Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mahves evet doğru, wise sistemine bulunduğunuz ülkenin yerel parasıyla paranızı transfer edip sonrasında istediğiniz para birimine çevirip gönderebilirsiniz. Ama en az maliyet için wise sistemine para, yerel para birimi ile giriş yapmalı


  • Forumda Upt den hiç bahsedilmiş ⬇️ ben kendi tecrübemi aktarmak isterim,belki ABD-Türkiye Türkiye-ABD arası para transferinde alternatif yöntemlerden biri olarak kullanılabilir

    Upt temsilciliklerinin bir çoğu ptt şubelerinde, ben Polanya ya para transfer için kullanmıştım. Çok basit ptt ye gidiyorsunuz bir kaç bilginin olduğu formu doldurup karşıya paranızı hızlıca gönderiyorsunuz. (uyarı Türkiye'den gönderirken sorun yok ama Türkiyeye gönderdimlerde para transfer oluyor ama ptt şubesinde döviz olmuyor 😊 şikayetleri var dikkat edelim bu konuya)

    Sitesinde masraf hesaplama kısmı var isme ya da hesaba gönderebiliyorsunuz.İlginç bir şekilde Amerika için 10k ve 20k yı test ettim 0 $masraf gösteriyor. Sizde bakabilirsiniz,eğer karşı taraftaki banka farklı bir ücret kesmiyorsa çok avantajlı duruyor. Belki bu döneme yönelik bir kampanyadır bilmiyorum. Polanya için denedim ücret var mesela

    Masraflar konusunda netleşmek için Upt ye ulaşılabilir ya da bir upt yapan ptt şubesine gidilip sorulabilir

    Screenshot_20220917-083806_Chrome.jpg

    Screenshot_20220917-083820_Chrome.jpg


  • @charon Benim WU ile sadece Amerika’dan Turkiye’ye gonderim deneyimim oldu. Bu rotada usd-usd secenegi var.


  • @mahves $10+ K icin Wise mantikli degil maalesef. TR banka hesabinizda paranizi USD olarak tutuyorsaniz, $10+ K icin direkt SWIFT transferi yapmak daha mantikli gorunuyor. Cunku, ornegin $11,1 K’lik bir transfer icin once dovizinizi bankalardaki makastan dolayi dusuk kurdan satip TL’ye ceviriyorsunuz, ardindan Wise’e transfer ediyorsunuz, Wise de daha dusuk bir kur uzerinden hesap yapiyor, boylelikle $ karsiligi olarak daha dusuk bir meblag gorunuyor ve Wise 2.2 K TL ($120) masraf aliyor. Hesabiniza $10,890 ulasiyor. Ama direkt bankadan SWIFT ile BofA hesabiniza transfer yaparsaniz, $11,1 K icin 420 TL ($23) isteniyor (YKB tarafindan).

    9224D607-9EB7-427E-A9DF-CCF976D103B6.jpeg


  • Teb İnternet bankacılığım bloke oldu.
    +90lı hattıma gelen mesajı okuyabilsem tekrar açtıracağım.

    Ama Abd de olduğum için kod telefonuma gelmiyor.

    Ne yapmam lazım ?

    Benim durumumu yaşayan var mı ? Nasıl çözdüler ?

    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐

    Aklıma gelen fikir birine vekalet verin konsolosluktan sizin adınıza Türkiye’de tekrardan hattın aynısını çıkartsın ve o şekilde işleminizi gerçekleştirin. İkinci seçenek olarakta kullandığınız operatörün Musterı hizmetlerine durumu açıklayın belki bi çözümü vardır @Megatron


  • @Megatron Türkiye hattınız yurtdışı kullanımına açık mı?


  • @Megatron Hocam Türk Telekom'da başıma gelmişti. Hat yurtdışına açık, aramalar geliyor ama mesajlar gelmiyordu. Nette biraz araştırma yapınca telefonun roaming için ABD'de bağlandığı operatörü değiştirince düzelmişti. Benzer bir durum olabilir.


  • Merhabalar öncelikle, TEB hesabım mevcut. İçerisinde 7000$ civarı para var. ABD'ye gidince BoA hesabı açacağım. 2 bankanın anlaşması var ancak sanırım sadece TEB kartımı takarak BoA atm sinden TEB hesabımdaki paramı çekebiliyorum. Bu parayı BoA hesabına aktarmanın en kolay yolu nedir? Teşekkürler.


  • @corleone132 en masrafsız ve en kolayı parça parça atm den çekmek diye biliyorum

  • ⭐⭐⭐⭐

    @corleone132 Günlük 600 dolar civarı çekme limitiniz olacak böylece komisyonsuz çekebilirsiniz. Tek seferde göndermek isterseniz de 40 dolar civarı kesinti olur bilginize


  • @Muhtaradana Çok teşekkürler cevap için valla ne yalan söyleyim hiç aklıma gelmemişti 😃 Bu arada hemşehriyiz umarım ABD'de karşılaşma şansı yakalarız 🙂


  • @denizci10 Çok sağol hocam valla yukarda da söyledim öyle yapmak niyeyse aklıma gelmedi 🙂 Komisyonsuz diyor TEB kart ile çekim için ama bazıları komisyon aldığından falan bahsetmiş. Oraya gidip hesap açtıktan sonra eğer ki kesmiyor ise her gün kartla çekip tekrar yatırarak o sorunu çözmüş olurum herhalde.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @corleone132 bu işin de püf noktaları var. mesela TEB den dolar hesabı açtınız, kart talebinde bulundunuz, kartınız size geldi şifre tanımladıysanız ilk aşama tamamdır. Sonra TEB i arayacaksınız ve ben abd ye gidiyorum yakın zamanda kartıma muafiyet istiyorum diyeceksiniz. Bu muafiyet bugün bir arkadaşımın söylediğine göre 1 yılmış. yani komisyonsuz 1 yıl çekim oluyor. zaten o zamana kadar siz işinizi halletmiş olursunuz.


  • @denizci10 Hocam valla her mesajınızda yeni bir şey öğreniyorum. Çok değerli bu bilgi için çok teşekkür ederim. Muafiyet olayını hiç bilmiyordum. Gitmeden önce arayıp muafiyet sağlayayım. Zaten 1 yıl içinde işimizi çoktan halletmiş oluruz.


  • @corleone132 + göçmen olarak gidiyorsanız işiniz bitene kadar bunu bankaya söylemeyin, bu avantaj geçici olarak ABD de bulunan insanlar yararlansın diye düşünülmüş bir uygulama. Göçmen olacağını söyleyip hesap açılma talebi reddedilen arkadaşlarımız oldu.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana ben de bunu ilk kez duydum


  • @Muhtaradana Bu da ilginçmiş bilgi için teşekkür ederim hocam. Kredi kartına falan da başvuracaktım ama o zaman bekleyeyim onun için. Geçmişten kalma SSN var onu kullanma konusunda ne diyorsunuz sizce vereyim mi yoksa hiç karıştırmamak daha mı doğru olur? Ayrıca ilginç bir şekilde şubeden şubeye de tavırları değişiyor birinde sorun yaşarsam öbüründen açarım diye düşünüyorum.


  • Selam arkadaşlar. Benim amerikada bi şirketten alacak param var gelecek paypal gibi düşünebilirsiniz. Bunu amerikada yaşıyan biri hesabına göndersem o bana tl bankama swift ile usd atabilir mi? Bi miktar komisyon verebilirim.


  • @Haliax $11.1 K’yi Wise $120 civarina transfer ederken ve kur cevriminden dolayi $10.890 civari hesaba gecerken (totalde masraf $210 oluyor), YKB + BofA ile 2 is gununde (spot valorlu SWIFT) $47’ye hallettim. Meblag arttikca Wise’in avantaji ortadan kalkiyor, hatta baya dezantajli olmaya basliyor kur cevriminden dolayi, o yuzden iyice arastirip kiyas yapmak lazim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum