https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak/12?_=1587713213321
-
-
@efemu35 sigorta mantığı dünya da her yerde aynıdır. Türkiye de 15 yıldır sigortacıyım. Türk ağzı ile konuşayım sizde kasko yok. Ondan dolayı sadece trafik poliçesi var. Trafik poliçesi karşıya verdiği zararı karşılar. Yani bu kaza da sizin taraf mağdur mu yoksa suçlu mu eğer mağdur iseniz zaten siz karşı aracın trafik poliçesinden liability üzerinden dosya açtırmanız gerekiyordu. Ancak siz suçlu iseniz kendi aracınızın hasarını liability de ek primle teminat almadıysanız zaten cebinizden ödeyeceksiniz. İptal kısma gelirsek bir poliçeden hasar dosyası açıldığı zaman dosya olumlu yada olumsuz kapanmadan hiçbir şekilde iptal olmaz.
-
@melih-solmaz, yuksek faizi dusurmek kisa surede olacak sey degil sizin durumunuzda. Cunku sizin kredi gecmisiniz kisa. Yuksek faizi erken kapatarak kaybi azaltabilirsiniz. Ama yuksek faize girmek istemezseniz pesin almak en iyisi.
-
-
-
@Göktuğ-Yılbaşı Bu gün DMV VA, ofisine gittim SSN ve banka hesap dökümüyle başvuruyu kabul ettiler. yarın teste gireceğim bilgi vermek istedim herkese yardımları için teşekkür ederim.
-
Aslında ilk giriş başlığında bahsetmiştim ancak 1-2 edit yapacaktım, ilgili başlığa taşıyıp ilaveleri buraya yapayım dedim, bir de çokça soran oluyor araç kiralama ile ilgili, en azından deneyimimi de buraya yazıp soranları direk buraya yönlendiririm diye düşündüm.
"24 Aralık 2025'te Houston IAH'tan giriş yaptık, gitmeden 1 veya 2 gün önce Alamo'nun us sayfasından, arac kiralama icin rezervasyon yaptık. 11 gün için, Ford Explorer or Similar(yani 7 koltuk SUV), IAH tan alıp oraya return şeklinde ve sigortalar dahil olacak şekilde yaptık rezervasyonu. Havalanında işlemler bitince de, rental car shuttle tabelalarını takip edip alamo ofisine gitmek üzere shuttla alanına gittik. Shuttle otobüsü tam hareket ederken yetistik, durdu aldı bizi, şoför siyahi bir kadındı ama böyle bir güleçlik böyle bir tatlılık yok, kızıma you're gorgeous diye diye binmesine yardım etti, çocukların ellerinden kabin valizlerini aldı kendisi yerleştirdi vs, bizim çocuklar şok tabi 😁😊 neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk 😁 herkesle merry christmaslar havada uçuşa uçuşa selamlasarak arabayı teslim almaya çıktık. Ford explorer or similar olarak secmiştik. Araç alternatiflerini gösteren kız önce rubicon gösteri, ki eşim sever ama açık kasa yağmurda sorun olacak diye istemedik, kız saşırdı siz amerikalı değil misiniz dedi güldü 😁 gmc nin iri kıyım bir modelini verdi(2026 model bir gmc Acadia imiş bu arada, öğrendim artık modeli), 3 sıra koltuk, geniş iç hacim diye başlarmışım şimdi 😁 bayıldım arabaya, benim buradaki canım arabam tucson'umu düşününce onun yanında minik kuş gibi kalır heralde dedim, biz de suv a bindigimizi sanıyormuşuz tr'de 🤪😁😁"
Gelelim sonraki aşamalara; teslim ederken de yine havaalanına yaklaşırken ilgili tabelaları takip ettik, return için Alamo tabelasını da takip edince bir sıraya dahil olduk otoparkta. Arabadan inmeden dönüş gününüze ve saatinize göre el terminali gibi bir cihazdan hesap kesiliyor. Anahtarı ön tarafa bırakmayı unutmamanız ve eşyalarınızo alıp araçtan orada inmeniz isteniyor. Yine tabelaları takip edip shuttle alanına gidip, kendi terminalinize giden shuttle'a binip havaalanına gidiyorsunuz.
Gelelim provisyon kısmına. 72usd lık bir meblağ 1 hafta-10 gün kadar provizyonda kaldı biz döndükten sonra da. Nihayetinde 20-30küsur usd lik bir kısmını çekti Alamo çünkü ilk birkaç gün navigasyonda "Ücretli Yolları Kullanma" seçeneğini işaretlemediğimiz için "Eztag" denen paralı yollardan çatır çutur geçip durduk :))) çok fazla gezdiğimiz için de çok kullandık o yolları. Bir o yolların ücretlerini bir de saat farkı varmış teslim ettiğimizde, ikisi için toplam 20-30 usd civarında bir ücreti daha en sonunda (birkaç gün önce) tahsil etmiş oldu.
Bunu da yazmadan geçemeyeceğim, özellikle TX özelinde, evet trafikte çok truck var, herşey kocaman vs diye çok okumuştum zaten ama trafikte biz GMC Acadia ile bile bazen küçücük kaldığımızı hissettik, sedan arabaları falan nasıl kullanıyorlar şaşırdım, özellikle otobanda, 9386583 şeritli yollarda falan ürkütücü olmalı.. Texasta araç kiralayacak olanlar göz önünde bulundursun bence 🙂
Herkese kolaylıklar dilerim 🙂 -
Birebir ayni surecten gecmemis olsa da tavsiyesi olabilecekler varsa fikirlerini paylasirlarsa cok sevinirim.
@crazycells -
@Mustafa-Uğurlu , @crazycells
New Jersey'den aldigim 4 yillik ehliyetimi, J1 vizesindeyken (ve grace period oncesi sadece bir ayim kalmisken) Maryland ehliyetine transfer etmek istiyorum.
J1 vizesiyle uzun sureli bir ehliyet almam mumkun mudur? -
@Emre-Kurtulmuş Uzun bir aradan sonra bu seferde araç refinance ile alakalı deneyimimi anlatmak için karşınızdayım. Daha önce aracı alma noktasındaki deneyimimi paylaşmıştım o iletiyi yanıtlayarak cevap yazıyorum ki araç alma noktasından tekrar bahsedip yazıyı uzatmayayım iyice. Aracı alalı 1 seneye yaklaşmıştı bu yüzden refinance seçeneklerini araştırmaya başladım. Bu süreçtede benim experian puanım 745, eşiminkide 760 seviyelerine ulaşmıştı bu yüzden iyi bir teklif alabileceğimizi düşünüyordum. ilk başta Caribou sitesinden ön teklif almaya çalıştım ancak önteklif sunmadılar, sonra creditkarma uygulamasında autopayi gördüm onlardan ön teklif alıyım derken bir anlık dalgınlığıma geldi ve önteklif vermediklerini gözden kaçırdım ve hard inquiry bildirimiyle kendime geldim 🙂 bu esnada yapacak bir şey yoktu ertesi gün autopayden aradılar konuştum ve sözleşmede eşiminde olduğunu fakat dün bilgileri girerken ona ait bir bölüm çıkmadığını onun için bilgilerin güncellenmesini istedim bunu gerçekleştirdik ve ardından hiçte yararıma olmadığını düşündüğüm offerlar sundular. Biraz düşünmem gerektiğini söyleyip onları beklemeye aldım. Sonra Ally sitesinden bilgilerimi doldurup onlardan ön teklifler almak istedim ve kısa bir işlemle önteklifleri aldım buradaki rakamlar daha işime gelebilecek düzeydeydi. Ardından allyın bu tekliflerini kendime mail olarak alıp toyotaya konuşmaya gittim onlara şu anki durumdan daha iyi teklif aldığımı söyleyip bana verebilecekleri iyi bir refinance oranı var mı siye soracaktım ki toyota çalışanı maalesef toyota finans kuruluşundan alınan krediye refinance yapmadıklarını söyledi ve bize bir kaç tane credit union önerdi. Önerdiklerinin içinden biri dışında hepsi daha önce bildiğim ve ratelerine baktıklarımdı zaten onların verdiği ratein başlangıç oranını biliyordum onun için daha önce duymamış olduğum Monterra Credit Unionı incelemek istedim (firmanın ismini veriyorum belki san francisco bölgesinde olup refinance düşünenler vardır diye). Gecikmeden bir kaç gün içinde credit uniona gittik çünkü autopayin yaptığı inquiry üstünden 2 hafta geçmeden yapılacak yeni inquiryler puanı tekrar düşürmediği söyleniyor bunun için elimizi hızlı tutmaya çalıştık. Eski sözleşmemiz, araba registrationı, insurance proof, ehliyetler, pay stub yanımızda götürdüğümüz belgelerdi. Credit unionların şartı genelde bulunduğu bölgede yaşıyor yada çalışıyor olmanız gerekiyor.
Eski sözleşmemiz 60 ay 7.99% apr şeklindeydi ve refinance yaparken kalan ödememiz 49ay şeklindeydi. Ödeme döneminide kısaltmak istiyorduk bu yüzden credit uniondan 36 ay olarak teklif aldık ve bize 4.74% apr seçeneği sundular. Bu süreçte chatgptden çok yardım aldım internetten aldığım teklifleri kendi güncel sözleşmemle karşılaştırmasını isteyerek ne kadar kazançta olacağımızı bu sayede hesaplattım ve karşılaştırdım. Aldığım karşılaştırma sonucunda sözleşme sonunda bu şekilde 3500$ civarında bir kar elde etmiş olacağımızı görmüş oldum. Eksiksiz önemli olan her kısmı paylaşmaya çalıştım umarım işinize yarayacaktır -
@NINJAKEMAL hocam bu soruya en dogru cevabi gumruk musavirleri verebilir. Ama genel olarak hesaplama bu sekilde olmasi lazim. Aracin alis fiyati+diger masraflar+bu masraflar uzerinden OTV+ OTV uzerinden KDV seklimde bir hesaplamasi var. sonrasinda MTV.
Arac ithal etme konusunda ciddiyseniz, mutlaka profesyonel destek alin. Amerika pazarindaki bir arac, Turkiye deki trafik yonetmeligine uymayabilir ve bu durumda parca degistirmek zorunda kalabilirsiniz. Bazi markalarda, amerik ve avrupa pazarindaki modeller arasinda yazilim veya bilgisayar farkliliklari olabiliyor ki bu araca Turkiyedeki yetkili servis mudahale edemeyebilir.
-
Resmiyet kazanması adına e-devletten kayıp bildirimi yapabilirsiniz.
Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi
Sürücü Belgesi Kayıp Bildirimi
Bu hizmeti kullanarak, sürücü belgeniz için kayıp bildiriminde bulunabilirsiniz.
-
-
selamlar. saglik raporunu alabildiniz mi acaba ve eger aldiysaniz hangi doktor,hastane yada departmandan aldiniz? tesekkurler! 🙂
-
@MySea, içinde söyledi: Sarhoş araba kullandığınız için kenara çekilirseniz yapmanız ve bilmeniz gerekenler
Ickiliyken, sarhosken veya baska tabirle cakirkeyifliyken bile arac kullanmayiniz! Ne kendinizin, ne yaninizdakilerin nede baskalarinin hayatlarini tehlikeye atmayin!
Eger icmek icin bir yere gidiyorsaniz, yaninizda designated driver goturun, yani icki icmayacak ve arac kullanabilecek birisini. Veya Uber/Lyft gibi alternatifleri kullanin!
Isin ozeti budur.
Yasal sinrilarin ustunde alkolluyseniz direksiyona gecmeyin!
Uber/Lyft cagirin. Bir hamburger menusu kadar maliyetle dunya kadar risk ve masraftan kurtulursunuz, ehliyetiniz, siciliniz tertemiz kalir. Hayatiniza huzurla devam edersiniz. -
Herkese merhaba,maalesef üzücü bir durum yaşadım,pensilvanyada okul otobüsünü geçtiğim için ceza aldım.Bu ülkede çok beğendiğim bu yasayı kendim çiğnediğim için de çok üzgünüm,sanırım çok dalgındım ve okul otobüsünü geçtiğimi bile farketmedim,normal hızda ilerliyordum ve biraz ilerde kırmızı ışıkta durdum,kendi kendime ''ben az önce okul otobüsünü mü geçtim ,neden ilerlemiyor bu'' diye sordum.Eve ceza makbuzu geldi.300 dolar bir ceza bedeli var.30 gün içinde cezayı ödemem ya da bir mahkeme tarihi alma talebinde bulunmam gerektiği yazılı.açıkçası buraya yeni geldim,avukat tutacak bir gelirim yok,green card sahibiyim ve daha önce hiç mahkemeye çıkmadım.8 aydır USA eliyetim var sadece 1 defa park cezası ve bir de EZPASS cezası ödedim.ne yapmamı tavsiye edersiniz,ehiyete puan olarak işlenir mi bu ceza,gerçekten çok üzgünüm
-
-
-
Harika olmuş bu plaka 🫶
Peki plakalarda renklendirme nasıl oluyor? Mesela bunun arka fontu kırmızı, yazı beyaz. Tam tersi ya da farklı renk mümkün mü? Yoksa bu renkler standart mı, hiç bilmediğimden soruyorum 🙂
-
@Yamtar @Yamtar Merhaba tekrar; ayni seyden bahsediyoruz Misdemeanor ve Felony ABCD kodlari zaten yine benim bahsettigim diger detaylarida iceriyor yani eger A -B ise kesin hapse girebilirsin 'sadece hiz speed degil bu konuyla ilgili yaptigim diger iki yorumda da belirttigim gibi' + aracta ayni zamanda uyusturucu vb. bulundurmak. Felony ise yine ciddi suclari iceriyor aracta ruhsatsiz silah vb. bulundurmak ve dahasi..( Misdemeanor ve Felony A-B Avukatsiz olmuyor,derhal ozel bir avukat tut kendine)
Buna bagli olarak diger yorumlarimda da belirttigim gibi siradan bir hiz speed bileti aldiginda evet polis gelmezse mahkemeye ceza almiyorsun hic birsey de odemiyorsun.. Ve yine belirttigim gibi avukata ihtiyacin yok (Misdemeanor ve Felony C-D Avukatsiz oluyor,avukat tutmak zorunda degilsin)
Not: Ayrica avukat hem senin hemde sana cezayi veren polis icin zaten mahkemede her zaman oluyor,sen eger istersen ozel baska bir avukat tutabilirsin..
Amerika'da ikinci el araba almak
-
@semavi
Emeğine sağlık. Maile bildirim düşünce izledim hemen .
inşallah devam videoları da gelir. -
2 gun once, gelisimizin 5. gununde ilk arabamizi aldik. Simdilik herhangi bir problemimiz yok gibi. Oncelikle belirtmek istiyorum ki ne ben ne de esim, ikimiz de arabalardan zerre anlamiyoruz. Ilk araba kullanma deneyimlerimizi 1 ay kadar once, ABD'ye gelmeden edindik. O yuzden cok da dikkate almasaniz da olur bizi :))
Su an kaldigimiz yerde walkability score 9/100 oldugu icin hayatta kalabilmek adina yapmamiz gereken en oncelikli sey araba edinmekti. Araba kiralamadan gecen cehennem(!) gibi 2 gunden sonra arabalari inceleyebilmek ve bu surecte hayatimiza devam edebilmek icin Alamo'dan 1 haftalik arac kiraladik. Sans budur ki kiraladigimiz gun kriterlerimize uygun araba bulduk ve satin aldik. Kiraladigimiz araci ertesi gun sabahtan (yani 24 saat gecmeden) iade ederek fazladan 6 gunun parasini vermekten kurtulmus olduk. Kiralanan araci erken birakinca paramizi geri alabildigimizi bilmiyordum. Yeni gelecek arkadaslar kiralama sirketinin politikasina bakarak bu yonde hareket edip arac alana kadar haftalik/aylik kiralamayi tercih edebilirler.
Biz araba kiralarken sahibinden olmasina, aracin max 100k-125k mil yapmis olmasina, 10 yildan yasli olmamasina ve SUV olmasina ozen gosterdik. ChrisFix adli youtuber'in 5 video'luk soyle bir serisi var
MUTLAKA izlenmesi gerektigini dusunuyorum. Aslinda tum notlari paylasmayi dusunuyordum ancak aracin mekanik incelemesiyle ilgili cok fazla ayrinti ve degerli bilgi var videolarda, o yuzden sadece ilk basta yapilmasi gerekenlerle ilgili notlarimi asagi listeliyorum.- Saticiyi arayinca/mesaj atinca aracin marka modelini belirtmek yerine "arac ilaniniz icin iletisime gectim" demek. Karsiliginda "hangi arac??" gibi bir yanit alirsak %99 karsimizdaki dealer demektir. Bizim gibi dealer'lardan uzak durmak isteyenler icin iyi bir yontem. Private satici oldugunu zannettigimiz bir kisi "which one?" diye dondu ornegin.
- Test drive yapip yapamacagimizi sormak. Eger test drive'a yanasmiyorsa zaman kaybetmeden bu aractan uzaklasmak.
- Aracla ilgili kaza vs var mi, herhangi bir problem var mi, check engine isiklari yaniyor mu vs gibi genel bilgileri edinmek
- Araci ne kadardir kullandigi, ve neden sattigini sormak.
- Aracin VIN'ini ogrenip su 2 siteden ucretsiz sorgulamak 1- https://www.nicb.org/how-we-help/vincheck 2- https://vinrcl.safercar.gov/vin/
- Aracin bilgilerini girip degerini ogrenmek https://www.nadaguides.com/
-
Araba işi ne kadar detaylanirsa o kadar kafa karıştırıcı oluyor

Yazılanların ya da videolarda anlatılanların hemen hepsi doğru olsada bazen uyuşmuyor ..
Mesela check engine light olayı kolay atlatılır bir ayrıntı... Bazilari ise yalana açık...
Dealerden her zaman kötü araba alınmaz... Houston için şunu diyebilirim.... Kullanıcıdan aldığım arabalarda daha büyük sorunlar yaşadım ...
Sizin kriteriniz ise gorece daha pahalı olduğu için düzgün araba bulma şansınız artıyor... Zaten kendi videomu bu yüzden çekmiştim özellikle...
Maalesef bir grup ben 1500_2bine süper araba aldim herkes alsın diyor...
Bir grup eski alınmaz yeni alınır diyor...
Bir grup illa 100bin altı olsun diyor...
Bir grup aman dealerden alma....
Herkes haklı...
Burada belirleyici olan sizin içinde bulunduğunuz durum oluyor... Bütçe çocuk sayısı şoförlük durumu medeni hal vs. vs.
-
Yakın zamanda gelecek arkadaşlar var ise Houstona iki adet uygun fiyatlı araç hazırlıyorum şuan... Bana ulaşabilirsiniz...
Buradan ve uygun görülmesi halinde facebooktan 2-5 bin arası yeni gelecek arkadaşlara verilebilecek bir araç olur ise paylaşmayı düşünüyorum... daha yuksek fiyatlı araçlar zaten ulaşılması daha kolay oluyir. Onları paylaşma gereği duymuyorum. Facebookta sayfada paylaşım olayından emin değilim, daha sonra ticari istekler çoğalır ve sayfa yönetimi zor durumda kalır diye ısrarcı olmak istemiyorum aslında

-
İki video çektik en basit inden

-
Bu ileti silindi! -
2018 Honda Odyssey'in özellikleri ve fotoğrafları için : https://www.yeniarabafiyati.com/2018-honda-odyssey-ozellikler-fiyat/
-
selamlar.
özellikle houston da yaşayan arkadaşlar için şu sitedeki satıcının araçları nasıldır sizce arkadaşlar.https://www.ibuycars.tv/inventory.aspx#
30yıldır varmışlar. gc ile gelirsek max. 1 yıl idarelik bir araç için yorumlarınıza göre kafamdakileri oturtabilirim..
-
@smyael Oldukça ucuz gözüküyor. Ne derece güvenilir ona bakmak lazım.
-
Fiyatlar çok iddialı. Auction da bile yok bazı fiyatlar. clean title mi değil mi falan bir öğrenmek lazım. Soru işareti oldu bende...
-
@semavi google yorumlarında çok olumsuz yorum okudum burasıyla alakalı. sahibi bütün yorumlara cevap vermiş ama.. büyük dailerlardan toptan alıyoruz günü geliyor 200 araç geliyor buraya demiş.. ondan houstondaki arkadaşlara sordum belki bilen biri vardır diye.. link de yorumlara bakabilirsiniz..
-
Auction Dan gelen arabayı ben şahsen yeni gelen Türk arkadaşlara asla direk satmiyorum... Eşime falanda vermiyorum kullanması için... Bizlerde ayni yerlerden alıyoruz... Burada sistem böyle işliyor...
%40i sorunlu... %50si kabul edilebilir sorunlu... Anca %10u marş cevir kullan şeklinde oluyor...
Alırken dikkatli olmakta fayda var...
-
Merhaba,
İkinci el araç alırken otomobilin mevcut kondisyonunun yanısıra kullandığımız süre içerisinde yapacağımız / yaptıracağımız rutin bakımların masrafları da önemli bir konu diye düşünüyorum. Bu nedenle biraz araştırma yapmaya çalıştım. repairpal diye bir site'ye rastladım. araçların sorun çıkarma potansiyelini, bakım maliyetlerini vs. çeşitli kriterlere göre değerlendiren bir site. az çok fikir veriyor ama gerçek yaşamla ne kadar örtüşüyor emin olamadım.
Belki @semavi hocam bize yol gösterir. Rutin bakım maliyetleri, motor, şanzıman, elektrik gibi önemli aksamların arıza vermesi durumunda tamir masrafları markalara göre çok değişiyor mu? Örneğin Volvo US'de nasıl bilinir? Texas bölgesi için tercih edilirliği nasıldır? Bu konulara kısmen değindiğiniz videolarınızı izledim bu videolar için de ayrıca teşekkür ederiz. Çok kıymetli bilgiler paylaşıyorsunuz.
-
Coder..
Aslında ben çok komplike düşünmeyi önermiyorum bu konuda...
Japondan almana Kore'den amerikana her türlü araç sahibi oldum burada ve tr de...
Amerika için konuşursak... Temiz ve bakımlı araba en iyi arabadır...
5 yıllık bakım maliyetlerinde bin-iki bin daha fazla ödemiş olsak ne olur? Tr mantığı ile 2bin TL eder... Yani neredeyse buradaki asgari ücret...
Herşeyin bir değeri var... Daha iyi kıyafet, daha iyi yemek vs vs...
Volvo burada da tr konumunda... Bilen alıyor... Temizse tadindan yenmez... Ben uzuj süre bulamadım ama son iki ay içerisinde 3tane aldım. Iki S40 bir tane XC90...
Türkiye de VW ye laf ederseniz recm eder bazi fanatikleri
burada ise hiç makbul değil mesela... Bu onu kötü yapmaz... Ama algı meselesi...Velhasıl birisi size "Toyota Lexus yada Toyota Honda " diyor ve çok bilmiş edası ile başka araba alınmaz diyor ise o arkadaştan uzaklaşın ve değer vermeyin...
-
Herkese selam tamir masrafları ile bilgi vereyim bende. Geçen gün alternator bozuldu benim. Bir tane Pakistanlı buldum gittim yaptırmak için 50 yaşlarında bir abi bizim türkiyedeki mahalle arası esnafı gibiydi. Garantisi kendisi yani. Bir alternator taktı ikinci el yaptı, yapmışken ses gelen sol ön aks'ı da değiştirdim, aks sıfırdı. İkinci el alternator, sıfır sol ön aks ve işçilik hepsine 300 dolar verdim. Tr ile karşılaştırma yaptım hemen işçilik normal 140-150 aldı ama malzemede Türkiye uçmuş iki parçanın sıfırları toplam 2500 tlyi buluyordu. Burada biri ikinci el 150 dolar verdim. Bu şekilde karşılaştırınca burası daha ucuz geldi. Not olarak aküye de değiştirdim. Değişimi kendim yaptım 110 dolar verdim aküye CRV'side içinde. Türkiyede olsam yine mahalle arası esnafa yaptırırdım ama parça üzerdi :). İşçilik yerine ve şekline göre değişiyor burada sanki

-
Başka bir eyalete ait aracın plakasını bulunduğumuz eyaletin plakasına çevirmek zor mudur?
-
@semavi Araç kamerası, para kopartmak amacıyla kendini aracın önüne atanlar için de yararlı bir önlem.
-
@murat-taskin Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
Başka bir eyalete ait aracın plakasını bulunduğumuz eyaletin plakasına çevirmek zor mudur?
Öncelikle değiştirmek gerekli mi onu bilmiyorum ama dmv de bir gününüzü harcarsınız
eğer randevusuz giderseniz. Randevulu ise çabuk biter plakayı hemen orada veriyorlar. Adres değişikli lazım tabi dolaylı işler olur adres proof gerekir. Belgeler tam ise zor iş değil sadece dmv'nin genel tabiyatı yoğun olması
her zaman -
@gkhanfeez Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
@murat-taskin Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
Başka bir eyalete ait aracın plakasını bulunduğumuz eyaletin plakasına çevirmek zor mudur?
Öncelikle değiştirmek gerekli mi onu bilmiyorum ama dmv de bir gününüzü harcarsınız
eğer randevusuz giderseniz. Randevulu ise çabuk biter plakayı hemen orada veriyorlar. Adres değişikli lazım tabi dolaylı işler olur adres proof gerekir. Belgeler tam ise zor iş değil sadece dmv'nin genel tabiyatı yoğun olması
her zamanMassachusetts'te baska eyalet plakali bir arac bir yil icerisinde arka arkaya olmasa bile 30 gun kaliyorsa plaka degismesi gerekiyor. MA resodentlarinin satis vergisi olmayan New Hampshire eyaletinden arac alip surekli olarak MA'de kullanmalarinin onune gecemeye yonelik bir kural. Bir ornek teskil etmesi acisindan paylastim. Muhtemelen her eyaletin kendi kanunlari isler.
-
@murat-taskin Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
Başka bir eyalete ait aracın plakasını bulunduğumuz eyaletin plakasına çevirmek zor mudur?
30 gun icinde muayene ve kayit zorunlu. https://www.dps.texas.gov/RSD/VI/NewToTexas.htm
Benzer Başlıklar
178
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum