ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
Tesekkur ederim....
Onceki iletilerinizin birinde saglik raporu icin USCIS onayli doktor tavisyesinde bulunabileceginizi yazmistiniz... NJ-NYC cevresi icin
-
@archccool dr Ken Truong - Vitastat Medical burasi brooklynde randevu alacaksiniz 1 hafta sonrasina da sonuclar cikiyor eger sigortaniz varsa 150 yoksa 200$ yine de bir arayin sorun dr uscis web sitesinde de var tekrar bir kontrol edin. Ayrica eger tahlil okumayi biliyorsaniz ve eksik asilarinizi anlayabilirseniz sigortaniz varsa yine bu asilar walgreens veya cvs te yaptirabilirsiniz ekstra bir asi parasi odemezsiniz. Uzak olmasina bakmayin ben 1000 dolar bile fiyat aldim calismazken 150 dolar super bi fiyat bir hafta icinde de halloldu bitti gitti.
-
@mazk2104 Cok tesekkur ediyorum yardimlariniz icin ....
-
@archccool rica ederim olur da telefonu acmazlarsa ( ki cok muhtemel asiri yogunlar ) whatsapptan yazin veya imessagedan mutlaka doneceklerdir merak etmeyin.
-
Tamamdir bu dediklerinizide dikkatte alacagim .
-
Arkadaslar I-485’i cok uzun sure once doldurduk dosyamiz San Antonio Field Office’e geldi ve simdi I-639 health examination gonderecegiz ama adresi bulamiyorum. Internette sadece binanin kendi adresi cikiyor ama genelde mailing address baska oluyor sanki. Acele edip de emin olmadan gondermek de istemedim. Chat’te otomatik cevap veriyor formun instructionlarina bak diyor. Form instructionlari da size en son ulastigimiz adres diyor field office’i kastederek ama ben asil mailing addressi bulmak istiyorum. RFE mektubunu bulamadik online account’ta da pdf olarak yok. Nereye gonderecegiz biz bunu?
-
Merhaba, erkek arkadasima onceki senenin green cardi cikti ve nisan ayinda kesin olarak gidiyor. Ben de cok kez Amerika'ya gidip geldim. Nisan ayinda o gittikten sonra ben de agustos ayinda gidecegim turist vizemle. Orada 90 gunu gecirdikten sonra evlenecegiz. Uzun suredir beraberiz, destekleyici bir cok dokumanimiz da var. Onceki mesajlari da okudum onun da yeni green card almis olmasi bizim sureclerimizi etkilemez degil mi?
-
@tfnsylmz uscisi arayin onlara sorabilirsiniz aradiginizda make an appointment ardindan interview dediginizde sizi canli yardima baglar o sekilde bi cevap bulabilirsiniz fakat kendi courtesy letterima baktim benden istendigindeki mektupta diyor ki kocaman harflerle " DO NOT MAIL DOCUMENTS AT THIS TIME. Mailing documents before receiving one of the notices reference above may delay your case. " bu ne demek ? senden bir kanit talep etmedik belgelerin iyi gorunuyor saglik raporunu al bekle interview yapmaya karar verirsek yaninda getir vermezsek biz senden belgeleri isteriz demek. Eger uscis hesabinizda sizde kanit olarak beklenen bir sekme yoksa ( ki tekrar tekrar okuyun kontrol edin ) bence sizden bu belgeyi istemiyorlar bile. Size sadece raporu alip hazir beklemeniz gerektigini bildiriyorlar gibi geldi.
-
Bu ileti silindi! -
Arkadaşlar mart ayında başvurduk
Hala mülakat tarihi gelmedi
“Ssn ve çalışma izni geldi
“Seyahat izni gelmedi
Dosyaya girdim baktım en son hareket nisan ayında olmuş
Sağlık testini de yaptırdık 4 ay önce.
Türkiye’de halletmem gereken işler var, gitmem gerek fakat hiçbirşey yapamıyorum saplandım kaldım, gitsem tüm sürecim yanacak
Dosyada bir hareket yok.Dosyanın hangi Usciste olduğunu nasıl anlayabiliriz?
Tahmini ne zaman interviewa çağırırlar ?
Çok bir süreç çok bunaldım.:/
-
@orcunorcun1881, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
Arkadaşlar mart ayında başvurduk
Hala mülakat tarihi gelmedi
“Ssn ve çalışma izni geldi
“Seyahat izni gelmedi
Dosyaya girdim baktım en son hareket nisan ayında olmuş
Sağlık testini de yaptırdık 4 ay önce.
Türkiye’de halletmem gereken işler var, gitmem gerek fakat hiçbirşey yapamıyorum saplandım kaldım, gitsem tüm sürecim yanacak
Dosyada bir hareket yok.Dosyanın hangi Usciste olduğunu nasıl anlayabiliriz?
Tahmini ne zaman interviewa çağırırlar ?
Çok bir süreç çok bunaldım.:/
Aralık’ta basvurup bekleyenler var.
Asla kesin bir tarih verilemez. Dosyanızla ilgilenen officer bağlı olduğu gibi case hangi centerda ise oradaki yoğunluğa da bağlı.
Receipt number önünde bulunan harfler hangi service center olduğunu gösterir. IOE ile başlıyorsa elektronik sistem olduğunu gösterir ve genelde national benefit center işaret eder. Emin olmak istiyorsanız uscis arayarak veya emma ile live chat yaparsanız, mutlaka söylerler. -
@Tugba Evet Tuğba Hanım doğru diyorsunuz IOE ile başlıyor.
Bir de sizin eski mesajları okudum.Size çalışma izni ve seyahat izni beraber geldi sanırım
Bana ise sadece çalışma izni geldi
Önceden bu 2 si combo olarakmış.
Çok garip uygulamalar var gerçekten.Dosyada bu kadar süre hiç hareket olmaması da tuhaf değil mi ?
Hiç buna benzer birşey okudunuz mu? -
@orcunorcun1881, içinde söyledi: ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak
@Tugba Evet Tuğba Hanım doğru diyorsunuz IOE ile başlıyor.
Bir de sizin eski mesajları okudum.Size çalışma izni ve seyahat izni beraber geldi sanırım
Bana ise sadece çalışma izni geldi
Önceden bu 2 si combo olarakmış.
Çok garip uygulamalar var gerçekten.Dosyada bu kadar süre hiç hareket olmaması da tuhaf değil mi ?
Hiç buna benzer birşey okudunuz mu?İnanın Çok var. Bizim su ana kadarki sürelerimiz diğerlerine göre kabul edilebilir vaziyette. Ama inşallah daha da beklemeyiz.
Seyahat izni icin Expedite yapmayı deneyin. Sağlık sorunlarınızın bas gösterdiğini , insurance olmadığı icin ( legal olarak hala çalışmaya başlamadıysanız) bunun sizin oldukça külfetli olduğunu, Amerika’da calisma hayatına bir an önce atılmayı heyecanla beklediğinizi fakat öncesinde sağlık sorunlarınıza öncelik tanımanız gerektiğini belirtin vs….Çalışıp çalışmadığınızı bilmiyorum. Örnek olması açısından fikir vermek benimkisi
️ -
herkesin case
i farkli olabiliyor biz esim icin gecen Mart ortasi basvurduk, once biometric reuse bildirimi geldi, dunde greencard onayi aldik, ne seyahat izni, ne calisma izni ne de interview hicbir ara step olmadi ama soyle onemli bir detay var esim de zaten 6 seneden beri Amerikada halihazirda ikamet ediyordu ve zaten calisma izni vardi -
Herkese merhabalar, 28 Haziran'da gc interviewumuz vardi ardindan sadece calisma izni onaylandi ve statu hala interview was scheduled olarak duruyor, I-131 icin ise Evidence Request geldi. Online yapmayi dusunuyorum. Daha once evidence i online olarak gonderen var mi? Nelere dikkar etmek gerekir ? Bana gelen notice kagidini da upload etsem mantikli olur mu ?
-
Merhabalar, oncelikle paylastiginiz bilgiler ve zamaniniz icin tesekkur ederim. Bir sorum olucak yardimci olursaniz cok mutlu olurum.
Ben burda ogrenci statusundeyim ve toplamda 5 yillik vizemin 3 yilini doldurmus bulunmaktayim. Esim green cardli ancak bir ay sonra vatandaslik icin interviewe girecek. Ocak ayinda burada evlenmeyi ve ardindan okulum mayis ayinda bitecegi icin Mayis ayinda Turkiye ye gidip orada da dugun yapmayi planliyorum. Bu nedenle basvurumu Ocak ayinda degil Turkiye den geldikten sonra Haziran ayinda yapmak istiyorum . Cunku hala ogrenci olarak burada okulum olmadigi surece seyehat edebiliyorum, ancak green card surecine baslar isem seyehat iznimin gelmesini beklemek zorundayim.
Burada resmi olarak evlensem bile dosyami gondermedigim icin ogrenci vizemle seyehat edebilirmiyim? -
@xcx 28 mart’ta dosyaları teslim aldılar.
10 nisanda parmak izi verdim. Hala beklemekteyim.
Work permit’de gelmedi. -
Arkadaşlar merhaba,
Bir sorum olacak. Evlilik yoluyla gren card sürecindeyim. Geçtiğimiz Ekim 1 de evlendim. Evlendiğimde turist vizem henüz bitmemişti. Green card başvurumu 28 Mart’ta yaptım. Tabi bu süreçte vizem bitmişti. Sormak istediğim şu;
Ehliyet başvurusu için dmv’ye gittiğimde I-94 formundan vizemin Expire olduğunu ve bu nedenle ehliyet veremeyeceklerini söylediler. Bu durumu nasıl çözebilirim?Bu süreçte 3 adet araç aldım üzerime, aynı zamanda sattım. Sorun çıkmamıştı. Fakat dün yeni aldığım aracı üzerime almaya gittiğimde bana yine I-94’dan bahsedip geçerli bir kimlik getirmemi istediler. (Süresi dolmamış vize vs) Aynı sorunu yaşayanlar var mıdır? Bu sorunu nasıl aşabiliriz?
-
@mazk2104 Merhaba. Hızlandırma işlemini hangi sebeple yaptınız. Maddiyat sorun değil. İşi nasıl hızlandırabilirim? Üzerime şirket açsam, bir kaç iş kontratı yapıp bunu sebep gösterebilir miyim? Başka bir çıkıp yolu..
-
@Tugba ya ben ekimde evlendim. Dosyaları martta verebildim. Ben henüz çalışma izni dahi alamadım. Bu işte bir terslik mi var.
Bildiğiniz iyi bir avukat var mı? Benimkisi yaşlı bir Amerikan muhtemelen her şeye vakıf değil.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
