Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @denizyucel Merhaba, ( https://www.uscis.gov/forms/filing-guidance/how-to-make-an-expedite-request ) bu linkte expedite sebeplerini okuyabilirsiniz. Gecerli bir sebebiniz yoksa kabul edilmeyebilir. Mesela ben aldigim 17-18 is teklifini paylasmistim. Kendimi parcalamama ragmen calisma izni gelemedi gitti. Kabul ettiklerinde de cok gec olmustu. Sebebplere bir goz atin eger sizin icin uygun bir sebep varsa USCIS i arayarak expedite isleminizi baslatabilirsiniz. Sizden kanit talep edilecektir ( bazen kanit istemeden kabul edip-reddettikleri olabiliyor). Kendiniz yapmak istemezseniz de google'a " Who Represents Me " yazarak zipcodeunuzu girerek congressman ile de expedite islemi saglayabilirsiniz. Bana kalirsa cok da bir fark olmuyor. Benim caseimde congressmanin degil benim expediteimi kabul ettiler aylarca surekli denememin uzerine. Zaten su an recession basladi ve devam ediyor nasil bir is bakiyorsunuz bilmiyorum fakat ben kisin buldugum islerin hicbirini bulamiyorum.


  • @archccool rica ederim. Gittiniz mi naptiniz ?


  • Merhabalar, Eşim ve ben geçen Mayıs’ta evlendik. Ben Türkiye’de yaşıyorum o Los angelesta. Green card için süreci başlatmadık. Ben oraya gittiğimde başlatmayı düşünüyoruz. İleride eşimle birlikte floridaya taşınmayı düşünüyoruz. Benim sorum şu eşim ailesinin evinde kalıyor ben orada rahat edemeyeceğimi düşündüğüm için süreci başlattıktan sonra Florida’da arkadaşlarımın yanına gidip süreci orada beklemeyi düşünüyordum. Eşimde sonrasında gelecek diye plan yaptık. Ancak bunun riskli olduğunu arkadaşlarımız söyledi evliliğimiz gerçek olduğu için biz riskli olacağını hiç düşünmemiştik. FBI’ın araştırdığını ayrı yerlerde yaşadığımızı bulacağını bulursa da evliliğin sahte olduğunu söyleyip sıkıntıya gireceğimizi belirttiler. Süreç ne kadar uzun süreceğini bilmediğim için rahat edemeyeceğim bir yerde kalmak istemiyorum. Bu durumda arkadaşlarımız haklı mı? Birbirimizi ziyaret ettiğimiz ve o benim kiramı ödediği sürece evliliğimiz şüphe uyandırır mı? Bu konuda sıkıntı yaşar mıyız? Mayısta gitmeyi planlıyorum başvurduğumuzda evliliğimiz 1 yılını doldurmuş olacak.


  • @denizyucel, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba ya ben ekimde evlendim. Dosyaları martta verebildim. Ben henüz çalışma izni dahi alamadım. Bu işte bir terslik mi var.

    Bildiğiniz iyi bir avukat var mı? Benimkisi yaşlı bir Amerikan muhtemelen her şeye vakıf değil.

    Biz aralikta gönderdik, hazirana kadar ses çıkmadı. Expedite yaptık. Sonrasında kabul edilince work permit ve advance parole alabildik.
    Yanı daha sizin case oldukça yeni. Bir terslik yok. Expedite yapmayı deneyin. Finansal olarak sıkıntı çekmeye başladığınızı ve çalışmanız gerektiğini belirtin. Hemen hemen herkes öyle yapıyor.


  • @mazk2104 sayın @mazk2104 cevabınız için çok teşekkürler. Evlilikle ilgili olarak, evlilik gerçek. Türkiye'de düğün vs yapılıp ABD'de evlilik yapılmış. Şu an üç buçuk yıllık evliler ve iki buçuk yaşında bir çocukları var. ABD içinde ilk zamanlar bir round trip ve sanırım çocuk bir yaşındayken New York'a uçakla gittikleri tatil var. Şu an AOS sürecindeler ve GC alırsa evlilikte iki yıl geçtiği için on yıllık GC alacak. Çalışma izni gelmiş, travel iznine başvurmamışlar, eyalet kimlik kartını da yeni çıkarmışlar. Tam bir yıl olmuş parmak izini vereli ve interview randevusu bekliyorlarmış.

    Maruz kaldıklarına gelince, umarım bu kısım kimseyi üzmez ama yazmak durumunda hissediyorum başkalarına da örnek olur diye de düşünerek. Kendisine fiziksel bir şiddet yok anladığım kadarıyla. Öfkeli bir anında yemek yediği kaseyi duvara fırlatma var, duvarın kasenin fotoğrafları var, çocuğa sinirlendiği bir anda çocuğu yere atma var ama bunun bir kanıtı yok, bir de yine çocuğa sinirlendiği bir anda suluğu kapıya atma var, kapıda hasar var bunun fotoğrafı var. Yine öfkelendiği bir anda tanıdığımız çocukla birlikte komşuya sığınmış, komşunun tüm olanlardan haberi var. Haziran'da bitecek şekilde haftada bir gün yarım saat bir psikologla görüşüyormuş ücretsiz bir şekilde, güç bela ve gizli olarak, ulaştığı biri yardımcı olmuş. Psikolog bırakamamış ve neredeyse bir yıldır devam ediyorlarmış, onun durumdan haberi var.

    Şiddete gelince, temelde cinsel ilişki için baskı var anladığım kadarıyla. Ben uzman değilim ancak psikoloğun da söylediğine göre narsistik kişilik bozukluğu var anladığım kadarıyla. Bunun yanında kadını bir meta olarak görme, cinsel ilişki için bir eşya olarak görme ve bunun için evlendim, kaba tabiriyle yazamıyorum ama para karşılığı bu işi yapan kadınlar gibi olacaksın beklentisi ve bunu mesajlarda ifade etmesi var. Bunlar canı sıkkın olduğunda, sinirlendiğinde vs. yaşanıp öfke ve bağırmaların eşlik ettiği kriz anları şeklinde yaşanıyor anladığım kadarıyla ve ertesi gün veya birkaç gün sonra sanki hiçbir şey olmamış gibi, çok iyi biriymiş gibi davranıyor tanıdığımızın anlattığına göre. Son olarak hamileliğin belli bir döneminden beri başka kadınlarla birlikte olma var. Hiçbir doktor kontrolünde tanıdığımızın yanından ayrılmak istememiş, ben tercümanlık yaparım ben eşinim tercüman iyi anlatamaz vs. demiş. Doktoru ikna etmiş her seferinde ama son genel jinekolog muayenesinde doktor kabul etmemiş ve arabada çocukla beklemiş. Tercüman bağlanınca da tanıdığımız ağlamaya başlamış ağlamaktan konuşamamış bir süre. Durumu anlatmış doktora ve ben bulaşıcı hastalık kapmış olmaktan korkuyorum demiş. Doktor bir sürü test yapmış. Niye bu kadar çok test yaptı diye şüphelenince de ailede jinekolojik kanser öyküsü olduğunu belirtmiş o yüzden yapıldığını söylemiş tanıdığımız.

    Kusura bakmayın çok duyarlı ve yardımcı olmak ister şekilde yazmışsınız, bunları okumak sizi kötü etkilerse kusura bakmayın tekrar. Ben de ilk duyduğumda dehşete kapıldım, çok stres oldum, hala da stresliyim, ama duygusal tepki vermemeye çalıştım. Tanıdığımızın Türkiye'deki ailesinin durumdan haberi yok, uzaktalar ve kolay sindirilebilir bir durum değil diye söylememiş ki hak verdim. O yüzden benimle paylaştı. Ancak ona sabret de diyemedim, zor bir durum.

    Son kriz anında da geçen gün yine çocukla dışarı çıkmış, yukarıdaki iletiyi yazdığım gün, bu sefer çocuğun birkaç eşyasını ve pasaportlarını vs almış. VAWA için görüştüğü yerleri aramış mesaj bırakmış. Onlar da şu zamanda aramanız güvenli dediğiniz zamanda arıyorlarmış. Ertesi gün aramışlar ama açamamış. Mail atmışlar birkaç evrakını istemişler. Tabii bu mailleşmeleri, internetten araştırmalarını vs gizli yapıyor. En kolay yol GC'nı onun sponsorluğunda alman demişler. Eşi(!) de iki hafta sonrasına arkadaşlarıyla bir haftalığına tatil için bilet almış aynı o gün (benim iletiyi yazdığım kriz yaşanan günün ertesi, yine hiçbir şey olmamış gibi davrandığı gün) ve bu iki hafta farklı vardiyalarda çalışacakmış. Size karşı öfkemi kontrol edemiyorum destek gruplarına bakacağım demiş. Tanıdığımız da böylelikle biraz daha zaman kazanacağını düşünmüş. Ama mülakata kadar yine kötü bir durum yaşarsa veya eşi mülakatı iptal eder veya ertelerse VAWA'dan devam eder diye düşünüyorum. Bir bilinmezlik içinde. Anladığım kadarıyla eşi bazen iyi, iyi dediğim de yani bu son olayda destek gruplarına bakacağım demesi kendine tatil ayarlaması vs. bir de dışarıya karşı kendini çok iyi biri gibi gösteriyormuş, iyi yönleri vardır illa ki ama bence klinik bir durum ve saplantı da var, ama sonuç olarak istismar istismardır ve ortada sağlıklı olmayan bir evlilik ve psikoloğun olduğu ve herkesin de hemfikir olacağı gibi ortada değişmeyecek ve ömür geçirilmeyecek bir erkek var. Tanıdığımız manipüle edilmiş durumda benim çıkarımımla kısacası. Önceleri kendini suçlu hissetmiş ama psikoloğun dediği ise sende bir sorun yok, sana başlarda bazı sinyaller vermiş ama sen bunları doğru okuyamamışsın demiş. Anladığım kadarıyla tanıdığımız GC vatandaşlık vs için değil çocuk için sabrediyor. Kartı almadan Türkiye'ye dönerse geri dönememekten ve çocuğunu ona göstermemesinden korkuyor. Bir de Türkiye'deki ekonomi ve de elalemi düşününce onun durumunda biri için Türkiye'de çocuk büyütmesi bence daha zor eğer çocuğu da alıp Türkiye'ye gelse diyelim.

    Eşi zaman zaman intihar etme düşüncelerinden bahsediyormuş. Benim duygusal tepki vermememin en büyük sebebi de bu yani tanıdığımızı hemen şunu yap şuna başvur gibi yönlendirmeme sebebim (bilgi eksikliğimden hariç). Çocuğa ve tanıdığımıza bir şey yapıp ondan sonra kendine zarar vermeye kalkarsa bu geri dönüşü olmayan bir şey. Veya ayrılacaklarsa da adamın kin ve nefret dolu olmaması lazım diye düşünüyorum ki kısa vadede veya uzun vadede kimseye bir zarar vermesin, bilemiyorum. Ben yaşananlara bire bir tanık olmadığım ve orada yaşamadığım için durumu kestiremiyorum ama en kötü ihtimale göre bunları düşünüyorum. "Bir aksiyon almadan once mutlaka mutlaka bir avukata danisin. Arkadasiniz o kadar olaydan sonra asla aglayarak turkiyeye donup de o adama yaptiklarini yanina biraktirmasin." bu çok doğru bir cümle sayın @mazk2104 teşekkür ederim. Bence de bu durumlara böyle tepkiler vermeliyiz ve buna alışmamalıyız, bunu normalleştirmemeliyiz. Bunun yanında ilerisini de düşünmek lazım ortada büyüyecek bir çocuk da var, benim kafam en çok bu noktada karışık ama bu da tecrübeli ve bilinçli insanların aydınlatabileceği bir şeydir diye düşünüyorum.

    Ben ilk duyduğumda çok kötü oldum. Her kriz anını öğrendiğimde de yine kötü oluyorum. Ancak maalesef böyle şeyler yaşanabiliyor. En azından şu iki hafta sakin geçer diye ümit ediyorum sonrasında da bir hafta da eşi evde olmaz üç hafta eder zaman kazanılır diye kendimi teselli ediyorum, tanıdığımızın pasaportları vs alıp evden çıkıp ertesi günkü duruma göre beklemeyi tercih etmesindeki motivasyonu da bu sanıyorum. Ama ne için zaman kazanılır, yani adamın ne tepki vereceği belirsiz, mülakatı kesin iptal etme veya erteleme gibi bir şey de yapabilir. Beklemek de saçma geliyor bazen, ama şu üç haftalık süreç de bu şekilde. Belki tanıdığımız eşinin evde olmadığı zaman birileriyle daha rahat görüşür. Nitekim geçen yıl eşi üç haftalığına Türkiye'ye gitmiş o dönemde psikoloğa ve bir boşanma avukatına ulaşmış bilgi almış. Ben en azından seçeneklerini veya VAWA'nın nasıl yürüdüğünü vs bilirse psikolojik olarak rahatlar ve kendini daha güvende hisseder diye düşünüyorum. Hamilelik, lohusalık ve tüm bu yaşananlarla geçirilmiş bir dönemi var kolay olmamış ve kabul edilebilir bir durum değil. Ancak bilinçli hareket etmek önemli dediğiniz gibi.

    Tanıdığımız foruma daha önce üye olup yazılanları fırsat buldukça okumuş. Her seferinde internet geçmişini siliyormuş tabii. Dediğine göre eşi forumu bilmiyor diye düşünüyoruz ama ben emin olamıyorum buraları okuyor mu bilemiyorum, okur da çıkarım yapıp durumu anlarsa diye bu iletimin sadece üyelere görünür olması mümkünse ve ben yapamazsam siz yapabilirseniz sevinirim sayın @crazycells @admin süreç ilerledikçe daha sonra herkese açık yapabiliriz. Size de "cevap" şeklinde yazmayıp sizi etiketleyerek yazmak istedim bu yüzden, verilen cevaplarda iletinin kendisi de görünüyordu, ben size cevap ver şeklinde yaparsam da benzer şekilde olacağını düşündüm.

    Tekrar teşekkür ederim sayın @mazk2104 ben tanıdığımızla konuşabildiğim zaman yazdıklarınızı ona aktaracağım. Teşekkür ederim iletimi es geçmediğiniz için. Bir gelişme olursa da burayı tekrar bilgilendiririm, çok teşekkür ederim. Tanıdığımız durumunu bana ilk kez yaklaşık üç buçuk hafta önce anlattı. O zaman buraya girip önceki yazılanlardan mülakatın ne zaman gelebileceğini tahmin etmeye çalıştım. Tecrübelerini paylaşan herkese tekrar teşekkür ederim.


  • Bu arada ben bu başlıktaki tüm iletileri okumuştum. Sizi kullanıcı adınızdan direkt hatırlayamadım başta ama çalışma izninizi beklerken epey uğraştığınızı daha önce görmüştüm sayın @mazk2104 sayın @Tugba ile birlikte. Umarım şimdi durumlar sizin için daha iyidir. Ben tanıdığımıza daha önce forumdan bahsedip sayın @Senay-Sirin in iletilerini okumasını, ABD'de yaşamla ilgili çok güzel deneyimler aktardığını söylemiştim. Belki @Senay-Sirin hanım da bakar bir bildiği olursa yol gösterir. Teşekkürler.


  • Birisi yardımcı olabilirse cok sevineceğim
    Esim ve cocuqumuz cifte vatandas ve biz green card surecini baslattik yalniz esim uzun suredir Türkiye de 5 senedir daha yeni Amerikaya 1 ayliqina seyahate gittiler acaba bunun green card surecinde bize sorun cikartma olasılığı varmi varsa nasil bir yol izleyebiliriz? Avukatlar uzun sure Abd dışında olmasinin sorun olacağını söylüyor


  • @MyLife-0, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Birisi yardımcı olabilirse cok sevineceğim
    Esim ve cocuqumuz cifte vatandas ve biz green card surecini baslattik yalniz esim uzun suredir Türkiye de 5 senedir daha yeni Amerikaya 1 ayliqina seyahate gittiler acaba bunun green card surecinde bize sorun cikartma olasılığı varmi varsa nasil bir yol izleyebiliriz? Avukatlar uzun sure Abd dışında olmasinin sorun olacağını söylüyor

    Vatandaş olmak tek basına anlam ifade etmiyor. Sizlere sponsor olması, düzenli vergi Ödemiş olması gerekmekte. Daha bir çok kriter var elbette.


  • Türkiye ye dönmeden çalışmışligi var ve aileside orada yaşıyor.Pandemi çocuk felan derken donemedi ve islemlere başlamakta gec kaldık.Ekstra sponsorlarimizda var kriterlere uyan. Acaba bunun telafisi nasıl mümkün olur.Avukatlar benden önce gidip 8 9 ay orda çalışması gerektiğini felan söylüyor tabi bu bizim icin bir secenek degil. Bu durum sart olursa sureci iptal edeceğiz. Suan baska çıkış yolu varmi diye bilen birinden yardim bekliyoruz


  • @azuleverde Arkadasiniz icin cok uzgunum.Cok cok cok gecmis olsun. Artik Turkiyede degiliz Amerikadayiz boyle bir seyler firlatayim bir seyler yapmaya zorlayayim gibi seyler olamaz burada. Turkiyede yapilan eskiyaliklar burada sokmez. Kotu etkilemedi merak etmeyin narsist pislikleri cok iyi tanirim birini boyle cok zor kurtardik bi narsistin elinden. Gercekten de anlattiklariniz bu yonde. Surekli esinin bilgisini asagilamasi bagirip cagirip sabah bir sey yok gibi gormesi bizzat narsist kisilik bozukluguna isaret ediyor. Arkadasiniza uzerine basa basa soyleyin sen ornek olarak iste ingilizce konusamiyor degilsin sen basarisiz degilsin bu adam hasta. Cunku korkuyorum ki arkadasiniz bunlardan etkilenebilir yaninda olup surekli destekleyin psikolojik dengesi daha fazla bozulmasin. Anlattiklariniz ne yazik ki hic normal degil cok cok uzgunum fakat cocuklarinin olmasi elinde yazili mesaj kanitinin olmasi guzel isaretler. Komsu ve psikolog taniklik yapar mi bilemem fakat yaparsa cok cok yardimci olur. Cocuklari konusabilir mi ( 2.5 yasinda bir cocuk ne denli davranis sergiler bilmiyorum maalesef ) konusursa olaylari psikolog esliginde ifade edebilirse arkadasiniz tabi ki hakli cikar. Simdi bu Annulment formu doldurmasi icin bu narsist arkadasin ciddi kanitlara ihtiyaci var. Simdi biz vatandas olup birini yurt disindan getirip evlenmis olalim. O kadar zaman konusmusuz guvenmisiz onun ulkesinde dugunler yapilmis aileler katilmis kutlamalar bilmem ne. 3.5 sene sonra mahkemeye gidiyoruz eee ben bu kisiyi geri gondermek istiyorum. Mahkeme demez mi kardesim aklin nerdeydi nerede senin kanitin bu kisi sahte evlilik yapti diye? Der! Size simdi bir sov adi verecegim gercekten gidin izleyin ne demek istedigimi daha iyi anlayacaksiniz. Arkadasiniz bu tehditlere aldirmasin bir sey yapamaz cunku. Sovun ismi " 90 day fiancee happily ever after? " burada sezon 2veya3 te danielle ve muhammet cifti var Danielle tam bir ruh hastasi muhammete kafayi takmis ki muhammet bile sahte evlilik yapmisti. Her neyse muhammeti eve kitlemis tehditler etmis muhammet zamaninda polis falan cagirmis adamin raporlari var en son kadin iyice manyaklasiyor sov cekilirken adami state state kovaliyor mahkeme annulment i kabul etmedi bunlari bosadi muhammet su an amerikada ve vatandas. Korktugunu belli ederse narsist ruh hastasi ruhunu beslemek icin daha da uzerine gider ne korktugunu belli etsin ne de cesur yurekcilik oynasin. Tamam askim evet askim desin. Ciddiyim bu konuda. Ote yandan surec biraz zorlu olabilir ama cogu gitmis azi kalmis diyelim. Yine soyluyorum her seyi cok acik bir sekilde avukata danisin genel bilgilerim cevresinde yardim edebilirim fakat avukat yasalar cevresinde yardim eder daha net yardim eder. Ayrica bu WAVA durumuna katiliyorum. Su an GC en kisa sekilde ruh hastasindan gelen sponsorla alabilir. Cunku baslamis zaten neredeyse bitmek uzere. Merak etme narsistler intihari hep tehdit olarak kullanir 😃 bi tarafimla guldum desem yeridir size gulmuyorum bizim basimiza geldi ayrilik oldu adam tam bi ruh hastasuydu arkadasima 30 farkli kisiden mesajlar atti cok uyardik kizi bak dinleme etme diye yok dedi intihat edicem bak ettim bak ediyorum bak hastanedeyim kestim kendimi dedi dedi noldu 2-3 sene gecmis simdi bir baska avini manipule ediyor. Onlar kendi iclerinde kendilerine o kadar asiklar o kadar haklilar ki canlarina kiyamazlar fakat tehlikelidirler dikkat etmekte fayda var. En sevdikleri sey itaat edilmesi ovulmeleri hakli bulunmalari. Arkadasiniz bunu bilsin cok karsi gelmesin. Idare etsin yani. Adam ona bir seyi yapma diyorsa yapmasin. Gercekten soyluyorum. Sadece idare etmek icin bu arada. Yani o icindeki canavari uyandirip durmasin cunku o bir narsist onun hakli olmak bagirip cagirmak siddet gostermek icin her zaman " gecerli" bir sebebi vardir. Hic tartismaya girmemek en iyisi. Bakin yine net konusmuyorum lutfen o avukati arayin konusun eger bunlarin kaniti bosanip GC almaya yeterli ise statusunu hic degistirmesin direkt kanitlari ile yola cikip kendi alsin kartini esinden baslayan AOS ile. Esine de hic karismasin bir yere gidiyorsa gitsin dediginiz gibi hem stressiz bir iki hafta gecirir hem de aksiyon almasi icin vakti olur. Bana kalirsa da arkadasiniz asla turkiyeye donmesin. Turkiye yol gecen hanina dondu para yok is yok yemek yok hem canini evladini birakacak hem de orada suruklenecek iyice psikolojisi bozulur yok yere. Kimse buraya kolay gelmedi ben geldigimde ( 2 senecik) sacimda yalnizca 3 tel beyaz vardi su an sayamayacagim kadar cok beyaz var %30u beyaz olmustur saclarimin. Ne stresler ne korkular ne tehditler soyulmalar sokakta kalmalar atlattik. Her sey geciyor gececek. Arkadasiniza cok destek olun biri onu anlarsa o da korkmaz yalniz olmadigini bilir. Bir sey yok her sey guzel olacak. Nolur ama nolur avukatla gorusun ve bildirin. Ismi Emel Ersan. Cok bilgili harika biri. ( https://www.google.com/search?gs_ssp=eJzj4tVP1zc0TDIrM00vMKwyYLRSNaiwsEg2SjaxsDQ2T7MwMU1LsjKoMDM0s0xMNDU2TTM3NzWyMPDiSs1NzVFILSpOzAMAVhYSbA&q=emel+ersan&rlz=1C5CHFA_enUS927US927&oq=Emel+ersa&aqs=chrome.1.0i355i512j46i175i199i512j69i57j0i512j0i22i30l6.2889j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8 ) bu googleda cikan linki isterseniz bakarsiniz. Lutfen beni bilgilendirmeye devam edin. Arkadasiniz NJ-NYC cevresinde ise ben de oradayim yakinsak en azindan parkta bir yerde konusabilecegi bir arkadasi olurdum ona. Beni merakta birakmayin.
    Benim statumle ilgili de EAD ve AP geldi GC veya interview tarihi henuz yok.


  • Merhabalar, interview un ustunden 8 ay gectikten sonra, nihayet dun approval kagidi geldi. Online account Uma bakinca, Kartinizbasiliyor, sonra da Kartiniz gonderildi demekte. Yarin kart elimde olucak umarim. Esimin passport islemleri hala bitmedi. Onun islemleri 7-10 hafta Arasi suruyormus, beklemek istemiyorum, malum 4 yil oldu ailemi gormeyeli. Sen bi 10 gunlugune git, benim pasaport gelince gider daha uzun kaliriz dedi. Ben bu Kartin geldigi hafta ciksam gitsem trye, buraya girerken sorun yasar miyim?


  • @flower, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    Merhabalar, interview un ustunden 8 ay gectikten sonra, nihayet dun approval kagidi geldi. Online account Uma bakinca, Kartinizbasiliyor, sonra da Kartiniz gonderildi demekte. Yarin kart elimde olucak umarim. Esimin passport islemleri hala bitmedi. Onun islemleri 7-10 hafta Arasi suruyormus, beklemek istemiyorum, malum 4 yil oldu ailemi gormeyeli. Sen bi 10 gunlugune git, benim pasaport gelince gider daha uzun kaliriz dedi. Ben bu Kartin geldigi hafta ciksam gitsem trye, buraya girerken sorun yasar miyim?

    Hayır yaşamazsınız. Biz advance parole ile çıkış yaptık. Girişte sadece eşimi Cbp ayrı bir odaya aldı ( sadece onu degil, daha bir çok insan vardı içeride). Hatta çok korktum ve neden alındığını, sorun olup olmadığını, yanında olmak istediğimi belirttim korkulu ve ağlak şekilde. Sadece bir kaç soru soracağız dediler. Yarım saat sonra çıktı. Hiç bir şey sormamışlar. Sadece advance parole üzerine damga vurmaları gerekiyormuş, prosedur gereği.

    Kaldı ki sizin elinizde green card var. Arkadaşım da kendi basına giriş çıkış yaptı green card gelir gelmez. Rahatça gidebilirsiniz.


  • Merhaba, amerika vatandasi esimle bir yildan birz fazla sure once evlendik ancak evrak basvurusunu hala yapmadik. Evliligimiz oncesinden gelen ekonomik sikintilari oldugu icin tax odemelerini son bir kac yildir yapmamis. 2022 yi odeyip basvuru yapariz diye dusunmustuk ancak hala odeyemedik. Kendisi inatci bir amerikali oldugu icin bunun sorun cikarmayacagini soyleyip duruyor ancak ben bunu sponsorluk asamasinda sorun olacagini dusunuyorum. Sizlerden de fikir almak istedim. Bir de evraklarimin hepsini ayni anda gonderecegiz. forumda beraber basvurularda USCIS Chicago Lockbox'a gonderin denmis. Ancak Missouri eyaleti icin Coral Stream Box'a gonderilmesini okudum. hangi adrese gondermeliyim? Simdiden tesekkurler


  • @Tugba orada yaşayan başka biri sponsor olamıyor mu?


  • @timtim olabiliyor ancak esim istemiyor


  • @timtim, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak

    @Tugba orada yaşayan başka biri sponsor olamıyor mu?

    Amerikan vatandaşı, vergilerini düzenli Ödemiş, kaç kişiye sponsor olunacaksa ona göre yeterli gelir düzeyine sahip, en az 10 yıl sponsor olmayı kabul edebilecek biri sponsor olabilir. Diğer sponsorluk kriterlerini detaylarıyla uscis sitesinde bulabilirsiniz.


  • @mazk2104 çok teşekkür ederim cevabınız için. Kriz anlarını çocuktan saklamış anladığım kadarıyla tanıdığımız psikolog artık bazı şeyleri ilerisi için hatırlar çocuk demiş ama çocuk henüz o kadar konuşamıyor da. Yani bahsettiğiniz psikolog eşliğinde konuşturmadan bir şey çıkmaz muhtemelen.

    Ben de aynı çıkarımı yaptım aslında yani kendini ve rahatını bu kadar düşünen insanın canı çok kıymetlidir kendine bir zarar vermez bence de. Tamamen manipülasyon aracı gibi geldi buradaki koşullarda. Tanıdığımız idare ediyor anladığım kadarıyla ama artık dayanamadığı yerde hakları ne olur bunu bilmek ona iyi gelecektir. Ben gönderdiğiniz avukattan bahsettim, onunla da uygun bir zamanda bir görüşme ayarlamaya çalışacak.

    Desteğiniz için çok teşekkürler. Çok doğru ve anlamlı şeyler yazmışsınız, hepsi de nokta atışı desem yeridir. Çok sağ olun, tanıdığımıza da moral olacağına eminim. Ben kendini bu zor durumdan çıkaracağına inanıyorum. Başkalarına da örnek ve destek olacaktır. Şunu görebilmek çok güzel ve unutmamak gerekiyor, insan insana el uzatıp destek oldukça bir şeyler daha iyi oluyor. Ben insanlar için her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışanlara minnettarım. Vazgeçmeyip, bana ne demeyip yaşamı sürdürme becerisini edinip bunu koruyan herkese teşekkür ederim. Bir gelişme olursa yine burayı da bilgilendiririm ki okuyup bir umut çözüm bulmak isteyen insanlar da kendilerine moral ve destek bulsunlar.


  • @denizyucel yani bu konuda kimse sorun yaşamadı mı?

    Bir ben miyim?


  • Merhaba arkadaşlar, Work Permit kartı geldikten ortalama kaç gün sonra social security number gelir? Bu konuda bilgisi olanların cevapları için şimdiden teşekkür ederim.


  • @MuRtY Merhaba ssn binasina gidip kendiniz basvurmaniz gerekiyor work permit ve gecerli id nix Ile. Basvurunudan sonra 14 gun icinde gelir.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   R Ryback 

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

49
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.7k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum