Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

Göçmenlik Sohbetleri
189 81 14.0k 46

• Ay benim ismim çok sıkıntılı olur galiba ışıl

• @redsat2000 neden sIkinti olsun? sorarlarsa isim degisikliginizi gosteren mahkeme kagidini gosterirsiniz, her turlu sIkintiyi cozer.

• @hasbelkader, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

@redsat2000 neden sIkinti olsun? sorarlarsa isim degisikliginizi gosteren mahkeme kagidini gosterirsiniz, her turlu sIkintiyi cozer.

@hasbelkader Sıkıntı mahkeme kağıdınızla birlikte eski isminize tabi mevcut belge ile birlikte düzeltmelerin yapılması lazım. Bu bir süreç meselesi . Ayrıca Koronadan dolayı normal vatandaşlık işleminiz biraz daha uzun sürüyor. Eğer isterseniz vatandaşlık sonrası istediğiniz bir zaman mahkemeye başvurarak değişiklik yapma şansınız da var.

• @redsat2000, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

@hasbelkader, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

@redsat2000 neden sIkinti olsun? sorarlarsa isim degisikliginizi gosteren mahkeme kagidini gosterirsiniz, her turlu sIkintiyi cozer.

@hasbelkader Sıkıntı mahkeme kağıdınızla birlikte eski isminize tabi mevcut belge ile birlikte düzeltmelerin yapılması lazım. Bu bir süreç meselesi . Ayrıca Koronadan dolayı normal vatandaşlık işleminiz biraz daha uzun sürüyor. Eğer isterseniz vatandaşlık sonrası istediğiniz bir zaman mahkemeye başvurarak değişiklik yapma şansınız da var.

merhabalar
    Ben vatandasligi alirken 2018 de isim degisikligi de yaptirdim. Bu nedenle tum kredi kartlarinda, banka hesaplarinda, IRA hesabimda, diplomamda, SSN kartimda ismim yenilendi. Bu isim degisikliklerini yaparken vatandaslik sertifikasi ile beraber tarafima verilen mahkemeden onayli isim degisikligi belgesini kullandim. Su ana kadar hicbir sorun yasamadim. Bunu ifade etmek istemistim.

• Murat ismini nasıl telafuz ediyorlar

• Zaten ABD'ye taşınırsam tası tarağı toplar; adıma hiçbir taşınmaz/taşınabilir varlık bırakmam. ABD vatandaşlığı aldığım zaman adımın yanına adıma benzer bir isim daha koyarım. Misal Dilmel Marvin Mahmutoğlu gibi.
    Yalnız tek sıkıntı var: Eğitim veya iş konularında diploma kısmı ne olur onu bilmiyorum.

• @hasbelkader, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

@redsat2000, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

@hasbelkader, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

merhabalar
    Ben vatandasligi alirken 2018 de isim degisikligi de yaptirdim. Bu nedenle tum kredi kartlarinda, banka hesaplarinda, IRA hesabimda, diplomamda, SSN kartimda ismim yenilendi. Bu isim degisikliklerini yaparken vatandaslik sertifikasi ile beraber tarafima verilen mahkemeden onayli isim degisikligi belgesini kullandim. Su ana kadar hicbir sorun yasamadim. Bunu ifade etmek istemistim.

@hasbelkader Diplomada isim değişikliğini nasıl yaptınız ? Okul ABD de ise basit . Ancak Türkiye’de ise nasıl oluyor ? ABD de olan kayıtlar dediğiniz gibi otomatik mahkeme kararı ile değişir . Kendi kayıtları online biçimde update olur. Şuan tek sıkıntı dediğim gibi vatandaşlık için bekleme sürenin uzaması . Eğer ABD ikamet etmeye devam ediyorsanız problem olmaz . Ancak vatandaşlık sonrası Türkiye’ye dönüyorsanız 5+1 yıl kalma süreniz olacaktır.

• @redsat2000, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

@redsat2000, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

merhabalar

@hasbelkader Diplomada isim değişikliğini nasıl yaptınız ? Okul ABD de ise basit . Ancak Türkiye’de ise nasıl oluyor ? ABD de olan kayıtlar dediğiniz gibi otomatik mahkeme kararı ile değişir . Kendi kayıtları online biçimde update olur. Şuan tek sıkıntı dediğim gibi vatandaşlık için bekleme sürenin uzaması . Eğer ABD ikamet etmeye devam ediyorsanız problem olmaz . Ancak vatandaşlık sonrası Türkiye’ye dönüyorsanız 5+1 yıl kalma süreniz olacaktır.

Turkiye den olan diplomada isim degisikligi yapmadim. Gerek oldugunu dusunmuyorum. Gerek olursa, vatandaslik sertifikasi ve mahkeme kagidini gosterdim mi sorun olmayacaktir. ABD de mezun oldugum okuldan aldigim diplomada isim degisikligini yaptirdim ama yaptirmasaydim da bir problem olmazdi. Mahkeme kagidi yeterli olur diye dusunuyorum. Bu pandemi doneminde federal ve state office lerde yapilan hemen hemen tum resmi transaction larda uzamalar soz konusu. Vatandaslik surecinde de gecikme olmasi beni sasirtmadi. Dediginiz gibi TR ye donmeyecekseniz sorun olmaz. Ama sonucta kosullari karsiliyorsaniz sorunsuz alirsiniz vatandasligi.

• Deniz = Denis

Kısa ve öz :)

• İsmim Ege olsun ister

• Türkiye'de göbek adım olan ve hiç sevmediğim İsmail ismini sildirmek bana yeter. İlk yazıyor diye first name oldu burada, herkes İsmail diyor. Belki bir tane de İngilizce isim eklerim Işık zor olduğu için.

• Merhaba, adım Laçin. Çok komik bir soru olacak belki ama sizce adımı sorduklarında nasıl telafuz etmeliyim?

• @Laçin-Boz, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

Merhaba, adım Laçin. Çok komik bir soru olacak belki ama sizce adımı sorduklarında nasıl telafuz etmeliyim?

Lah-chin şeklinde yazarsanız doğru telaffuz ederler.
    Bunu çok dert etmenize gerek yok. Amerikalılar yabancı isimlere alışkınlar var doğru telaffuzu nasıl diye sorarlar zaten.

• benim adım gökhan, resmiyette gokhan yazıyor, sorduklarında yukon diye okunuyor diyorum kulaga yabanci gelmiyor en azindan. anime delileri görünce çıldırıyor, dragonball diye bir çizgifilmde varmış. yani orjinal tutmak daha iyi bence muhabbet noktası oluyor

• Işık'ı Isaac sanıyorlar hep. Gerçi bir de first name mevzusu var, göbek adımı kullanan da çok oluyor bu saçmalık yüzünden (eğer legal ismimi yazmam gereken bir yerse)

• @isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor

• Benim adım Umut, umat yumut umt uuumıt demelerinden yoruldum ya. Adıma yakın bir isim de yok zaten nickname yapayım ya da değiştireyim. Seve seve söyletiyorum

• Ben Franklin ismini çok beğeniyorum cool gözüküyor. Middle Name olarak Franklin ismini alabilirim.

• @Hurricane7433, içinde söyledi: Amerika'da isminizi değiştirmek isteseydiniz ne olurdu?

@isik Isa, diyebilirsiniz Isabel'in kısaltması gibi dusunebilirler. Yada Elisa da benziyor

Erkeğim

Benzer Başlıklar

• Amerika'da dövme sanatçılığı yapan grup üyeleri var mı?

Göçmenlik Sohbetleri
    1
    0 Oy
    1 İleti
    78 Bakış
    mustafaavciM
    Herkese merhabalar, Forum üyelerimiz arasında Amerika'da yaşayıp dövme sanatçılığı yapan veya bu tarz Türk dövme sanatçılarını tanıyan arkadaşlarımız var mı?
  • 0 Oy
    7 İleti
    1k Bakış
    B
    @waterman abd kesinlikle yasal giriş yapılmasıngereken bir ülke..zaten facebook gruplarında inanılmaz bir sekilde sınırdan geçenlerin işssiz evsiSiz yardım çığlıkları var..birine yardım etsen diğeri var..o kadar çokki çoğu da deport yemeyi bekliyor borçla geliyorlar üstelik..abd ilticaya red veriyor zaten.abd eski amerika değil bugun bostonda yasayan bir amerkalıyla konustıum iki çocuğuda cornell üniversitesinde okuyormuş..kendiside çocukları adına endişeliydi o bile çocuklarının rekabette zorlanacağını iş imkanının azaldığını söyledi..dolayısıyla tr kötü olanilir ama abdede rüyalar ülkesi değil artık..imkanınız varsa avrupa diyeceğim ama ondada hollanda almanya gibi değil balkanlara yakın yerlere bakmak daha mantıklı.abdede koç mezunu kuzeni M bilgisayar mühendisi olmasına ragmen hayal ettiğim gibi değil deyip istanbula dönüp avrupa baglantılı çalışmaya basladı..
  • Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    242
    3 Oy
    242 İleti
    47k Bakış
    S
    Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum :) Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
  • Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    763
    1 Oy
    763 İleti
    115k Bakış
    celicaC
    @Ekto-Oktan Cok hakli ve gecerli bir sebep umarim ABD vatandasligini alabilen Turkish/Amerikan'lardan olursunuz!
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k