Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @hemayasin Bravo vallahi bravo. Tebrik ederim. Hikaye tadında anlatım harika olmuş. Hayırlı uğurlu olsun.

  • ⭐⭐

    @Programmer bizim de buraya yazacak hikayelerimiz olmasın mı artık be 😃

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hemayasin ve bu hikayeden sonra salonda and the oscar goes to.. cümlesi duyuldu..

    bu performansın ardından ayakta alkışlıyorum seni.
    sonuna kadar hakettin, gerçekten alnının akıyla kazanılmış bir vize bu.
    abd'deki hayatında mutluluk, huzur ve başarı diliyorum kardeşim.
    yolun da bahtın da açık olsun..

    JFK'deki billboard'dan selamlar 😉

    P1H4FItw_400x400.jpg


  • Herkese Selamlar,

    1 Ağustos'daki mülakatımız sonrasında AP'ye kalmıştık. Aşağıda mülakat deneyimimizi paylaşmıştım.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/4299/dv2022-mülakat-deneyimleri/3387?_=1664524108779

    Çok stresli geçen 59 günün sonunda dün AP sürecimiz sona erdi ve DV 2022'nin son gününde status'ümüz issued'a döndü.

    DV süreci bana hayatta hiç bir zaman umudumuzu yitirmemiz gerektiğini gün ve gün yaşayarak öğretti.

    Başta Uğur Bey ve tüm yeşil kart forum ailesine desteklerinden ve yaratılan sinerjiden dolayı teşekkürlerimi borç bilirim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A a.kaya 
  • ⭐⭐⭐

    Resmen süreci iliklerinize kadar hissetmişsiniz. Çok geçmiş olsun yeni hayatınız da bol şans dilerim 🤞 @a-kaya

  • ⭐⭐

    @a-kaya Tebrikler, vizeniz hayırlı olsun 🙂


  • Merhaba arkadaşlar ailevi nedenler, hastalık ve iş yoğunluğundan dolayı, mülakat görüşmemi siz değerli forum üyeleriyle paylaşamadım. Benim durum biraz az rastlanır durumdaydı ve basit şeyler yazıp geçmek istemedim. Gelecekteki arkadaşlar adına umarım aynı şeyleri yaşamayız ama faydalı olması dileğiyle…

    Vize almamda büyük emeği olan @gucarslan, @Muhtaradana ve diğer Yeşilkartforum üyelerine çok teşekkür ediyorum. Sürecin başından beri yanımda olan @Kitapsever mülakat günü hesaplamaları olsun gerek beraber AP süreci paylaşmamız olsun çok teşekkür ediyorum.

    Eski deneyimleri okurken 2019’dan sonra GC serüveni her sene farklı bir mevsim gibi yaşandı. Mülakat tarihimi hesapladığımda 2022 Haziran gibi alacağımı düşünüyordum. Tabi bu tarihe kadar mülakat alamadığımdan ve benden kat be kat düşük dosya numaraları henüz mülakat almamışken ben umudu kesmiştim. Bu süreçte Rusya’da arkadaşımın yanındaydım (Şu an eşim). Bu süre zarfında kızım dünyaya gelmişti… Şuan 5 aylık ve çok hızlı büyüyor yada ben yaşlanıyorum.

    Kaldığım yerde (Kaliningrad) evliliğimizi tescil ettirecek, Türk temsilciliği yoktu. Farklı bir şehre geçmem gerekiyordu benim vize tek girişli olduğu için ve şehir değiştirdiğimde gideceğim yer uluslararası yer sayıldığından bu olayı Türkiye’de yapmaya karar vermiştik. Yaptığımız en büyük hatalardan birisi nasıl olsa mülakat alamayacağız burada evrakları toplamamıza gerek yok diyerek mülakat alınca da vakit kaybetmekti. Türkiye’de sicil kaydı anlık olarak almak mümkün ama Rusya’da 1 ay sürüyor.

    Mülakat maili aldığımda (6 Eylül), ilk önce sevinç yaşadım ardından hüzne devam ettim. Çünkü burada evliliğimi tescil ettirememiştim. Ailem benimle gelemeyecekti. Belki bu durumdan dolayı bende vize alamayacaktım. Aradım araştırdım bir çözüm bulamadım. Konsolosluklar arasında gittim geldim sonuç elde edemedim. Eşim ile konuştum, senin gitmen önemli bir problem olacaksa bildirme sonra hallederiz dedi. GC benim için tek seçenek olmadığı için şansımı ve doğru bilgiler vererek böyle denemek istedim. ABD konsolosluğuna defalarca mail attım, burada evlenmenizi tavsiye ediyoruz diye cevap aldım.

    Eşimin Rusya’dan Türkiye’ye gelmesi için orijinal evlilik belgesine ihtiyacı vardı aksi takdirde pasaport polisi kızım ile yurtdışını çıkışına izin vermeyeceğini düşündük. (Halbuki vekalet vs verebilirdim)
    Yani durum çok vahim evliliğimi belgeleyemiyorum. Direk AP bırakacaklar zaten sürede kısıtlı. Burada evliliği tescil ettirmekten başka çarem yoktu, tüm belgelerin sadece kopyası var. Nice nufüs müdürlüğü gezdim durumu anlattım orijinal evrak görmek istediklerini söylediler. Cimere yazdım 2 ay oldu halen cevap yok. Bu olayların bütünü bende büyük moral çöküşüne sürükledi. Kimseyi suçlamıyorum ama eğer GC alamazsam ilerde böyle bir şüphe içine düşer miyim? Hissine kapılmıştım… Derken mülakat günü geldi çattı..

    Bu arada ailemin evrakları yetişmeyeceği için ds-260 formumda sadece evlilik ve çocuk bilgisini güncelledim onlara ayrıca form eklemedim. Eşimin kendi ülkesinde DSÖ onaylı aşı yoktu bu da bir dezavantajdı… Bu kısa süre içerisinde iki aşı olması imkansızdı.

    Tabi bunun öncesinde unutmadan Unganlar deneyimime değinmek istiyorum.
    İstanbul’dan Ankara’ya YHT ile geldim. Ardından taksi ile 35 lira ödeyip 10dk içinde Unganlara geldim. Burada dikkat edilmesi gereken şey, YHT seferleri gündüz vaktiyle normalde 4 saat sürüyor. Ben 23:05 son seferine bindim yaklaşık 8 saat sürdü. Son sefer hep böyleymiş dikkat ediniz.
    Hemen hemen herkes deki gibi işlemleri yaptım. Standart sorular soruldu ve çok kısa sürdü. Gidince ne yapacaksın vs gibi sorular hiç sorulmadı (gittiğim gün çok yoğundu). Yaklaşık 330$ kart ile ödeme yaptım belki biraz daha düşük olabilir. Hiçbir aşı kartım yoktu. Kan alma, aşı ve röntgen işlemleri yapıldı. Ungan randevusu Cuma günüydü ve raporumu Cumartesi 11:30 gibi aldım. Kaldığım yer SSK konuk eviydi ve herkese tavsiye ediyorum. Hem uygun hem de temiz bir yer. Zaten Unganların binasının ile yan yana. Tabi yoğun talepten dolayı önceden rezervasyon yapmanız gerekli.

    Mülakat maceramı kaldığımız yerden anlatmaya devam…
    Evlilik tescili belirsizliği halen devam ederken,
    Mail’de benden istenilen evrakları gönülsüz bir şekilde hazırladım. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik ama sürekli ret alacağımı düşünüyordum. GC süreci içinde evlendiğim için kanıtlamam (ortada olmayan evliliği) gerekiyordu. Bir yığın olumsuz sorular ve düşüncelerle uğraşmaktan yorulmuştum. Yaklaşık 500 sayfa geçmişe dönük resim (200 sayfa) ve konuşmalarımızı bastırmıştım (son iki sene 300 sayfa). Tabi bu kadar evrağı içeri sokabilecek miyim? Almazlar mı? Derken mülakat günü 3-4 klasör evrak getiren bir aile görmüştüm.

    Mülakat gününe kadar abartısız bir ay boyunca günde 2-3 saat uyku ile idare ediyordum ve midem stresten dolayı hep şişkin ve yanıyordu ilaç fayda etmiyordu...

    Mülakat için bu sefer İstanbul’dan Ankara’ya daha önceki YHT faciası yüzünden Dudullu otogardan 00:45’te kalkan otobüs ile geldim. Yaklaşık 5,5 - 6 saat sürdü. Buradaki hatam günü birlik gidip gelme düşüncesiydi. Size tavsiyem yakın diye böyle bir hata yapmayın bir gün öncesinden gelip burada konaklayın. Heyecan dorukta olduğu için ben uyuyamamış uykulu bir şekilde mülakata girmiştim.

    Konsolosluğun yeni adresi Ankara Aşti otogara uzaklığı yürüme ile 8-10dk. Taksiye biner giderim derseniz 20 lira civarı fakat otogardaki taksiciler yakın mesafe olduğu için pek yanaşmıyorlar.
    Bu arada Aşti otogarda wc ihtiyacınız olursa iki adet ücretsiz wc bulunmakta. Mülakatım sabahın köründe olduğu için ve emanet bırakacak kaktüs kafe gibi yer yoktu (Konsolosluğun yakınında eczane yardımcı oluyormuş) ayrıca her yer kapalıydı. Tüm eşyalarımı otogarda emanete verdim, konsolosluğa yol adım. Yaşadığım stresten dolayı otogarda iki kez wc gitmiştim. Konsolosluğun önünde beklerken yine wc gitme ihtiyacı duydum fakat her yer kapalı. 10dk yürüdüm wc aradım, ardından Ambrosio diye bir çarşı (AVM) var yine konsolosluk yolu üzerinde kapalı görünüyor ama birisinin içeri girdiğini farkettim. Orada çalışıyormuş havasıyla güvenliğe merhaba günaydın dedim çarşı içinde her yer kapalı tabi. İlk defa karşılaştığımız için tam ne için geldiniz demeye kalmadan (yüzümdeki endişeden dolayı) çarşı içinde noterin açık olduğunu gördüm ve noter için geldim dedim. Wc ihtiyacı giderip, telefon ve saat olmadığı için hızlıca konsolosluğa geri döndüm.

    Konsolosluğun iki girişi var gibi görünüyor. Siz oturma bankları olan ve polislerin olmadığı yerden gireceksiniz. Konsolosluğa giriş detayları diğer deneyimlerdeki gibi aynısı olduğu için değinmeyeceğim. X-ray’de ötmemek için rahat kıyafet giymiştim. Ayrı bir bilgi vereyim Mülakat mailimde ailem için form eklememe rağmen onların da adı yazıyordu. Stress 100x felan olmuştu.

    Mülakat için cash olarak 330$ ödeme yaptım. Yaklaşık yarım saat sonra evrak teslimi için çağrıldım. Bunca olumsuzluklara rağmen üstüne banka dokümanlarımı bulamadım. Evlilik cüzdanı eksik iken bir de bu başıma dert olmuştu. Sonradan yollayabilir miyim? Evet yollayabilirsiniz dedi. Tabi bunu biliyorum sadece olayı geçiştirmek için bir soruydu. Çünkü evlilik belgesi sadece elimde kopyası var (kopyasından noter onaylı ve Türkçe & İngilizce tercümesi yaptırmıştım (evrak Rusçaydı.)). Evlilik belgesinin orijinali nerede diye sorunca, eşimin yurtdışında olduğunu ve evrağın onda olduğunu söyledim ve 3 gün sonra buraya gelecek o zaman yollayacağım. Görevli numaranızı takip edin, mülakatı girebilirsiniz dedi. Moral bozukluğu ile İngilizce yapacak neşem kalmadığı için Türkçe yapacağımı belirttim. Bu nedenden dolayı 1 saat sıra gelmesini bekledim.

    Numaram yandı ve sarışın beyefendi ile mülakata başladık. Güler yüzlü ve sıcakkanlıydı.
    Selamlaşma… Yemin… merasimi.

    • Ne iş yaptığımı, nereye gideceğimi ve orada ne yapacağımı sordu.
    • Yazılım sektöründeyim ve orada da aynı işi yapacağım, çocukluk arkadaşım yardımcı olacağını söyledim. Patent alınması gereken birkaç projemden bahsettim.
    • OOooo çok güzel dedi ama senin bir evrak eksik dedi. (Orijinal evlilik belgesi) Onu yollarsan her şey çok güzel ve kolay olacak dedi. PTT ile evrağı yollarsın eşin ve çocuğunda göndeririz dedi biraz şaşırdım. Halbuki yeni evlenmiştim. Evliliğe dair kanıt istemedi sanırım çocuktan dolayı. Ben tamam evrakları yollayacağım. İsterseniz evlilik fotoğraflarını göstereyim dedim. (Kaşındım) Göz ucuyla bakıp, ardından kızımı görünce maşallah dedi geri verdi. Aynı gün @Kitapsever’de AP kalmıştı.

    Ardından pasaportu ve eksik liste kağıdını verdi. Kâğıdı merak edenler AP süreci başlığındaki iletimi inceleyebilir. 3 gün sonra (9 Eylül) eşim geldiğinde pasaportumu ve evlilik belgesini yolladım. Bu süreç içinde herhangi bir geri bildirim almadım. 21-22 Eylül gibi vizem elime ulaştı.

    Sırada ABD Giriş yapmak kaldı.

  • ⭐⭐

    @cgokhan Tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cgokhan tebrikler vizen hayırlı olsun..
    abd'deki hayatında mutluluk ve huzur diliyorum.
    umarım yaşadığın son sıkıntı olur..

  • ⭐⭐⭐

    Sizin deneyiminizi merak ediyordum şimdi okuma fırsatım oldu bol şans dilerim umarım eşiniz ve çocuğunuzda en kısa sürede ABD topraklarına basmış olur bol şans dilerim 🤞 @cgokhan


  • @hemayasin Tek kelime ile muhteşem bir serüven ve mutlu son...

  • ⭐⭐⭐

    @a-kaya Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @a-kaya Tekrar hayırlı olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @cgokhan Hayırlı olsun, Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Yorucu ama mutlu son ile bitmesi güzel olmuş.

  • ⭐⭐⭐

    @cgokhan Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐

    @hemayasin Azminiz için Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar. 🙂

  • ⭐⭐

    @cgokhan Vizeniz hayirli olsun, yeni hayatınızda bol şans dilerim 🙏

  • ⭐⭐⭐

    @hemayasin ağzım açık okuduğum hikayelerden biri daha 😃 vallahi helal olsun ne diyeyim. nerdeyse dünya turuna çıkmışsınız 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @cgokhan vallahi okurken tüylerim diken diken oldu, aksiyon macera dram karışımı bir kitap okuyorum da hikaye bir yerde patlayacak ama nerde diye satır satır okudum şükür ki sonu mutlu bitti kitabın 🙂

  • ⭐⭐⭐

    DV2022 sürecinin son gününde vizesine kavuşmuş herkesi canı gönülden tebrik ediyorum. Son sayfaları sanki macera kitabı okur gibi keyifle heyecanla, kimi zaman da gözlerim dolarak okudum. Hepinizin yolu, bahtı açık olsun. Umarım beklediğinizden de güzel olur bundan sonraki yaşamınız. Son olarak da umarım bizim gibi hayallerinde Amerika’da yaşamak olan herkes öyle ya da böyle hedefine ulaşır 🙏🏻🙏🏻🙏🏻


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

97
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum