[Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Erkan-Gürsoy Bilgi için çok teşekkürler. Bugün kayıt olacağım. Daha once de boyle miydi; mülakatlar tek güne mi veriliyordu?
-
@ILHAN-FARUK Pandemi döneminde bu şekilde mülakat dağıtmaya başladılar.
Pandemi öncesi dönemde mülakatları farklı günlere verebiliyorlardı.Pandemi resmi olarak bitmediği için, sanırım tedbirleri kısmande olsa uygulamaya devam ediyorlar.
-
Merhabalar bana mail geldi ve mülakat için Ekim ayının ortalarında görüşme yapacağız.Bulunduğum ülkenin konsolosluğuna mail üzerinden kayıt yaptırdım. Ancak kayıt yaptırırken başvuru kişisi ekle kısmına tekrardan aile bireylerini eklemek gerekiyor mu? Yoksa asıl başvuru kişinin zaten DS260 formu yeterli midir?
-
@SAMERbey Aile bireylerinize ayrı ayrı DS-260 formu doldurmanız gerekiyor. DS-260 formunun bulunduğu yerden ADD APLICANT seçeneğine tıklayarak form açabilirsiniz.
Bol şans
-
@SAMERbey sanırım bu soruyu mülakat tarihi aldığınız konsolosluğun pasaport teslimi için kullandığı ais veya benzeri sitesine kaydolurken yaşadığınız sorun üzerine yazdınız. Normalde pasaportların size mülakat sonrası teslim edilmesi için diğer aile üyelerininde ais sisteminde kaydının oluşturulması lazım.Hangi ülkede gireceğinizi söylerseniz belki yardımcı olabilir ya da bilen birisinin cevap vermesini sağlayabiliriz.
-
@SAMERbey Bu arada vize mülakat tarihini imzanıza ve excel dosyasına eklemeyi unutmayın.
-
@gucarslan selamlar,
cevap için çok teşekkürler. Ben NZ Konsolosluk ile iletişime geçtim ve bana aynen şöyle bir mail gönderdiler;
"You will need to contact the KCC and show them your current residence status in New Zealand. That is the agency which will transfer your case if you qualify for an interview in New Zealand."
KCC'ye mail attığımda ise tam tersini söylemekteler;
"you should contact the consular section where you will be interviewed, or bring the information about your changes to your interview appointment. Because your case is ready to be scheduled, KCC can no longer unlock your application."
Anlayacağınız durum kitlenmiş durumda, ne yapacağımı bilemiyorum. Bu noktada ne önerirsiniz artık oturup interview'im scheduled olmasını bekleyip türkiyeye mi dönmeliyim :( Hakkımı kaybetmemişimdir değil mi sonuçta iki taraf da bir değişiklik yapmadı şu an ben öyle anladım...
-
@Tugce-0 ilk olarak sakin olun, kaybettiğiniz bir hak yok.. :)
KCC'den gelen maili pdf formatında kaydedin ve maile ek olarak ekleyerek NZ konsolosluğu'na gönderip durumu açıklayın. açıklamanızda, dosyanızın mulakat için hazır olduğundan ilgili transferin onların KCC'ye bir mail atarak yapmaları gerektiğini nazik bir dille anlatın.
şuan dosyanız DQ olduğundan bu işlem sadece onlar tarafından yapılabilir.ne yazık ki konsolosluklar bu sürecin biraz acemisi, özellikle NZ gibi yılda bir elin parmakları kadar IV basan konsolosluklar.
dediğim gibi şuan kaybettiğiniz bir şey yok, sakin kalın ve yukarıdaki bahsettiğim adımları izleyin.
vizenizi öyle ya da böyle şekilde aldıracağız..
-
@SAMERbey Siz sanırım ilk başvuru esnasında eşiniz ve cocuğunuzun bilgilerini girmeden başvuru yapmıştınız. Sonrasında Ds260 formunu doldururken add aplicant yaparak eklediniz mi diğer aile bireylerini ?
-
Merhabalar cumleten yakinda acilicak olan dv bullet nereden takip edebilirim bu konuda rica etsem bana yardimci olurmusunuz benim sira numaram 35000 lerde cikma ihtimali cok zor diye dusunuyorum bu seneki tahminlerde dusuk bu konuda fikri olanda varsa paylasirsa cok sevinirim simdiden teşşkürler
-
@Mert-Ündar ilk olarak lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
sorunuz için bu başlığı inceleyin;https://yesilkartforum.com/forum/topic/5354/sayılarla-dv2023?page=1
-
@gucarslan Uğur Bey merhaba. Yüksek CN numaramdan dolayı dosya taşıma yapmayı planlıyorum.
Sormak istediklerim şunlar;
1-KCC'ye dosya transferi için Karadağ oturum iznim ile talepte bulunurken Sırbistan'a transfer etmeleri için özellikle belirtmem gerekir mi? Sırbistan dememin nedeni, Karadağ göçmenlik vize işlemlerini işlemiyor. Karadağ vatandaşı ve oturum sahipleri Belgrad/Sırbistan ABD Konsolosluğunda bu vize türü için kabul ediliyor. Bundan dolayı KCC direkt olarak transferi Sırbistan'a yapar mı ? Yoksa Sırbistan ABD Konsolosluğu'nun mu kabul etmesi gerekir ?2-KCC'ye oturum izniyle yapılan transfer isteklerinde KCC dosyayı taşıdığı takdirde konsolosluğun kabul etmeme, geri çevirme gibi bir durumu söz konusu oluyor mu ?
-
Arkadaşlar selamlar,Telegram grubuna eklenmek istiyorum kullanıcı adımı da excel tablosuna ekledim.Yapmam gereken bir şey var mıdır?
-
@Retoucher Hocam daha bir şey belli değilken bence böyle bir adım atmanız mantıklı olmaz pek ama yine de siz bilirsiniz. En azından bir kaç ay daha bekleyip süreci görmeniz gerekli
-
@Atii Size özelden yazdım Ati bey, kullanıcı adınızla ilgili oradan geri dönüş sağlarsanız eklemenizi gerçekleştirebilirim
-
@Retoucher merhaba,
1- belirtebilirsiniz, zaten dosyayı taşıdıklarında mulakat yeriniz belgrad olacak. dosyanız DQ olmadan dosya transferini KCC halledecek, bu aşamadan konsolosluğun bir yaptırımı bulunmuyor.
2- hayır yok ama mülakat alıp alamayacağınız da garanti değil biliyorsunuz.
-
@Retoucher Hazırda oturumunuz varmı yoksa iş kurup mu oturum almayı düşünüyorsunuz ? Sırbistanın geçen seneki performansını incelemenizi öneririm 200 küsür kazanan ve 115 mülakat verilmiş. Mülakat için karadağdakilerde dahil. Eğer oturumunuz yok ise şansınızı başka ülkelerde denemenizi tavsiye ederim şayet masraf yapacaksınız mülakat alamama ihtimaliniz ihtimaller arasında
-
@tohma31 Yakın zamanda alacağım hazır değil şuan.
Kazanan sayısı ve verilen mülakat sayılarını araştırdım evet sizin de söylediğiniz gibi sayılar. Fakat kazananlar arasından sürece devam eden sayısını bilemediğimiz için arada bu farklar olması olası gibi geliyor. Belgrad'ın 2022 için işlediği dosyalara baktığımda en son CN numaraları da dahil olmak üzere "issued" olarak sonuçlanmış. Farklı önerileriniz ve istatistiklerinin iyi olduğunu düşündüğünüz konsolosluklar varsa paylaşabilirsiniz. Onları da incelerim.Umarım hepimiz vizelerimizi alırız bu süreçte :folded_hands_light_skin_tone:
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Retoucher merhaba,
1- belirtebilirsiniz, zaten dosyayı taşıdıklarında mulakat yeriniz belgrad olacak. dosyanız DQ olmadan dosya transferini KCC halledecek, bu aşamadan konsolosluğun bir yaptırımı bulunmuyor.
2- hayır yok ama mülakat alıp alamayacağınız da garanti değil biliyorsunuz.
Çok teşekkürler :folded_hands_light_skin_tone:
-
Arkadaşlar böyle bir sorun yaşıyorum Ais kayıtı oluştururken sebebi ne acaba?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum