[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri
-
Merhabalar herkese,
Buraya deneyimimi yazacağım gün sonunda geldiği için çok mutluyum ve okuyan herkese faydalı olmasını umuyorum. Ayrıca adminlerimize ve özellikle @gucarslan beye sabrı ve destekleri için sonsuz teşekkürler. Bu forumu ve iletişim gruplarımızı ayakta tutan bizlere destek olan insanları lütfen kırmayalım.
Bu sene neler öğrendik ?
-DS 260 formunu erken göndermenin önemini
-Fırsatı olanlar için AOS yapmanın önemini
-Dosyasını başka konsolosluklara taşımanın öneminiYukarıda bahsettiğim 3 konu bu sene yaşayarak acı bir şekilde öğrenildi. DS260 formunu temmuz 2021'de göndermiş , AOS yapacak altyapısı olmayan ve dosyayı taşımak için gerekli hareketleri yapmayan bir talihli olarak işimi tamamen şansa bırakmıştım. Son dağıtımda son anda vize görüşme daveti alarak şans tanrıları beni sevindirse de grupta yüzlerce Türk arkadaşımız bizimle olamadılar bunun burukluğunu da içimde yaşıyorum.
Biraz da kişisel hatalarımdan bahsetmek istiyorum.Foruma çok geç katıldım Kasım 2021'de buraya geldim ve bildiğim doğruların doğru olmadığını forum sayesinde öğrendim ama birtakım önemli konularda iş işten geçmişti.O yüzden burayı okuyorsan ilk işin foruma üye olmak olsun.Dosya numaramın 97XX olmasına güvenerek nasılsa vize daveti gelir diye düşünmüştüm. Yanıldım , case numarası benden daha düşük arkadaşlar çağrılmadılar bense son anda. Amerikaya gideceğiz diyerek para biriktirelim diye İstanbul'daki evimizi kapatıp aile evlerinde göçebe bir hayata geçtik ve süreç o kadar uzadı ki evsizlik bizi eşimle çok yordu. İş yerimden ABD'ye gideceğim diye ayrıldım. Hem evsiz hem işsiz bırakmıştım kendimi bir de üstüne Ankara vizeye çok az kişi çağırıyordu hatta birçok ayı neredeyse pas geçiyordu. Psikolojim bozuldu kendi kendime hayatımı alt üst etmiştim. Bütün sorumsuzlukları üst üste yapmışım farkında değilmişim. Haziran ayında da çok az vize daveti gelmişti ve artık gidemeyeceğiz galiba durumu hayatımıza girmeye başladı. Moral kalmadı , panik olduk. Herkese de ABD'ye gideceğiz diye anlatmıştık . ee noldu sizin Amerika işini duymaktan artık yorulmuştuk. Temmuz ayının ortalarında artık olmayacak bu iş herhalde deyip, durumu kabullenmeye başladık. Ben tabi işsiz olunca bütün gün zillow'da ev bakmaktan , google maps'te gezmekten amerikayı karış karış ezberlemiştim. Gitmeden gitmiş kadar olduk. Bozulan psikolojimi , abd'ye gidemesek de gidecek şekilde hazırlandığımız için başka bir yere neden taşınmayalım durumuyla onarmaya başladım. Green card bahanesiyle Türkiye'deki düzenimizi bozmuştuk bir kere. Çalışma izni veren ve kolay şekilde girebileceğimiz ülkeleri ararken Malta'ya gidelim dedik. İş bile baktım oradan başvurdum da birkaç yere. Derken 28 Temmuz günü öğle saatlerinde Malta'dan bir numara aradı ve ertesi gün görüşmek istediklerini söylediler. Bir anda unuttuk ABD'yi , Malta'ya gidiyoruza döndük. Mülakata hazırlanmakla geçen günümün geç saatlerinde gelen bir mail, yine bizi ABD'ye döndürdü vize daveti maili gelmişti aynı gün. Yine de artık ABD'ye güvenmiyordum, Malta'daki iş mülakatına ertesi gün katıldım, green card sürecimi de anlattım . ABD'ye gidemezsen haber ver seninle çalışmak isteriz demişlerdi. Hayatımın en tuhaf günlerini geçiriyordum. Ve nihayetinde 12 Eylül itibariyle de vizemizi aldık.
Muayene
Eşimle birlikte 710 dolar değerinde Türk Lirasını kredi kartıyla ödedik. Aşılar bizde yorgunluk ve iştah kaybı yarattı. Ankara dışından gelen arkadaşlar aynı gün dönmeyi düşünüyorlarsa bunu dikkate alabilirler. Biz bu yüzden 1 gün daha kaldık ertesi gün yola çıktık.Vize görüşmesi
Girerken üstümüzde sadece para , evraklar ve araba anahtarı vardı.Para yatırma sırasında bizden önceki arkadaş 330 dolara karşılık gelecek birebir TL kuruna göre para getirmiş ama elçilik 18.20 dolan kuru düz 20'den hesaplayınca parası yetişmedi , dışarı çıktı ve para bulup geldi. Biz 2 kişi 660 dolar ile ödedik. TL ödeyecek arkadaşlar fazladan para getirsinler ne olur ne olmaz. Daha sonra evrak teslimi için yan salona geçtik. Tüm evraklarımız tamdı.15k usd banka hesabı gösterdik. Araba ile ilgili ruhsat ve araç değerini gösteren belgeleri evrak tesliminde almadılar. Mülakat dilini Türkçe istediğimizi söyledik. 15-20 dakika sonra 9 numaralı konsolos veznesinde sıramız yandı. Asyalı konsolos ile görüştük. Hello deyip ellerinizi kaldırın dedi. Bir anda ingilizce yemin metnini hızlıca okudu . Ne dediğinden hiçbir şey anlamadım. Excuse me can you repeat please dedim. Bu sefer de anlaşılmaz Türkçesiyle hızlıca yemini okudu ve sadece yemin ediyor musunuz kısmını anladım. Yemin ediyoruz dedik orayı geçtik :) parmak izlerimizi aldı , eşimden 2 defa aldı okumamış ilk seferinde. Daha sonra diploma ve evlilik cüzdanını gerip verdi ve mülakata İngilizce devam ettik. Sorduğu sorular :
-Ne zaman evlendiniz ? Tarihi söyledim.
-Çocuğunuz var mı ? No
-İlk evliliğiniz mi ? Yes
-Türkiyede ne iş yapıyorsunuz ? Bir cümlede kendi işimi ve eşimin işini söyledim.
-ABD'de nerede yaşamak istiyorsunuz? Söyledim
-Orada ailenizden biri mi var ? Hayır arkadaşım var dedim 7 senedir orada yaşıyor dedim. Cool dedi.
-Orada ne iş yapacaksınız dedi ? Türkiyedeki işlerimizi yapacağız çok fazla ilan var dedim.
-Askerliğini yaptın mı dedi? Evet dedim.Tüm bunlar 2 dakika sürdü ve bir anda Congratulations ve gülümseyerek Good Bye dedi. İdrak edemedik bir an. Are we done dedim . Yes yes congratulations good bye deyip oradan ayrıldı.
ABD büyükelçiliği yazısı önünde hatıra fotoğrafı çekilip oradan ayrıldık. Kısmetse de Ekim ayı sonuna doğru gitmeyi düşünüyoruz. Bu süreç çok zor oldu, cahilce hareket ettim, bedel ödendi ama çokça şansa bırakmıştım. Siz bu foruma üye olun cahillik yapmayın ve imkanınız varsa şansa bırakmayın lütfen :)
Kalın Sağlıcakla,
-
@hasanavsar83 Hayırlı uğurlu olsun. Yeni hayatınızda başarılar.
-
Herkese merhaba arkadaşlar 26 Ağustos unganlar deneyimim 11:30 da olan randevuma 11:20 de gittim ofise çıktığımda direk işlemlere başladılar ardından bir alt kata yönlendirdiler orada 117.5 dolar ödeme yapıp kan, idrar ve röntgen çekildikten sonra öğle arası olduğu için öğleden sonra Handan hanımın yanına çıkıp 3 aşı vuruldum ardından 310 dolar ödeme yapıp ertesi gün evraklarımı teslim almaya gittim.
Mülakatım 13 Eylül saat 9:15 idi ve 8:50 gibi konsolosluğa giriş yaptım klasik beyaz bir şey verdiler iki elime sürmemi istediler daha sonrasında konsolosluğun içersinde girerken pasaport kontrolü yapıp bir kağıt yapıştırdılar ödeme için sıraya geçmemi istediler ödeme yaparken sıra numaramı verdiler ve evrak teslimi için beklemeye başladım numaram yandığında 2 nolu bankoya gidip evrakları teslim ettim
1 adli sicil kaydı
2 nüfus kayıt örneği
3 askerlik belgesi
4 hesap dökümanları
5 pasaport
Verdikten sonra tekrar beklemeye başladım ardından 9 numaralıya bankoya geçip İngilizce Türkçe mülakat seçeneği sundular Türkçeyi seçtim ve sağ elimi kaldırıp yemin ettim yemin ettikten sonrada parmak izi alındı ve sadece burada ne iş yaptığım soruldu anlattıktan sonra tebrikler pasaportunuzu haftaya teslim alabilirsiniz dedi ve mülakatı bitirdi.Eklemek istediğim bir konu da inanılmaz fazla İranlı vardı içeride ve sadece 3- 5 türk gördüm içeride.
Bu platforma harcanan emeklerden dolayı sayın yönetici @gucarslan beye ve diğer yöneticilere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum umarım herkes bu süreçte greencardlarına ulaşır. Saygılar
-
@Sefa-Samancı tebrikler, vizeni hayırlı olsun.
abd'deki hayatınızda mutluluk, huzur ve sağlık diliyorum.
yolunuz açık olsun. -
@Sefa-Samancı Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.
-
@Semih-işeri vizen hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmanı dilerim.
abd'deki hayatında bol şans.. -
@Semih-işeri Tebrikler. Yeni hayatınızda mutlulukar. Şans sizinle olsun.
-
@Sefa-Samancı Merhaba, vizeniz hayirli olsun yeni hayatinizda bol şans dilerim 🙏🗽
-
Merhabalar sizi fazla bilgi ile meşgul etmek istemiyorum Sağolsun tüm arkadaşlarımız güzel bir şekilde genel işleyişi anlattılar önceki paylaşımlarda .
Eşim ve oğlum ile birlikte 12 Eylül 2022 tarihinde saat 09.15 te mülakata katildik.Odeme ve evrak teslimi sonunda güzel bir sohbet havasında sanırım 40 dj beklemeden sonra 5 dakika içinde tebrikler sozu ile oradan şu anda kelimelerle ifade edemiyecegim duygularla elcilikten ayrıldık bu arada girişteki danışma ve güvenlik görevlilerinden bina içi tüm personel içten ve samimi guleryuzluydu buna mülakata katilanlarda dahil.herkese buradan okuyan bu forma dahil olmayanlarda dahil teşekkür ediyoruz selam ve en içten muhabbetlerimizi gönderiyoruz. Bu yola başlayan tüm arkadaşların dilek ve temenni ve isteklerinin hayırlısı ile olmasını candan diliyorum kalbimiz ve dualarımız hepsi ile ..
Sadece bir not ileteceğim ayrıca kusura bakmazsaniz bu süreçte mülakattan çıkınca sevinçle 2 3 saat sonra ceactan kontrolde ap durumunu görünce biraz moralimiz bozuldu açıkçası en çok benim ancak şükür 1 gün sonra bugün issued durumuna geldi böyle durumda olan arkadaşlar varsa lütfen benim gibi kendilerini kısa sürede olsun sıkıntıya düşürmesiler inşallah forumdaki arkadaşlarla ABD de görüşmek dileğiyle kalın saglicakla -
Merhabalar,
8 Eylul 8.45 de randevum vardi. İstanbuldan hızlı trenle 7 eylul sabahi Ankaraya vardik. Green park otele girisimizj yaptik. Otelden 15 dk yurume mesafesiydi konsolosluk. 8 eylul sabahi saat 8 de konsoloslugun hemen yanindaki Starbucksa gittik ve bekledik orda.(Yanindaki eczaneye esyalari birakan kisileride gordum.)8.30da konsoloslugun kapisina geldim ve siraya girdim. Once pasaportumu verdim sonra ismimi kontrol edip bana bir kagit verdiler elime ve elimdeki dosyaya surmem icin sonrada yan kapida bekledim adimin okunmasini ve xrayden gectim ve binanin icine girdim. Girer girmen hemen yönlendiriyorlar zaten once parayi odemej icin bir vezneye yonlendirdiler parayi odedim banko numarami verildi.Ardindan diger bankoda numaram yandi belgeleri teslim etmek icin. Sırası ile belgeleri istemediler.
1.Sağlık zarfi
2.Universite diplomam ve kopyasi
3.Vukuatli nufus cuzdani ornegi
4.Mali belgeler
5. Sicil kaydi ( dubaide yasadigim icin oraninda sicil kaydini verdim)
6.Pasaport ve 2 adet fotografIngilizcemi turkcemi yapicagimi sordular 2sinide yapabilirim dedim belgelerimi teslim ettim ve oturdum ve 3.banko icin sirami bekledim.
O sirada tabiki yesilkart forum grubundan bir suru kisi vardi biz Ozden hanimla oturduk sohbet ettik.
Ve sıra numaram yandi.Sag elimi kaldirirak yemin ettim ve arkasindan parmak izimi vermem icin isleme baslandi. Bu sirada sanki karşılık sohbet ediyomus gibi konusurak sorular sordu hanim efendi kendisi sicakkanli ve tatliydi.
Nereye gitmek istiyorsun?
Şeflik yapmaya devam mi ediceksin?
Neden bu meslegi sectin?
Tebrikler Vizeni onaylıyorum diyerek
Mali belgeleri ve diplomami geri bana iade edip gonderdi.12 eylul saat 2 de pttden sms geldi
13 eylul sabah 10dada pttden subeden gidip alabileceğimi yazdilar
Levent subeden kimligimi gosterip aldim.Yesilkart forumu bulupta bu surecte her turlu bilgiyi edinebildigim icin, tek tek usenmeden herkese cevap veren @gucarslan Beye, ogrendigi herseyi hemen paylasip birbirine yardimci olmaya isimizi kolaylastirmaya calisan herkese teker teker tesekkur ederim.
Bundan sonra alicak ve amerikaya yerlesen herkese bol kolayliklar diliyorum. Herseyimiz kolaylikla olsun.
Sevgilerle,
Damla -
@Damla-Toskaya tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum. -
@gucarslan Çok teşekkür ederim Uğur Bey.
-
@Erkan-Gürsoy çok teşekkür ederim! İnşallah arkadaşlar ımızın hepsi için öyle olsun
-
@Erkand çok teşekkürler
-
@Ranje ayenen bence stres yapmaya gerek yok , zaten deneyimleri okuyunca nerdeyse hep ayni klasik sorular , çok teşekkürler)
-
@gucarslan her şey için tekrardan çok teşekkürler!
-
@Muhtaradana çok teşekkürler!
-
@Programmer çok teşekkürler
-
Herkese merhabalar 11:15 de randevum vardı biraz erken geldim birşeyler yerim diye unvanlara geldim içerde bekledim yaklaşık 30 dakika falan sonra fotoğrafımı çektiler ve içeri davet ettiler boyumu ve kilo mu ölçtüler muayene önlüğü giydirdiler handan hanım geldi 2 sağ 2 sola 4 tane aşı yaptılar bazı sorular sordu
Ne iş yapıyorsun
Nerede yaşıyorsun
Mesleğin ne
Psikolojik ilaç kullanıyormusun
İntihar etmeyi düşündün mü
Karaciğer ya da akciğer rahatsızlığın var mı gibi sorular sordu
310 dolar+117 dolar ödedim totalde röntgene gittim oradan çıktıktan sonra bana yarın gelmemi söylediler böyle şöyle bir şey var ben eski bir milli güreşçiyim ve bir sakatlık geçirdim yaklaşık belimde 28 tane platin var büyük bir sakatlık atlatım korkulacak hiçbir şey yok handan hanım sormayınca ekstra hiçbir cevap vermedim sizde gereksiz konuşup soru soru üretmelerini sağlamayın totalde bir buçuk saat falan sürdü sorusu olan varsa iletebilirMülakat deneyimim
12 Eylül’deydi bir gün önceden geldim Kızılay’da bir otel buldum oraya yerleştim metro ile 15 dakikaydı konsolosluk taksi ile 5-6 dakikaydı bir gün önceden gidip konsolosluğun yerini iyice öğrendikten sonra otelime döndüm mülakat günü sabah 7 de kalkıp büyük bir heyecanla Kahvaltımı yarım yamalak yaptıktan sonra bir taksi çevirip konsolusluğa doğru yola çıktım oraya vardıktan sonra heyecandan yerimde duramıyordum eşyalarımı eczaneye bıraktıktan sonra sıraya geçip içeri girmek için pasaportumu verdim daha sonrada bir bant kağıt gibi bir şey verdiler elime sürmemi istediler sonra içeri davet ettiler içeri girdikten sonra güvenliğin yönlendirmesiyle ofis alanına doğru gittim içeri girdim başladım beklemeye daha sonra Beni bankoya çağırdılar 330 dolar gibi bir ücret ödedim ve bir numara verdiler o numarayı takip etmemi istediler numaram yandığında gidip evraklarımı verdim tekrar gidip oturduktan 20-30 dakika sonra tekrar numaram yandı ve mülakatım başladıktan sonra ilk önce
Nereye gideceksin
Oradan birini tanıyormusun
Daha önce bir ülkede yaşadın mı
En son hangi okuldan mezun oldun
Sadece bunları sordu ve bende cevapladıktan sonra bana tebrikler congratulations dedi ve pasaportun bir hafta içinde kargo ile eline ulaşacak dedikten sonra hızlı bir şekilde konsolosluktan zıplaya zıplaya ayrıldım DV grubunda ki herkese ve özellikle @gucarslan beye çok teşekkür ederim umarım herkes vizesini biran önce alır. -
@hasanavsar83 Tebrikler , hayırlı olsun. Unganlar kısmına değindiğiniz için teşekkürler. Anlaşılan o aşıyı illa yapacaklar. :D Ailenizle birlikte yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum