Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• Merhaba - Konuyu taradim ama benzer bir soru/cevap goremedigim icin gorus ve bilgilerinizi ihtiyacim var. Ben ve esim green card sahibiyiz (Kartlarimizi teslim aldik / SSN'lerimiz cikti) fakat halen USA disinda yasiyoruz.
    Gectigimiz donemde Turkiye'de bir cocugumuz oldu ve Covid, baska hastalik durumlari vs derken 2 yili gecirdik. Yani kendisinin bir vize ya da karti mevcut degil.
    Yakin zamanda temelli olarak gocmeyi dusunuyoruz ama su an nasil ilerleyecegimiz konusunda kafamiz karisti.
    F2A surecini izlersek esim ya da benim USA'ya girip (bir kisi cocukla kalacak) basvuru yaparak islemler bitene kadar yani 1-2 yil suresince ayri yasamamiz mi gerekecek?

• Herkese merhaba .ben qaliba yalnış aktarmışım. Öncelikle konsoloslukda mulakat çok hoş geçmiş eşim için çok kolay soruıar sormuşlar . Sonra ise şu an elinde olan polis raporunda hem şu an benim soyadım heç de eşimin kızlık soyadı var ama sisteme yüklediyim raporda sadece yeni soyadı ile olan rapor var şu an elimizde konsolosluğa getirdiğimiz raporu sisteme yüklümem lazım .kolay ve son 3aydır çalışdığımı gösterecek pay stub istediler aynı gün sistene yükledik .acaba ne ladar sürür ? Bu arada türkiyeden baş vurmuyorum gürcistan konsolosluğunda işler çok bokdan yürüyor . Kadın bunları yükledikden sonra vizen basılacak . Yükledik şimdi bekliyoruz

• @Atakanbayir siz 2 yıl boyunca Amerika’ya hiç giriş yapmadınızmı öncelikle bunu sormak istiyorum belki şansınız varsa turist vizesi alıp Amerika’da devam edebilirsiniz işlemlerinize aksi durumda süreç en az 2 sene ayrı kalmak zorunda olabilirsiniz

• @cokbekledik86 merhaba - son 2 sene giris yapmadik. Kartlarimizi aldiktan sonra hazirliklara baslamistik ama sonrasinda dogum/covid derken sikintili ve belirsiz bir tasinma surecine bebegi sokmak istemedik.

Biz greencard’li iken cocugumuza turist vizesi alabiliyor muyuz? Daha onceki yazismalarda turist vizesine red verilir diye okudum eger yanlis degilsem

Cekilisi kazandigimizda evli idik. Kartlari birlikte aldik. Cocuk sonradan turkiye’de dogdu. Ayri olmadan ne sekilde ilerleyebiliriz diye sorusturuyorum

• @Atakanbayir red alma olasılığı tabiki yüksek ama belki bebek olduğu için olabilir de green card la Amerika dışında 6 aydan fazla kalınmaz diye bi söylem vardı ama size girişte bu sorun olmıycakmı araştırdınızmı

• Covid dolayisiyla bunun biraz esnedigini (yani en azindan gumrukte anlayis gosterildigini) duydum ve ogrendim cevremden. O yuzden gerekli aciklamalari yapabiliriz diye dusundum.

Daha once bizim duruma benzer bir tecrubesi olan var midir? Turist vizesi belki girisimizi saglayabilir ama kres ve benzeri kayitlar yaparken bebegin greencard’i olmamasi ne derece gerekiyor bilmiyorum.

• @Atakanbayir Çocuğun, sürekli ikamet eden annenin yurtdışına geçici ziyareti sırasında doğmuş olması ve (a) doğumdan sonraki iki yıl içinde kabul edilmesi ve (b) eşlik eden ebeveynin çocuğun doğumundan sonra ilk dönüşte yeniden kabul için başvurması, bu durumda çocuğun göçmen vizesine ihtiyacı olmayacaktır. Çocuğunuz ABD’ye kendi pasaportu ve her iki ebeveynin de adını listeleyen doğum belgesi ile seyahat edebilir. İngilizce dışındaki bir dilde verilen herhangi bir doğum belgesi için, İngilizce çevirisini de taşımak iyi olacaktır. Diğer herhangi bir durumda Yasal Daimi Yerleşik Ebeveynin çocuk için bir göçmen vize başvurusu yapması gerekir.

Ebeveynlerden birinin Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olması durumunda, yukarıdaki bilgiler dikkate alınmamalı ve ABD vatandaşlığının çocuğunuza geçirip geçiremeyeceğinizi öğrenmek için Amerikan Vatandaş Hizmetleri (ACS) Birimimiz aracılığıyla bir başvuru yapılmalıdır. Lütfen ACS ile iletişime geçin.(konsolosluğun resmi sitesinden alıntı)

• @yasmin982 Merhaba Yasmin hanim. Bizim durumumuz biraz farkli. Cocugumuz 2 yasini gectigi icin malesef seyahat ettigimizde sinirdan vize alamiyor.

Bu sebepten dolayi ilk sorumu iletmistim. Tek yol F2A ise o da ayri kalmamiz anlamina geldigi icin o da uygun olmuyor malesef

• @Atakanbayir ben hiçbirşey anlamadım neyse

• @yasmin982 merhabalar çocuğunuz abd dışında dogduktan sonra 2 yaşını doldurmadan sizinle birlikte giriş yapıp green kartı alabiliyor biz o şekilde almiş idik fakat çocuğunuz 2 yaşını doldurmuş ise durum farklı tam bilgim yok

• @Recep-Toraman valla büyük elçiliğin sitesinde abdye ilk ne zaman girecekseniz çocuğunuzla girmeniz gerekiyor visası ekletmediyseniz kendi visanıza doğum belgesiyle yanınızda olması gerekir,sizden sonra girmeye çalışırsa olmuyor diye biliyorum.Onların sorunu birtek çocuğu sokmak değil 2 yıldan beri abdye girmemişler abdnin kabul edeceği hastane raporu bakmak zorunda kaldığı ölümcül hastası vs durumları rapor etmezse yada kanıtlayamazlar ise green cardları geçersiz olur.turist vizesine başvuruken bu durum önlerine çıkar yani sorulur çok riskli bir durum olarak düşünüyorum.Tabi derin bilgiye sahip başka bir arkadaş ne der bilmiyorum saygılar.

• Merhabalar, bugün sonunda bizde konsullugdan visa tarihi mesajı aldık (october 18), çok mutluyuz bekleyenler için olsun kısa sürede:) İnşallah bundan sonrakı aşamalarıda eksiksiz atlata biliriz) Yakın tarihlerde görüşmesi olan , veya görüşmesi olmuşlar tecrübelerini bölüşe bilir mi bizimle? evraklar tam olarak hangileri olmalı , üzerimizde gerekli başka evraklar olmalı mı. Şimdiden çok çok teşekkürler.

• @nargiz94 Nvc den ne zaman onay almistiniz?

• @nargiz94 Ankara konsolosluğundanmı aldınız

• @chemist 27.02.2022 Tbilisi

• Merhaba. Eşim mayis ayinda abd ye girdi cikti. Haziran ayinda green cardi geldi. Eylul ayinda abd ye gidecek ve oraya yerleşecek. Kızımız abd de unv okuyor.21 yaş üstünde. F2B ye başvuru yapacaz. Bu süre içinde kızımız Abd den çıkmadan surece devam etmeyi dusunuyoruz. I-20 ile statusunu koruyacak. Bu konuda izlenecek yol hakkında bilgisi olanlardan fikirlerini paylaşmaları rica edebilir miyim?

• Merhaba, I-130 formu onaylandıktan sonra NVC’den ne kadar sürede mail geliyor bu süreç ne kadar sürüyor bilgisi olan var mı ?

• @nargiz94 çok tebrik ederim ilk onayınız ne zmandı ır-1-cr1 mi F2A mısınız acaba hangi servis centerdiniz bunları kendi durumumuz yaklaşıp yaklaşmadığına akıl yürütmek için saygılar

• @gizemaö, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Merhaba, I-130 formu onaylandıktan sonra NVC’den ne kadar sürede mail geliyor bu süreç ne kadar sürüyor bilgisi olan var mı ?

Bizim zamanımızda bir kaç gün içinde NVC'den mail gelmişti. Şuan süreler çok değişken. Biraz beklemek gerekiyor. Maalesef yapacak bir şey yok.
    Biz de mülakat maili bekliyoruz. 2 ay geçti, hala mail gelmedi.

Benzer Başlıklar

• K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • Green card basvuru

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card forum
    8
    0 Oy
    8 İleti
    828 Bakış
    A
    Resmi siteden örneklere ve ölçü bilgilerine ulaşabilirsiniz, ölçü bilgileri detaylar yönergede de mevcut. Ayrıca aşağıdaki başlığı da inceleyin, işinize yarayacaktır. https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir?page=1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k