Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Samet-Ka Hayırlı uğurlu olsun. Tebrik ederim.


  • @Samet-Ka detaylı mülakat deneyiminizi aktardığınız için teşekkür ederim. Sizinle birlikte konsolosluk koridorlarında yürüdüğümü hissettim 😃. Vizeniz hayırlı olsun, tebrikler. Aos başlığındaki yazınızı sabırlıkla bekliyorum. Amerika'da mutluluklar


  • @Samet-Ka amin


  • @Samet-Ka Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Sizden ziyade neden ayrı yaptığınıza takılmışlar sizin de belirttiğiniz gibi. Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim.


  • herkese teşekkür ederim İnşAllah herkes en kısa zamanda green card alıp hayallerini en kısa zamanda gerçekleştirir


  • @xanjee Deneyiminizi okumamıştım gözümden kaçmış sanırım , şimdi okudum. Soruları detaylı bir şekilde paylaştığınız için teşekkürler. Okuduğum deneyimlerde heyecandan soruları hatırlayamayan bile var. Sorular bu yüzden önemli tekrar teşekkürler. Allah yolunuzu açık etsin , bundan sonraki hayatınızda mutluluklar versin. Ben unganlardan korkuyorum açıkçası aslında iğneden korkarım 😃 .


  • İyi dilekleriniz için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar:)


  • Öncelikle herkese merhabalar
    Mülakat deneyimimi çok kısa anlatıp çıkıyorum demeyeceğim çünkü süreç öyle değildi. Bir çok kez umudumu kaybedip bitti dediğim oldu. Ama kesin bir sonraki dağıtım da o mülakat mailini alacağım diyip beklediğim de çok oldu. Ha bu arada bana o mail green card sürecimi bitireceğim gün geldi 🙂
    Şöyle ki; benim askerlik sorunum vardı. Dahası tecilimin bitmesiyle sorun haline geldi. Bende zaten bu gidişle green card alamayız diyip askerlik tercihimi yaptım ve madem askere gideceğim diyip 12 ay yedek subaylık seçeneğini de işaretledim mayıs ayında ve böylece green card bende direkt 2. plana düştü. Tabii başladık beklemeye, sanki onca zamandır hiç beklemiş gibi. Neyse geldik 28 temmuza askerlik sonuçları açıklanacak ben tabii yedek subaylık çıksın diye dua ediyorum ki öylede oldu. Şimdi askerlik olunca ben direkt Ds 260 açtırıp sürece devam etmeyeceğim haliyle. Çünkü 18 gün sonra askerim.Neyse dedim eve gidince hallederim yapacak bir şey yok ve eve geldim aldım telefonu elime mail atacağım açtırmak için bir baktım bana mail geldi Mülakatın planlanmıştır diye. Hemen kısa süreli şok, küçük dili yutma falan derken 🙂 bir süre sonra kendime geldim. İşte ne yapacağım 2 hafta sonra askere gidiyorum derken tekrardan green carda çift elle sarıldım. Böylece tek seçeneğim olan bedelli askerliği yaptım 80.000 TL ücretini ödeyerek. Daha geçen haftasına kadar askerde maaşım 15000 mi olur 20000 hesabını yaparken benim 80000 ödemem de ayrı bir ironi oldu:)
    Böylece ilk aşamamız olan SAĞLIK MUAYENESİNE 11.08.2022 tarihinde gittim. Ben İzmir'den otobüsle 10.08 akşamı 23.00 de yola çıktım ve sabah 07.00 de AŞTİ de oldum. Randevum 09.45' di bu yüzden hiç acele etmedim. Çünkü burda deneyinimlerini paylaşan arkadaşlarımız sayesinde sanki daha önce orada bulunmuşum gibi otogardan direkt kuğulu parka gidip kahvaltımı yaptım ve 09.20 da unganların olduğu binaya girdim direkt 4.kata çıktım zile basmadan kameradan görüp kapıyı açtılar ve saate takılmadılar hemen işlemleri başlattılar çok kalabalık değildi ben girdiğimde 3 kişi vardı. Hemen sıra bana geldi zaten sırasıyla Pasaport, covid aşı kartı, ds 260 onay sayfasını verdim fotoğrafımı çekti başka aşı kartın varmı diye sordu yok dedim tamam diyip kan alımı için üst kata yönlendirdi ilk olarak 47.5 dolar ödedim daha sonra 3. Katta göğüs röntgeni çekildi ve 25 dk sonra doktor kontrolü için gelmemi istediler. Tekrardan 4. kata çıktım ve doktorun odasına girdik boy kilo ölçümü yapıldı ve masanın üstünde bulunan siyah önlüğü giymemi istedi daha sonra doktor geldi direkt normal rutin kontrol tansiyon sırt dinleme tabii bu arada sorular sormaya başladı daha önce Amerika ya gittin mi, orada ne iş yapacaksın, sigara,alkol,başka madde bağımlılığı varmı diye sordu bu arada hızlı hızlı iğne yaptı 2 tane hiç anlamadım bile daha sonra geçmiş olsun diyip bitirdi muayeneyi. 310 dolar da son ödemeyi yaptım Ertesi gün saat 3'te aldım dosyamı ve İzmir'e dönüş.

    MÜLAKAT DENEYİMİM
    Ben 08.09.2022 tarihinde olan mülakatım için 07.09.2022 tarihinde saat 20.00 da Izmirden bindim AŞTİ de sabaha karşı 04.30'da indim randevum 08.45 di bu yüzden AŞTİ de vakit geçirdim 07.00 kadar. Oradan taksiyle Konsolosluğun önüne geldim. Sırt çantam için konsolosluğun hemen yanında olan Besakule Eczanesine baktım ama kapalıydı. Sağa sola bakınırken DV 2022 grubundan bir arkadaşla (İlyas) karşılaştık tabii daha önce tanışmadığımız için YEŞİLKART FORUM dan mı diye parolayı söyledik 🙂 bu arada yanımızda İsmail diye bir arkadaş da vardı Work and Travel J1 vizesi için oradaydı hemen evraklarımızı son kez kontrol edip sırt çantalarımız için emanet bakmaya başladık eczane 08.30 da açılıyormuş yanda ki cafelerde kapalıydı daha sonra biraz daha bekledikten sonra cafeler açılmaya başladı saat 08.00 oldu ve konsolosluğun önü kalabalık olmaya başladı cafeler açıldı ama kimse emanet almıyor Starbucks biz kesinlikle alamayız diyor hemen yanda ki mekan yetkili yok diyor. Neyse bir şekilde mekanların en sonunda bir Cafe vardı yalvar yakar aldı çantalarımızı adına bakmadım hemen sıraya girdim konsolosluk önünde çünkü git gide kalabalık oluyordu.
    Sıraya geçtim ama sıra ilerlemiyordu resmen bayağı bekledim daha sonra sıra bana geldi camın arkasında 3 kişi vardı pasaportumu istedi adımı yüksek sesle söyledim tamam diyip bana bir parça verdi yara bandına benziyordu avuç içime sürmemi, elimde ki dosyaya da sürmemi istedi ve alıp hemen önünüzde kontrol ediyorlar ve ona göre sol kapıya geç diyip güvenlik eşliğinde X-Ray den geçiyorsunuz ve pasaportunuzu size geri verip ilerlemenizi istiyorlar hemen ilerde başka bir güvenlik bu taraftan diye yönlendiriyor. İçeriye girdim hemen solumda masada 3 kişi vardı pasaportumu aldı ve bir kağıt yapıştırdı arkasına ve para ödemem için hemen 18 nolu bankoya yönlendirdi burda 330 dolar verdim ve bana yatırdığıma dair makbuz ve sıra numaramı verdi I60 bu sıra numarasından 2 tane veriyor biri diğerinden daha küçük boyutta, bunu belirtmemin sebebi evrak tesliminde pasaportunuzu istediğinde, pasaportun içine makbuzu ve o küçük sıra numarasını koyup veriyorsunuz. Büyük boyutta olan sıra numaranızın yazılı olduğu kağıt sizde kalıyor ve burdan takip ediyorsunuz sıranızı.
    4 numaralı bankoda numaram yandı hemen gittim benden sırasıyla

    • Pasaport
    • 2 Adet fotoğraf (5x5)
    • Diploma aslı ve Fotokopisi (Lisans)
      *Adli Sicil Kaydı (Arşivli)
    • Nüfus Kayıt Örneği (Vukuatlı)
    • Askerlik Durum Belgesi
    • Banka Hesap Dökümü (İmza Sirkülü)
    • Sağlık Raporu (Gri Kapalı Zarf)
      Evrak tesliminde ki hanımefendi Türk'tü bana soru sormaya başladı.
      Amerikaya gittin mi? Türkiye dışında başka ülkede yaşadın mı?
      Daha sonra mülakatı hangi dilde yapacağımı sordu Türkçe dedim tamam dedi tekrar beklemeye başladım. Bekleme salonun orta kısmında forumdan 4 5 kişi beraber bekleyip sohbet ettik ve bu bana çok iyi geldi çünkü heyecanlı ve stresliydim daha sonra bizimkiler teker teker vizeyi aldı çıktı.Ben sona kaldım ve 9 numaralı bankoda numaram yandı bir oh çektim o an çünkü bizimkilerden 2 kişi 9 numara da mülakata girdiler ve 3 dk da vizelerini aldılar gözümün önünde. Tabii ben heyecanla hemen gittim bir baktım Amerikalı Sarı saçlı gözlüklü beyefendi hemen merhabalaştık daha sonra sağ elimi kaldırıp yemin etmemi istedi ve devamında parmak izlerimi aldı. Soru sormaya başladı.
      *Evli misin?
    • Daha önce evlendin mi?
    • Çocuğun var mı?
      *Amerika ya gittin mi?
    • Türkiye dışında başka ülkede yaşadın mı?
      *Burda ne iş yapıyorsun?
    • Orda ne iş yapacaksın?
    • Amerika da nerede yaşayacaksın?
    • Neden orada yaşayacaksın?
      Daha sonra aklımın çıktığı bir an oldu son soruyu sorduktan sonra içeride yanına bir hanımefendi geldi ve konuşmaya başladılar bizimkisi hemen mikrofonu kapattı 🙂 30 saniye görüştükten sonra mikrofonu açtı ama benimle konuşmadı ve bilgisayara bir şeyleri not almaya devam ediyordu. Tam ben seslenecekken döndü ve diploma aslı ve banka hesap dökümünü uzattı. Ben hemen sordum tabii vizem onaylandı mı? O da gülerek aa evet her şey çok güzel görünüyor vizeni onaylayacağım ve pasaportun 1 hafta içinde belirttiğin adrese gelecek. Tebrik ederim dedi ve hemen teşekkür edip ayrıldım oradan.
      Ben mülakata girene kadar burada ki deneyimleri okuyup okuyup durdum. Çok yol gösterdi bana burada ki herşey o yüzden bizden sonra ki arkadaşlarımız da bu tecrübelerden yararlansın diye deneyimimi paylaştım.Yeşilkart Forum ailesine çok teşekkür ediyorum. Herkes bir şekilde birbirine destek oluyor ve hayatına dokunuyor. Buradan @gucarslan beye bir kez daha teşekkür ediyorum. Gerek forumdan,gruptan hatta özelden bile hiçbir sorumuzu yanıtsız bırakmaması bizlere yol göstermesi her şey için TEŞEKKÜRLER

  • @acagatay Uzun uzun anlatmışsınız teşekkür ederiz deneyiminizi paylaştığınız için. Askerlik işini neyse ki halletmişsiniz tebrikler ben de bedelli yapardım o durumda. Yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    ‘’İyi haberler hiç beklemediğimiz anlarda gelir’’ kelimesinin en net örneğisiniz 🙂 yeni hayatınızda başarılar diliyorum 🙃 askerlik olayı da tuzla biber olmuş biraz ama halletiniz en azından @acagatay


  • ...........


  • @acagatay, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Şimdi askerlik olunca ben direkt Ds 260 açtırıp sürece devam etmeyeceğim haliyle. Çünkü 18 gün sonra askerim.Neyse dedim eve gidince hallederim yapacak bir şey yok ve eve geldim aldım telefonu elime mail atacağım açtırmak için bir baktım bana mail geldi Mülakatın planlanmıştır diye. Hemen kısa süreli şok, küçük dili yutma falan derken 🙂 bir süre sonra kendime geldim. İşte ne yapacağım 2 hafta sonra askere gidiyorum derken tekrardan green carda çift elle sarıldım.

    Tebrik ederim vizeniz hayırlı olsun, Amerika'da yiyecek ekmeğin varmış
    "Nasibin dağın altında da olsan seni bulur"
    Amerika'da çok mutlu olun.


  • @Ranje Çok teşekkür ederim sağolun 🙂


  • Telegram grup nasıl üye olur arkadaşlar


  • @waterman aynen öyle teşekkürler sağolun 🙂


  • @Muhtaradana teşekkür ederim galiba öyle yiyecek ekmeğimiz varmış inşallah bir gün sizinde vize deneyiminizi okur altına güzel yorumlarımızı, tebrik mesajlarımızı bırakırız.


  • @Ranje teşekkürler tüm bilgileri vermişsiniz, ekleyecek bir şeyim yok.


  • 08.09.2022 tarihindeki mülakatım için bir gün önceden Çanakkale'den özel araç ile Ankara'ya yola koyulduk .Ankara'ya ulaştığımızda önce otele yerleştik.Mulakatimin olduğu sabah erkenden hazır oldum hemen konsolosluğa doğru yola çıktık.Konsoloslugun oraya ulaştığım zaman saat 07:00 idi çok erken oysa benim randavum 09:15 te idi.Aracta biraz zaman geçirdim .Saat 08:30 gibi konsolosluğun önünde kuyruk oluşmuştu bende bu sıraya girdim.Elimde sadece evraklarim ve vize ücretim var idi .Bir kaç arkadaş ile ayak üstü sohbet ettik sıra ağır ilerliyor idi.Yedilkart forum dan misiniz sorularıyla aile gibi olduğumuzu anladım.Damla ile epeyce konuşup rahatladık.Çunku çok heyecan ve gerginlik vardı .sıra bana geldiginde benimde ismimi sordu meşhur camın arkasındaki beyefendinin bir tanesi.Sonra demir çekmeceye pasaportumu koymami istediler.Daha sonra yara bandına benzeyen bir şey tekrar çekmeceye koydular ,avuç içlerine ,ellerimin üstüne ve dosyama bunu surmemi istediler.Surdukten sonra tekrar çekmeceye o yara bandına benzeyen şeyi bıraktım.Camin arkasındaki beylerden birisi aldı bir amkinaya okuttu ve bana soldaki kapıya ilerlememi istedi.Soldaki kapıda siradaydik içeriye alindigim sırada pasaportumu verdiler xraydan geçerken basortumdeki iyneyi cikarmami istediler .buradanda sorunsuz geçtim arkada büyük bir bahçeye çıktım.Biraz ileride güvenlik yönlendiriyor idi farklı bir binaya giriş yaptım.Solda masada iki bey vardı pasaportuma bir yazı yapıştırdı ve hemen çaprazında ki bankodan sıra almami söyledi.Benden önce bebekli bir ailenin işlemi yapılıyordu bekledim onların işlemi bitince baba sıra geldi.Pasaport ve vize ücretini çekmeceye koymami istedi camin arkasındaki beyefendi .Ödeme makbuzu ve iki tane aynı numaradan biri küçük biri büyük iki adet verdi bekleme salonunda beklememi numaram yanınca evraklarımi teslim etmemi soyledi.Biraz bekledikten sonra 6 numarali bankoda yandı numaram hemen gittim.Gozluklu sarışın hanımefendi çok ciddi ve sert bir şekilde sırasıyla istediğim evrakları çekmeceye bırakın dedi.
    1-pasaport
    2-vukuatli nufus kayıt örneği
    3-adli sicil kaydı arşiv kaydı yoktur ibareli
    4-iki tane fotoğraf
    5-saglik muayenesi dosyası
    6-banka hesap dökümü imza surkulu
    7-en son mezun olduğum üniversite diploması ve fotokopisi
    8-Bosanma mahkeme kararı ve ingilizce tercümesi
    Tabi bu evrakları verirken dosyadan hepsini çıkardım bu arada çıkardıklarımi dosyaya koyarken camın arkasındaki hanımefendi sert bir şekilde lütfen onlara dokunmayın benim işlemim bitince toparlayıp koyarsininiz dedi.ingilizce biliyormusunuz diye sordu o an hayır dedim .Az da olsa derdimi anlatabiliyorum aslında ama bayanın tavrı beni ürküttü .oğlum da benimle kazanmıştı 21 yas altı olduğu için fakat evlendigi için bu hakkıni kaybetti .Hanımefendi çocuk nerde diye sordu bende o evlendi gitmiyecek ben tek gideceğim dedim.Tamam bekle sıramı takip et görüşme için dedi .Ben tekrar bekleme bölümünde otururken Damla ile oturduk sohbet ettik heyecanımı yenmeye çalıştım .yaklaşık 40 dk sonra 11 numaralı banko da numaram yandı hemen gittim.Cok genç sempatik Cat pat Türkçe konuşan kibar bir bey beni karşıladı.Guler yüzü stresimi yok etti.Once sağ elimi kaldirmami istedi yemin ettim sonra sol el den başlayarak parmak izi tanımlandı.Sonra sorular başladı;
    1-nereye gideceksiniz(chigago )
    2-kim var orada (annemin kız kardeşi teyzem)
    3-burada ne iş yapiyorsunuz(tıbbi sekreter)
    4-orada ne iş yapacaksınız(pasta ustası olarak iş buldugumu söyledim .is yerimin ismini söyledim)
    5-banka hesap dökümün deki paranın kaynağını sordu(21000 dolar)Kendi param oldugunu söyledim.
    6-Turkiyede evimin olup olmadığını ve gerekirse satıp satamayacagimi sordu(var dedim gerekirse satabilirim dedim)
    ‌7-en son olarak ta ingilizce konusabilirmisin dedi .sana soru sorsam cevaplarmisin dedi.Bende ona siz ne kadar Türkçe konuşuyor iseniz bende aynı seviye ingilizce konuşabilirim dedim.Gülümsedi ve bana -siz bana Türkçe konuşurken yardım ettiniz bende size ederim dedi.(çünkü benimle Türkçe konuşurken bazen kelimeleri gelmiyordu ben hep tamamladım onun konuşmasın)iki soru sordu bende cevap verdim .Vizeniz hayırlı olsun sihirli cümle beni benden aldı.Tesekkur ettim .Sevinçle oradan hızlıca ayrıldım .09.09.2022 statum değişti .PTT den mesaj geldi pasaportum Çanakkale'ye doğru yola çıkmış.Çok zor ve yıpratıcı bir sürec mutlu bitti .Bu zorlu süreçte öncelikle YESİLKART FORUM ailesine emeği geçen herkese ve özellikle @GUCARSLAN a çok ama çok teşekkür ederim.


  • Bu ileti silindi!

  • @özlemavci Başlangıçta kötü bir durum yaşamışsınız neden sert davrandıysa ilk memur anlamadım. Yine de sonradan işler rayına oturmuş adınıza sevindim. Oğlunuzu götüremediğinize üzüldüm , gerçi gittikten sonra başvuruluyor diye biliyorum 1. derece yakınlar için ama uzun sürüyormuş. Allah yolunuzu açık etsin , hayırlara vesile olsun. Umarım yeni hayatınızda çok mutlu olursunuz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

43
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum