[Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Merhaba. Ben de hala mulakat bekliyorum ve yaptiklarimi grupla da paylasmak istedim.
Amerika'da yasayan bir akrabam araciligiyla, bir senator benim adima federal sorgu yaptı ve Department of State'den cevap aldi. Maalesef yogunluk bahane gösterildi, cevap olumlu bir sonuca dönüşmedi.
Bunun uzerine Mandamus davasını arastirmaya basladim ve fiyatlarin yuksekligini gorunce amerikadaki akrabamdan avukat arastirmasini istedim. Texas'ta Turk bir avukatin bir suredir Mandamus uzerine calistigini ve olumlu sonuclar aldigini ogrendim. Avukatla gorustum ve sozlesmemi imzaladım. Normal fiyatın 6,500 dolar oldugunu soyledi ama, bana indirim ile 5,000 dolara bu davayi alcagini soyledi. Daha once DV icin Mandamus yapmadigini ama diger yesil kart turleri icin Mandamus yaptigini ve olumlu sonuçlar aldigini belirtti. Dava icin bir garanti yada basari yuzdesi vermedi ama ben en azindan denemek istedim son care olarak...
Bu tecrubemi grupla paylasmak istedim. Grubun bu konudaki kurallarinin ne oldugunu bilmedigim icin simdilik avukat ismi ve email paylasmiyorum. Eger uygunsa avukat ismi ve emaili paylasabilirim. Diger turlu direkt mesajdan da bu bilgiyi paylasabilirim. Iyi gunler herhese.
-
@necoyilmaz elbette paylaşabilirsiniz, hiçbir sakıncası yok.
yine de bunun sadece kendi tecrübeniz olduğunu lütfen belirtin, kimse bunu sizin bir öneriniz olduğunu düşünmesin.edit: dv için mandamus açmamış bir avukatın, dv süreçleri için nasıl bir argüman sunacağını lütfen kontrol edin. mali yılın bitişine çok az bir süre kaldı, dv sürecini anlayıp bunun üzerine bir dava açmaya çalışması sorun olabilir. lütfen süreçleri yakın takip edin, size bu tavsiyeyi vermek istiyorum.
-
@gucarslan Evet, kesinlikle bir oneri yada tavsiye degil. Sadece kendi cabalarimla denediğim bir şey.
Akrabam sürekli avukatla baglantili olacagini ve isi takip etcegini soyledi, umarım oyle olur. Tavsiyeniz icin cok tesekkur ederim.
-
Arkadaşlar merhaba. Şu an kolombiyadayım buraya trasnfer edeceğim dosyamı ama konsolosluk yasal olarak burada olduğumu kanıtlamam için tpurist stamp is insufficient diyor. Başka me gönderebilirim kanıtlamak için?
-
@snowwhite ülkeye girişte pasaportunuza basılı giriş damgalarının taranmış halini gönderebilirsiniz.
-
Merhaba,
dv22 excelinin en güncel halini incelediğimde Montevideo'dan mülakat alan arkadaşlar olmuş, onlarda aynı saraybosna örneği gibi mi(Türkiyeden direkt mail atıp mülakat günü verilmesi) mülakat alabildiler yoksa uruguaya giriş yaptıktan sonra orada olduğunu kanıtlayarak mı ? bilgilendir misiniz :)
-
@tohma31 giriş yaptıktan sonra mail atıp mülakat aldılar.
-
@snowwhite dosyanızı ankaradan talep ediyorsunuz değil mi? Ben de başka bir ülkeden olumlu yanıt aldım, ama süreci tam bilmiyorum. Ülkeye giriş yaptıktan sonra Ankaraya mı mail atıyoruz, bilgi verirseniz sevinirim.
-
@snrblm Taşımak istediğiniz konsolosluk dosyanızı isteyecek. Bu arada paylaşmak isterseniz hangi ülke ve yeni mi olumlu yanıt aldınız?
-
@necoyilmaz Davanızı 14 Ağustos’da açtınız sanırım değil mi?
-
@gucarslan Uğur bey merhaba - Şu davaya katılınabilir mi acaba? DV-2022 Bou Jabbour v. Blinken
-
@koc2022 ne yazık ki hayır.
dava dosyası mahkemeye sunulduktan sonra sadece davacı çıkartılabilir dosyadan, ekleme yapılamaz.
bireysel mandamus dava açmanız gerek dava istiyorsanız. -
@gucarslan Mandamus davası açmak istersek bu davayı 30 Eylül'e kadar mı açmak gerekiyor?
-
@koc2022 evet, elbette.
sonuçta süreciniz için bütün hamleleri mali yıl içinde yapmanız gerek. -
@gucarslan Teşekkürler.
-
her ne kadar her zaman umut dolu konuşmak istesem de, bugün güncel istatistiklere baktığımızda şuan Issued + Ready + AP + in Transit sayısi toplam 61.677 vize yapıyor. biliyorsunuz ki verilebilecektir vize sayisi maksimum 54.850 vize olabilir.
evet, verilmiş her mülakat vize alamayacak ama aradaki 6827 fazla vize ciddi bir fark. (61.677 - 54.850)
bu, özellikle AF ve AS'de çoğu mülakat almış kişiye vize kalmayacak demek.
bunu ne yazik ki baska şekillerde her zaman yaşıyoruz (DV2019 ve öncesinde)
ankara için bunun yaşanacağını hiç zannetmiyorum ama; özellikle AF'de çoğu kişi mülakat almış olsa bile vize alamayacak.
sad but true..

-
Merhaba Arkadaşlar,
Başvuru yerini Ankara yerine yurtdışı (mesela Saraybosna) olarak değiştirirsem mülakat şansım artar mı? Eğer öyleyse bu hamleyi nasıl yapabilirim?
-
Karti maryland eyaletine gelmis birisi var mi arkadaslar
Bu civarlarda adres belirtenler icin size kac gunde geldi
Tesekkurler
-
@Megatron bu sorunuz için forumda daha uygun konular var.
Örneğin;
https://yesilkartforum.com/forum/topic/436/green-card-teslim-suresi/61?page=4 -
@MuratA eğer yasal bir oturum, öğrencilik, çalışma izni vs. varsa bence Saraybosna'ya taşımanız mantıklı olabilir. Ama yerinizde olsam birkaç ay gözlemledikten sonra bu kararı veririm. Dv2022'de Saraybosna mülakatlarını çok iyi araştıran ve gerçekten hak eden arkadaşlarla birlikte, belli bir grubun belirlediği arkadaşlar alabildiler. Saraybosna daha sonra yazan yüzlerce kişiye (haliyle) mülakat vermedi. "Benim dosyamı kabul eder misiniz?" tarzında bir maile büyük ihtimalle cevap dahi dönmeyeceklerdir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum