sytahmt, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Günaydın, başvurduğu günden açıklanacak güne kadar forumda yorum yapacak olan arkadaşlar
    Günaydın, keşke başvurduğumu unutsam da açıklandıktan sonra aklıma gelip, girsem baksam diyen arkadaşlar
    Günaydın, Amerika hasretiyle yanıp tutuşan, gece gündüz hayal kuran arkadaşlar,
    Günaydın, sırf daha çok konsere gidebilmek, daha güzel arabalara binmek için süfli hevesli arkadaşlar

    son cümle beni benden aldı :/ :face_with_tears_of_joy:


  • Basvuru tarihleri 5 ekim 8 kasım tarihleri arasında benım dogum gunum 27 ekim ugurlu gelcegini düşündüğüm için ogün e kadar bekleyip 27 ekimde basvuru yapmak istiyorum sizce nasıl fikir dogum gunu totemi

  • ⭐⭐

    @waterman :downcast_face_with_sweat:

  • ⭐⭐

    @avar hocam hos geldiniz uzun suredir ilk defa online gordum nasilsiniz

  • ⭐⭐

    @Burcu-Boz hadi inşallah:))) teşekkürler

  • ⭐⭐

    @diablo_ercan ben öncelik var demedim ki zaten :) sadece eldeki verilere bakınca kazananlar ya 1. yıl ya 2. yıl ya 8. yıl ya 13 yıl görünüyor diye dedim...

  • ⭐⭐

    @yenihayaletadam hepimizi aldı son cümle :D


  • Bir sorum olacak siz değerli kader ortaklarıma.
    Öncelikle pek bilgi bulamadım bu konuyla alakalı. Ya da varsa da denk gelemedim henüz.
    Kazandık diyelim ki çekilişi. Benim Kyk ve ev kredisi borcum var. Vize verilirken problem yaşanır mı acaba? Bir engeli teşkil eder mi?
    Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum.

  • ⭐⭐

    @debbieLA77 sonrası bir yorumdu :D sizin ne anlatmak istediğinizi anladım.


  • Ben şu an lise mezunuyum. Başvuru forumunda öğrenim durumunu soruyorlar galiba. Kazanırsam filan konsolosluk görüşmesine kadar üniversiteye başlarım. Başvuru formu açılınca lise mezunu mu seçmem gerekiyor? Bu seferde görüşmede üniversitedeyim dersem sorun çıkmaz mı?


  • @okuyankaşif borçlarınızla ilgilenmiyorlar. Kayıtlı bir suçunuz olmadığı sürece.


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2023 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    21k
    1
    42 Oy
    21k İleti
    2m Bakış
    batuhannulusoyyB
    @Cihangir-KILIÇ Bu yıl bende yine fiyasko. Senin sesin çıkmamış ama inşallah hayırlısı olmuştur.
  • DV2021 Bekleme Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2020 bekleme odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    10k
    15 Oy
    10k İleti
    3m Bakış
    D
    @gucarslan teşekkür ederim
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum