Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• @lfcali hocam ortak veri paylaşımı yapılıyordur illa ki. Türkiye Amerika arasında. O şekilde görmüşlerdir. Bildiğim kadarıyla da belli başlı bazı şeylerin veri paylaşımı yapılıyor.

• ⭐⭐

ankaradan turistik vize en erken ne zaman alınabilir acaba

• @ob16222 anladım.

• @ob16222 benim gibi ilk başvuru da tutarsız ve acemice cevaplar vermesinler diye.
    Dediğiniz gibi güzel bir gezi planı oluşturabilir.
    Ben ilk seferde red aldım o yüzden. Pişmanım.

• @bakk25 ingilizce almaniza gerek yok. Ben turkce almistim diye hatirliyorum. Bakmadilar bile zaten.

• Pasaportumu kaybettiğimden pasaportumu yeniledim ve pasaport numaram değişmiş. Randevuma kayıtlı pasaport numarasını nasıl değiştirebilirim?

• Gezi tarihlerini yılbaşı haftası tarihi olarak belirtmek mantıklı mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@ob16222 herkesin durumu birbirinden farklı. kiminin çocuğu var onu görmeye gidiyor ama ret almış kimi sadece gezmek istiyor ama yanlış planlama yanlış form doldurma ve yanlış mülakat cevapları nedeniyle ret almış, kimi Avrupa da gezmediği ülke kalamamış ama yine ret almış. Neden? çünkü form tamamen yanlış doldurulmuş. siz belki bu formu 2 defa dolduruyorsunuz ama danışman dediğiniz kişiler en az 100 kez doldurmuş oluyor. o formu doldurmak o kadar da kolay değil. hele bir de eşler başvuruyorsa daha da karmaşık olabiliyor. Şu da var bu düşünce (lütfen üzerinize alınmayın) bizim ülkede danışmanlar soyguncu ya da ırz düşmanı gözüyle bakılıyor. Bunu danışmanlık yapmadan önce de söylüyordum. Danışmanlık almak öcü, yetersizlik, salaklık veya acizlik değil. Danışmanlık almak o konuda kendini geliştirmiş bir kişiden yardım almaktır. Benimle çalışanlar bilir günde 2 soru soran, kafasına takılan her konuda yardım alan, kargosunu bile takip ettiren var. Benim için sıkıntı yok her şeye yardım etmeye çalışıyorum. En son dün bir danışanıma çocuğuna nasıl 3 günde pasaport alabileceklerini anlattım. Mesela ben ds160 dolduruyorum sonrasında bir değişiklik oluyor bir daha dolduruyorum. Her danışanıma en az 3 kez dolduruyorum ds160 formunu. Bazı danışanlarım randevu takibini yaptırmak için danışmanlık alıyor. Bundan gocunduğum için ya da kendimi övmek için söylemiyorum sadece hakkını veren bir danışmanın neler yaptığını bilmenizi istediğim için söylüyorum. Böyle söyleyince de danışmanlık kutsal bir görevmiş gibi oldu ama ben sadece bizim insanımızın baktığı açının yanlış olduğunu, bu düşünce yapısının sağlıklı olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Size ve sizin gibi düşünenlere saygım var ama danışmanlık yapan kişileri (sadece ben değil bu işi yapan herkesi kastediyorum) hor görmemek lazım diye düşünüyorum. Rahatsız ettiğim için kusura bakmayın.

• @ayça66 Bende eşim ile 31 Ağustos'ta girmiştim ve bizde idari işlem sürecine kaldık. Sadece nereye gideceksiniz sorusu yöneltildi ve sarı kağıt verdiler. 3 gün sonra mail gönderdiler gönderdikleri formda istenilen bilgileri doldurup gönderdim. Sorular son 15 yıllık iş hayatı, aile bilgileri, gitmiş olduğum ülkeler ve detayları tarzı sorulardı. Hakkımızda herhangi bir olumsuz birşey yok. Eşim THY de kabin memuru ben kamuda çalışıyorum. Schengenlerimiz var, yatırımlarımız var ama malesef isim çakışmasından dolayı idari sürece girdik 😞 hayırlısı artık bekleyeceğiz onaylanmasını...

• Merhaba arkadaşlar bugun farkettim idari işlem için gönderilen formda İsviçreye gittiğimi yazmayı unutmuşum, açıkcası yurtdışı giriş çıkışlarımı edevletten bulup yazdım, bazı gezilerimi hatırlamıyorum bile avrupada öğrenciydim ve çok gezdim bir ara ayrıca ihracat vs. yaptık. Kısacası şimdi Ben gezimi İsviçre-Fransa-Makedonya olarak yaptım ama forma makedonya yazdım bu benim için ciddi bir problem olur mu?

• @denizci10 bir arkadaş yazdıydı burda diye hatırlıyorum, hesap dökümüne baktı diye. Öğrenci vizesi de olabilir.

• @aeemin mail atığın için hemen arkasından konu kısmına düzeltmedir şeklinde yazıp gerçek doğru bilgileri yazarsan göz önüne alırlar.

• @arkinist öğrenci vizesi ya da sponsor varsa onlara için bakıyorlar genelde.

• Biraz İngilizceniz varsa ve evrak işleri ile uğraşıyorsanız turist vizesi için başvurunuzu kendiniz yapabilirsiniz. Ancak kendinize güvenmiyor veya daha önce bu tarz işlemler konusunda tecrübeniz yok ise danışmanla çalışmakta fayda var. Bizim ülkede herkes her şeyin uzmanı olduğu için avukatlık, danışmanlık gibi meslekler "yav ne yaptı ki para istiyor" gibi düşünceler ile küçük veya gereksiz görülüyor. Daha sonra çok daha büyük problemler oluşunca da yana yakıla yardım aranıyor ama çoğu zaman iş işten geçmiş oluyor. Ben tamamen kendim başvurdum ve vizemi aldım ancak danışmanla çalışan insanlara da hak veriyorum. Eğer ki danışmanla çalışmak istiyorsanız, uzun zamandır karşılık beklemeden ben dahil çoğu kişiye yardım etmiş @denizci10 hocamı öneririm. İşini hakkıyla yaptığını düşünüyorum. Lütfen yardım istemekten utanmayın.
    Saygılarımla...

• @corleone132 çok teşekkürlerim hem desteğinizi için hem de düşüncelerime tercüman olduğunuz için.

• @denizci10, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@arkinist öğrenci vizesi ya da sponsor varsa onlara için bakıyorlar genelde.

Ne olur ne olmaz diye aile bireylerimden birini formda sponsor olarak yazdım fakat görüşmeye sponsora ait bir belge götürmüyorum bu bir sıkıntı yaratır mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@FiveHN yaratabilir.

• Arkadaşlar randevuma katılamadım ve randevuma katılamadım kısmından talep oluşturduğum zaman ne zamana randevu alabiliyorum ? Acil vize randevusu gibi en erken tarihe istesem verirler mi tekrar randevu talep ederken ? Yoksa randevu takvimi tekrardan mı açılır ? Bilen birisi varsa yanıtlarsa sevinirim.

• @denizci10 Randevuyu 15 Eylül'e çekmiştim bunu düşünemedim. Banka dökümü almam mümkün değil fakat mal varlığı tapu vb. belgeler bir nebze olsa durumu kurtarır mı?

• @eyuphanyl Normal yine randevu sayfasına geliyorsunuz ilk kez randevu alır gibi alıyorsunuz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

39

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k