Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @stella bence seyahat planınızı değiştirin


  • Merhaba daha önce randevuya gidenlerden benim durumumda olan varsa bilgi alabilir miyim randevum eylülde seyahat tarihim haziran dilekçemde haziran yazıyo ds -160 formumu daha önce değiştirdim tekrar seyahat tarihimi değiştermem gerekir mi? Randevu tarihiyle seyahat tarihi arasinda uzun süre olup sorun yaşayan oldu mu


  • @stella Ben L1 vize randevusuna Ağustos ayında Nisan tarihli plan ile girdim, bir sorun olmadı.


  • @stella seyahat tarihinizi değiştirin hocam , memur tutarsız olarak görüp red verme ihtimali yüksek. Yeniden ds160 formu doldurun yeni formun çıktısını yanınıza almanız yeterli. Gerisini onlar hallediyor.


  • @ob16222, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @stella seyahat tarihinizi değiştirin hocam , memur tutarsız olarak görüp red verme ihtimali yüksek. Yeniden ds160 formu doldurun yeni formun çıktısını yanınıza almanız yeterli. Gerisini onlar hallediyor.

    Daha önce randevu tarihimi erkene çekince bir kez değiştirmistim formu tekrar tarih değiştirmem sorun olur mu ve iş yerinden aldığım yazida haziran onuda değiştirmem gerek. Ben ilk ds -160 doldurduğumda 1 sene sonrasına randevu veriliyodu ona göre plan yapmıştım


  • Ankara’da randevuya giden yok mu ? Deneyimlerini paylaşan kimse görmedim


  • Merhaba, DS160 formunu doldurduğumuz tarihin maalesef vize sürecinin çok uzun sürmesinden dolayı geride kaldı. 2022 Temmuz ayı için gitmeyi planlamıştım fakat görüşmeyi ancak 22 Eylül şeklinde ayarlayabildim ve DS 160 güncelliğini yitirdi. Ayrıca verdiğim kimi bilgilerde yurtdışı çıkışta dahil olmak üzere maddi bir takım şeylerde değişti. Yeni DS160 formunu doldurup 2023 Haziran'da gidebileceğimizi belirtsem aradaki uzun süre sorun olur mu? Sonuçta benim elimde olmayan uzun bir süreç yaşandı ve yaz aylarında tatil yapabiliyorum? Sizce problem olur? Ayrıca sanırım hiç kimse vize mülakatından sonra için foruma dönüp durum değerlendirmesi yapmıyor. Son günlerde vize redleri arttı mı? Shengen vizelerim defalarca giriş çıkışım, kendime ait okulum, maddi varlıklarım olması dahi alırım dedirtemiyor maalesef.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Musician_Turk sadece turist vizesi için değil green kart için de böyle eğer olumsuz bir şey olursa bir daha gelmiyorlar. Turist vizesi yada green kart aldıktan sonra da kişi olarak alacağını aldı ondan sonra çekip gidiyor burasını kullanıp buruşturup çöpe atıyor. Ondan dolayı sen bir sorun sorduysan turist vizesinde sana @denizci10 dolu dolu bilgi verir. Sadece sürekli burada değiller. Yakın zamanda kötü bir olay başlarında geçti. Yoksa şimdiye kadar cevabını görmüştün biraz daha seni bekleticez cevaplarının yazılması için. Green kart için youtuberlerin %90 buradan geçtiler alana kadar her gün her saat burada olup şunu nasıl yapıcaz bunu alıcam mı sordular şimdi kendilerine rica ediyorsun buraya gelip senin aldığın yardımı sende yardımcı olur musun. Cevap bile yazmıyor forumun kaderi bu


  • Evet maalesef, yardımcı olmak adına aslında aldığın bilgiye karşılık sen de bilgi versen harika olur. Ben 22 Eylül'de Ankara'da görüşmeye gideceğim. Olumlu ya da olumsuz, gelişen süreci ve bu süreci etkileyen kendime ait bilgileri mutlaka paylaşacağım ki, bir nebze faydalı olsun ve mümkünse işlerini kolaylaştırsın. Açıklama için teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Musician_Turk merhaba. öncelikle her ds160 formunun son kullanım tarihi vardır. bu süre yaklaşık 60 gündür. bunu sadece doldururken görebilirsiniz. eğer 22 Eylül deki görüşmede Haziran 2023 de gideceğinizi söylerseniz yüzde 99.9 size başka sorular sorarlar. mesela şöyle derler şimdiden niye almak istiyorsun zamanı gelince gelirsin gibi. ondan genelde 2-3ay içinde bir seyahat planı yapın ve ona göre görüşmeye gidin. tabi bu arada diğer hususları bilmeden bir yorum yapamam ama genel olarak bu şekilde geçer mülakatınız.


  • @stella hocam eylül ayında mülakata gireceksiniz , vize memuru dosyanızı incelediğinde haziran ayında planınız vardı eylül ayında mülakata giriyorsunuz diye sorduğunda verebileceğiniz bir cevabınız var ise bu şekilde kalsın o zaman.


  • @ayvalik10 Hocam herkes öyle değil en azından 🙂 benim anneme vize almama rağmen fırsat buldukça bildiklerimi paylaşıyorum


  • @denizci10 Teşekkür ederim, aslında o sorunun cevabı çok ortada, geçen sene başvurup 1 sene sonraya gün vermeleri ama dediğiniz şekilde yapmak prosedür açısından daha doğru olacaktır. Sonuçta aralık ayına gideceğim diyerek Haziranda gitmek sorun teşkil etmez. Peki size hazır denk gelmişken bir soru sorsam umarım vaktinizi almam. 42 yaşında 12 yıldır evli, çocuksuz bir müzik öğretmeniyim. Kendime ait MEB'e bağlı özel bir okul'da hem yöneticilik hem de öğretmenlik yapıyorum. Banka hesaplarımız yıllardır oldukça hareketli ve tatilimi rahatça yapmamı sağlayacak bir para uzun süredir hesapta görünmekte. Birçok Schengen vizesine sahibim ve bir çok kez Avrupa seyahati yaptım. Kendi evimizde çok uzun süredir ikamet etmekteyiz, oralara gidip kaçak göcek kalmayı isteyecek bir profilde değilim ama maalesef geçen gün bir vize uzmanı bekar gittiğiniz için kabul edilmeme ihtimaliniz çok yüksek dedi. Siz ne düşünüyorsunuz? Eşim uzun uçak yolculuğu yapamaz diye gelmek istemiyor. Bütün mesele bu..

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Musician_Turk bu tamamen sizin anlatmanıza bağlı. alabilir misiniz evet alırsınız ama bunu nasıl hikayeleştirip nasıl konsolosa anlatacağınız çok önemli.


  • Bu ileti silindi!

  • @Musician_Turk Görüşmeye eşinizle birlikte katılın hocam. Onay alındığında eşiniz gelmemiş olur uzun yolculuk sevmiyor ise. Ayrıca eşinizde vize sahibi olmuş olur ilerde fikrini değiştirir ise bir daha uğraşmazsınız. Tek giderseniz büyük ihtimalle görevliler eşiniz neden gelmiyor diye sorabilir tabi ki bu bir olasılık.


  • Merhaba, ben k1 nişanlılık vizesinden beri forumdayım çok da faydasını gördüm buradaki arkadaşlarım bilgi aktarımlarından. Ben amerikada yaşıyorum doğumuma gelmeleri için annem ve babam adına B türü vizeye başvuru yapmıştım. Haftaya vize mülakatları var. DS-160 formunu 8 ay önce doldurmuştuk malum randevuyu 2023 e vermişlerdi bir sene öne çektiler. Biz formu doldururken ben greencardlı değildim. Şu an greencardlıyım.
    Formda bunu değiştirmem gerekiyor mu?
    Bir de formu “retrieve an application” sekmesinden düzenleyebiliyor muyum?
    Bu sekmeyi tıkladığımda formdaki bilgilerin hepsi mi siliniyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim.


  • @ob16222 Peki eşimi Eylül 22'de ki görüşmeye DS-160 ları doldurup ve güncelleyip, ücretini ödeyip götürebilir miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Musician_Turk götüremezsiniz çünkü önce randevu almalısınız sonra konsolosluğa mail atacaksınız eşinizin de sizinle görüşmeye girmesi için kabul etmeyebilirler


  • @denizci10 Eşimi tatil planına dahil etmiyorum o halde. Yalnız gidip geleceğimi belirteceğim. Verirlerse verirler, vermezlerse de sağlık olsun. Tekrar tekrar teşekkür ederim. Vakit ayırıp cevapladınız. Eksik olmayın.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum