Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @mertem441 hocam 1-2 cevap yukarı gitseniz cevabınızı göreceksiniz. Forumu okumadan soru sormayın lütfen. 2 yıl içinde görüşmeden nişanlılık vizesine başvuramazsınız. Evlilik için 2 cevap yukarda var sorunuzun cevabı.


  • Merhabalar sayın K1 dava arkadaşlarım ☺

    2017 de çıkmış olduğum bu yolda (ki o zamanlar buralar dudluktu ( @crazycells bilir😂) dün itibariyle vatandaşlığımı almış bulunuyorum.

    K1 başvurumdan itibaren tüm süreç 4 yıl 8 ay sürdü.Ayrıntıları imzam da görebilirsiniz.
    Kendi adıma benim sürecim gerçekten güzel ilerledi takip eden arkadaşlar da bilir umarım sizlerin de süreçleri sular seller gibi akar aynı şekilde ilerler.

  • ⭐⭐⭐

    @mertem441 Birinci sayfada sayın @crazycells 'in ilgili açıklamasını dikkatlice okuyun lütfen. Bu kadar yıldır hiç yüz yüze görüşmemiş olmanız büyük sıkıntı. Niyetinizde ciddi iseniz başvuru yapmadan önce 2-3 kez yüz yüze görüşmenizi tavsiye ederim. Özellikle birlikte tatil görüntüleri varsa aile büyükleri ile beraber çekilmiş fotolar yardımcı olabilir.

  • ⭐⭐⭐

    @Rookie Hayırlı uğurlu olsun. Gerçekten iyi sabır gerektiren bir durum. Dudluk zamanlarından 🙂 bu güne kadar sabırla ve azimle devam etmişsiniz. Mutluluklar dilerim. Hak etmişsiniz.


  • @Rookie tebrikler hocam. Adınıza çok sevindim. Darısı bizim başımıza umarım bizimde süreç sıkıntısız devam eder.

  • ⭐⭐

    @Rookie keyifli vatandaşlıklar 🙂 Allah bizede nasip etsin


  • @Programmer bizim süreçte ki en önemli unsur sabır çok sağolun ☺

    @ob16222 teşekkür ederim umarım gönlünüze göre olur.

    @emirgenco sağolun amin demek düşer bize.


  • Herkese merhaba. Nisanlilik vizesiyle ilgili yazilan yorumlarin bir cogunu okumaya calistim ayrica internetten de arastirdim. Fakat bazi konular aklimda soru isareti kaldi. Oncelikle belirtmem gerekirse ben erkek arkadasim icin nisanlilik vizesine basvuracagim. 20 agustosta seremonimi tamamladim ve vatandaslik belgemi aldim. En kisa zamanda basvurumu baslatmak istiyorum.

    1. Anladigim kadariyla once I-129F formunun tarafimdan doldurulup gonderilmesi gerekiyor. Bu formla birlikte gondermem gereken baska bir belge yok degil mi?
    2. Basvurum isleme girdikten sonra benim tarafimdan yapilmasi gereken sey sponsorluk icin olan I-134 belgesini doldurmak. Benim su an gelir seviyem beklentiyi karsilayacak durumda degil. Ya buradan farkli bir sponsor gosterecegim ya da erkek arkadasim kendi uzerine bulunan mal varligini, ve bankada para gosterse bu da yeterli olur mu? Yoksa sponsor sart mi?
    3. Ben islemlere en gec eylul basi gibi baslamis olmak istiyorum. Erkek arkadasimin pasaportunun suresi 2023 temmuzda doluyor. Islemler ortalama bir yil surecek diye dusundum, erkek arkadasimin su an sahip oldugu pasaportla basvurup surec devam ederken pasaport yenilemesi bir sorun teskil eder mi? Surec icerisinde basvuruyu yaptiktan sonra yeni pasaport cikartip vize gorusmesine o pasaportla gitmesi sorun olmaz diye biliyorum. Ama yinede sormak istedim.
    4. Birde bazi yerlerde sponsor formu icin (I-134) onceden farkli bir form varken simdi yeni formdan bahsedilmis. Guncel formun doldurulmasi yeterli olur degil mi?
    5. Son olarakta vize gorumesine erkek arkadasimla birlikte girebiliyor muyum bunu merak ediyorum?
      Cok tesekkur ederim simdiden cevap verecek olan herkese. Ayrica bu sureci gecirip, tamamlamis olanlarda benimle iletisime gecerse cok sevinirim.

  • @arsnisa merhaba sorulariniza yardimci olmaya calisacagim

    1. En onemlisi 129f evet ama onun yani sira gonderecegiz bir ton evrak var. Kendinize bir dosya edinin ve o dosyaya sirasiyla su evraklari koyun:
      Form G-1450 (535 dolar odeyeceginiz fee icin) ilk sayfada bu formun olmasi onemli)
      Form G-1145 (sms ve email yoluyla haber alabilmeniz icin USCIS tan)
      Form I-129F
      Bir adet sizin ve bir adet nisanlinizin basvurunuzdan son 6 ay içerisinde cektirdiginiz biometric (passport style) fotografiniz
      Amerikan vatandasinin pasaport fotokopisi (stamp ler de dahil)
      Amerikan vatandasinin Birth Certificate fotokopisi ya da sizin durumunuzda Naturalization sertifikasi fotokopisi (vatandas olundugunu kanitlamak icin)
      Turkiyede ki nisanlinizin pasaport fotokopisi
      Nisanlinizin formül A dogum belgesi (apostilli yani noter tasdikli - çoğu kisi apostil yaptirmiyor bu asamada gerek gormedigi icin ama biz isi sansa birakmak istemedik avukatimizin onerisi dogrultusunda)
      Nisanlinizin vukuatli nufus kayıt örneği (apostilli ve tercumeli - yine avukatimizin onerisi dogrultusunda)
      Iki tarafin da ayrı yazip imzalayacagi letters of intent (nisanlinizin amerika ya girisinden 90 gun icinde evleneceginize dair taahhut)
      Son 2 yil içerisinde yuz yuze gorustugunuze dair kanitlar (ucak biletleri, otel ya da airbnb rezervasyonlari, birlikte cektirdiginiz fotograflariniz, aileyle cekilen fotograflar)
      Iliskinizin devam ettigine dair kanitlar (yazismalar - biz her ay icin bir iki adet whatsapp screenshot alip koyduk. Video gorusmelerimiz den de screenshot lar koyduk dosyaya)

    2. l-134 belgesi embassy de ki randevu icin lazim. Bunun icin de once onaylanmayi bekleyeceksiniz USCIS tarafindan. Su an ortalama 14 ay suruyor onay almak. Sonra dosyanız NVC ye gidiyor ve ordan da embassy ye gonderiliyor. Yeterli geliriniz yoksa sponsor bulmaniz sart. Turk nisanlinizin mal varligi birsey ifade etmez.

    3. Sorun teskil etmez diye biliyorum.

    4. Butun formlarin guncel versiyonunu doldurmaniz gerekiyor. 129f icin de gecerli bu. Formlarin sag ust kosesinde gecerlilik tarihleri yaziyor. En guncel formu bulup doldurmaniz lazim.

    5. Çoğu embassy buna izin vermiyor. Nisanlinizin gorusmeye yalniz girmesi daha iyi.

    Umarım yardimci olabilmisimdir. Biz onayimizi daha dun aldik ve dosyamızi hazirladigimiz sekilde size yardimci olmaya calistim.

    Bu arada, evrak isi sadece bu asamada bitmiyor, embassy icin de nisanlinizin goturecegi bir suru evrak var.

    Son olarak sunu belirteyim, mutlaka USCIS a göndereceginiz dosyanin bastan sona iki adet fotokopisini alin. Biri sizde kalacak, digerini de nisanliniz interview da yanında goturecek embassy ye.


  • @arsnisa aşağıda ki arkadaşın cevaplarına katılıyorum. 3 numaralı sorunuz. Herhangi bir sorun teşkil etmez merak etmeyin. Güncel pasaportu zaten ds160 formunda belirtecek. Rahat olunuz.


  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Kendisi bundan önce kanada için öğrenci vizesine başvurmuştu ve danışmanlık aracılığı ile yapmıştı. Ben buraya yazmandan önce onlara sormuş ve sorun olabileceğini söylemiş görüştüğü kişi. Süreç esnasında pasaport değişimi sıkıntı yaratır demiş. Aklım karıştı böyle olunca

  • ⭐⭐

    @arsnisa sizde o halde erkek arkadaşınızın pasaportunu yenileyin. Bu uzun süren bir işlem değil


  • Evet yenileme işlemlerine başladık ondan sonra süreci başlatmaya karar verdik. Kafamızda soru işareti kalmasındansa garanti olması daha iyi olur 🙂 teşekkürler cevaplarınız için


  • Merhaba herkese, biz şubat ayında k1 vize başvurusunu yaptık ve bir hafta sonra para çekildi hesaptan fakat 6 ay geçmesine rağmen hiçbir şekilde dönüş olmamıştı. Arayıp sorduğumuzda da kaydınızı bulamıyoruz, dosyanıza ulaşamıyoruz demişlerdi. Daha yeni bir email geldi nişanlıma ve 3 ay önce posta gönderdiklerini ancak postanın adresten tekrar uscis e döndüğünü yazmışlar. Dosya uscis e döndükten 3 ay sonra email gönderiyorlar konuyla ilgili. Bu durumda bizim dosyamız henüz işleme alınmamış oluyor sanırım bilgisi olan var mı acaba?


  • @ipeksedaa geçmiş olsun çok. Nişanlınız tekrar arasın ve Tier 2 memurla görüşmek istediğini belirtsin. Belki daha detaylı bilgi alabilirsiniz.


  • K1 vize durumum 9 aydır AP sürecinde bekliyor daha ne kadar bekletecekler allah bilir umarım 1 eylül herkes için umut olur


  • @hakankar, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    K1 vize durumum 9 aydır AP sürecinde bekliyor daha ne kadar bekletecekler allah bilir umarım 1 eylül herkes için umut olur

    Bir Eylül’de ne olacak ki


  • Arkadaşlar şuan hangi ayı inceliyorlar, ben visa journey’den bakıyorum hala Haziran Mayıs. Böyle giderse süreç 16 aya mı çıkacak? Ya da ben mi yanlış yere bakıyorum


  • Arkadaşlar case number aldıktan sonra ready olması ne kadar sürüyor? Bir de randevuyu artık konsolosluk kendisi mi veriyor biz seçmiyor muyuz bilen var mı?


  • @shwannn ankarada yeni konsolosluk binası hizmete girecek burada sadece turist vizelerine bakılacak eski binada göçmen vizeleri ele alınacak AP süreçleri hızlana bilir


Benzer Başlıklar

  • 57
  • 114
  • 858
  • 1234
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum