Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mhmmdsencer ne evrak istediklerini yazabilir msnz daha sonra öğrenince


  • Herkese cok tesekkur ederim, sureci kendim yapacagim, Sizinde desteginizle 😊 Umarim burada vizemi aldim diye bir paylasimim olur ☺


  • @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @bakk25 yaklaşık 100 kişiden fazla insanın görüşmeye girdiğini gördüm ama daha 1 kişiye bile hesap dökümü sorduklarını görmedim. Turist vizesi için söylüyorum.

    Danışman al illaki dedi bende aldım ne olur olmaz diye.
    Uçak rezervasyonu veya otel rezervasyonu yapmadım daha bunda sorun olur mu acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bakk25 danışmanların Allah cezasını vermesin 😂 😂 Yok mu o danışmanlar her şey onların başının altından çıkıyor... 😂 😂 ne olur ne olmaz diye söylemek durumundayız. biz de biliyoruz bakmadıklarını ama maalesef belli olmadığı için götürün diyoruz. Onay ve Talimatlar sayfasında şöyle der "DS-160 onay sayfasını ve diğer destekleyici belgelerin birer kopyası". Yani ondan götürün diyoruz. Ama İngilizce götürmek zorunda değilsiniz.


  • Ekim ayında randevum var. Miamiye gemi turuna gideceğim. Kardeşim New York’ta yaşıyor, evlendi evraklarını bekliyor, karşıma olumsuz olarak çıkar mı bilmiyorum, kendim özel okulda öğretmenim. 1 adet Hollanda giriş çıkışım var, nasıl olacak merak içindeyim

  • ⭐⭐⭐

    @bakk25 Başka bir ülkedeki konsolosluğa vereceğiniz belgeler tabi ki ingilizce olmalıdır. Ama vize başvurunuz Ankara ise ingilizce olmasına gerek yok. Sn. @denizci10 'un dediği doğru ama sanırım siz belgelerinize destekleyici olarak eklemek istiyorsunuz. Eklemenizde sorun yok.


  • @bakk25 uçak ve otel rezervasyonu yaptırın ama ödemesini şimdi yapmayın. Konsoloslukta bu şekilde tavsiye ediyor. Bilginize.


  • @mhmmdsencer ihraç edildiğinizi nasıl anladı?
    Çalışıyor musunuz bu arada?


  • @ob16222 bence iyi bir danışmana gerek var.


  • @lfcali ne için iyi bir danışmana ihtiyaç var hocam ? Bu kişinin kendi tercihi kimisi danışman tercih ediyor kimisi etmiyor. Ben etmeyen taraftayım. Destekleyici evraklar belli. Ds160 kolay bir form Türkçe olarak çevirisi mevcut. Bir çok kaynak mevcut b1 vizesi ile ilgili. Danışmanda sizin adınıza formu dolduruyor toplamanız gereken evrakları söylüyor. Tek artısı bana göre şu olabilir. Mantıksız bir gezi planınız varsa , danışmanın tecrübesi ile doğru orantılı olarak bu konuda size yardımcı olabilir. Örneğin los angelesı gezeceğim 1 gün orada kaldıktan sonra seattle ı gezmeyi düşünüyorum derseniz. %100 Red alırsınız. Kimse 1 günde los angelesı gezemez. Belli noktalar hariç. Danışman bu konuda size yardımcı olup tutarlı olmanızı sağlayabilir. Onun dışında danışmanın + olarak ne kattığı tartışılır bana göre. Burada ki danışman arkadaşlar kötü demiyorum kimse yanlış anlamasın lütfen 🙏🏻 hepsi işinin ehli insanlardır muhakkak.


  • @lfcali hocam ortak veri paylaşımı yapılıyordur illa ki. Türkiye Amerika arasında. O şekilde görmüşlerdir. Bildiğim kadarıyla da belli başlı bazı şeylerin veri paylaşımı yapılıyor.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    ankaradan turistik vize en erken ne zaman alınabilir acaba


  • @ob16222 anladım.


  • @ob16222 benim gibi ilk başvuru da tutarsız ve acemice cevaplar vermesinler diye.
    Dediğiniz gibi güzel bir gezi planı oluşturabilir.
    Ben ilk seferde red aldım o yüzden. Pişmanım.


  • @bakk25 ingilizce almaniza gerek yok. Ben turkce almistim diye hatirliyorum. Bakmadilar bile zaten.


  • Pasaportumu kaybettiğimden pasaportumu yeniledim ve pasaport numaram değişmiş. Randevuma kayıtlı pasaport numarasını nasıl değiştirebilirim?


  • Gezi tarihlerini yılbaşı haftası tarihi olarak belirtmek mantıklı mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ob16222 herkesin durumu birbirinden farklı. kiminin çocuğu var onu görmeye gidiyor ama ret almış kimi sadece gezmek istiyor ama yanlış planlama yanlış form doldurma ve yanlış mülakat cevapları nedeniyle ret almış, kimi Avrupa da gezmediği ülke kalamamış ama yine ret almış. Neden? çünkü form tamamen yanlış doldurulmuş. siz belki bu formu 2 defa dolduruyorsunuz ama danışman dediğiniz kişiler en az 100 kez doldurmuş oluyor. o formu doldurmak o kadar da kolay değil. hele bir de eşler başvuruyorsa daha da karmaşık olabiliyor. Şu da var bu düşünce (lütfen üzerinize alınmayın) bizim ülkede danışmanlar soyguncu ya da ırz düşmanı gözüyle bakılıyor. Bunu danışmanlık yapmadan önce de söylüyordum. Danışmanlık almak öcü, yetersizlik, salaklık veya acizlik değil. Danışmanlık almak o konuda kendini geliştirmiş bir kişiden yardım almaktır. Benimle çalışanlar bilir günde 2 soru soran, kafasına takılan her konuda yardım alan, kargosunu bile takip ettiren var. Benim için sıkıntı yok her şeye yardım etmeye çalışıyorum. En son dün bir danışanıma çocuğuna nasıl 3 günde pasaport alabileceklerini anlattım. Mesela ben ds160 dolduruyorum sonrasında bir değişiklik oluyor bir daha dolduruyorum. Her danışanıma en az 3 kez dolduruyorum ds160 formunu. Bazı danışanlarım randevu takibini yaptırmak için danışmanlık alıyor. Bundan gocunduğum için ya da kendimi övmek için söylemiyorum sadece hakkını veren bir danışmanın neler yaptığını bilmenizi istediğim için söylüyorum. Böyle söyleyince de danışmanlık kutsal bir görevmiş gibi oldu ama ben sadece bizim insanımızın baktığı açının yanlış olduğunu, bu düşünce yapısının sağlıklı olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Size ve sizin gibi düşünenlere saygım var ama danışmanlık yapan kişileri (sadece ben değil bu işi yapan herkesi kastediyorum) hor görmemek lazım diye düşünüyorum. Rahatsız ettiğim için kusura bakmayın.


  • @ayça66 Bende eşim ile 31 Ağustos'ta girmiştim ve bizde idari işlem sürecine kaldık. Sadece nereye gideceksiniz sorusu yöneltildi ve sarı kağıt verdiler. 3 gün sonra mail gönderdiler gönderdikleri formda istenilen bilgileri doldurup gönderdim. Sorular son 15 yıllık iş hayatı, aile bilgileri, gitmiş olduğum ülkeler ve detayları tarzı sorulardı. Hakkımızda herhangi bir olumsuz birşey yok. Eşim THY de kabin memuru ben kamuda çalışıyorum. Schengenlerimiz var, yatırımlarımız var ama malesef isim çakışmasından dolayı idari sürece girdik 😞 hayırlısı artık bekleyeceğiz onaylanmasını...


  • Merhaba arkadaşlar bugun farkettim idari işlem için gönderilen formda İsviçreye gittiğimi yazmayı unutmuşum, açıkcası yurtdışı giriş çıkışlarımı edevletten bulup yazdım, bazı gezilerimi hatırlamıyorum bile avrupada öğrenciydim ve çok gezdim bir ara ayrıca ihracat vs. yaptık. Kısacası şimdi Ben gezimi İsviçre-Fransa-Makedonya olarak yaptım ama forma makedonya yazdım bu benim için ciddi bir problem olur mu?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum