Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Sabitlendi İş Alanları ve Meslekler
514 169 82.9k 213

• @smartcells Tebrikler ve basarilar dilerim! :) Umarim hersey istediginiz gibi olur..

• @smartcells Tebrikler, güzel anlatım için teşekkürler. Bol şans.

• @smartcells hayırlı olsun, umarım bundan sonra da herşey yolunda gider ve tekrardan hoşgeldiniz foruma 🙏🏻

• ⭐⭐⭐⭐

@dytmelek @Erkan-Gürsoy @MySea @ethsea
    İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

• @smartcells Öncelikle hayırlı olsun, tebrik ederim. Bir sorum olacak; indeed üzerinde easy appy olanları için bir filtre göremedim, var mı öyle bir seçenek?

Doğrudan Indeed üzerinden bir kaç tıkla yapılan başvuru tipini tercih ettim dediğiniz için sordum. Tek tek içine girip mi bakmak gerekiyor?

• ⭐⭐⭐⭐

@diclemre
    Bir filtre yok, tek tek bakacaksınız. İlanın üstüne tıklayınca sağ tarfata detayların çıktığı yerde APPLY NOW çıkıyorsa Indeed üzerinden kendi CV'nizle başvuruyorsunuz.
    6d63d454-7913-4a95-ba02-af1bfb3fd02a-image.png

Eğer APPLY ON COMPANY SITE gösteriyorsa sizi şirket sayfasına gönderecek. Önce orada hesap açıp sonrasında full CV doldurmanız gerekecek demektir.
    01c98c03-36d6-416c-9f7c-9cb6ce320371-image.png

Çoğunlukla copy paste ilerlesiniz de çok sayıda bbaşvuru yapınca tekrar tekrar her şirkete CV girişi yapmak bir süre sonra yorucu olmaya başlıyor. İş tanımı size uyuyorsa ve başvurmak istiyorsanız yapmaktan başka çare yok.

• @smartcells Detaylı bilgi için çok sağolun. Cuma günü yaptım başvuruları ve bugün itibarıyla 1-2 görüşme talebi geldi

• @smartcells

Hocam detaylı bilgi paylaşımınız için sağolun. Türkiye' den yaptığınız iş başvuruları sırasında geçerli bir çalışma izniniz var mıydı? Vize süreçleriniz nelerdir? Müsait bir zamanda paylaşabilirsiniz çok faydalı olur bence.

• @smartcells oldukca faydalı bir paylaşım, detaylı anlatım için teşekkürler. Hangi aşamada SSN sordular?

• Merhaba. Vize mülakatından önce iş başvurusu yapmak hakkında ne düşünüyorsunuz? Profil ve tecrübeme çok uygun bir iş buldum ve 2 gün içinde başvurmayı düşünüyorum. 50 - 100 kişilik, uzun zamandır bildiğim bir start-up 'a ait Ticari satış pozisyonu ve fully remote. Vize mülakatım 13 Eylülde ve 21/22 Eylül gibi Amerika'da olabilirim.
    1- Elimde SSN olmadan, vize bile olmadan... başvuru yapsam kaybedeceğim bir şey var mı? En kötü "Amerikaya giriş yapınca / SSN ulaşınca tekrar dönüş yapın" mı derler? (Yoksa bekleyip sonra başvurmayı mi tavsiye edersiniz?)
    2- Normalde SSN ilk aşamalarda sorulmayabiliyor sanırım. Ancak kariyer geçmişimden Türkiyede çalışıldığı & Amerikada çalışılmadığı elbette anlaşılacak, ve US'e ne zaman geldiğim sorulacaktır. Bu durumda ne demeli? Olduğu gibi anlatıp "daha vizem ve SSN'im yok" deyince başvurumu askıya almasından korkuyorum.
    (Not: LinkenIn lokasyonumu da US yaptim bugün). Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

Mülakat surecini de şöyle belirtmişler:

1. Ekibimizdeki bir İşveren ile 30 dakikalık bir telefon görüşmesi.
    2. İşe alma müdürüyle 45 dakikalık bir görüşme. Takımda nereye uyduğunuzu görmek için teknik becerilerinizi değerlendireceklerdir.
    3. İşe alım ekibindeki üyelerle tanışın. Tipik olarak sanal görüşmeler yaklaşık 4 saat sürer ve ekip ve burada ne yaptıkları hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlar.
    4. Referans kontrolleri ve teklif.

• @smartcells Yazınızı okurken heyecanlandım, pasaport vize basılı olarak elime ulaşana kadar herhangi bir iş başvurusunda bulunmamıştım. Yaşamış olduğunuz tecrübe beni hem heyecanlandırdı, hemde kendi alanımda iş bulma ümidimi arttırdı. Umarım herşey gönlünüzce olur.

• @fly_me_to_the_moon, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Merhaba. Vize mülakatından önce iş başvurusu yapmak hakkında ne düşünüyorsunuz? Profil ve tecrübeme çok uygun bir iş buldum ve 2 gün içinde başvurmayı düşünüyorum. 50 - 100 kişilik, uzun zamandır bildiğim bir start-up 'a ait Ticari satış pozisyonu ve fully remote. Vize mülakatım 13 Eylülde ve 21/22 Eylül gibi Amerika'da olabilirim.
    1- Elimde SSN olmadan, vize bile olmadan... başvuru yapsam kaybedeceğim bir şey var mı? En kötü "Amerikaya giriş yapınca / SSN ulaşınca tekrar dönüş yapın" mı derler? (Yoksa bekleyip sonra başvurmayı mi tavsiye edersiniz?)
    2- Normalde SSN ilk aşamalarda sorulmayabiliyor sanırım. Ancak kariyer geçmişimden Türkiyede çalışıldığı & Amerikada çalışılmadığı elbette anlaşılacak, ve US'e ne zaman geldiğim sorulacaktır. Bu durumda ne demeli? Olduğu gibi anlatıp "daha vizem ve SSN'im yok" deyince başvurumu askıya almasından korkuyorum.
    (Not: LinkenIn lokasyonumu da US yaptim bugün). Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

2. İşe alma müdürüyle 45 dakikalık bir görüşme. Takımda nereye uyduğunuzu görmek için teknik becerilerinizi değerlendireceklerdir.
    3. İşe alım ekibindeki üyelerle tanışın. Tipik olarak sanal görüşmeler yaklaşık 4 saat sürer ve ekip ve burada ne yaptıkları hakkında daha fazla bilgi edinmenizi sağlar.

Bence basvurun, ama 4. asamaya kadar vize/SSN dan hic bahsetmeyin. Ise baslama tarihi olarak 1 ekim gibi bir tarih verin. Sormazlarsa US disinda oldugunuzdan da bahsetmeyin. Konu acilirsa da " I will be back in the States in mid-September" gibi bir sey soyleyip hemen bir sonraki konuya atlayin. Normalde is gorusmesinden is teklifine kadarki sure zaten 1 ay surerbilir. Benim ki 2 ay surmustu.
    Ilk insan kaynaklari phone screening yapar, onlarin her sorduguna olumlu cevap verin (bir ay sonra green card olacaksa, green card varmis gibi konusun mesela). Hiring managerla konusurken de isi nerde yaptiginizdan cok, is ilanindaki her bir aranan ozellikle alakali olan tecrubenize yogunlasin (Amerikada tecrubeniz olmadigini gizlemeyin ama acikca sormadiklari surece de cok gundeme getirmeyin, ya da TR deki tecrubenizi "experience with diverse customer base" gibi bir sekilde arti olarak ifade edin. STAR interview method'i arastirin.
    Zaman kazanmak icin, mulakat icin her aradiklarinda bir sonraki haftaya anlasin, 3 gorusme 3-4 haftada ancak sonuclanir zaten.
    Iyi sanslar.

• @fly_me_to_the_moon SSN ne kadar sürede çıkıyor hatırlamıyorum ama green card elinizde olmasa bile pasaporttaki vizeyi geçerli çalışma vizesi olarak sunabilirsiniz. Resmi teklif yaparlarsa muhtemelen 2 gün içinde cevap beklerler.

• @Senay-Sirin ve @haleluja cevaplarınız için cok teşekkür ederim. Hazırladığım Resume & Cover Letter 'a bakıp feedback verecek biri çıksa ne de güzel olur aslında :)

• @fly_me_to_the_moon ben bakabilirim resume ve cover letter'a

• @Senay-Sirin teşekkürler. Mesajla email adresinizi paylaşırsanız email atabilirim

• @fly_me_to_the_moon, içinde söyledi: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Merhaba. Vize mülakatından önce iş başvurusu yapmak hakkında ne düşünüyorsunuz? Profil ve tecrübeme çok uygun bir iş buldum ve 2 gün içinde başvurmayı düşünüyorum. 50 - 100 kişilik, uzun zamandır bildiğim bir start-up 'a ait Ticari satış pozisyonu ve fully remote. Vize mülakatım 13 Eylülde ve 21/22 Eylül gibi Amerika'da olabilirim.

@fly_me_to_the_moon
    Merhaba, ben green card kazandıktan sonra başvurulara başladım. resumemin başına koyu tonla "selected for green card" şeklinde bir ifade yazdım. Bir çok firma dönüş yaptı mülakatlara girdim. ve mayıs ayından beri elimde offer letter var bir firmadan. Daha vize mülakatına bile girmemişken böyle olumlu dönüşler aldım ben. Kesinlikle başvurun, Sürecinizden bahsedin olumlu karşılarlar büyük ihtimalle.

• @agaslan teşekkür ederim, çok faydalı oldu ve rahatlattı mesajınız. Pozisyon neydi, ve offer letter veren firmanın büyüklüğü nedir?

• @fly_me_to_the_moon Elektrik mühendisiyim ben, 30.000+ çalışanı var firmanın.

• @fly_me_to_the_moon Onların süreci de dediğiniz şekilde işlemişti.son aşamada 11 kişi ile görüştüm ve 4,5 saat sürdü görüşme :)

Benzer Başlıklar

• Amerika'da kombi tesisatı yapmak.

İş Alanları ve Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    197 Bakış
    K
    Merhaba arkadaşlar bir sorum var. Türkiye'de kombi tesisatı ile uğraşan bir usta Amerika'da rahatça iş bulabilir mi? Kendi işini yapabilir mi? Kombi işi oralarda nasıl ilerliyor ev ısıtmaları nasıl oluyor? Kısaca Türkiye'den kombi ustası olarak çıksam gelsem geçinebilir miyim? Türkiye'de iyi kazandırır, ben Amerika kısmını merak ediyorum.
  • Amerika'da HVAC Teknikerligi-Teknisyenligi

İş Alanları ve Meslekler
    1
    0 Oy
    1 İleti
    269 Bakış
    ozz.yigitO
    Merhaba Arkadaşlar, Herkese selamlar! Umarım herkes iyidir. Uzun bir bekleme sürecinin ardından, eşimin yanına gelebildim. Gerçekten büyük bir yolculuk oldu benim için, çünkü ilk defa yurtdışına çıkıyorum. Bugüne kadar yurtdışında tecrübem olmadı. Bugün Amerika – New Jersey’deki 18. günüm. bilmedigim ortamlara kolay uyum sağlayabilen ve ogrenmeyi seven bir karakterim. 30 yıl boyunca İstanbul’da yaşadıktan sonra, doğduğum şehirden uzaklaşıp yeni bir yere adapte olmak bazı zorluklar yaratıyor tabii. Ancak bu süreçte edindiğim tecrübelerle yavaş yavaş her şeye alışmaya başladım. Şimdi, esas konuma gelecek olursam, şu anda 3. haftamdayım ve burada öğrendiğim en önemli şeylerden biri: Bir şey yapmak veya bir şeyle uğraşmak, hiçbir şey yapmamaktan kesinlikle daha iyidir! Rizeliyim ve köy hayatını severim, sessizliğini ve sakinliğini. Burada, o köy hayatından biraz izler bulabiliyor, bir yandan da büyük arabalar ve yolları görünce İstanbul’daki hayatın bazı yanlarını da deneyimlemiş oluyorsunuz. Buraya gelmeden önce, önceliğim İngilizceydi. Yaklaşık 6 aylık bir Youtube ders serüvenim ve İstanbul’daki işim sayesinde İngilizcemi oldukça geliştirdim. Cambridge Üniversitesi’nin sınavına online olarak katıldım ve ChatGPT’den de sınav yapması için yardım aldım. İngilizce seviyem şu an B1-B2 arasında ve genel olarak B seviyesinde diyebilirim. İngilizcemi daha da geliştirebilmek için, gelmeden önce yaşadığımız evin yakınlarında bir İngilizce kursu araştırdım ve yarın görüşmeye gideceğim, aynı zamanda sınav için bir tarih de alacağım. Amerika’daki yollar oldukça büyük ve araba kesinlikle bir ihtiyaç. Her yer merkezi değil ve burada merkezi kavramı farklı. Bu nedenle sosyal hayata dahil olma konusunda biraz zorluk yaşıyorum. Asıl konuya gelecek olursam; İstanbul Üniversitesi İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi bölümü mezunuyum, ayrıca Anadolu Teknik Meslek Lisesi çıkışlıyım. Mesleğimle ilgili 5 yıllık bir tecrübem var. Mesleğimi uzun süre yaptım ve bu alanda birikimim var. En son 2020 yılında, daha iyi fırsatlar yaratabilmek için firmamdan ayrıldım ve sonrasında ciddi bir işsizlik dönemi yaşadım. Ailem bir diş kliniği açtı ve anlaşmış olduğumuz dijital ajansla birlikte Dijital Pazarlama, web tasarımı ve SEO optimizasyonu konularında tecrubem var. Networkum, okula gitmemiş olmam nedeniyle oldukça düşüktü. Ancak 2021-2024 yılları arasında bu sektörde çalışmaya devam ettim. Amerika'ya gelmeden önce, bitirdiğim bölümü paylaştığımda HVAC sektöründe ciddi bir açık olduğunu ve iyi bir pozisyon bulabileceğimi söylediler. LinkedIn üzerinden yaptığım araştırmalarla, HVAC sektöründeki maaşların gerçekten yüksek olduğunu gözlemledim. Ancak internet üzerinden HVAC teknikerliğiyle ilgili sağlam bir bilgiye ulaşamadım. Bu alanda almam gereken sertifikaları öğrendim. Diplomalarım ve almak zorunda olduğum belgelerle ilgili olarak, saygın firmaların kabul ettiği sertifikalar ve bu belgeleri sağlayan kurumlar hakkında bilgi almak istiyorum. Burada HVAC teknikerliği yapan biri var mı? Bu konuda bilgi alabileceğim bir kaynak veya kişi bulabilir miyim? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim! 😊
  • İş Başvurusu , Mülakat ve İş Başvuru Süreci

İş Alanları ve Meslekler
    65
    9 Oy
    65 İleti
    8k Bakış
    diana kateD
    Merhaba greencardla new yorka geldim iş arıyorum ingilizcem orta ama hala iş bulamıyorum yardimci olabilecek var mı
  • İşe gitme mesafeleri

İş Alanları ve Meslekler
    34
    3 Oy
    34 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    @knnrn, içinde söyledi: İşe gitme mesafeleri 8.5 mil tek yön. Sabah 15 dakika, akşam 20 dakika. West University-Medical Center (Houston) Ekim ayından bu yana yine Texas Medical Center içinde farklı bir binada çalışıyorum. Mesafe 5.2 mil Gidiş (West University-Medical Center) sabah 6:30 civarında 15 dakika sabah 7:00 sonrasında 20-30 dakika Dönüş(Medical Center-West University) akşam 3:30'da 20 dakika akşam 4:30 sonrasında 20-30 dakika
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k