Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,

    Ben green card sahibiyim. Esim icin ABD'de F2A surecini baslattim. Esim Turkiye'de, ben ABD'deyim. Avukat araciligiyla islemleri yurutme karari aldik ve 28 Haziran'da ilk notice of action'imizi aldik. Benim aklimi karistiran soru su: Avukatin bana e-mail attigi notice of action belgesinde Nebraska USCIS yazarken, evime postalanan notice of action'da California USCIS yaziyor. Hangisini baz almaliyim? Neden boyle farkli? Hangi USCIS bizim islemimizle ilgilenecek?

    Sizlerin de bildigi uzere USCIS'in web sayfasinda da yazdigina gore ortalama tahmini islem suresi Nebraska USCIS icin 10.5 ay iken California icin 25.5 ay!! burada bir duzen kurmaya calisiyorum oyle veya boyle, ama California USCIS olur ve gercekten de islemler bu kadar uzun surecekse tek basima ne kadar dayanabilirim bilemiyorum 😞


  • @mulus Merhabalar ben adresinize gelenin doğru olduğunu düşünüyorum çünkü bizim adresimize gelenle aynı ama şöyle bir durum var dosyalar transfer edilebiliyor netleştirmek için de uscis sisteminden dosyanızın durumuna bakabilirsiniz


  • @mulus size gelen evrakta hangi service center neyse odur.Bildiğim kadarıyla


  • Merhaba eşim ap kaldı çünki polis raporunda sadece yeni soyadı var kızlık soyadı da eklemen lazım .ne kadar sürer yarın yüklersem?


  • Bu nasil oluyor? Benimde soyadim degisti. Cikan polis raporum yeni soyadimla cikiyor.
    Eski soyadla nasil polis kaydi aliniyor?


  • @ilkin001 merhaba bu nasıl oldu biraz detay verirmisiniz. Daha önce hiç duymamıştım. Sonuçta insanın evlenince soyadı değişiyor eski soyadıyla nasıl polis raporu ( adlı sicil kaydı) alınabilir ki? Ama tc kimlik numarası zaten aynı.


  • @ilkin001 bunda bir yanlışlık var zaten yeni Soyadı neyse ondan alınıyor edevletten alınıyor evrak yükümlü geçmişi yok ise kimlikte kızlık Soyadı ekletmek mi gerekiyormuş.Bir adam youtubede lise diplomamı gösterdim bize ap verdiler 3 yıllık olduğu için dedi onada şok geçirdim 4 yıllık olacak demiş genç bir görevliymiş dediğinde göre sonra iş deneyimi istemişler vs adam yüksek okulundan transkript almış 4 yıllığa geçiş senesi halkında haber resimleri vs yolladıkta öyle kabul ettiler dedi gerçek veya hikaye bilemicem.Adam aklıma gelmedi lise diplomamın arkasında yüksekokulun kaşesini göstermek aklıma gelmedi dedi.


  • @yasmin982 sanırım başka bir ülke konsolosluğu olduğu için yanlış hatırlamıyorsam gürcistan. O sebeple kafamiz karıştı sanırım, farklı uygulamalar olabilir ülkelere göre.


  • Merhaba - Konuyu taradim ama benzer bir soru/cevap goremedigim icin gorus ve bilgilerinizi ihtiyacim var. Ben ve esim green card sahibiyiz (Kartlarimizi teslim aldik / SSN'lerimiz cikti) fakat halen USA disinda yasiyoruz.
    Gectigimiz donemde Turkiye'de bir cocugumuz oldu ve Covid, baska hastalik durumlari vs derken 2 yili gecirdik. Yani kendisinin bir vize ya da karti mevcut degil.
    Yakin zamanda temelli olarak gocmeyi dusunuyoruz ama su an nasil ilerleyecegimiz konusunda kafamiz karisti.
    F2A surecini izlersek esim ya da benim USA'ya girip (bir kisi cocukla kalacak) basvuru yaparak islemler bitene kadar yani 1-2 yil suresince ayri yasamamiz mi gerekecek?


  • Herkese merhaba .ben qaliba yalnış aktarmışım. Öncelikle konsoloslukda mulakat çok hoş geçmiş eşim için çok kolay soruıar sormuşlar . Sonra ise şu an elinde olan polis raporunda hem şu an benim soyadım heç de eşimin kızlık soyadı var ama sisteme yüklediyim raporda sadece yeni soyadı ile olan rapor var şu an elimizde konsolosluğa getirdiğimiz raporu sisteme yüklümem lazım .kolay ve son 3aydır çalışdığımı gösterecek pay stub istediler aynı gün sistene yükledik .acaba ne ladar sürür ? Bu arada türkiyeden baş vurmuyorum gürcistan konsolosluğunda işler çok bokdan yürüyor . Kadın bunları yükledikden sonra vizen basılacak . Yükledik şimdi bekliyoruz


  • @Atakanbayir siz 2 yıl boyunca Amerika’ya hiç giriş yapmadınızmı öncelikle bunu sormak istiyorum belki şansınız varsa turist vizesi alıp Amerika’da devam edebilirsiniz işlemlerinize aksi durumda süreç en az 2 sene ayrı kalmak zorunda olabilirsiniz


  • @cokbekledik86 merhaba - son 2 sene giris yapmadik. Kartlarimizi aldiktan sonra hazirliklara baslamistik ama sonrasinda dogum/covid derken sikintili ve belirsiz bir tasinma surecine bebegi sokmak istemedik.

    Biz greencard’li iken cocugumuza turist vizesi alabiliyor muyuz? Daha onceki yazismalarda turist vizesine red verilir diye okudum eger yanlis degilsem

    Cekilisi kazandigimizda evli idik. Kartlari birlikte aldik. Cocuk sonradan turkiye’de dogdu. Ayri olmadan ne sekilde ilerleyebiliriz diye sorusturuyorum


  • @Atakanbayir red alma olasılığı tabiki yüksek ama belki bebek olduğu için olabilir de green card la Amerika dışında 6 aydan fazla kalınmaz diye bi söylem vardı ama size girişte bu sorun olmıycakmı araştırdınızmı



  • Covid dolayisiyla bunun biraz esnedigini (yani en azindan gumrukte anlayis gosterildigini) duydum ve ogrendim cevremden. O yuzden gerekli aciklamalari yapabiliriz diye dusundum.

    Daha once bizim duruma benzer bir tecrubesi olan var midir? Turist vizesi belki girisimizi saglayabilir ama kres ve benzeri kayitlar yaparken bebegin greencard’i olmamasi ne derece gerekiyor bilmiyorum.


  • @Atakanbayir Çocuğun, sürekli ikamet eden annenin yurtdışına geçici ziyareti sırasında doğmuş olması ve (a) doğumdan sonraki iki yıl içinde kabul edilmesi ve (b) eşlik eden ebeveynin çocuğun doğumundan sonra ilk dönüşte yeniden kabul için başvurması, bu durumda çocuğun göçmen vizesine ihtiyacı olmayacaktır. Çocuğunuz ABD’ye kendi pasaportu ve her iki ebeveynin de adını listeleyen doğum belgesi ile seyahat edebilir. İngilizce dışındaki bir dilde verilen herhangi bir doğum belgesi için, İngilizce çevirisini de taşımak iyi olacaktır. Diğer herhangi bir durumda Yasal Daimi Yerleşik Ebeveynin çocuk için bir göçmen vize başvurusu yapması gerekir.

    Ebeveynlerden birinin Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olması durumunda, yukarıdaki bilgiler dikkate alınmamalı ve ABD vatandaşlığının çocuğunuza geçirip geçiremeyeceğinizi öğrenmek için Amerikan Vatandaş Hizmetleri (ACS) Birimimiz aracılığıyla bir başvuru yapılmalıdır. Lütfen ACS ile iletişime geçin.(konsolosluğun resmi sitesinden alıntı)


  • @yasmin982 Merhaba Yasmin hanim. Bizim durumumuz biraz farkli. Cocugumuz 2 yasini gectigi icin malesef seyahat ettigimizde sinirdan vize alamiyor.

    Bu sebepten dolayi ilk sorumu iletmistim. Tek yol F2A ise o da ayri kalmamiz anlamina geldigi icin o da uygun olmuyor malesef


  • @Atakanbayir ben hiçbirşey anlamadım neyse


  • @yasmin982 merhabalar çocuğunuz abd dışında dogduktan sonra 2 yaşını doldurmadan sizinle birlikte giriş yapıp green kartı alabiliyor biz o şekilde almiş idik fakat çocuğunuz 2 yaşını doldurmuş ise durum farklı tam bilgim yok


  • @Recep-Toraman valla büyük elçiliğin sitesinde abdye ilk ne zaman girecekseniz çocuğunuzla girmeniz gerekiyor visası ekletmediyseniz kendi visanıza doğum belgesiyle yanınızda olması gerekir,sizden sonra girmeye çalışırsa olmuyor diye biliyorum.Onların sorunu birtek çocuğu sokmak değil 2 yıldan beri abdye girmemişler abdnin kabul edeceği hastane raporu bakmak zorunda kaldığı ölümcül hastası vs durumları rapor etmezse yada kanıtlayamazlar ise green cardları geçersiz olur.turist vizesine başvuruken bu durum önlerine çıkar yani sorulur çok riskli bir durum olarak düşünüyorum.Tabi derin bilgiye sahip başka bir arkadaş ne der bilmiyorum saygılar.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

169
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum