• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. sedat3459
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 8
    • Konu 0
    • İleti 69
    • En İyi 43
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

sedat3459

@sedat3459

116
    İtibar
    478
    Profil Görüntülemeleri
    69
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum TEKİRDAĞ Yaş: 41

sedat3459 Takip etme Takip Et

sedat3459 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar;
      13 Ocak 2023 tarihli mülakatımızı sizinle paylaşacağım. Eşimin ilk kazandığını öğrendiğimiz günlerde yeni doğan minik bebeğimiz vardı anne karnında geçirdiği beyin kanaması sonucu erken doğum gerçekleşti ve bebeğimiz yaklaşık 4 ay yoğun bakımda yaşam destek ünitesinden kaldı bu zor süreçte eşim psikolojik olarak zor günler geçirdi ve green card sürecini takip etme durumunda değildi keza bende öyleydim ancak ikimizden biri ayakta durmak zorundaydı. bu yüzden green card sürecini eşim adına baştan sona ben takip ettim. Bunları neden anlatıyorum çünkü bizlerin bu forum ve telegram grubunda bir aile olarak gördüğüm için sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle burada gönüllü bir şekilde emek veren ve karşılık beklemeden bizlere yardımlarını esirgemeyen yöneticilere ben ve eşim sonsuz teşekkür ederiz. Forum ve Telegram grubu bizler için gerçekten bulunmaz bir maden ve bilgi bankası bu süreçte bıkmadan usanmadan bizlere yardım eden defalarca aynı sorduğumuz sorulara sabırla cevap veren @gucarslan bey ve @Erkan-Gürsoy beye minnettarız.

13 Ocak Mülakat Günü;
      Mülakat saatimiz 9:45'ti. Biz eşimle 7.15 sularında Ankara konsolosluğun önündeydik süreci beraber takip ettiğimiz sayın @Erkan-Gürsoy randevusuda 8,15 deydi erkan bey ve ailesi ile beraber kapıda beklemeye başladık bizim randevumuz geç saatte olduğu için belki bir ihtimal alırlar diye erken gittik kapıdaki görevli gözlüklü beyefendi sağ olsun küçük çocukları olanları önden alacağız dedi ve biz içeri alındık pasaportları girişteki görevlilere teslim ettik kontrol ettiler daha sonra geri verdiler güvenlik kontrolünden geçtik üstümde elektronik olarak sadece araba anahtarı vardı ve sıkıntı olmadı aldılar. Açık havadaki yürüyüş yolundan ilerledik ve binaya giriş yaptık ilk önce girişteki solda bir bankoda oturan görevliler vardı pasaportlara etiket yapıştırdılar kağıt verdiler okuyun verin dediler. daha sonra ödeme sırasına girdik 330x3 dolar 3 kişi için ödememizi yaptık daha sonra görevli bir sıra fişi verdi sıranızı takip edin dedi. evrak tesliminde görevli iki bayan arkadaş vardı o soldaki meşhur sert bakışlı hanfendi vardı gerçekten size bakınca irkiliyorsunuz hiç gülmüyor neyse biz dua ettik evrak teslimi için ona denk gelmeyelim diye ki öylede oldu öteki bayan görevliye sıramız yandı gerçekten güler yüzlü kibar bir hanımefendiydi evraklarımızı sırası ile verdik.

330 DOLAR ÖDEME MAKBUZU
      PASAPORTLAR
      EVLİLİK CÜZDANI ASLI VE2 ADET FOTOKOPİ
      DİPLOMA ASLI VE 1 ADET FOTOKOPİ
      BANKA HESAP DÖKÜMÜ
      NUFUS KAYIT ÖRNEĞİ BEN+EŞİM+ÇOCUK İÇİN BENİMKİNİN AYNISI
      ADLİ SİCİL KAYDI BEN+EŞİM
      ASKERLİK DURUM BELGESİ
      İKİ ADET RESİM
      SAĞLIK RAPORLARI

Daha sonra mülakatı Türkçe mi İngilizce mi yapmak istersiniz dedi biz türkçe dedik tamam dedi. Sonra mülakat için beklemeye başladık saat olmadığı için ne kadar bekledik bilmiyorum tahmini 30 yada 40 dakika sonra sıramız yandı sarışın güler yüzlü süper pozitif bir beyfendi bize merhabalar hoş geldiniz dedi bizim ufaklık ile çok ilgilendi karşıdan ufaklığa türlü türlü oyunlar yaptı ve bizim ufaklığı güldürdü. daha sonra görüşmeye geçti bana hiç bir şey sormadı eşim ile görüştü şu şekilde.

GÖREVLİ (G) EŞİM (E)

G. NEREYE GİDECEKSİNİZ
      E. NEW JERSEY
      G. OOO ORDA ÇOK TÜRK VAR ÇOK GÜZEL
      E. EVET
      G. ORADA TANIDIĞINIZ VARMI
      E. EVET ARKADAŞLARIMIZ 17 SENEDİR ORADALAR ONLARIN YANINA GİDECEĞİZ DEDİ
      G. ÇOK GÜZEL PEKİ BURADA NE İŞ YAPIYORSUN VE ORADA NE İŞ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUN DEDİ
      E. BURADA MUHASEBE İŞİ YAPIYORUM ANCAK GİTTİĞİMİZDE İLK BAŞLARDA BEBEĞİMİZ İLE İLGİLENİCEM EŞİM ÇALIŞACAK DEDİ
      G.EŞİNİZ NE İŞ YAPIYOR
      E. KENDİSİ OTOMOTİV ÜZERİNE ARAÇ TAMİR BAKIM DEDİ
      G. HARİKA ÇOK İYİ PEKİ İNGİLİZCE BİLİYORMUSUNUZ DEDİ
      E. ÇOK FAZLA DEĞİL DEDİ
      G. MERAK ETMEYİN ORADA ÖĞRENECEKSİNİZ DEDİ. BİZİM UFAKLIĞA BAKARAK SEN DAHA İYİ VE KOLAY ÖĞRENECEKSİN DEDİ VE GÜLDÜ.
      G. HERŞEY ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR VİZENİZİ ONAYLIYORUM ORADAKİ HAYATNIZDA BAŞARILAR DİLERİM DEDİ.

Daha sonra oradan ayrıldık son olarak yönetici arkadaşlara tekrardan sonsuz teşekkürler ediyoruz. Umarım forumdaki herkez vizesini en kısa zamanda alır ve hayallerine kavuşur.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      sedat3459
      sedat3459
    • RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Arkadaşlar Abd dışında kalış süresi ile ilgili 5 Mayıs pazar akşamı tam 11 ay sonra ABD,ye giriş sürecimi anlatacağım bu benim bizzat yaşadığım bir durum herkese aynısı olacak diye birşey yok.
      Öncelikle ABD'ye 18 nisan 2023 ilk girişimizi yaptık green card ve ssn lerimizi aldıktan sonra 18 Mayıs 2023 te çıkış yaptık bizim küçük bebeğimiz rahatsız olduğu için tedavi süreci Türkiye'de devam ettiği için Türkiye'ye dönmek zorundaydık neyse hastalık ile ilgili detaya girmicem biz oğlumuzun hastalık ile ilgili raporlarını İngilizceye çevirttik iyikide çevirtmisiz 5 Mayıs 2024 pazar akşamı New Jersey newark liberty havalinina indik pasaport kontrolüne geldiğimizde görevli memur pasaport ve green card kontrolü sonrası başka bir memur çağırdı ve o memur beni takip edin dedi bizi bir odaya aldılar bu memur bize gayet sert bir şekilde neden bu kadar Türkiye'de uzun kaldınız green card in bize burada yaşamak için verildiğini Türkiye'de yaşamak için verilmediğini söyledi bizde oğlumuzun hasta olduğunu ve Türkiye'de tedavi sürecinin devam etmesinden kaynaklı gelemedik dedik bu esnada memur bilgisayara not alıyordu bende İngilizceye cevirttigimiz raporlari verdim memur satırı satırına bütün raporları inceledi ve az da olsa biraz yumuşadı daha sonra bize aynı durumun tekrarlanması halinde tutanak düzenlenip göçmen mahkemesine verileceğimizi green cartimizin iptal olma durumunun olduğunu söyledi bu seferlik işlem yapmıyorum dedi bir dahaki sefere 6 Aydan fazla kalmayın dedi ve sonra burda beklememizi başka memur bir arkadaşın geleceğini söyledi daha sonra siyahi bir memur geldi oda bize yanınızda kaç. Para var ve bu paranın kaynağı nereden olduğunu Türkiye de ne iş yaptığımı Amerika'da ne iş yapacağımi sordu Amerika'da hangi adreste kalacaksınız dedi her cevabımı kaydetti ve sonra bize tamam gidebilirsiniz dedi bu işlemlerle tam 3 saat sürdü çünkü size bir soru soruyorlar siz cevapliyorsunuz sonra kalkip odadan çıkıyor lar 15 dakka gelmiyorlar psikolojik olarak sizi test ediyorlar ne kadar stres yapacaksınız termal kamera ile gozlemliyorlar. Benim tecrübem böyle arkadaşlar.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      sedat3459
      sedat3459
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Henry-bloor bey buradaki arkadaşlarımız size tepki göstermiyor lütfen yanlış anlamayın süreciniz konusunda sizlere yardım etmek için ve size daha sağlıklı bilgiler vermek için sürecinizin imzaya taşınmış olması gerekli bu tamamen sizin menfaatiniz için bende bu forum ile tanışmadan önce bir çok grup forum danışmalık şirketi ile görüştüm ama hepsi yalan yanlış bilgi verdi danışmanlık şirketleri zaten para tuzağı sizden maddi anlamda kesinlikle bir beklentisi olmayan tam tersi manevi anlamda sizden destek bekleyen bir yer burası ve inanın en doğru bilgi paylaşım ve yardımı sadece bu forumda görebilirsiniz sosyal medyada örneğin youtube'de green card kazanan kişilerin videolarını izleyin neredeyse hepsi yeşilkartforum dan bahseder karar sizin tabiki sizi kimse zorlayamaz.

sedat3459
      sedat3459

@sanaldeniz ilk kazandığımı öğrendiğimde ve cn numaramın 5k olduğunu gördüğümde hemen danışmanlık şirketleri aramaya başladım bir çok danışmanlık ile görüştüm işte cn numaranız çok iyi kesin gidersiniz 2022 yılı bitmeden size mülakat gelir dediler bizimle çalışın size danışmanlık yapalım dediler ancak hepsinin söylediği ds-260 formunu bir an önce doldurmamız gerek dediler ben neden dediğimde ne kadar erken kadar iyi dediler ben anlam veremedim ama hiç biri dv2022'de ds-20 ile ilgili yaşananları anlatmadılar kısacası olumsuzluklar ile ilgili hiç bir şey anlatmadılar. Ben yaklaşık 15 yıllık bir geçmişi olan otomotiv üzerine bir işletme sahibiyim bende 2022 yıl sonuna kadar gidersin dediler ya iş yerimi ve evimi satmak için girişimlere başladım kesin gideceğiz çünkü sonra bir kaç alıcı ile görüştüm hatta bir alıcı ile anlaştık gibi bir şeydi'ki Taki bu siteyi keşfedene kadar. Bur'da olan neredeyse her şeyi vakit buldukça okudum ve anladım ki bu iş bana her şeyi olumlu anlatan danışmanlık şirketlerinin dediği gibi değil. Bu yüzden dv2023 hiç çıkmamış gibi hayatıma devam ediyorum ama bir yandan belki giderim diye her şeyi takip ediyorum. Bu sitedeki yönetici ve adminlere sonsuz teşekkürler yoksa bir çok kişi bu süreç ile ilgili bir çok şeyi bilmeden hareket ediyor mağdur oluyorlar.

sedat3459
      sedat3459

@Erkan-Gürsoy tebrik ederim ve sizinle bu grupta tanışmaktan daha sonra arkadaş olmaktan çok mutlu olduk görüşme günü kader ortaklığımızdan gayet memnun olduk ayrıca konsolosluk çıkışı yere düşürdüğümüz evlilik cüzdanımızı sizin bulmanız ve bize getirmeniz de büyük bir şansımızdı aileniz ile yeni hayatınızda başarılar dilerim inşallah gelişen bu güzel dostluğumuzun amerikadada devam etmesi dileğimle.

sedat3459
      sedat3459

@ayvalik10 kapıdaki görevlinin green kartı iptal etme gibi bir hakkı yok sadece bu sebepten işlem yapma ve bu durumu yetkililere bildirme hakkı var nihai karar göçmenlik bürosuna ait. Tabiki bu işlemi yapmak kapıdaki görevliye kalmış siz içeri girersiniz ancak memur işlem yapmış ise ve göçmenlik birimi bu durumu dikkatte alır ise belirttiğiniz adrese mahkeme kağıdı gelebilir. Yazmış olduğum bilgileri bizzat göçmenlik bürosunda çalışan yetkili bir beyfendiden aldım. Ama tabiki bu green card amerikada oturma ve çalışma için verilmiş bir hak giriş çıkış yapılarak nereye kadar gider bilmiyorum elbet göze batar bir zaman sonra Geçtiğimiz mayıs ayında bulunduğum bölgede bir endonezyalı kadından şöyle bir bilgi almıştım green card aldıktan sonra ülkesine geri dönmüş tam 5 yıl sonra tekrar green card ile amerikaya giriş yapmış hiç bir şey sormamışlar kadına bu durumda absürt bir olay tabiki 5 yıl çok uzun bir zaman.

sedat3459
      sedat3459
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@melikeugur öncelikle değerli anlatımız için teşekkür ederiz. Bizlere gerçekleri anlatarak davulun sesinin uzaktan hoş geldiğini açıkca anlattınız çünkü bazı insanlara dışarıdan kolay geliyor yaşamayan bilemez kolay değil gerçekten hiç kolay değil sabrınızı takdir ettim rabbim inş. hem sizin hemde oraya giden bütün arkadaşlarımızın yardımcısı olsun bizde aile olarak 28 nisanda kısmetse new jersey'e ilk girişimizi yapıcaz 17 sene önce green card ile oraya giden arkadaşımızın yanına gideceğiz meslek olarak mekanik ustasıyım araba tamircisi türkiyede kendi iş yerim var iş yerini aynı mesleğe sahip babama bırakarak gelicez. Türkiye'den gemileri yakarak gelmek istemedik evimizi kapatıp iş yerimizide babaya bırakarak gelicez inşallah bizler içinde hayırlısı olur sizin ve sizin gibi değerli arkadaşlarımızın anlattığı yorumlar sayesinde bizleri neler beklediğini çok iyi anlıyoruz başlangıçta herkezin bütçesi aynı olamaz tabiki ama yanımızda getireceğimiz paranın önemi artıyor tekrar teşekkür ederim anlatımınız için.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      sedat3459
      sedat3459

@emrahcin aynı hatayı bizde yaptık sıkıntı etmeyin hiç bir problem olmuyor biz evrak tesliminde görevliye söyledik görevli mühim bir hata değil dedi hatta görevliye konsolosluk görevlisine söyleyelim mi dedim hayır gerek yok evlilik cüzdanınızdaki bilgiler dikkate alınıyor dedi.

sedat3459
      sedat3459
    • RE: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

@ayvalik10 Amcanın söylediğine tümü ile katılıyorum çocukluğumdan bu yana babamın bana söylediği bir cümle vardır 1. Eşinize 2. İşinize asla karışmam derdi bende şimdi aynısını oğluma söylüyorum Eğitim aile ile başlarmış.

İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      sedat3459
      sedat3459

@elifkeskinn tebrikler yeni hayatınızda başarılar dilerim

sedat3459
      sedat3459

sedat3459 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@D-K Ben bizzat giriş yaptım genel olarak bir sıkıntı var evet ama size tavsiyem cumhuriyetçi olan ve destekleyen eyaletlerden giriş yapmamaya özen gösterin demokrat eyaletlerden giriş yapın ki ben öyle yaptım sağlık sebebi ile 13 ay Türkiye'de kaldım sonra demokrat eyalet olan Colorado'dan giriş yaptım rutin sorular soruldu 6 aydan fazla abd dışında neden kaldın diye sorarlar diye sağlık dosyam yanımdaydı ama sormadılar. Mesela green cardlı bir tanıdığımız Türkiye'ye tatile gitmiş 40 gün kalmış dönüşte New York'tan giriş yapmış ayrı odaya çekmişler bir sürü soru sormuşlar ecel terleri dökmüş kadın.

Yolculuk içinde yayımlandı
      sedat3459
      sedat3459

@patron3535 olay tamamen memura bağlı ben 1,5 yıl türkiyede kaldım ama benim sebebim hastalık oğlumun tedavi süreçleri yüzünden mecburum görevliye oğlumun süreci ile ilgili dosyaları gösterdim neden bu kadar uzun kaldığımın ispatı var çünkü memur sadece senin adına üzüldüm dedi ve devam et dedi geçtim gittim. önce girişimde 1 yıl türkiyede kalmıştım aynı şekilde sorun olmadı ama dediğim gibi bizim sebebimiz ve ispatımız var.
      Ayrıca hiç bir memur mahkeme kararı olmadan Green kartınızı alamaz sadece korkutur alırız diye siz sadece dik durun korkmayın ve verdikleri hiç bir kağıdı imzalamayın en fazla tutanaka tutar göçmenlik bürosuna bildirir siz amerikaya giriş yaparsınız göçmenlik olayı dikkate alırsa amerikadaki kayıtlı adres telefon ve mail adresinize mahkeme tarihi gelir mahkemeye gider savunmanızı yaparsınız artık takdir hakimin. Ama senelerdir bu durum hiç yaşanmadı sadece bir aile 2 yıl sebepsiz amerika dışında kaldığı için ceza kesildi 2.000 Dolar türkiyede bir suç işlemediyseniz sabıkanız yoksa amerikada kaldığınız zaman zarfında da bir olayınız yoksa green katınızın elinizden alınması çok zor new jersey de yaşayan yunan uyruklu bir kadın tam 7 yıl amerikaya gelmemiş girişinde çok ciddi sorgulanmış green kartından vaz geçmesi için evrak imzalatmaya kalkmışlar yasal haklarım var demiş imzalamam demiş ve kadını sonunda amerikaya girmesine izin vermişler. Ben şunu söyülyorum sebep ispat kanıt var ise kimse bir şey yapamaz ancak zevkine sorumsuzca amerika dışında isen bu size sıkıntılar yaratır ciddi manada.

sedat3459
      sedat3459

@ilyadasy14 6 ay kuralı diye bir durum yok 6 ay olayı sadece sizin vatandaşlık sürecinizi etkiler ben 1 yıla yakın türkiyede kaldım gittim tekrar ahiret soruları sordular daha sonra türkiyeye tekrar geri döndüm bu seferde bir yıla yakın türkiyede kaldım tekrar gittim soru bile sormadı ancak benim durumum hastalık ile alakalı oğlumun tedavisi için türkiyeye getirmek zorundayım ve bunun ile ilgili yani hastalık ve hastane tedavi süreçleri ilgili evrakları yanımda sürekli taşıyorum ve memurlara gösteriyorum tedavi bittimi temelli taşınıcaz insallah ama herkezin süreci farklı her memur aynı değil.

sedat3459
      sedat3459

Arkadaşlar abd dışında kalış süreçleri ile ilgili bir çok yazı mevcut ancak hiç bir zaman kesin ve net bilgi olmaz çünkü her kişinin süreci farklı yanlız şunu kesin olarak söyleyebiliriz yetkili göçmen bürosu çalışanında aldığım bir bilgi hava alanındaki görevli polis sizin green card'ınıza el koyamaz sizi geri gönderemez ancak hakkınızda dosya oluşturarak işlem yapar ve göçmen mahkemesine sevk eder ve bu sürecin ne kadar zaman aldığı belli değil mahkeme kararı verir ben kendi açımdan söylüyorum iki kere üst üste abd dışında 1 yıldan fazla kaldım çünkü oğlum rahatsız tedavi süreçleri için türkiyeye gelmek zorunda kaldık ilk bir yılı geçirdiğimde ve gittiğimde memur çok soru sordu 6 aydan fazla kalma çünkü vatandaşlık sürecin etkilenir dedi ikinci girişimde hiç bir şey sormadı ve aynı havaalanından girdim yani süreç çok farklı işliyor

sedat3459
      sedat3459

Arkadaşlar Abd dışında kalış süresi ile ilgili 5 Mayıs pazar akşamı tam 11 ay sonra ABD,ye giriş sürecimi anlatacağım bu benim bizzat yaşadığım bir durum herkese aynısı olacak diye birşey yok.
      Öncelikle ABD'ye 18 nisan 2023 ilk girişimizi yaptık green card ve ssn lerimizi aldıktan sonra 18 Mayıs 2023 te çıkış yaptık bizim küçük bebeğimiz rahatsız olduğu için tedavi süreci Türkiye'de devam ettiği için Türkiye'ye dönmek zorundaydık neyse hastalık ile ilgili detaya girmicem biz oğlumuzun hastalık ile ilgili raporlarını İngilizceye çevirttik iyikide çevirtmisiz 5 Mayıs 2024 pazar akşamı New Jersey newark liberty havalinina indik pasaport kontrolüne geldiğimizde görevli memur pasaport ve green card kontrolü sonrası başka bir memur çağırdı ve o memur beni takip edin dedi bizi bir odaya aldılar bu memur bize gayet sert bir şekilde neden bu kadar Türkiye'de uzun kaldınız green card in bize burada yaşamak için verildiğini Türkiye'de yaşamak için verilmediğini söyledi bizde oğlumuzun hasta olduğunu ve Türkiye'de tedavi sürecinin devam etmesinden kaynaklı gelemedik dedik bu esnada memur bilgisayara not alıyordu bende İngilizceye cevirttigimiz raporlari verdim memur satırı satırına bütün raporları inceledi ve az da olsa biraz yumuşadı daha sonra bize aynı durumun tekrarlanması halinde tutanak düzenlenip göçmen mahkemesine verileceğimizi green cartimizin iptal olma durumunun olduğunu söyledi bu seferlik işlem yapmıyorum dedi bir dahaki sefere 6 Aydan fazla kalmayın dedi ve sonra burda beklememizi başka memur bir arkadaşın geleceğini söyledi daha sonra siyahi bir memur geldi oda bize yanınızda kaç. Para var ve bu paranın kaynağı nereden olduğunu Türkiye de ne iş yaptığımı Amerika'da ne iş yapacağımi sordu Amerika'da hangi adreste kalacaksınız dedi her cevabımı kaydetti ve sonra bize tamam gidebilirsiniz dedi bu işlemlerle tam 3 saat sürdü çünkü size bir soru soruyorlar siz cevapliyorsunuz sonra kalkip odadan çıkıyor lar 15 dakka gelmiyorlar psikolojik olarak sizi test ediyorlar ne kadar stres yapacaksınız termal kamera ile gozlemliyorlar. Benim tecrübem böyle arkadaşlar.

sedat3459
      sedat3459
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

@ayvalik10 New jersey için çipli yeni tip ehliyetin var ise sınava giriyorsun direksiyon sınavına girmiyorsun.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      sedat3459
      sedat3459

@gucarslan Çok teşekkür ederim sağolun.

sedat3459
      sedat3459

Arkadaşlar merhaba bir konu hakkında fikirlerinizi almak isterim özellikle 2023 sürecinde bizlere çok büyük destek olan sayın @gucarslan beyede sormak isterim biz ailcek 3 kişi olarak 2023 nisan ayında newark liberty havalınından giriş yaptık yaklaşık 1 ay kaldık green card ssn numaralarımız geldi daha sonra türkiyeye dönüş yapık çünkü 2 yaşındaki oğlumuzun ciddi sağlık problemleri vardı biz green card kazandığımızda bile oğlumuzun tedavileri devam ediyordu. Tedavileri devam ettiği için 1 ay kaldıktan sonra mecburen türkiyeye dönüş yapmak zorundaydık oğlumuzun tedavi süreci şubat sonunda tamamlanıyor önümüzdeki mayıs ayında türkiyeye geleli bir yıl olacak biz mart ayında 1 sene dolmadan tekrardan amerikaya dönmek istiyoruz ancak bu konu ile ilgili sorun yaşarmıyız oğlumuzun 2 yıldır gördüğü tedaviler hepsi kalın bir dosya halinde elimizde mevcut doktor raporları kurul raporları yapılan tedavilerin raporarları hepsi var girişte bunları ibraz etsek durumu anlatsak problem yaratılarmı tekrardan newark liberty den giriş mi yapalım yoksa JFK denmi. şimdiden cevaplarınız için teşşekkür ederim.

sedat3459
      sedat3459

@ayvalik10 kapıdaki görevlinin green kartı iptal etme gibi bir hakkı yok sadece bu sebepten işlem yapma ve bu durumu yetkililere bildirme hakkı var nihai karar göçmenlik bürosuna ait. Tabiki bu işlemi yapmak kapıdaki görevliye kalmış siz içeri girersiniz ancak memur işlem yapmış ise ve göçmenlik birimi bu durumu dikkatte alır ise belirttiğiniz adrese mahkeme kağıdı gelebilir. Yazmış olduğum bilgileri bizzat göçmenlik bürosunda çalışan yetkili bir beyfendiden aldım. Ama tabiki bu green card amerikada oturma ve çalışma için verilmiş bir hak giriş çıkış yapılarak nereye kadar gider bilmiyorum elbet göze batar bir zaman sonra Geçtiğimiz mayıs ayında bulunduğum bölgede bir endonezyalı kadından şöyle bir bilgi almıştım green card aldıktan sonra ülkesine geri dönmüş tam 5 yıl sonra tekrar green card ile amerikaya giriş yapmış hiç bir şey sormamışlar kadına bu durumda absürt bir olay tabiki 5 yıl çok uzun bir zaman.

sedat3459
      sedat3459
    • RE: Memurluk mu Amerika mı?

@Erdem-AKDEMİR Fikrinize aynen katılıyorum hocam biz green cardlı olarak ailecek gittik ve belli bir süre sonra geri döndük çünkü yaş 37 ve belli bir yaş sonrası gerçekte zor türkiyede evimiz arabamız yazlığımız ve belli birikimimiz vardı kendimize ait iş yerimiz var kendim mekanik tamircisiyim yıllardır iş yerimiz devam ediyor bizde green card çıkınca baya sevindik atladık gittik ancak gerçekten iş konularında sıkıntı çektik ki mekanik ustası olmama ragmen bir çok yer saatlik olarak cüzi rakamlar teklif etti oradaki hayat gerçekten kolay değil evet zorluğu göze alarak gittik ancak birebir deneyimledim hele belli bir yaş oturmuş düzen bırakılarak orada sıfırdan başlamak çok zor herkezin kendi fikri tabiki ama amerikada 18 - 25 yaş arası ve bekar olarak başlangıç yapmak için ideal.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      sedat3459
      sedat3459