IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@crazycells @gucarslan Hocam NVC’nin IR1/CR1 kategorisine neden hala randevu vermediği hakkında bir bilginiz var mı? Dün Temmuz ayında DQ alan F2 kategorisinde birini gördüm, bizim kategoride 28 Mayıs’tan beri bekleyenler var ben de 9 Haziran DQ luyum. Eğer bir bilgi yoksa da nereden öğrenebiliriz?
-
@drserdar eğer mülakatınız için bir bilgi almadıysanız, ilgili konu için ankara konsolosluğuna mail atıp durumunuzu sorabilirsiniz. [email protected]
-
@gucarslan hepimiz mail atıyoruz arıyoruz hicbir cevap alamıyoruz. Ne yapabiliriz, randevu sirasi ne zaman bize gelecek
-
@Yasinacar merhaba, şu anda en az 1.5 yıl sürüyor, formları eksik, yalnış, vs doldurmanız durumunda daha da uzayabilir. Öncelikle USCIS websitesinden I-130 petition dolduracaksanız. Detaylar websitesinde mevcut: www.uscis.gov
-
@mustafawashington, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
merhaba, mülakata götüreceğim belgeler , mesela birth certificate vb gibi, türkçe asıllarının yanında ingilizce tercümelerini de götürmek gerekiyor mu, mesela boşanma belgelerinin türkçesi var ama ingilizce tercümesini götürmem gerekiyor mu bilmiyorum, belgelerin istendiği sitede belgeler ingilizce veya türkçe değilse tercüme edilmesi diye bir ibare var, yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.
Onemli mahkeme kararlarinin ingilizce cevirisi varsa onu da orijinali ile birlikte goturebilirsiniz.
Ama genel olarak belgelerin dilinin Turkce olmasi yeterli.
-
@fyztrl, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Pasaport teslim için ev adresi seçmemiz bir sıkıntı yaratır mı, bilgisi olan paylaşabilir mi?
sorun olmaz, ek ucret odeyerek bunu yapabilirsiniz. Su belgeyi incelemenizi tavsiye ederim:
https://yesilkartforum.com/forum/assets/uploads/ais_ptt_adres_degistirme.pdf
-
@ipek1907, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
I 130 formunu dokdurduktan 7 oay sonra Case Is Being Actively Reviewed By USCIS yazısı geldi
3 hazirandan beri böyle 🥺26 gün olddu. 3-4 gün içinde cevap geldi diyen arkadaşlar olmuştu😢I-130 belgesini aldiklarini gosteren dokuman ilk birkac hafta icinde ulasiyor, ama I-130'un onaylanmasi aylar alan bir surec, bilginize.
-
@hzlinan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells merhaba.Eşim ABD vatandaşı 15 yıldır orada yaşıyordu ve 2020 ekim ayında evlendik ilk başvurumuzu yaptık vize için.birkaç mesaj attım zaten foruma da orda da yazıyor detaylar. Yaklaşık 1 sene önce geldi oradaki işinden ayrılıp ve burda çalışmaya başladı. Bizim dosyamıza 5 mart 2022 de baktılar ve 22 mayısta eksik belge var dediler bunlardan biri de sponsorluk formu.eşim sponsor oldu ve geçen yılın vergi ödemesini neden yapmadığını beyan eden bir dilekçe yazmasını istediler ve biz de yazıp yolladık. Sormak istediğim şey ise hükümet eşimin bu süreçte yanımda olmasını sorun eder mi yani sonuçta ABD vatandaşı ve şuan burda çalışıyor.biraz uzun yazmak durumunda kaldım ama yardımcı olursanız ve yapmamız gereken başka bişey var mı bilgilendirirseniz çokk sevinirim
ABD'de bir isi var mi? Yoksa Turkiye'de mi calisiyor? Isterseniz su basliktaki ilk iletileri inceleyin, konsoloslugun hangi durumlari kabul edecegini ogrenirsiniz:
-
@Handan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba, ben US vatandaşıyım ve 13 yıldır eşimle Türkiyede yaşıyorum. Şimdi ABD ye taşınacağız, greencard işlemlerinde NVC tüm documentler "approve" statüsüne getirmiş fakat benden domicile istedi. Amerikadan bir ev kira kontratı yükledim CEAC ye, acaba ne kadar zamanda bize geri dönerler, ve bu kontrat yeterli olur mu. Teşekkürler
Su sayfadan NVC'nin dosyalari inceleme tarihlerini gorebilirsiniz:
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/nvc-timeframes.html
Evet, ABD'de yasadiginiz eve dair bir kontrakt yeterli olacaktir :thumbs_up: ayrica adresinizi gosteren banka dokumu, kimlik, ehliyet vs. gibi dokumanlar da varsa onlari da yukleyebilirsiniz.
-
@fyztrl, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba, mülakat günüm yaklaşırken ankaradan email geldi. Emailde belirtilen belgeleri (bunlar daha önce ceac'a yüklenen belgeler) tekrar sisteme yüklememiz istendi. Bilgisi olan var mı bu konuda, yüklememiz gerekli mi çünkü zaten var sistemde ve giderken yanımızda olacak olan belgeler.
Belgelerin guncel hallerini yuklemenizi istiyorlar.
-
@BADE, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
2 haftalık bekleyişten sonra bugün Vise status check sayfasında durumum "idari işlemi"olarak değişmiş ve altındaki açıklama şu şekilde:
Vize durumunuz şu anda gerekli idari işlemden geçiyor. Bu işlem birkaç hafta sürebilir. Lütfen görüşmeniz sırasında Konsolosluk Memuru tarafından verilen talimatları izleyin. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duyulursa, sizinle iletişime geçilecektir. Vize başvurunuz onaylanırsa, iki iş günü içinde işleme alınır ve postalanır/elverişli olur. ABD Göçmenlik ve Vatandaşlık Yasası uyarınca, "Çeşitlilik Vizeleri" için Göçmen Vizeleri, Çeşitlilik Vizesine başvurmak üzere seçtiğiniz yılın 30 Eylül'ünden sonra verilemez. Örneğin, 2011 Sonbaharında Çeşitlilik Vize Programına girenler, 2012 Çeşitlilik Vize Programı için seçilmiştir ve seçilenler, 30 Eylül 2012 tarihinden önce başvuruda bulunmalı ve Vizelerini almalıdırlar, aksi takdirde Çeşitlilik Göçmen Vizesi almaya hak kazanamazlar. ek idari işlemlerden bağımsız olarak. Ayrıca, o kategori için yıllık sayısal sınıra ulaşıldığında bazı göçmen vizelerinin verilemeyebileceğini lütfen unutmayın.
Ben aile dayanıklı (IR1- eş durumundan) göçmen vize başvurusu yaptım, bende de sınırlama var mı anlamadım neden böyle yazıyor açıklamada?standart bir prosedur, telaslanmanizi gerektiren bir durum yok.
-
@BADE, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
VİZEM BASILMIŞŞŞ.🤗 Daha 1 saat önce idari işlemde olarak görünüyordu, az önce bi daha bakayım dedim inanamadım!! vizeniz basılmıştır yazıyor. Durum ISSUED olmuş. Darısı buradaki herkesin başına inşallah🤲
gozunuz aydin, tebrikler. Bundan sonraki sureclerde bol sanslar :)
-
@Berkan-Duru bir sorun yok, standart bir bilgilendirme emaili.
-
@Ataberk-Karabulut tebrikler, gozunuz aydin. bundan sonraki sureclerde bol sanslar :)
-
@mustafawashington, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
arkadaşlar nihayet dün sabah itibariyle mülakata girdim. herşey çok güzeldi, nasıl tanıştınız, ne zaman tanıştınız, eşiniz sizi görmeye en son ne zaman geldi, ne zaman evlendiniz gibi sorulardan sonra tamam ,onaylandı dedi ve bayram tatili olması nedeni ile pasaportunuzun ulaşması iki haftayı bulur dedi,bu arada yanımda inanın 150 sayfadan fazla götürdüm , belgeleri alan bayan da şaşırdı :)) bu niye çok böyle dedi ben de her ihtimale karşı yok demektense dedim, çoğu aslında fotokopiler idi, söyledim ,eşimle olan yazışmalar ve emailler çok sayfa tuttu.benden aldığı üç beş sayfa belge oldu, diğerlerini istemiyormusunuz dediğimde onlar zaten sisteme yüklü dedi.
ben bu süreçte bana yardımcı olan herkese özellikle crazycells e teşekkür ediyorum, çok yardımcı oldu.bu forumun bana en büyük faydası eşimin boşanma belgelerinin istendiğini öğrenmem oldu.bende yoktu ve bu forumda lazım olduğunu öğrenince eşim amerikadan yolladı, eğer okumasaydım belge eksikk gidecek idim.
herkese başarılar diliyorum,yolunuz açık olsun.tebrikler, gozunuz aydin. bundan sonraki sureclerde bol sanslar.
-
@Berkan-Duru, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Samet-Ünlü teşekkürler.. bir soru daha. Bizim I-130 formunda ufak degistirilmesi gereken tarih hatasi var. Typographical error request verdik ama pek fayda alamadik. Onun yerine fiziksel mail atacağız soruna dahil. Cover letter ile. Adress olarak dosyamizim bulundugu yere mi yollamamiz gerekiyor?.. texas service center da bizimkisi. Yoksa bu tur hatalari duzeltmek icin kullanilan adres farkli mi?. Bilgisi olan varsa yesillendirebilir mi.. cok önemli. Yanlis yere mail gonderip uzunca bekleyip donus alamamak hoş durmaz....
Eger sizi "eksik belge" durumuna sokacak bir bilgi yanlisligi degilse, bence bu degisikligi NVC asamasinda da duzeltebilirsiniz.
Eger su anda duzeltmek istiyorsaniz bir cover letter yazip hangi sorudaki hangi bilginin degisecegini belirtip, NOA1'in ciktisi ile yeni formu USCIS'in ayni adresine gondermenizi tavsiye ederim.
-
@timtim, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
herkese merhaba, ilk sayfada yazan form i 130 bilgileri ile ilgili birkaç sorum olacak.
- formu online olarak mı dolduruyoruz? artık çıktı almamıza gerek yok mu?
2.formu doldurduktan sonra diğer aşamalar hala aynı şekilde mi yoksa değişiklikler oldu mu.* (NVC kısmı, ücret ödeme kısmı vs )
teşekkürler
Evet, tek degisiklik I-130'u online sekilde gondermeniz. I-130A formunu da doldurup I-130'un sonuna diger belgelerle beraber yukleyebilirsiniz.
USCIS hesabiniza otomatik olarak bildirim mektuplari dusuyor zaten.
Ucret odeme kisimlarinda bir degisiklik yok.
- formu online olarak mı dolduruyoruz? artık çıktı almamıza gerek yok mu?
-
@mustafawashington, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar, pasaportum geldi, üzerinde cr1 vizesi yazıyor altında bir yıl geçerli diyor, ama daha önce cr1 vizesinin iki yıl olduğunu biliyordum bir de eşimle evliliğim önümüzdeki Eylül'de iki yılı dolduracak şimdi ben IR1 için yani on yıllık green card için ne zaman başvurmam gerekiyor bilgi olan paylaşırsa çok sevinirim.
ABD'ye giris yapinca 2 yillik Green Card alacaksiniz, daha sonra o Green Card'i 10 yillik Green Card'a degistireceksiniz (2 yil suresi dolmadan 90 gun once I-751 basvurusu yapacaksiniz)
-
@emirgenco, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Samet-Ünlü şimdi şöyle soracağım benim Amerika için vizem yok biz bu hafta evleneceğiz Ve bu evlilik vizesi 15 ay falan sürecek ben bu süreç içerisinde başka bir vize türü alıp bu süreci amerikada mı geçirebilirim doğru mu anladım ?
Bu amacla alabileceginiz bir vize yok maalesef, ama turistik amacla gecici sure seyahat edip sonra ABD'den ayrilacaksaniz B1/B2 vize almayi deneyebilirsiniz.
Ama onceki vize basvurulariniz ve baslayacaginiz gocmenlik sureci, konsolosu bu seyahatinizin "gecici" olduguna ikna etmenizi zorlastiracaktir, bilginize.
-
@Merve-Güngör, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Konsolosluk randevusu için mail geldiğinde randevu mailden kaç gun sonrasına oluyor biliyor musunuz cunku 2 ay olacak nerdeyse DQ maili geleli hala randevu için mail gelmedi 1 ay sonrasına felan mı verecek gelırse de bir de onu mu bekleyeceğiz
Genelde ~4-6 hafta sonrasina randevu veriliyor, bilginize.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
30
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum