Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Eveeett sıra geldi benim Barbadostaki mülakat serüvenimi anlatmama.Buradaki mülakat deneyimlerini okurken başka ülkelerden alan arkadaşlar adına hep gurur duyuyordum ama bir yanım her zaman gruptaki birçok kişi gibi Ankara'ya güvenmek istiyordu ama son zamanlarda ümitlerin çok azaldığını görünce bir şeyler yapmam gerektiğini hissettim ve Barbados'a attığım mail sonucu 4 Eylül tarihinde olumlu bir dönüş aldım fakat üniversitemi yeni bitirdiğim için ne yazıkki finansal özgürlüğüm yoktu ve aileme bağlıydım. Hemen araştırmaya başladım.Telegram grubunda ekstra barbados grubu açtık. Giden biri olduğunda olumlu döndüklerini görürsem hemen uçak bileti aramaya başlayacaktım. Bu konuda çok sevdiğim @ak6n Akan abi ile özelden çok fazla yazıştık.Yeri geldi ben pes etmişken beni tekrardan ayağa kaldıran oldu. Birbirimizi sürekli motive ediyorduk. Çok güzel bir abi kardeş ilişkisi içinde olduk. Sonrasında Enes Furkan Reşitoğlu telegramdan, bana mülakat tarihi verdiler dediginden sonra Akan abi yanıma, İzmir'e geldi ve belgeleri birlikte hazırlamaya başladık. Sonrasında ise hemen uçak bileti aramaya koyulduk.Akan abi ve benim yeşil pasaportlarımız olduğu için panama üzerinden değilde avrupa üzerinden İzmir-Genova-Paris-Martinik-Barbados şeklindeki rota ile bir bilet bulduk ve hemen aldık. 15 Eylül Perşembe günü İzmirden binip 17 Eylül Cumartesi günü Barbados'a vardık. Dönüş biletimizi olmadığı için Barbados'a girişte çok sorun yaşadık.Yaklaşık 2 saat kadar bizi havaalanında beklettiler.Polis de olaya dahil olunca biraz korktuk ama durumumuzu açıklayınca ve onlarda konsolosluk ile iletişime geçip, isimlerimizi onaylatınca şükür ki içeri girebildik.Fakat yine kesin bir dönüş biletimizin olmasi gerektiğini söylediler onun uzerine geldigimiz Martinik adasina geri dönüş bileti alıp sonrasinda iptal ettik ve hemen barbadosa girdigimize dair kanıt niteliğinde olan pasaportumuza basili mühürleri konsolosluğa mail ile yolladık.
    Akan abi ile 19 Eylül Pazartesi günü mülakat maillerimizi aldık. Benimki 21 Eylül Çarşamba günü saat 08.30'a verilmişti.
    20 Eylül salı günü sağlık kontrolune gittik ve orada da bizim gibi olan mülakat maili almış türk arkadaşlar ile karşılaştım. Hepsi gerçekten çok iyi ve yardımsever arkadaşlardı. Çok güzel arkadaşlıklar edindim.Onlara da her şey için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bana 4 aşı ve 24 yaşımda olduğum için idrar tahlili yapıldı.Toplam 510 dolar ödedim.Mülakatım bir sonraki gün olacağı için sağlık raporu çıktığı zaman biz konsolosluğa kendimiz yollayacağız dediler ve eve gelip dinlendim.

    21 Eylül Çarşamba Mülakat Deneyimim

    Sabah 7.15 gibi konsolosluk binasının önündeydim. Kapıdaki güvenlige mulakatımın oldugunu soyleyince telefonumu kapatmamı ve sonrasında binanın içine girişteki sıraya geçmemi söyledi. Sırada beklerken ise ds260 formunun confirmation page sayfasinin çıktısı ve pasaportumu istediler. Hepsini gösterdikten sonra binaya girdim.Kontrol aşamasından geçtikten sonra vezneleri olduğu meşhur yere gelmiş oldum. Orada da yaklaşık 7 veya 8 türk bekliyorduk.Önce 330 dolar para ödememi istediler.Ödedikten sonra belgeleri teslim etmek için çağrıldım.Siyahi bir kadın sırasıyla
    -Ulusal Doğum Belgesi
    -Adli Sicil Belgesi
    -Lise diploması
    -Üniversite diploması
    -Askerlik durum belgesi
    bu belgeleri istedi.Kadın başlamadan önce ingilizcemin çok iyi olmadığını fakat her gün geliştirdiğimi ve çok istekli olduğumu kendisine söyledim.O da sağolsun çok kibardı hiçbir sorun olmayacağını söyledi. Sonrasında Baba adını, anne adını ve üniversitemi ne zaman bitirdiğimi sordu. Hepsini cevaplayınca yine oturup beklememi söyledi.Sonra beyaz bir kadın ile görüşmeye girdim.Görüşmeye başlamadan önce yalan beyan etmeyeceğime dair yemin ettim ve sorularını sormaya başladı.
    -Neden yeşil pasaportumun olduğunu,
    -Neden j1 vizemin olduğunu,
    -Askerliğimin tecil süresi bitince ne yapacağımı, -Amerikada bir tanıdığımın olup olmadığını,
    -Önceden herhangi bir suça karışıp karışmadığımı -Şuanda ne iş yaptığımı sordu.
    Hepsini cevapladıktan sonra son olarak sağlık raporumun nerede olduğunu da sordu ve bende daha 1 gün öncesinde girdiğimi ve kliniğin, sağlık raporum çıktiğında konsolosluğa ileteceklerini söyledim. Bunun üzerine tüm belgelerin şuanda onaylandı eğer sağlık raporunda da bir sorun çıkmazsa pasaportunu gelip alman için sana mail atacağız dedi.Her şey için teşekkür edip yanından ayrıldım.
    23 Eylül Cuma günü saat 2 gibi pasoportumun ne durumda oldugunu sorgulamak amacıyla konsolosluga mail attım ve pasaportumun şuanda hazır olduğunu, istersem aynı gün içinde konsolosluğa gidip alabileceğim yazılı bir mail aldım. Aynı gün içerisinde sarı zarfımı ve pasaportumu aldım ve sürecimi tamamlamış oldum. Bu sürecimde yardımı dokunan başta Uğur abiye yani saygıdeğer @gucarslan , benimle birlikte Barbados'a gelip yol arkadaşım olan sevgili abim @ak6n , Akan abiye ve tüm yeşilkart forum ve telegram ailesine ayrıyetten teşekkür ediyorum.Umarım herkes bir şekilde kendisi için hayırlı olan yolu bulur ve hayatında her zaman mutlu olur.Kendinize çok iyi bakın.


  • @gucarslan Teşekkür ederim 🙏 inşallah sizlerde alacaksınız vizenizi.


  • @salvadask tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun


  • @themagnificentK Yorucu bir süreç olmuş ama sonunda alabilmişsiniz , adınıza sevindim. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @salvadask Tebrik ederim. Çok iyi yaptınız. Vizeniz hayırlı yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @salvadask Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • @hyuga Talihsizlikler yaşansa da sonu güzel olmuş , adınıza sevindim. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun.


  • @ahmethan378 Heyecandan ben olsam ben de çok erken giderdim. 😃 Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun.


  • @Erkan-Gürsoy çok teşekkürler


  • @Programmer teşekkürler


  • @Programmer İnşallah çok teşekkür ederim.


  • @salvadask Yeşil pasaport gerçekten faydalı ama yakında onun da bir faydası kalmayacak diye korkuyorum. O kadar yol gittikten sonra olumlu dönüş almanıza sevindim. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluk , sağlık ve başarı diliyorum. Yolunuz açık olsun. 🎉

  • ⭐⭐⭐

    Bu forumda ki iyi niyetli insanlar iyi ki varlar 🙂 👍 tebrikler 🎉 @salvadask


  • Arkadaşlar merhaba. Sürecimin sonuna geldim ve az önce vizemi aldım.
    Bu uzun ve karmaşık yolda, öncelikle tüm forum ailesine teşekkür ediyorum. Bu forum sayesinde, paylaştığınız bilgiler ve cevapladığınız zibilyon tane soru için teşekkür ediyorum.
    Herkesin hayaline kavuşmasını diliyorum.


  • Merhaba, Ankara Konsolosluğu yeni adresinde özel araçla gidenler için yakınlarda ücretli/ücretsiz park yeri var mı? (En yakın noktada)


  • @Not_Born_Yesterday Ana yolun karşı çaprazda Armada alışveriş merkezi var yürüme mesafesi 5-10 dakika o saatde açık olmaya bilir. Ama tavsiyem google earthdan baktıgında yeni konsolosluk yerinden güney taraflarında bütün sokaklar boş, Ankarada o kadar sıkıntı olmuyor park.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Figen sizi ve bu zorlu süreçte bütün riskleri göze alıp aos yapan arkadaşları tebrik ederim.
    zamanında attığım taşın, birilerini harekete geçirmiş olması çok güzel.
    umarım önümüzdeki yıllarda da bu şekilde güzel haberler alırız..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana bunları seninle birlikte başardık, şimdi sıra bizim vizelerde..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @salvadask tebrikler, vizen hayırlı olsun.
    abd'deki hayatında mutluluk, huzur ve başarı diliyorum.

  • ⭐⭐

    @salvadask Tebrikler , Yeni hayatınızda mutluluklar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

147
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum