Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @dreamweaver Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @gamefry Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • @MissOzge tebrikler. 🙂 yanılmıyorsam sizin mahkeme sürecide vardı deginmemissiniz. tabi bir sonuç çıkmadı bu sene...


  • @cgokhan teşekkür ederim. Evet, bu zamana kadar bir sonuç çıkmadı davadan. Vize basılınca da dismiss oluyor zaten. Hatırlattığınız için teşekkür ederim, postumu güncelleyeceğim.


  • @Programmer teşekkür ederim. Evet baya yakınmış.

  • ⭐⭐

    @lala-bircan tebrikler yeni hayatınızda şans sizinle olsun 🙂

  • ⭐⭐

    @dreamweaver tebrikler 👏

  • ⭐⭐⭐

    @dreamweaver Hayırlı uğurlu olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @gamefry İnsan çevresinden destek görmesi gerçekten çok değerli. Hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun. Doğrusunu yaptınız.

  • ⭐⭐

    @gamefry tebrik ederim 🙂


  • @lala-bircan Her şey çok güzel olacak demedik mi? 🙂
    Abd'de artık bi ailem daha var diyebiliyorum. Yolunuz bahtınız hep açık olsun. İstanbula gelin de kutlayalım. 😉


  • @dreamweaver Pelincim senin de güzel haberlerini aldığıma çok mutluyum. Canı gönülden tebrik ediyorum. Hiç vazgeçmeyerek şansını kendi yaratanlardan biri oldun. Yolun açık olsun. Mutlaka görüşeceğiz.


  • @gamefry tebrikler. Muhteşem bir azim ve başarı. Amerikadaki hayatınızda başarılar.


  • @dreamweaver Hayırlı olsun hocam


  • Büyü bozuldu, şeytanın bacağı kırıldı 🙂

    Dava sürecinden tanıştığım her biri ayrı ayrı bana değer katan eşi ve @eedb ablam , @gamefry abim , @ozgen abim , @duygu-0 , @MissOzge, @SkyNet ile durum kritiği yaparken Barbadosun yapılabilecek en son hamle olduğu konusunda mutabık kaldık, maddi açıdan gerçekten batmama sebep olacak bu yola çıkma koşulum Bridgetown'dan olumlu mail almaktı. 14'ü gecesinde geldi. Transit vizem olmadığı için mecburen, Istanbul-Panama ve Panama-Barbados rotasını seçtim. İstanbul Havalimanında, THY bilet aldığım uçağa bizi bindirmemek için elinden geleni yaptı.(Dönüş biletimiz yok diye. Dönüşü belli olmayan bir durum ve vize istemeyen bir ülke için.) Kaç saat gelen mailleri de göstersek açıklama da yapsak haber gelecek diye 3 saat banko başında beklettiler bizi. Sonuç olarak rastgele bir tarihe oradaki satış ofisinden bilet aldık ki, siz almayın, internetten alın. Dönüş biletleri müthiş pahalıydı ve benim için süreç orada bitmişti.(Yalnız abim ve ablam sayesinde uçağa binebildim, Adlarını ve durumu anlatmamı istemeyecek kadar mütevazi o iki kişi burada hayatımı kurtardı. Hayatımın en büyük şans ve dönüm noktasıydı.) Sonrasında o uzun yolu bir şekilde geldik, havaalanına iner inmez mail attık. Bookingten bulduğumuz yere yerleştik. 19'unda 22'sine mülakat planlaması yaptılar. Ben kumar oynadığımızı düşünürken, mülakat maili gelmişti çok şaşkındım, evrak koşturmacası derken, 22sine geldik.

    Sabah mülakat sırasına girdik güvenlik gelerek vize türümğzü sordu: DV Green Card dedik. Bizi başka sıraya aldı, telefon kemer olayları çözüldükten sonra, dedektörden geçtik, pasaportlarımızı sırada almışlardı geri verdiler, mülakat bankolarının olduğu alana vardık, teker teker adımızla çağırdılar ücret için, ödedik. Sonra adınız okununca evrak teslimi var dediler, adımız okununca evrak teslimine gittik. Evraklarım tam olunca hiç sıkıntı yaşamadım. Sadece teslim edip oturdum. Sonra tekrar oturun mülakata çağıracaklar denildi. Sonunda mülakat için çağırıldım. Mülakat görevlisi yemin ettirdi belgelerin doğruluğuna dair, sonrasında evrak sırasına göre evraktan sorular sordu:

    Hangi bölümü okudun? Ne zaman bitirdin?
    Şuan ne yapıyorsun?
    Askerlik yaptın mı?
    Polisle herhangi bir sorun yaşadın mı?
    Neden taaa Barbadosa geldin? 🙂

    Hepsine kısa ve öz cevaplar verdim. Yalnız orada hayırlı olsun ve ya red dönüşü almadık. Pasaportum onlarda kaldı ve ayrıldım.

    12 gibi konsolosluktan çıkıp, kaldığımız yere vardık. 2 gibi durumumuz AP oldu. 4'ten sonra da yarın gelin pasaportunuzu alın maili geldi.

    Ertesi gün gittiğimizde adımız zaten konsoloslukta olduğundan pasaport sormadılar. Yine kemer, telefon dedektör işlemlerinden sonra direkt evrak teslimi noktasına vardık. Bir gün önce evrakları teslim ettiğimiz hanımefendiden hazır olan evraklarımı aldım. O sarı zarf ve Vize basılı pasaport...

    Benim için çok belirsiz bir süreç idi, eğer @eedb ablam ve eşi , @gamefry abim , @ozgen abim , @Duygu-0, @MissOzge gibi bir ekiple bu yola çıkmasaydım, başaramazdım, @ozgen abim evrak toplama da, @eedb ablam ve eşi abimin İstanbul'da ben vazgeçip geri dönerken beni çevirerek herkesin kolay kolay ailesine bile destek olmayacağı şekilde desteklemesi ve uçağa binmeme vesile olması ve burada da ailem gibi olmaları, @gamefry abimin süreçte bizi doğru yönlendirmesi ve burada daha fazla kaynaşmamız bir abimin daha olması, @Duygu-0 namı diğer Antonio'un ortamı şenlendirmesi kendisi net çok orijinal bir kişilik, @MissOzge nin bizden önce geldiğinde ki paylaştığı bilgiler gibi, bir çok engel karşısında beraber engellerin teker teker aşılması. Bu Barbados süreci bana yeni bir aile daha kazandırdı.

    İlerde benim gibi dosyasını başka yere taşıyacak arkadaşlara en büyük önerim: Doğru yol arkadaşlarını bulabilmeleri.

    Buraya gelmiş halen dosyası işlemde olan herkese bütün iyi dileklerimi iletiyorum, inanıyorum ki buraya kadar gelip boş dönmeyecekler.

    Dilerim isteyen herkes bu duyguyu yaşasın. Bu gün JFK'e inip dosyamı teslim edeceğim.

    Mission accomplished, new simulation achieved 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Kapgan Şartları zorlamış ve sonucunu almışsınız, hayırlı uğurlu olsun. Yolunuz açık olsun.


  • @Kapgan hayırlı olsun hocam, DS-260 formunu geç doldurmanızın sebebi neydi?

  • ⭐⭐⭐

    @Kapgan Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.


  • @Özgür-Can TG Gruplar geç doldursanız da önemli değil, cn'e göre ilerleyecek demişti eski grup adminlerinden @EzgiLera bende kendisi o zaman admindi vardır bir bildiği diye o yolu seçmiştim. Normal koşullarda Nisan gibi mülakata gireceğimi planlamıştım. Hiç bir şey beklenilen gibi olmadı.


  • Herkese merhabalar. Ben de sizinle Bogota'daki mülakat tecrübemi paylaşacağım.
    Şubat ayında KCC'ye Bogota'da ikamet etmeden mülakata girip giremeyeceğimi soran bir mail atmıştım. Onlar da yasal olarak orada bulunuyorsanız yapabilirsiniz demişlerdi. Ama şubat gitmek için çok erkendi o yüzden temmuz ayına kadar bekledim. Sonra önce Meksika'yı denemek istedim ve 4 Temmuzda Paris aktarmalı 18 Temmuz - 26 Ağustos IST- MEX uçuşumu gidiş dönüş 1350 USD aldım. Ama sonra Bogota'nın 20KEU için randevu verdiğini görünce Meksika'yı denemekten vazgeçtim ve Meksika-Bogota bileti aldım. Daha sonra da Fransa Türklere transit vize getirdi ve biletimi Amsterdam aktarmalı değiştirdiler. MEX-Bogota biletimi Paris aktarmalı uçuşa göre aldığım için yeni Amsterdam aktarmalı uçuşum sebebiyle MEX-BOG biletimi kaçırıyordum ve yeniden aldım. Neredeyse IST-AMS uçağına almayacaklardı meksikaya gidiyorum diye fakat geçen sene de orada olduğumu ve pasaportlarımdaki eski-yeni US vizelerini gösterdim ve çok rahat bir şekilde geldim. Bogota uçağım dört saat sonraydı fakat uçağa almadılar beni. Çünkü 19 temmuz yerinde 19 eylül almışım. Böylece ikinci biletimi de yaktım ve toplam 3 bilet aldım bogotaya ve toplam900USD.
    Kız arkadaşım bogotada yaşadığı için beni havalimanından aldı. Gider gitmek önce KCC mail attım mülakat için fakat bir sonuç alamadım. Bogota konsolosluğuna mail attım. Tam 2 hafta cevap vermediler ve sonra kanıt ve transfer talebinde bulunmamı istediler. Turist damgasını gönderdim fakat yeterli değil dediler. Sonra kolombiya göçmenlik ofisinden Movement Certificate adlı belgeyi aldım. Ülkeye giriş çıkışlarımı gösteren belge. Online alınamıyordu ve göçmenlikte randevu yoktu. Kız arkadaşımla kapılarına gidip yalvardık. Saatler sonra bizden bıktılar ve verdiler belgeyi. Hemen gönderdim ve dediler ki davanızı 90 günlük süreç içerisinde işleyebileceğimizi garanti edemiyoruz o yüzden kabul edemiyoruz. Bu ara konsolosluğun cevap verme süresi baya azalmıştı. Ama yine de bazen aynı gün bazen 4 gün oluyordu. Ben de onlara vizemi bir 90 daha uzatabileceğimi ve zaten 90 güne ihtiyacım olmadığını söyledim. Yine hayır dediler. Sonra durumu anlatan bir mail yazdım ve gerçekten ihtiyacım olduğunu söyledim. Yine hayır dediler. Tabi bu sırada tarih Eylül oldu bile ben 2 aydır buradayım. En son da KCC ile şubat ayında bogota hakkında yazıştığım maili ilettim ve KCC burada mülakat alabileceğimi söylüyor lütfen kararınızı tekrar gözden geçirin diye son bir mail attım. Tabi ben geldiğimden beri neredeyse 20 defa da konsolosluğa gidip aynı şeyleri söyledim sürekli mail at dediler. Son mailime bir daha cevap atmadılar. Ben de olmaycağını anladım ve THY BOG-IST biletimi 19 eylüle aldım. Altıncı biletim ve ona da binemedim. Sabah uçağıma 4 saat kala havaalanına giderken mülakat verdiklerini söylediler. Hemen geri döndüm.

    Hemen DV Lottery Entry sitesini açtım ve kontrol ettim. 23 Eylül 9.00 AM Bogota. O gün heyecandan hiçbir şey yapamadım ertesi günü Bogota Embassy yönergeleri mail attı ve hazırlanmaya başladım. AIS kaydımı mülakattan bir gün öncesine kadar yapamadım. 20Eylül de sağlık merkezine gittim ve randevu istediğimi söyledim onlar da 21 Eylüle verdiler.

    Sağlık Muayenesi
    Giderken istedikleri evraklar;
    -Mülakat Mektubu
    -4 Fotoğraf
    -Pasaport ve kopyası
    -Covid aşı kartı
    -Diğer aşı kartları. (E-nabızdan aşıları gösteren bir belge aldım kabul ettiler.
    -Bilgi formu. Randevudan önce bana bir form ilettiler ve klasik birkaç soru vardı benim hakkımda. Onu cevaplayım çıktısını götürdüm.
    Gidince önce belgelerimi aldılar ve beklememi söylediler. Çok fazla insan yoktu. Bir tek DV de bendim. 20 dakika sonra evraklarımı geri verip beni göğüs röntgeni ve boy -kilo ve göz kontrolüne gönderdi. 1.2M Colombia pesosu ödedim 270USD idi yanlış hatırlamıyorsam. Sonra kan ve idrar tahlili için iki sokak ileride bir hastahaneye gönderdiler. Burada 50 dakika içinde işimi halettim. Kan ve idrar verip geri döndüm ve doktor beni bekliyordu. Türk olduğum için biraz şaşırdı ve hikayeyi dinlemek istedi. Sonra beni muayene etti. Yarı çıplak sedyeye yatmamı söyledi ve ciğerlerimi dinledi. Dişlerimi kontrol etti ve klasik soruları sormaya başladı. Daha sonra aşılarıma baktı ve 5 tane daha olmam gerektiğini söyledi. Sonra aşılarımı oldum ve ücretini nakit olarak orada ödedim. Ne kadar olduğunu hatırlamıyorum ama o da yaklaşık bi 300USD denk geliyordu sanırım. Sonra tekrar doktoru gördüm ve her şeyin harika olduğunu ve yarın 5PM de sonuçları almamı söyledi. Ertesi günü 5e gelmeden aradılar ve her şey tamam dediler. Doktor dahil herkes çok kibar ve yardım severdi. Çoğu ingilizce bilmediği için bilen tek kadın radyoloji bölümündeki hanımefendiydi ve sürekli benimleydi çeviri için.

    Sağlık raporumu aldıktan sonra her şey tamamdı. Diğer belgelerimi zaten hazırlamıştım mülakat için. AIS kaydım da açılmıştı ve hazırdım. Benden istenilen belgeler şu şekildeydi;
    Pasaport
    Doğum Sertifikası orijinali ve kopyası
    Adli Sicil Kaydı
    Diploma orjinali ve onaylı çevirisi
    Sağlık Raporu

    Bu belglerin hepsini türkiyeden gelemden önce almıştım lakin 2 ay olmuştu haliyle Türk Konsolosluğuna gidip yeni sicil ve doğum belgesi aldım. Türkiyeden getirdiklerimi de götürdüm ama yine de.
    Konsolosluğa gittim ve hemen önünde zaten park yeri vardı. 9daki randevuma 7de gittim. Arabada bekledim saatimin gelmesini. Yarım saat önceden sıraya girdim. Görevli arkadaş kontrol edip içeri alıyordu sıra bana gelince aksilikler başladı. ingilizce de bilmiyordu. Adımı bulamadı listede ben de mülakat mektubunu gösterdim. Sonra aldı içeri. Bir tek DV bendim dediğim gibi ve bana bir döküman hazırlamışlardı evraklarımı hangi sırayla hazırlamam için. Onu bana verdiler ama ispanyolcaydı anlamadım sıraya da koyamadım belgeleri. Buradaki US hem IV hem NIV idi. Fakat çok büyüktü. 2-6 arası numaralar IV içindi ve beni önce bir gişeye gönderip belgerimi vermemi istediler. Hiç sıra yoktu desem yeridir IV kısmında. Belgelerimi verdikten sonra bana bir fiş verdi ve diğer gişeye gidip ödememi söyledi. 330USD ödedikten sonra geri ilk gişeye gittim. Sonra fişi ona verdim üzerini işaretledi ve beni 2-6 numaralı gişeye gönderdi ve adımın söyleneyceğini söyledi. Toplam 3 tane IV memuru çalışıyordu. 10dk bekledim ve beni çağırdı memur. O kadar güler yüzlü o kadar rahattı ki acaba dedim bu sadece parmak izi mi yoksa mülakatta mı bu.
    Nasıl diye konuşmaya başladık ve devamında benden belgeleri istedi ben de verdim ve aynı zamanda neyin ne olduğunu, tarihleri, neden hem türkiyeden hem konsolosluktan bu belgeleri aldığmı anlatıyordum ve çok dikkatli ve güler yüzle beni dinledi. Sonra fotoğrafımı gördü ve diğer amerikan vizelerimin fotolarını çektirirken giydiğim kazağın aynı olduğunu gördü ve bu senin uğurlu kazağın mı dedi hepsinde aynısını giymişsin dedi. Ben de bunu fark etmesine çok şaşırdım aslında çünkü anlaşılabilecek küçük bir detayı vardı fotoğraflarda gözüken. Ben de nasıl fark ettiniz dedim ve gülüştük o da benim de var böyle dedi.
    Sonra daha önce amerikada bulunmuşsun turist vizesiye dedi evet dedim ayrıca J1. Onları iptal edeceğim şimdi dedi. Ben de onlar zaten iptal edildi dedim. Geçen yaz amerikadan dönünce turist yenilemek için gönderdiğimde vizelerimi iptal edip red vermişlerdi. Zaten ikisi de expired. Sonra turist vizemin eski pasaportumda olduğunu söyledim ve ona uzattım aldı baktı ve geri verdi.
    +nereye gitmeyi düşünüyorsun?
    -New york
    +Neden?
    -Orada aile dostumuz var ve bana konaklama ve yardım teklif etti başlangıç için.
    +Harika. Bugün vizeni onaylayacağım ve birkaç gün içinde gelip alabilirsin.
    -Teşekkür ederim.
    +Bekle kontrol edip geliyorum hemen emin olmak için.
    -tamam.
    +Buraya gelmene gerek yok, belirttiğin adresten alabilirsin ve tamamsın.
    -Teşekkür ederim. Onayladınız mı yani?
    +Bugün onaylaycağım. Mail atmamı ister misin?
    -Evet lütfen. Teşekkür ederim
    +Rica ederim.

    Statum 3-4 saat sonra Ready'den AP'ye döndü. Herhangi bir ekstra belge istemek için mail atmadılar. Araya haftasonu girdi ve herhangi bir gelime yok şu anda.

    Edit: İlk gişede ve mülakatta, colombiada ne kadardır bulunduğumu sordular. İlk gişe 3 defa sordu. Vize memuru 1 defa.

    Biraz uzun yazdığımın farkındayım fakat olabildiğince detay vermek istedim eğer bogota düşünen olursa da eğer ihtiyaç duyarlarsa diye.

    İletisinden bir şey öğrenip öğrenmediğim herkese teşekkür ediyorum. Forum olmasa eminim birçok şey soru işareti olurdu. Vizeyi alıp alamayacağımı bilmiyorum ama emek verip uğraşan herkesin benim gibi mülakatını almasını diliyorum. Darısı sizin başınıza.

    @gucarslan Buraya gelmeden önce kendisine kolombiya fikrimi söylediğimde kendisi şunu söylemişti; "Ben DV'de uğraşan emek veren herkesin bir şekilde vizesine ulaştığını gördüm bunu anladım". Buraya gelmemde etkisi vardır. Teşekkür ederim uğur bey.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum