Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD-Türkiye Arası Para Transferleri


  • Teb İnternet bankacılığım bloke oldu.
    +90lı hattıma gelen mesajı okuyabilsem tekrar açtıracağım.

    Ama Abd de olduğum için kod telefonuma gelmiyor.

    Ne yapmam lazım ?

    Benim durumumu yaşayan var mı ? Nasıl çözdüler ?

    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    Aklıma gelen fikir birine vekalet verin konsolosluktan sizin adınıza Türkiye’de tekrardan hattın aynısını çıkartsın ve o şekilde işleminizi gerçekleştirin. İkinci seçenek olarakta kullandığınız operatörün Musterı hizmetlerine durumu açıklayın belki bi çözümü vardır @Megatron


  • @Megatron Türkiye hattınız yurtdışı kullanımına açık mı?


  • @Megatron Hocam Türk Telekom'da başıma gelmişti. Hat yurtdışına açık, aramalar geliyor ama mesajlar gelmiyordu. Nette biraz araştırma yapınca telefonun roaming için ABD'de bağlandığı operatörü değiştirince düzelmişti. Benzer bir durum olabilir.


  • Merhabalar öncelikle, TEB hesabım mevcut. İçerisinde 7000$ civarı para var. ABD'ye gidince BoA hesabı açacağım. 2 bankanın anlaşması var ancak sanırım sadece TEB kartımı takarak BoA atm sinden TEB hesabımdaki paramı çekebiliyorum. Bu parayı BoA hesabına aktarmanın en kolay yolu nedir? Teşekkürler.


  • @corleone132 en masrafsız ve en kolayı parça parça atm den çekmek diye biliyorum


  • @corleone132 Günlük 600 dolar civarı çekme limitiniz olacak böylece komisyonsuz çekebilirsiniz. Tek seferde göndermek isterseniz de 40 dolar civarı kesinti olur bilginize


  • @Muhtaradana Çok teşekkürler cevap için valla ne yalan söyleyim hiç aklıma gelmemişti :D Bu arada hemşehriyiz umarım ABD'de karşılaşma şansı yakalarız :)


  • @denizci10 Çok sağol hocam valla yukarda da söyledim öyle yapmak niyeyse aklıma gelmedi :) Komisyonsuz diyor TEB kart ile çekim için ama bazıları komisyon aldığından falan bahsetmiş. Oraya gidip hesap açtıktan sonra eğer ki kesmiyor ise her gün kartla çekip tekrar yatırarak o sorunu çözmüş olurum herhalde.


  • @corleone132 bu işin de püf noktaları var. mesela TEB den dolar hesabı açtınız, kart talebinde bulundunuz, kartınız size geldi şifre tanımladıysanız ilk aşama tamamdır. Sonra TEB i arayacaksınız ve ben abd ye gidiyorum yakın zamanda kartıma muafiyet istiyorum diyeceksiniz. Bu muafiyet bugün bir arkadaşımın söylediğine göre 1 yılmış. yani komisyonsuz 1 yıl çekim oluyor. zaten o zamana kadar siz işinizi halletmiş olursunuz.


  • @denizci10 Hocam valla her mesajınızda yeni bir şey öğreniyorum. Çok değerli bu bilgi için çok teşekkür ederim. Muafiyet olayını hiç bilmiyordum. Gitmeden önce arayıp muafiyet sağlayayım. Zaten 1 yıl içinde işimizi çoktan halletmiş oluruz.


  • @corleone132 + göçmen olarak gidiyorsanız işiniz bitene kadar bunu bankaya söylemeyin, bu avantaj geçici olarak ABD de bulunan insanlar yararlansın diye düşünülmüş bir uygulama. Göçmen olacağını söyleyip hesap açılma talebi reddedilen arkadaşlarımız oldu.


  • @Muhtaradana ben de bunu ilk kez duydum


  • @Muhtaradana Bu da ilginçmiş bilgi için teşekkür ederim hocam. Kredi kartına falan da başvuracaktım ama o zaman bekleyeyim onun için. Geçmişten kalma SSN var onu kullanma konusunda ne diyorsunuz sizce vereyim mi yoksa hiç karıştırmamak daha mı doğru olur? Ayrıca ilginç bir şekilde şubeden şubeye de tavırları değişiyor birinde sorun yaşarsam öbüründen açarım diye düşünüyorum.


  • Selam arkadaşlar. Benim amerikada bi şirketten alacak param var gelecek paypal gibi düşünebilirsiniz. Bunu amerikada yaşıyan biri hesabına göndersem o bana tl bankama swift ile usd atabilir mi? Bi miktar komisyon verebilirim.


  • @Haliax $11.1 K’yi Wise $120 civarina transfer ederken ve kur cevriminden dolayi $10.890 civari hesaba gecerken (totalde masraf $210 oluyor), YKB + BofA ile 2 is gununde (spot valorlu SWIFT) $47’ye hallettim. Meblag arttikca Wise’in avantaji ortadan kalkiyor, hatta baya dezantajli olmaya basliyor kur cevriminden dolayi, o yuzden iyice arastirip kiyas yapmak lazim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Garanti bankasından şimdi düşen güncelleme burada yazıyım

    Yeni gelişme: SWIFT Go, Garanti BBVA Mobil’de!

    Bu sayede hem düşük tutarlı para transferleriniz çok daha hızlı hem de alıcı banka kesintisiz. Üstelik işlem ücretini para transferi öncesi görebilirsiniz.

    Garanti BBVA Mobil’i hayatınızı kolaylaştırmak için geliştirmeye devam edeceğiz. Yorum ve oylarınızı bekliyoruz.


  • Bende kendimdenbir güncelleme vereyin. Enparadan BofA ya 50k+ üstü transfer yaptım. 93 TL en para kesti. BofA da 30 dolar kesecekti. Hesaba 30 dolar düşük yattı ama sonra wire transfer adı altında 15 daha kesti toplamda 50 dolar masrafla göndemiş oldum. TR saatiyle cuma akşam yaptım brdaki hesaba Amerika saati ile salı öğleden sonra geldi.


  • @wanti , 50K $ icin $ 50 masraf gayet makul bi rakam bence, enpara dan direk app uzerinden mi yaptiniz transferi yoksa finansbank a giderek mi yaptiniz?


  • Enpara app üzerinden yaptım. Ama dikkat edin hattınız açık olsun. Hemen geri aradılar kontrol için.

    Finansbanktan bilerek göndermedim. Üst segment müşteri olmama rağmen 93tl yerine 1800 lira gibi bir masraf istediler. Enpara finans arası USD transferi anında ve masrafsız oluyor. Hemen enpara ya atıp ordanda BofA ya gönderdim.


Benzer Başlıklar

  • ABD'de kullanılabilecek Türk kredi ve debit kartlar

    Bankacılık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    866 Bakış
    J
    Türk parası olarak günlük çekme limiti 10.000 TL olarak (2023 Temmuz) güncellendi. Yani 10.000 TL karşılığı kadar USD'yi Bank of America ATM'lerinden TEB bankamatik kartınızla çekebilirsiniz. Ancak bunun için 1) Yurtdışı işlem muafiyeti (Amerika için) ve 2) Yurtdışı ana hesap değişikliği işlemi (USD mevduat) Türkiye'den ayrılmadan önce müşteri hizmetlerini 0850 222 0 929 numarasından aramanız (bankamatik kart zarfınız size ulaştıysa veya önceden bir TEB kartınız varsa) ve bu iki işlemi mutlaka yapmanız lazım. 10.000 TL / 26.26 (güncel kur) = 380 USD kadar ancak çekebilirsiniz. Çektiğiniz saat sonrasında 24 saat geçecek ve sonra yeniden çekebilirsiniz. Müşteri hizmetleri bu limiti arttıramıyor ancak yine de sorabilirsiniz.
  • Yeni göçmenin ABD'ye para transferi ve Vergi konusu

    Bankacılık
    36
    6 Oy
    36 İleti
    5k Bakış
    MySeaM
    @oguzk Sorunuzu buradan cevaplamaya calisalim. Ayrica, heryerde ofisleri bulunan H&R Block gibi yerlerden de bilgi alabilirsiniz veya beyan yapabilirsiniz.
  • ABD'de hangi bankalari ve hizmetlerini kullaniyorsunuz?

    Bankacılık
    27
    1
    8 Oy
    27 İleti
    6k Bakış
    EdelweissE
    Kredi karti tercihi yapmanizda faydali olacagini dusundugum su 3 videoyu paylasmak istedim. Ilk videoda gundelik harcamalar, online alisveris ve restaurant/otel/hava yolu alisverisleri icin en iyi opsiyonlardan bahsediliyor. https://www.youtube.com/watch?v=zhAkVMDRiEg Ikinci videoda ise ilk videoda ove ove bitiremedigi uber visa signature card'in cashback oranlari ve kart faydalarini degistirmesi uzerine gecis yaptigi kredi kartindan ve diger alternatiflerden bahsediyor. https://www.youtube.com/watch?v=4S4Ogwbn-B8&t=186s
  • ABD bankalarda Türkiye'deki gibi altın ve gümüş hesapları var mı?

    Bankacılık
    10
    2 Oy
    10 İleti
    3k Bakış
    Serkan YILDIZS
    Ons altın hissesi alabilirsiniz ama tabiki tamamen sanal. Dünyada fiziki altının en çok işlem gördüğü iki ülke bildiğim kadarıyla Hindistan ve Türkiye.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum