Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları


  • @gornakula bende aynı durumdayım malesef; telegramda bahsetmiştim, Uğur Bey aşağıdaki şekilde cevaplamıştı.

    "burada önemli olan hangi kotadan vize alacağınız..
    burada FAM şunu der, eğer eşler arasında "chargebility" faydası yoksa o zaman es üzerinden yuruyebilrisiniz ya da siz dv çekilişinde katilamayan bir ulke dogumluysaniz o zaman eşinizin kotasindan başvurabilirsiniz. siz de eşiniz de dv'ye katilabilen bir ülke vatandaşı ve siz kotayı ne yazık ki avantaj olacak şekilde secmissiniz.
    tamamen ankara'nın insafına kalmış bir durum ama kural başvurunuzu red olarak tanimlar.
    umudunuzu kaybetmeden, sağlık muayenesi olmadan mülakata katılın. konsolsoluk eşinizin türkiye doğumlu olmasından kaynaklı bir ihtimal musamaha gösterebilir.
    bol şans diliyorum''


  • @sanaldeniz 23 mayisa kadar ilerledi gibi.23 mayis submit olup mulakat alan var yurtdisindan


  • Yeni mülakat tarihleri tahmini ne zaman gelir acaba? Eylül ayının dağıtımları gelmedi demi daha.En sinir bozucu olansa beklemek.


  • @cemalerhan Kasım ayının mülakatlarını bekliyoruz şu anda, bu hafta içinde gelir diye tahmin ediyorum şahsen


  • @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @cemalerhan Kasım ayının mülakatlarını bekliyoruz şu anda, bu hafta içinde gelir diye tahmin ediyorum şahsen

    Teşekkürler


  • @cerkezkizi09 Muhtemelen belirledikleri bir tarih var. Örneğin 29 mayıs gibi. Bu belirledikleri tarihe gelince, başa dönüp cn sırasına göre tarih gözetmeksizin dosya işlemeye devam edecekler...Bana göre 22-31 Mayıs arası 15 günde bir bilgi maili isteyerek mevcut durumunu güncellerse hepiniz önünüzü daha iyi görürsünüz....


  • @sanaldeniz "belirledikleri tarihe gelinceden" kastiniz nedir.o tarihe kadar sibmit edenlerin hepsine mulakat verip sonra cn a gore mi mulakat vermek


  • @cerkezkizi09 evet aynen öyle tahmin ediyorum. Tıpkı geçen sene 3 haziranı esas aldıkları gibi ...Geçen sene 3 hazirana kadar submit edenleri Aralık ayının 10 una kadar dosyalarını işlemişlerdi. Sonra garip bir şekilde 1-7000 arasında kalanları atlayıp 7000 li cn lerden başlayarak CN sirasina gore dosya işlemeye devam ettiler.


  • Selam arkadaşlar;

    Mülakat tarihlerine baktığımda Ekim ayında Ankara' daki mülakat tarihleri hep 5 Ekim. Bunun özel bir nedeni var mı? Diğer günlerde mülakat yok mu?

    CN: 2023EU000073xx
    DS-260 Submit: 12 /05/ 2021
    Mulakat Tarihi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslim: gg/aa/yyyy
    ABD Ilk Giris: gg/aa/yyy


  • @ILHAN-FARUK Merhaba İlhan Bey,

    Mülakatlar tek güne veriliyor şu an için, o nedenle hangi tarih konsolosluk için uygun ise o şekilde mülakat dağıtımı yapıyorlar.

    Ayrıca Buradan lütfen excel e kayıt olun. Süreci daha iyi takip etmeniz için faydalı olacaktır.


  • @Erkan-Gürsoy Bilgi için çok teşekkürler. Bugün kayıt olacağım. Daha once de boyle miydi; mülakatlar tek güne mi veriliyordu?

  • ⭐⭐⭐

    @ILHAN-FARUK Pandemi döneminde bu şekilde mülakat dağıtmaya başladılar.
    Pandemi öncesi dönemde mülakatları farklı günlere verebiliyorlardı.

    Pandemi resmi olarak bitmediği için, sanırım tedbirleri kısmande olsa uygulamaya devam ediyorlar.


  • Merhabalar bana mail geldi ve mülakat için Ekim ayının ortalarında görüşme yapacağız.Bulunduğum ülkenin konsolosluğuna mail üzerinden kayıt yaptırdım. Ancak kayıt yaptırırken başvuru kişisi ekle kısmına tekrardan aile bireylerini eklemek gerekiyor mu? Yoksa asıl başvuru kişinin zaten DS260 formu yeterli midir?


  • @SAMERbey Aile bireylerinize ayrı ayrı DS-260 formu doldurmanız gerekiyor. DS-260 formunun bulunduğu yerden ADD APLICANT seçeneğine tıklayarak form açabilirsiniz.

    Bol şans


  • @SAMERbey sanırım bu soruyu mülakat tarihi aldığınız konsolosluğun pasaport teslimi için kullandığı ais veya benzeri sitesine kaydolurken yaşadığınız sorun üzerine yazdınız. Normalde pasaportların size mülakat sonrası teslim edilmesi için diğer aile üyelerininde ais sisteminde kaydının oluşturulması lazım.Hangi ülkede gireceğinizi söylerseniz belki yardımcı olabilir ya da bilen birisinin cevap vermesini sağlayabiliriz.

  • ⭐⭐⭐

    @SAMERbey Bu arada vize mülakat tarihini imzanıza ve excel dosyasına eklemeyi unutmayın.


  • @gucarslan selamlar,

    cevap için çok teşekkürler. Ben NZ Konsolosluk ile iletişime geçtim ve bana aynen şöyle bir mail gönderdiler;

    "You will need to contact the KCC and show them your current residence status in New Zealand. That is the agency which will transfer your case if you qualify for an interview in New Zealand."

    KCC'ye mail attığımda ise tam tersini söylemekteler;

    "you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application."

    Anlayacağınız durum kitlenmiş durumda, ne yapacağımı bilemiyorum. Bu noktada ne önerirsiniz artık oturup interview'im scheduled olmasını bekleyip türkiyeye mi dönmeliyim :( Hakkımı kaybetmemişimdir değil mi sonuçta iki taraf da bir değişiklik yapmadı şu an ben öyle anladım...


  • @Tugce-0 ilk olarak sakin olun, kaybettiğiniz bir hak yok.. :)
    KCC'den gelen maili pdf formatında kaydedin ve maile ek olarak ekleyerek NZ konsolosluğu'na gönderip durumu açıklayın. açıklamanızda, dosyanızın mulakat için hazır olduğundan ilgili transferin onların KCC'ye bir mail atarak yapmaları gerektiğini nazik bir dille anlatın.
    şuan dosyanız DQ olduğundan bu işlem sadece onlar tarafından yapılabilir.

    ne yazık ki konsolosluklar bu sürecin biraz acemisi, özellikle NZ gibi yılda bir elin parmakları kadar IV basan konsolosluklar.

    dediğim gibi şuan kaybettiğiniz bir şey yok, sakin kalın ve yukarıdaki bahsettiğim adımları izleyin.

    vizenizi öyle ya da böyle şekilde aldıracağız..

  • ⭐⭐

    @SAMERbey Siz sanırım ilk başvuru esnasında eşiniz ve cocuğunuzun bilgilerini girmeden başvuru yapmıştınız. Sonrasında Ds260 formunu doldururken add aplicant yaparak eklediniz mi diğer aile bireylerini ?


  • Merhabalar cumleten yakinda acilicak olan dv bullet nereden takip edebilirim bu konuda rica etsem bana yardimci olurmusunuz benim sira numaram 35000 lerde cikma ihtimali cok zor diye dusunuyorum bu seneki tahminlerde dusuk bu konuda fikri olanda varsa paylasirsa cok sevinirim simdiden teşşkürler


Benzer Başlıklar

  • 5 Oy
    83 İleti
    16k Bakış
    N
    @totuta salam,mende ele dusunurem insallah🙏🏻
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 27 Oy
    2k İleti
    270k Bakış
    S
    @vitruvius çok çok geçmiş olsun. biran önce acil şifalar diliyorum. her işin başı sağlık.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

33

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum