Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Programmer bu hikaye tam senin anlattığına göre

    Başka gün yüksek mühendis bir amcayla tanıştım. Ne projeler yapmış. Tüneller, havaalanları vs... Senin yaşında oğlum var dedi. O da mühendis mi dedim. Hayır işçi, duvar ustası dedi. Dedim o nasil oldu, mühendisin oğlu işçi olur mu? Bizde olsa babam döve döve okutur mühendis yapar.
    Adam kızdı.
    Niye öyle diyorsun benim oğlum çok iyi bir duvar ustasıdır. Zorla kötü mühendis olacağına, iyi bir duvar ustası olmasının ne kötülüğü var dedi. Adam gurur duyuyor oğluyla.
    Utandım.
    Utandım çünkü biz toplum olarak buyuz. Böyle yetiştik, yetiştirildik.
    Bizde kast sistemi var. Mühendisin oğlu gerekirse zorla kötü bir mühendis yapılır, iyi bir duvar ustası olmasına izin verilmez."

  • ⭐⭐

    @Programmer umarım dilediğiniz gibi olur her şey 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @ayvalik10 Sn. @ayvalik10 evet tam da bu. Biz ülke olarak çocuklarımızı yanlış yetiştiriyor ve yanlış yönlendiriyoruz. Bir insanın başarılı ve mutlu olacağı şekilde değil de tam tersine yönlendiriyoruz. Sorsanız herkes çocuğu doktor, mühendis olsun ister. Ama o çocuk belki de istemiyor bunu. Mesela benim yeğenim İTÜ Bilgisayar veya Elektrik mühendisliği istiyordu. Çocuk bilgisayar ile mutluydu, meraklıydı da. ÖSS puanı ülkedeki nerdeyse tüm Tıp Fakültelerine yetiyordu. Aile çok zorladı doktor olsun diye. Çocuk ben kan görmeye dayanamıyorum dediyse de ısrara devam ettiler. Kendilerince orta yolu bulup Fizyoterapist seçtirmişler. Çocuk nefret ediyordu işinden. Şimdi hava alanında çalışıyor. Bu ülkenin işini severek iyi yapabilen insanlara ihtiyacı var. Herkesi doktor mühendis yaparak bir yere varamayız.


  • @ayvalik10 Amcanın söylediğine tümü ile katılıyorum çocukluğumdan bu yana babamın bana söylediği bir cümle vardır 1. Eşinize 2. İşinize asla karışmam derdi bende şimdi aynısını oğluma söylüyorum Eğitim aile ile başlarmış.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sedat3459 dediğin olayla ilgili de bir başka yazı var.

    "İlk defa İsveç'te bir kızla buluşuyorum.

    Muhabbet ediyoruz, kız sevdiğim filmleri soruyor, okuduğum kitapları soruyor, gezdiğim ülkeleri soruyor. Ama işimi sormuyor.

    Ben alışmışım Türklere, adın nedirden sonra ikinci soru işin nedir.
    Yok abi döndük dolaştık sevdiğimiz yemeklere falan geldik hala sen ne iş yaparsın demiyor kız bir türlü.

    En son ben sordum, dedim ki ya her şeyi sordun da, sen ne iş yaparsın diye sormadın. Dedi ki kız, ne iş yaptığını sorarsam dolaylı olarak sosyal statünü,
    kaç para kazandığını da sormuş olurum. Ayıptır. Ben paranı, statünü merak ettiğim için değil seni merak ettiğim için buradayım.

    O gün anladım ki bizde kast sistemi var. Atasözümüz var davul bile dengi dengine diye. Meğerse her davul denkmiş.

  • ⭐⭐⭐

    Forumu aradım taradım ya da denk gelemedim yazılım konusunda kendimi ABD’de zaten geliştirecektim ama buna TRde başlamaya karar verdim. Udemy dışında yararlanacağım ilk giriş seviyesi için bana yardımcı olucak kaynaklar nelerdir? Deneyimli arkadaşlardan dinlemek isterim

  • ⭐⭐⭐

    @waterman Youtube, W3School , Turkcell Geleceği Yazanlar, Pyton İstihza Belgeleri , Çizgi TAGEM, CodeAcademy , Coursera , UDACITY, PHP The Right Way , Ortaya Karışık 🙂

    Bu konuda bilgi seviyeniz nedir acaba ? Herhangi bir programlama dilinde bir tecrübe var mı ? Ayrıca durumunuza göre Udemy'den de iyi kurslar önerebilirim. Ama dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var. O da kişiden kişiye değişen öğrenme yöntemi. İnternete var olan ücretli ve ücretsiz kursların tümünde gördüğüm, konuyu anlatanın işi bildiğini fark ediyorsunuz lakin bildiğini anlatabilmek, karşıya aktarabilmek de önemli. Çoğu bunu yapamıyor.

  • ⭐⭐⭐

    Şöyle ki staj zamanında wordpress ile internet sitesi yapan bi ajansta çalışıyordum. Cok ufak css biliyorum onun dışında 0 gibiyim. Ama bazı insanlara bakıyorum baska mesleklerden yazılımcı olmuşlar. İngilizce konusunda bi problemim yok verdiğiniz kaynakları iyice tarayacağım. Sizin önereceğiniz şu şekilde çalışabilirsin dediğiniz bir yol varsa dinlemek isterim 🙂 @Programmer


  • @waterman Hocam Coursera'dan sertifikalı kurslar alabilirsiniz yazılıma yönelmek isterseniz. Codecademy vardı eskiden ama sonradan ücretli programa döndüler. Şahsi fikrim bütün kaynakların ancak belirli bir derecede yeterli olduğudur. Bir noktadan sonra iş tamamen sizin yaptığınız pratiğe kalıyor. Tabi ki eğitimle başlamakta fayda var, ancak bunu bol bol pratikle desteklemeyi unutmayın lütfen.

  • ⭐⭐⭐

    @waterman Peki web programla konusunda mı ilerlemek istiyorsun ? Yoksa başka bir alan mı ?

  • ⭐⭐⭐

    Web tasarım ile önceden alakam olduğu icin ilk etap böyle olmasını istiyorum. Ama bu beni çok ileriye atmaz bu yüzden daha yüksek hedefler koyuyorum. Daha çok uygulama yazan biri olmayı tercih ederim. @Programmer


  • @waterman Web üzerine çalışmayı yalnızca tasarım olarak düşünmeyin. Web uygulamaları da yazabilirsiniz. Web uygulamalarına örnek olarak sahibinden.com'u alabilirsiniz mesela. Bence yolun başındayken birkaç alana ufaktan girip kendinizi deneyin (Frontend-Backend/Network/Yapay Zeka/Mobil vs.). Hangisi hoşunuza giderse oradan devam edersiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @waterman Birinci kural çok çalışmak çok örnek yapmak. Asla yılmamak. Çok çok bol bol pratik yapmak. Bu iş gerçekten azim ve sabır ister. İkinci kural ve aslında önemli bir kural. Asla ama asla daldan dala atlamamak. C# ile başladın yolun yarısında PHP'ye de bakayım dersen işte orda işler karışır. Sadece web ile devam edeyim, kurumsal projelerle işim olmaz dersen PHP yeterlidir. PHP ile kurumsal site yapılmaz mı yapılır. Ama yazılımda dil fanatikliği yerine işe göre dil seçmek daha mantıklıdır. Ek olarak C# ile hem masaüstü hem de web yazılımları geliştirebilirsin. JAVA ile web, masaüstü ve mobil yazılım da geliştirebilirsin. Söz dizimi C# ile hemen hemen aynıdır. Daha çok şey var ama kafan karışsın istemiyorum.
    O zaman en azından front end bilgisinin olması için şu eğitimi önereyim. Anlatımı gayet sade ve basit.
    Web Tasarım Kursu HTML5-CSS3-JAVASCRIPT-JQUERY-BOOTSTRAP
    Aşağıdaki seçenekler eğitimlere başlamadan önce kafandaki soruları gidermek için kendin deneyimlemek içindir. Benim tavsiyem isteğinden dolayı C#'tır. Bak incele ve kara verince haber ver.
    C# için :
    Murat Yücedağ - Youtube ve Udemy
    Gençay Yıldız - Youtube
    Cihan Özhan - YouTube ve Udemy
    Cengiz Atilla - Udemy
    PHP için :
    Prototurk - Youtube
    Kablosuzkedi - Youtube
    JAVA için :
    Yazılım Bilimi - Youtube
    Akın Kaldıroğlu - Youtube

  • ⭐⭐⭐

    İçerikleri inceledim sizin de vermiş olduğunuz önerilere göre C# öğrenmenin daha faydalı olduğu kesin. Su önümüzde ki haftayı atlattıktan sonra (iş sebebiyle) inşallah başlıyorum. Udemy üzerinde ki eğitimleri siz nasıl değerlendiriyorsunuz peki? Faydası olduğu kesin ama sizinde fikrinizi almak isterim. @Programmer


  • @Programmer Ben de en azından bir yazılım dili öğrenmek istiyordum. Yorumlarınızı gördüm ve en azından C# için kendimi deneyeceğim. Merak ettiğim bu udemy kurslarında bir sertifika veriliyor bunları yurt dışı için cv'mizde kullanabiliyor muyuz? Bir işe yarar mı?

  • ⭐⭐⭐

    @Tarkovsky bazı kaynaklarda iş bulmak aracıyla geçerli olduğunu söylüyor.


  • @waterman Deneyeceğim umarım becerebilirim. AB ülkelerine girmek konusunda bile kapı açtığını duymuştum.

  • ⭐⭐⭐

    İşte asıl konu bizim kendimizi gerçekten ne kadar geliştirebildiğimiz ile alakalı. Bakalım bu süreçte ne kadar okuduğumuzu anlayıp pratiğe dökebiliyoruz. Bol şans dilerim 🤞 @Tarkovsky

  • ⭐⭐⭐

    @waterman Bu konuda diyebilirim ki kesinlikle işe yarıyor. Udemy üzerinde iyi eğitim verenlerden birkaçını örnek verebilirim. Ama altını çizerek söylüyorum, tüm iş sizde ! Çok pratik, bol bol okuma ve uykusuz geceler. Öğrenilecek konu ne olursa olsun süreklilik ve azim olmazsa boşa zaman kaybetmekten öteye gitmez. Bıkacağınız anlar olacak, yapamıyorum, bu iş bana göre değil diyeceğiniz anlar olacak. İşte o noktada vazgeçmeyeceksiniz. Bir de analitik düşünebilmeli ve algoritmalara kafa yormalısınız. Bu çok önemli.
    C# ihtiyaçlara cevap verebilen bir dil. Unutmadan söyleyeyim, artık birçok uygulamaların web tabanlı olanları talep ediliyor. Bu yüzden bir de javascript öğrenmeniz gerekiyor. Saf javascirpt bilmeniz çok faydanıza olacaktır. Ama işverenler bunun yanında javascript kütüphanelerinden birinin bilinmesini de istiyor. Vue JS, React JS, Angular JS ve NodeJS. Bunlar en çok tercih edilenler.
    Aşağıdaki liste sizlere fikir vermek içindir. Diğer eğitimcilerin eğitim içindeki örnek videolarını izleyerek, kendinize en yakın anlatımı olan kişiyi de seçebilirsiniz.
    C# Programlama Dili : Temel, Orta, İleri Seviye - Cihan Özhan
    C# Başlangıç ve İleri Düzey - Cengiz Atilla
    Komple ASP.NET Web Geliştirme Eğitimi|62 Saat|2019
    Sifirdan Uzmaliga Javascript Ogrenin ES6 - ES7
    Sıfırdan İleri Seviye Vue.JS Eğitimi ve Uygulama Geliştirme
    Vue.js ile Sıfırdan Uygulama Geliştirme Eğitimi
    Sıfırdan React ve Context Api

  • ⭐⭐⭐

    @Tarkovsky Evet, işe yarıyor ama asıl iş sizde. Ne kadar çok iyi proje o kadar çok tecrübe demektir. Bu da tercih edilme sebebidir. Ama işe alımlarda ilk sırada sizin problem çözebilme yeteneğinize, mantığınıza bakarlar. Yani algoritmanızı da geliştirmelisiniz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum