Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @hasnotben Teşekkür ederim . Umarım bir gün hayırlısıyla gidecek de olursunuz . Başarılar.

  • ⭐⭐⭐

    Siz baska ülkeden mülakat mı aldınız? Hemen deneyiminizi yazın cok merak ettim @Stiff


  • Herkese merhabalar,

    Sürecimi bu forum sayesinde kolayca atlatabildim yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Deneyimimi sizinle paylaşmak için pasaportumun elime geçmesini bekledim ve bugün elime ulaştı.

    16 Ağustos Sağlık Muayenesi

    Benim 16 Ağustos saat 11.25'de randevum vardı. Saat 10.30'da gidip boşluk var mı diye şansımı denedim ve hemen işlemlere başladılar. Kayıt ve fotoğraf çekiminden sonra kan testi için 5. Kata yönlendirdiler. Orada 48$ karşılığı olarak banka kartımdan 852TL çekildi ve sonrasında göğüs röntgeni için 3. Kata yönlendirildim. Tüm işlerim bittikten sonra saat 11.00'de 4. Kata geri döndüm. Bana fiziksel muayene için 12.45'de geri gelmem gerektiği söylendi. 12.30 gibi oradaydım 10 dk bekledikten sonra muayene için odaya yönlendirildim. Kilo ve boy ölçümü yapıldıktan sonra verilen önlüğü giyinip 10-15dk doktorun gelmesini bekledim. Handan Hanım gelip fiziksel muayeneye başladı. İlk önce tansiyonuma baktı sonrasında karnıma, sırtıma ve birkaç bölgeye daha bastırıp ağrımın olup olmadığını sordu. Kalbimi ve ciğerlerimi dinledi bu sırada da bir sürü sorular sordu. Daha önce bir hastalık geçirdin mi? Hastane'de yattın mı? Şeker, tansiyon ve birkaç hastalığın daha var olup olmadığını sordu. Kendine zarar verme düşüncen var mı, daha önce verdin mi, vücudunda yara ya da iz var mı diye sordu. En sonunda dövme veya piercingin var mı diye sordu. 1 dövmem ve 3 piercingimin olduğunu söyledim. Yerlerine bakmak istedi ben de gösterdim herhangi bir şey demedi. En son aşıları yaparken Cn sordu 7 binlerde olduğumu söyledim, 28 binler bile gitti sen niye geç kaldın bu kadar dedi, ben de formumu biraz geç yolladığımı anca sıra geldiğini söyledim. Sonra nereli olduğumu, ne iş yaptığımı sordu. Dün bastıran yağmurla ilgili konuştuk. Hayırlı olsun dedi ve giyinmemi söyledi. Bekleme alanına dönünce 250$ karşılığı olarak 4.500TL banka kartımdan çekildi. Ödeme sırasında işlemi yapan çalışan raporlarda şu anlık bir sıkıntı olmadığını ve yarın öğlen 15.00-16.00 arası gelip raporumu alabileceğimi söyledi. 17 Ağustos saat 15.10'da gidip raporumu aldım. Kayıt sırasında 2003, 2007, 2008, 2009 yıllarına ait aşı belgelerimi vermiştim bugün raporu alınca kabul ettiklerini ve rapora işlediklerini gördüm.

    13 Eylül Vize Mülakatı

    13 Eylül saat 08:15'de olan mülakatım için sabah 07:30'da konsolosluğun önünde bulundum. Saat 08.00'de yavaş yavaş içeriye almaya başladılar. İlk önce pasaport kontrolü yapıldı ve ellerime sürmem için bir kağıt verildi. Kontrollerden sonra içeriye girdim. Tekrar pasaport kontrolü yapıldı ve vize ücretini ödemek için ayrı bir sıraya yönlendirildim. Ücreti ödedikten sonra oturup beklemeye başladım. 10 dakika sonra numaram ekranda belirdi ve istenilen belgeleri tek tek teslim ettim. Bu aşamada adresimi değiştirmek istediğimi belirttim ve mülakatı İngilizce yapabileceğimi söyledim. Görevli oturup beklememi birazdan çağıracaklarını söyledi. Maksimum 10 dakika sonra numaram tekrardan ekranda belirdi. Önümde en az 8-9 kişi vardı ilk bana sıra gelmesine şaşırarak o tarafa doğru yöneldim bu kadar erken beklemiyordum. Görevli 'Merhaba' dedi. Mülakatı İngilizce yapacağımı belirttiğim için sadece selamlamayı Türkçe yapacak diye düşündüm fakat Türkçe konuşmaya devam etti. İlk önce yemin ettirdi ve parmak izimi aldı. Sırasıyla;
    Nereye gideceksin?
    Neden oraya gideceksin?
    Daha önce J1 vizesi ile Amerika'ya gitmişsin nerede çalışmıştın?
    Daha önce yurtdışında yaşadın mı?
    Burada ne iş yapıyorsun?
    Gidince ne iş yapacaksın?
    Hiç evlendi mi?
    Çocuğun var mı?
    Tebrikler vizeni onaylıyorum, 1 hafta içinde pasaportun kargoya verilmiş olur dedi. Mülakat boyunca yüzünde hep bir gülümseme vardı samimi bir sohbet havasında geçti diyebilirim. O yüzden inanılmaz rahat hissettim ve mülakat boyunca soruları istemsizce gülümseyerek cevapladım. Görüşmeden çıktıktan sonra hala bu kadar kolay bitmiş olabileceğine inanamadım. Benim için hem çok uzun hem de çok kolay geçen bir süreç oldu. 16 Eylül yani bugün vize basılmış pasaportum ve zarfım elime ulaştı.


  • @LA1907 tebrik ederim çok emek verip harika bir iş yapmışsınız, yaptıklarınızı çok takdir ettim. Umarım süreçte yaptığınız tüm masraflar kısa sürede yerine geri gelir.Amerika'da mutluluklar diliyorum.


  • @Stiff çok üzüldüm, hangi ülkede başınıza bunlar geldi.


  • @beotkkot tebrik ederim, vizeniz hayırlı olsun


  • Selam Arkadaşlar
    8 Eylülde girdiğim mülakat sonrası görüşmem olumlu geçmesine rağmen ceac de durmum AP gözükmekteydi gün geçtikçe endişem arttı ancak AP ye kaldığıma dair mail ya da bilendirmede yapılmadı . Zaten görüşmemde olumlu geçti. Bugün yani 16 Eylülde nihayet İssued oldu ve PTT den mesajla kargonun yola çıktığı bilgisi geldi . Bunu yazmamdaki neden eğer mülakatta görüşmeniz iyi geçtiyse ve 1 haftayı geçen AP statüsü varsa endişelenmeyin benim gibi 😊 destek için @gucarslan tşk ederim .
    Herşey gönlümüzce olsun


  • @xbens Tebrikler

  • ⭐⭐⭐

    @beotkkot Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐

    @LA1907 Merhaba, vizeniz hayirli olsun yeni hayatınızda bol şans dilerim 🙏🗽

  • ⭐⭐

    @beotkkot Merhaba, vizeniz hayirli olsun yeni hayatınızda bol şans dilerim 🙏🗽


  • @Muhtaradana Çok teşekkür ederim.


  • @Erkan-Gürsoy İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Şans sizinle de olsun.


  • @Erkand Çok teşekkür ederim🙏🏻


  • @xbens tebrikler


  • Barbados Mülakat Deneyimim

    Barbados’tan selamlar. @LA1907 abimle beraber Barbados’a gelen ilk kişileriz. 1 Eylül Perşembe günü hayatımızı değiştiren maili aldık. Aynı akşam 6 Eylül salı gününe biletimi aldım İstanbul-Bogota-Panama ertesi gün Panama-Barbados biletlerimi aldım.(Toplam 40.000tl civarı bir tutar tuttu)Cuma günü eksik belgelerimizi topladık. Cumartesi günü eşimi Amerika’ya yolcu ettim. Salı günü gece İzmirden uçağa binip hayatımızı değiştirecek seyahate başladım. İstanbuldan THY ile uçuşun olması çok büyük bir kolaylık oldu. Diğer türlü gelmesi biraz sıkıntılı transit vize vs. çok uğraştırıyor. Bogotaya uzun bir uçuş sonunda indim. Uçaktan indirmediler 1.5 saat uçakta bekledim ve daha sonra Panama’ya uçtuk. Panama’da pasaport kontrolünde beklerken @LA1907 abim uçuş numarasını sormak için yan bankodan yanıma geldi. Uçuş numarasını banada sorduktan sonra polis nereye gideceksiniz dediler. İkimizde aynı anda Barbados diyince birbirimize döndük ve aaa siz de mi dedik. Ahmet abi bana GreenCard grubunda mısın dedi ve böylece beraber Barbados maceramız başladı. Bavullarımızı almaya giderken kendi aramızda konuştuğumuzu duyan başka bir arkadaşla da karşılaştık kendisi de gruptanmış ve bir ülkeden mülakat almış fakat arkadaş Panama’ya gelmiş olmamıza rağmen ve bizim ertesi gün Barbados’a uçacağımızı söylememize rağmen ukala bir tavırla “Ben mülakat aldım ama nereye gideceğimi söylemem, arkadaşlarımı getirmeye çalışıyorum gruptan görürsünüz”şeklinde bir cümle kurunca neye uğradığımızı şaşırdık. İsmi herhalde Yiğit olması lazım arkadaşın. Neyse sonrasında bavulları aldık. Havalimanına 1 km olan bir otelde konakladık ve sabahında Barbados’a uçtuk. Havalimanından çıkar çıkmaz direk girişte verilen bilet gibi şeyleri mail attık ve sonra Us Embassy nin nerede olduğu öğrenip direk kapısına gittik. Saat 15:30 civarındaydı ertesi gün 7 de gelin dediler. Sabah 7:30 gibi konsolosluğundaydık. Gelen maillerin çıktılarını verdik yaklaşık bi 10-15 dk sonra mail atın mülakat verilecek dediler. Girişte mail attığımızdan ve geldiğimizden dolayı zaten haberleri olmuştu akşam tam mail metnini hazırlayıp göndereceğim sırada 13 Eylül saat 08:00 da mülakat maili geldi.

    Gelen mailde Medical exam için 2 gün öncesinden olması gerektiği yazıyordu. Perşembe günü Ahmet abiler kliniğe gidip saat kaçta gelmemiz gerektiğini öğrendiler. Cuma günü saat 7 de medical exam için kliniğe gittik. Pasaportları,ds260 confirmation sayfasını ve covid aşı kartını istiyorlar. İlk girişte kan aldılar 1 tüp. Sonra tansiyon ölçümü, chicken poo olup olmadığımı sordu.( İsmini hatırlamıyorum ama Allah razı olsun gelmeden önce bir arkadaş sağlık mülakatında yazmıştı oradan okuduğumda aklımda kalmış çok önemsiyorlar) Göz testi yaptı tekrar beklememi söyledi. Kan alan doktor tekrar çağırdı ve fiziksel muayene yaptı. Alkol,sigara,uyuşturucu kullanıyor musun? Hiç kullandın mı? Bir çok hastalık saydı onlar var mı diye sordu. 4 tane aşı yaptı ve bitirdi. 4 aşı ve muayene için 425$ para ödedim. Daha sonra göğüs röntgeni için 900 m uzaklıkta başka bir yere gittik. Orada para vermedik 425$ ın içine dahilmiş. Yaklaşık bi 15 dk da orada bekledikten sonra 11:30 gibi işimiz bitti.( Tek başıma olsaydım daha erken biterdi fakat Ben,Ahmet abi ve eşi, üçümüz beraber hareket etmek istediğimiz için birbirimizi bekledik).

    Eşim Amerika’daydı o cuma gününe yetişemedi Cumartesi günü geldi. Konsolosluğa mail atarak durumu bildirdik. Medical exam e pazartesi girebileceğini söylediler. Gidip pazartesi günü girdi. Aynı işlemlerden geçti. Hepatit B aşısı olmadı 3 aşı oldu 400$ para verdik eşim için. Klinik sonuçları biz göndeririz dediler. Pazartesi 12 de kendi evraklarımı teslim aldım.

    Mülakat günü saat 7:45 te konsolosluğun girişinde beklemeye başladık. Sadece 2 DV dosyası olduğu için tüm konsolosluk bizi bekliyordu 😁 Güvenlikten geçtik. Dosya teslimi için gittiğimizde canımdan can gitti. Konsolosluğun için buz gibiydi ama beni ateş basmış ve terliyordum. Karşımızda Güler yüzlü bir hanımefendi vardı. Birth certificate, adli sicil kaydı, diploma, evlilik cüzdanı, pasaport, fotoğraf ve parmak izinden sonra tekrar beklemeye başladık. Dosya teslimi 1 saat sürdü çünkü her satırı tek tek açıklattı😅. Sonra başka bir bankoda başka bir hanımefendi bize sorular sormaya başladı. O soru sorarken arkadan bakan başka bir kadın vardı. Ablamız CIA den mi neyden bilmiyorum artık ama gözlerinin içine bakamadım 😅 O arkadaki ablamız bize soru soran ablamızı çağırdı kendi aralarından bir şeyler konuştular. Soru soran ablamız bir anda ne zaman evlendiniz? Nişan, nikah, düğün kaç kişilikti diye sormaya başladı. Eşim Amerika’da olduğundan dolayı nisan da ancak gelebildi ve mayısta evlendik. Evliliğinize dair kanıt sunmamızı istedi. Yanımızda yaklaşık 100 e yakın fotoğraf vardı. Kendileri kontrol edeceğini söyledi ve bizi AP ye bıraktı. Sadece evliliğin gerçekliğini kanıtlayıcı belgeler göndermeniz gerekiyor ve araştırmalıyız dediler. Tamam dedik çıktık. Eşim siz misiniz evlilik kanıtı isteyen diyerek konsolosluğu mail yağmuruna tuttu 16-17 mail video ve fotoğraf attıktan sonra konsolosluktan “tamam yeter” dercesine belgeler için teşekkürler maili geldi 😁 14 ünde issued olduk. 15 inde sıkıntısız bir şekilde sarı zarflarımızı ve pasaportlarımızı aldık. Öncelikle bu süreci bizimle beraber sürdüren Ahmet abime ve çok değerli eşi Zeynep ablama, Telegram grubu kurucusu Uğur Beye, süreçte bize çok yardımcı olan Duygu ablaya çok teşekkür ediyorum. Biraz istek,inat,inançla 9000 km yol gelerek güzel bir sonuç almak paha biçilemez. Umarım isteyen herkes hayallerine kavuşur.
    Teşekkürler.


  • @BirkanCAKAR tebrikler vizeniz hayırlı olsun 👏👏👏


  • @Muhtaradana tesekkur ederim 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @BirkanCAKAR Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.

  • ⭐⭐

    @beotkkot @BirkanCAKAR Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

116
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum