Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

• @Erkan-Öztürk @gucarslan beyin dediklerine ek göçmen vize soru formundanda ➡️ https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/ mutlaka yazın. Dosyanız ne zaman teslim edildi ptt den takip edebildiniz mi? Cevap alana kadar her gün e-mail ve göçmen vize soru formundan ulaşmaya çalışın lütfen.

• @Quaresmarda, içinde söyledi: FY2021 & FY2022 Administrative Process (AP durumu / İdari işlem)

ikici mülakatta tekrar mail gelicek denildi gün içinde 4 gün geçti o bile gelmedi daha maili atmayı beceremiyorlar:)

11 gün oldu ikinci mülakattan sonra geleceği söylenen form maili hala gelmedi 3 defa sormama rağmen cevap veren bile olmadı total olarak idari süreçte 34 aya doğru gidiyorum:) 5 yıllık shengen vizesi olup bu kadar uğraştırılan başka biri olduğunu düşünmüyorum

• @Quaresmarda Uzun süreli AP'ye bıraktıkları için önceden, bu sefer bence sadece kısa süreli Konsolosluk içinde bitecek bir AP olabileceğinden belki de form göndermediler. İyi düşünelim, iyi olsun...

• @Muhtaradana Merhabalar, bir sorun olacaktı

Ankara konsolosluğuna soru Maili yolladiktan sonra Eksik evrakta şöyle bir şey yazıyor

Belgelerinizi herhangi bir kargo şirketi ile ABD Elçiliğine gönderebilirsiniz. Elektronik dosyalar (PIVOT) için istenilen evrakın Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Elektronik Başvuru Merkezi (CEAC) web sitesine https://ceac.state.gov/IV adresi üzerinden de ayrıca yüklenmesi gereklidir. Belgelerin yüklenmesi hakkında yardıma ihtiyaç duyarsanız, yönergeleri https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Uploading-to-CEAC-instructions.pdf adresinde bulabilirsiniz.

Eksik belgeleri Sisteme de mi yuklememiz gerekli ? Ben bir şey yüklemedim çünkü sadece kargo ile yolladım.
    @cgokhan

• @Kitapsever sanırım bu bir taslak metin tüm ap ye kalmış göçmen vize taliplerine gönderiyorlar. Dv dışı göçmen vize türlerinde ceac sistemine dosya yükleme işlemi yapılıyorken dv için henüz bu sistem getirilmedi. Pdf incelerseniz zaten bazı butonların sizin sisteminizde olmadığını görürsünüz.

• @Muhtaradana çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için. Dediğiniz gibi dikkatli bakınca olmadığını gördüm 😊

• Benim durum az önce, Refused'den Administrative Processing dönmüş. Dün gece soru formundan dosyamın size ulaştığından emin değilim diye bir mesaj atmıştım. Bunun bir etkisi mi yoksa tesadüf mü? bilmiyorum. Son 10 gün ve şuan AP olması hayra alamet mi? yoksa daha uzun mu sürecek birlikte göreceğiz :)

iv-status-check halen pending documents yazıyor ve son güncelleme tarihi dün.

• @cgokhan Hayırlı olsun. Tahminimce kısa bir süre sonra Issued olacaktır. :)

• @cgokhan şimdiden tebrik ederim 😃

• @kmlcbi61 ve @Muhtaradana teşekkür ederim. İnşallah dediğiniz gibi olur :heart_suit:

• 6 Eylül CEAC güncelleme refuseddi sonra 19 Eylül güncelleme olmuş yine refuseddi bugün 20 Eylül güncelleme olmuş halen refused. Acaba ben sisteme giriyorum diye mi oluyor. Dönüp dolaşıp red mı alıyorum anlamadım 😂

• @Kitapsever benim durumda sizle aynı.

• @pathfinder nedenini öğrenebildiniz mi ?

• @Kitapsever AP ye kalma sebebimi daha önce burda paylaşmıştım. Mülakattan sonraki gün konsolosluğun gönderdiği mailde durumum pending for missing document olarak yazıyordu ve pasaportumu göndermemi istediler. 12 eylülde pasaportu gönderdim. IV status check de durum processing pending gözüküyor.

• @pathfinder pasaportlari gonderdigseniz.kısa zamanda vizenizi alırsınız.şimdiden tebrikler.

• @Kitapsever bu kadar update olduktan sonra surecin bittigini belirten mail gelebilir size.pasaportu isterler. Elden teslim etmenizi isterler. Refused pasaporta vize basilana kadar kalir. refused+ap+ issued şeklinde ilerler

• @AYSY33 pasaportu da eksik belgelerle beraber yolladım ama sayılı günler kaldı biraz umudumu kaybetmeye başladım.

• @Kitapsever sureciniz bitmiş sizin..bugün yarın vizeniz basılır.merak etmeyin. Hayırlı olsun..

• @AYSY33 güzel dilekleriniz için teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur 🙏😔

• An itibari ile 21 eylül AP olmuş bulunmaktayım. Umarım sonu olumlu biter 🙂 yüzdük yüzdük kuyruğuna kaldık son bir adım kaldı buradan dönersek çok üzülürüm

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k