Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• Herkese selamlar, 8 eylülde Eşimin ve çocuklarımın(7 ve 8 yaş) vize görüşmesi var, Konsolosluğa mail attığımızda çocuklarımın gelmesine gerek olmadığını söylemişlerdi. Bu yüzden eşim hem kendi hem de çocukların evraklarıyla beraber tek gidecek görüşmeye.
    Benim sorum şu, Eşim vize için fotoğraf çekildi ancak çocukların vize talimatlarında fotoğraf konusu hiç geçmiyor. 14 yaş altı çocuklardan foto istemiyorlar mı? Bu konuda bilgi sahibi olan birisi yardımcı olursa sevinirim. Yakın zamanda çocuğuna vize almış ya da mülakata katılmış birisi varsa yazarsa sevinirim.

• Bi bilgim yok ama öneri olarak ne olur ne olmaz bi fotoğraf çektirmeniz olur. @Zamir-Dağın

• @burcualtay abd sitesinde okuduğuma göre nerde girecekseniz mülakata onun için formu doldurun diyor

• Ankara için aldığım onay sayfası hala kavaklıdere adresi görünmekte herhangi bi sıkıntı oluşturur mu ?

• @ahmetuyar Eylül 22 deki randevum İçin mail geldi. Yeni adresin olduğu onay sayfasının yazdırılması gerekliymiş.

• @Altay-Akyüz banada geldi mail ama bugün formu doldurdum onay sayfasında hala eski adres yazıyor yani benlik bi durum değil adresi güncellememisler

• @vendetta16 seyahat tarihiniz randevu tarihimizden en geç 3 ay sonra olsun.

• @denizci10 selam ben formu doldurduğumda 2023 e randevu almıştım daha sonra eylüle çektim. İs yerinden aldığım yazi seyahat tarihim haziran 2023 bu durumda ne yapmalıyım

• @gokkturan, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@waterman pasaportu verdiler bana görüşmede yanı red yedim direkt pasaportu verdi gittim sonrasında bu mail işleri gerçekleşti

bence siz bir vize danışmanı ile çalışın. vize reddi almadığınızı anlatıyor insanlar ısrarla yeniden başvuru yapmaktan bahsetmişsiniz. yapmanız gereken sizden istenilen belgeleri ingilizce olarak elçiliğe iletmeniz gerisini ceac üstünden takip edeceksiniz. bu süreç 1 ayda sürebilir 1 yılda. yalnız bu süreç bitmeden abd den vize için yeniden işlem yapmanızın anlamı yok. ret almamışsınız belgeleri yollarsanız ve sorun yoksa sizden pasaportunuzu isteyip vizenizi verecekler.

• ⭐⭐⭐⭐

@stella bence seyahat planınızı değiştirin

• Merhaba daha önce randevuya gidenlerden benim durumumda olan varsa bilgi alabilir miyim randevum eylülde seyahat tarihim haziran dilekçemde haziran yazıyo ds -160 formumu daha önce değiştirdim tekrar seyahat tarihimi değiştermem gerekir mi? Randevu tarihiyle seyahat tarihi arasinda uzun süre olup sorun yaşayan oldu mu

• @stella Ben L1 vize randevusuna Ağustos ayında Nisan tarihli plan ile girdim, bir sorun olmadı.

• @stella seyahat tarihinizi değiştirin hocam , memur tutarsız olarak görüp red verme ihtimali yüksek. Yeniden ds160 formu doldurun yeni formun çıktısını yanınıza almanız yeterli. Gerisini onlar hallediyor.

• @ob16222, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@stella seyahat tarihinizi değiştirin hocam , memur tutarsız olarak görüp red verme ihtimali yüksek. Yeniden ds160 formu doldurun yeni formun çıktısını yanınıza almanız yeterli. Gerisini onlar hallediyor.

Daha önce randevu tarihimi erkene çekince bir kez değiştirmistim formu tekrar tarih değiştirmem sorun olur mu ve iş yerinden aldığım yazida haziran onuda değiştirmem gerek. Ben ilk ds -160 doldurduğumda 1 sene sonrasına randevu veriliyodu ona göre plan yapmıştım

• Ankara’da randevuya giden yok mu ? Deneyimlerini paylaşan kimse görmedim

• Merhaba, DS160 formunu doldurduğumuz tarihin maalesef vize sürecinin çok uzun sürmesinden dolayı geride kaldı. 2022 Temmuz ayı için gitmeyi planlamıştım fakat görüşmeyi ancak 22 Eylül şeklinde ayarlayabildim ve DS 160 güncelliğini yitirdi. Ayrıca verdiğim kimi bilgilerde yurtdışı çıkışta dahil olmak üzere maddi bir takım şeylerde değişti. Yeni DS160 formunu doldurup 2023 Haziran'da gidebileceğimizi belirtsem aradaki uzun süre sorun olur mu? Sonuçta benim elimde olmayan uzun bir süreç yaşandı ve yaz aylarında tatil yapabiliyorum? Sizce problem olur? Ayrıca sanırım hiç kimse vize mülakatından sonra için foruma dönüp durum değerlendirmesi yapmıyor. Son günlerde vize redleri arttı mı? Shengen vizelerim defalarca giriş çıkışım, kendime ait okulum, maddi varlıklarım olması dahi alırım dedirtemiyor maalesef.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Musician_Turk sadece turist vizesi için değil green kart için de böyle eğer olumsuz bir şey olursa bir daha gelmiyorlar. Turist vizesi yada green kart aldıktan sonra da kişi olarak alacağını aldı ondan sonra çekip gidiyor burasını kullanıp buruşturup çöpe atıyor. Ondan dolayı sen bir sorun sorduysan turist vizesinde sana @denizci10 dolu dolu bilgi verir. Sadece sürekli burada değiller. Yakın zamanda kötü bir olay başlarında geçti. Yoksa şimdiye kadar cevabını görmüştün biraz daha seni bekleticez cevaplarının yazılması için. Green kart için youtuberlerin %90 buradan geçtiler alana kadar her gün her saat burada olup şunu nasıl yapıcaz bunu alıcam mı sordular şimdi kendilerine rica ediyorsun buraya gelip senin aldığın yardımı sende yardımcı olur musun. Cevap bile yazmıyor forumun kaderi bu

• Evet maalesef, yardımcı olmak adına aslında aldığın bilgiye karşılık sen de bilgi versen harika olur. Ben 22 Eylül'de Ankara'da görüşmeye gideceğim. Olumlu ya da olumsuz, gelişen süreci ve bu süreci etkileyen kendime ait bilgileri mutlaka paylaşacağım ki, bir nebze faydalı olsun ve mümkünse işlerini kolaylaştırsın. Açıklama için teşekkür ederim.

• @Musician_Turk merhaba. öncelikle her ds160 formunun son kullanım tarihi vardır. bu süre yaklaşık 60 gündür. bunu sadece doldururken görebilirsiniz. eğer 22 Eylül deki görüşmede Haziran 2023 de gideceğinizi söylerseniz yüzde 99.9 size başka sorular sorarlar. mesela şöyle derler şimdiden niye almak istiyorsun zamanı gelince gelirsin gibi. ondan genelde 2-3ay içinde bir seyahat planı yapın ve ona göre görüşmeye gidin. tabi bu arada diğer hususları bilmeden bir yorum yapamam ama genel olarak bu şekilde geçer mülakatınız.

• @stella hocam eylül ayında mülakata gireceksiniz , vize memuru dosyanızı incelediğinde haziran ayında planınız vardı eylül ayında mülakata giriyorsunuz diye sorduğunda verebileceğiniz bir cevabınız var ise bu şekilde kalsın o zaman.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

16

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k