Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • HERKESE MERHABALAR

    1 Ağustos sabah 8:45 te Ankara Amerikan konsolosluğunda mülakata girdim. Güvenlik aramasından geçtikten sonra konsolosluğun içine girdim. Sıra numarası verdiler oturup sıra  umaramın yanmasını bekledim. Aradan 15dk sonra sıra numaram yandı ve bankoya ilerledim, bankodaki ilk işimiz 330$ ödeme oldu. Memur ödeme işlemini gerçekleştirdikten sonra oturup beklememi ve tekrardan sıra numaramı takip etmemi söyledi. Beklemem ilk bankoya gidiş süreden biraz uzun oldu neyse ki numaram yandı, 8 nolu bankoya evraklarımla birlikte ilerledim. Beni karşılayan memurun ilk istediği evrak "askerlik durum belgesi" oldu.Bingo acaba ben "Askerlik durum belgemi" unutmuş olabilir miydim? Evet malesef. (o kadar dikkat etmeme rağmen gerekli belgeleri telefon notlarıma yazmama rağmen ve onları tek tek kontrol etmemw rağmen nasıl olduysa Askerlik Durum Belgesi evrağını yazdığım yeri silmişim) Kafamdan kaynar sular döküldü tabirini o an yaşadım, salağa yatarak "askerlik durum belgesini kcc göndermiyor muyduk burada da mı istiyorsunuz" diye saçma sapan bir cümle kullandım. Memur arkadaşta filtre kahvesinden yudum alarak gözlerini bana dikerek "bir bakalım istiyormuymuşuz" dedi. Sonuç evet isteniyor. Sonrasında neyse dedi diğer belgelerinize bakalım. (tabi bu sırada ben acemiliğin verdiği telaşla herşey bitti durumundayım, moralim kimsenin anlayamayacağı derecede bozuk) Evraklarımı aldı, diğer evraklarda herhangi bir problem yok. Oturun sıra numaranızın yanmasını bekleyin denildi. Bankodan çıktım o sırada kafamda Sezen Aksu' dan "Vay yine mi keder, ama artık yeter" melodileri çınlıyor. Oturdum çaresizce bekliyorum. Numaratörü takip ediyorum yavaş yavaş numaram yaklaşıyor diyorum. Pat! Benim numaramı geçtiler benden sonra yaklaşık 4 kişiyi mülakata soktular herkes sevinçli bir şekilde ortamdan ayrılıyor. Kalp atışlarım değişti panik oldum. Derken sonunda numaram yandı, elimdeki evrakları bir güvercini havada yakalar gibi bankoya koştum yanılmıyorsam 3 nolu bankoydu. Bankoya vardım 26 27 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim siyahi erkek bir kardeşimiz o kadar sıcak gülümsemeyle karşıladı ki sanki o an bu tebessüme ihtiyacım vardı. Bende selamladım, yeminimizi ettik. Sonrasında Türkçe devam ediceğimi söylemiştim Türkçe konuşarak bazı sorular sordu nerede yaşayacaksın? Tanıdığın var mı? Ne iş yapacaksın gibi? Arkadaş sohbetinde olan sorular gibi. Hatta ne iş yapacaksın sorusuna gideceğim yerde arkadaşım olduğunu ve fliphouse işi yapacağımı söyledim müthiş bir tepki vererek çok iyimiş dedi. Sonrasında dosyalarımda herhangi bir sorun olmadığını fakat bir dosyamın eksik olduğunu belirtti, evet malesef aceleden unuttum herhalde diye karşılık verdim, problem yok dedi pasaport u mu banka hesap dökümanlarımı ve eksik evrağı belli eden bir a4 boyutunda kagıt verdi kağıdın üzerinde ki kutucukta askerlik durum belgesini benden talep ediyorlar. Bunları tamamlayın vizenizi onaylayalım denildi. Buraya kadar herşey ufak bir sorun olsada sorunsuz gitti gibi.

    Gelelim 2. Part a hemen @gucarslan bey e yazdım, böyle bir durum olduğunu ve telaş etmemi Ais kaydını oluşturup pasaport eksik evrak kağıdı ve Ais kaydının çıktısını alıp Ankara'dayken postahaneye gidip konsolosluğa göndermemi söyledi. Konsolosluktan çıktığım gibi 1 saat içinde bu işlerimi halledip gönderdim. Süreç bundan sonra başladı benim için. (Sabır)

    13 ağustosta Congratulations maili aldım havalara uçuyorum sevinçten. 15 Ağustosta Postam geldi pasaport var vize basılmamış, meşhur kulağı kesik sarı zarf yok, ve sağlık dosyamı onlara mülakat esnasında vermeme rağmen bana sağlık dosyamın eksik olduğunu söyleyen bir a4 eksik evrak kağıdı göndermişler, dedim ki gelse gelse benim başıma gelirdi zaten 🙂

    Sonrasında Uğur bey sakin kalmamı, [email protected] 'a
    ad-soyad / cn / doğum tarihi
    mail başlığı: IMPORTANT REQUEST AFTER IV INTERVIEW

    xx.xx tarihinde yaptığım göçmen vize görusmesi sonrasi, tarafından istediğinizi evrağı (askerlik belgesi) size gonderdim.

    sonrasında bana ekte paylaştığım congratulations mailini gonderdiginiz.

    ancak bugün yine ekte yolladığım sağlık raporumun olmadığına dair bir form gonderdiginiz. ben sağlık muayenesi evraklarımi size mülakat sırasında vermistim.

    bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Desteğinizi rica ediyorum.
    Diye bir mail atmamı söyledi attım. 18 ağustos ta mailime cevap geldi. Bir yanlışlık olduğunu pasaportumu tekrardan istediklerini söylediler tekrardan pasaport için ais kaydı oluşturdum pasaport ve ais çıktımı alıp postaneye gittim ve zarfımın üzerine "IV UNIT DİKKATİNE" yazarak gönderdim. 19 eylül e kadar durumumu Ceac tan kontrol ettiğimde "refused" gözüküyor, sürekli mail atıyorum herhangi  tatmin eden bir dönüş olmuyor, konsolosluk Ankara içinde bir bölgeden başka bir bölgeye taşınıyor konum olarak ve süreç daralıyor pasaportum onlarda halen gelmemiş sinir stres hat safada derken 20 eylülde Ceac " Administrative Processing" olarak çok şükür değişti 22 eylülde '' issued '' oldum ve 24 Eylülde ise postam elime ulaştı vize basılı pasaportum ve sarı zarfım artık elimdeydi🙏 mülakattan bu yana 54 günde vizemi aldım. Sabır dolu zor bir süreçti ve bu süreçte sayın @gucarslan ve ekibi olmasaydı, hem moral açısından hem bilgi birikim açısından greencard talihlisi olarak ben ve arkadaşlarım epey zorluk çekeceklerdi. Kendilerine buradan şükranlarımı ve iyi dileklerimi iletiyorum iyi ki varsınız 🙏🤗

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @DOGAN tebrikler, abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.
    yolunuz açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @lala-bircan eşinizin de vizesini alacağına inancım tam.
    abd'deki hayatınızda mutluluk, huzur ve sağlık diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eedb emeklerinizin karşılığını almanıza çok sevindim, tebrikler.
    size ve ailenize abd'deki hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @MissOzge bireysel dava dahil her şeyi denediniz, emek verdiniz sonunda da karşılığını aldınız.
    tebrik ediyorum, vizeni hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dreamweaver tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gamefry vizeniz hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysefiratt vizeniz hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @AYSY33 kızınız için bu başlığı inceleyebilirsiniz.
    tavsiyem sorunsuz bir işlem için yasal bir destek alın.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kapgan tebrikler, abd'deki hayatınızda mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @snowwhite tebrikler, abd'de bol şans.
    vizeniz hayırlı olsun..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysefiratt tebrikler, abd'deki hayatınızda huzur ve mutluluk diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mesut-kutlu emeğinizin karşılığını aldığınız için tebrik ederim.
    yolunuz açık olsun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @themagnificentK hayırlı olsun, abd'deki hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @hyuga biraz sancılı geçti ama sonu güzel bitti neyse ki.
    abd'deki hayatınızda mutluluk ve huzur diliyorum..

  • ⭐⭐

    @hyuga tebrik ederim 🙂 vizeniz hayırlı olsun. Yeni hayatınızda bol şans 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @themagnificentK Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐

    @Kapgan @snowwhite @aysefiratt @themagnificentK @hyuga Tebrikler. Yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐⭐

    @hyuga Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • Herkese Merhaba,

    13 Eylül Vize Mülakatı
    13 Eylül saat 08:15'de olan mülakatım için sabah 06:40'da konsolosluğa geldim (çok erken geldim gereksiz yere 😊). Saat 08.00 gibi içeriye giriş için sıraya girdik ve pasaport kontrolü yapıldı ardından elimizden örnekler alındıktan sonra içeriye giriş yaptık. İçeride ise sıraya girip vize mülakat ücreti ödemesi yaptım. Ücreti ödedikten sonra evrakların teslimi için sıramın yanmasını bekledikten 10-15 dakika sonra sıram gelince evrakları teslim ettim. Evraklara ek olarak adres değişikliği talep ettim ve görüşmeyi Türkçe yapmak istediğimi belirttim. Evrak tesliminden sonra tekrar mülakat sıramı bekledim, 10-15 dakika sonrasında ise mülakat sıram geldi ve mülakat için görüşme alanına gittim.
    Mülakatı yapan görevli “merhaba hoş geldiniz” dedikten sonra yemin etmek için sağ elimi kaldırmamı belirtti ve yeminden sonra ise parmak izi alımı yapıldı.
    Bu işlemlerin ardından,
    Daha önce yurtdışına çıktın mı?
    Nereye gideceksin?
    Neden orayı tercih ettin?
    Ne iş yapıyorsun ve orada ne iş yapacaksın?
    Evlendin mi?
    Çocuğun var mı?
    Sorularının ardından, mülakatın onun için pozitif geçtiğini ve vizeyi onaylayacağını belirtti. 1 hafta içerisinde belirttiğin posta adresine pasaportumun ve evraklarımın geleceğini belirtip iyi günler diledi.
    Çok stres yapmamaya bu sürecin de keyfini çıkarmaya çalıştım fakat mülakat sonrasında artık bu yorucu sürecin bir rahatlaması vardı. 20 eylülde ise belirttiğim posta adresinden evraklarımı aldım ve vize sürecimin bu kısmı bitmiş oldu.

    Ek olarak evraklar için ise şunları götürdüm;
    2 tane 5*5 fotoğraf (Pasaport için çıkarttığım fotoğrafları kullandım onların belirttiği gibi 51mm değildi fakat sıkıntı olmadı)
    Unganlardan aldığım Sağlık Raporu
    Askerlik Durum Kağıdı
    Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
    Arşiv Kayıtlı Adli Sicil Belgesi
    Üniversite Diplomamın Aslı ve Fotokopisi
    Maddi belgelerim (6 Aylık banka hesap dökümüm ve üzerime olan malların tapusu ve endeksa’dan aldığım değerlerini belirten kağıtlar)

    Forumda ve telegram grubunda yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Bu sene herkes alamadı veya çok bekledi ama umarım dv2023 ve sonrası kazananları erkenden mülakatlarını alıp işlemlerini tamamlar ve hayallerine ulaşır çünkü 1.5 sene beklemek ve birçok şeyi ötelemek çok yorucu oldu. Kazanan herkes için tekrar hayırlı olsun.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum