Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

  • ⭐⭐⭐

    @Damla-Aslan Hayırlı uğurlu olsun.


  • Unganlar Sağlık Muayenesi Deneyimi;
    10.08.2022 tarihine 3 kişilik bir aile olarak 09:40/45/50 saatlerine randevu almıştık. Mülakat tarihimiz 12.09.2022 olmasına rağmen herhangi bir covide yakalanma veya muayene aşamasında bir aksaklık çıkması durumu için Ankara’da akrabamızında olmasından dolayı erken randevu aldık. Aracıyla gelenler için Unganlar binası tam yolun kenarında ve araç koyabilecek yer yok ancak önünden yola devam ederek hemen 100 mt ilerisinde sağdan girişte ücretli otopark mevcut. Muayenehane 4. Katta bulunuyor, 2 tane kapı mevcut bu kapılardan daire kapısı olana tıklatırsanız kapıyı içeriden açıyorlar. Bu arada doctorun internet sitesinde randevuların mülakat tarihinden en erken 1 ay önce alınması gerektiği yazıyor bizim randevumuz 2 günle bu kurala uymuyordu içeride sorduk 2 günün sorun olmadığını söylediler. İçeriye giriş yaptığımızda tek Türk ailenin biz olduğunu gördük çoğunluğu İranlı olmak üzere yaklaşık 28 kişi saydık. Gerekli evrakları Pasaport/DS260 confirmation sayfası/Covid aşı sertifikası/Daha önce yapılan aşıların dökümanlarını pasaportun içerisine yerleştirerek sizden teslim alıyorlar. Daha sonra sırasıyla önce kan alımı ve akciğer filmi için Düzen laboratuarına yönlendiriyorlar. Kan alımı için 5. Kata çıkılıyor buradan kan alımı ve akciğer filmi ödemesini yapıyorsunuz. Bizim kızımız 6 yaşında olduğu için ona bu iki işlem yapılmadı. Eşim ve benim için USD karşılığını hatırlamıyorum ama 1730 TL civarı kredi kartından ödeme yaptık. Daha sonra 3. kata akciğer filmi çekimi için indik burada da işimizi tamamladıktan sonra 4. kata tekrar çıkış yaptık. Tekrar sıra beklerken görevli bayan bana seslendi ve tekrar akciğer filmi çekilmem gerektiğini iletti. Bu durum beni oldukça panikletti çünkü akciğerlerimle ilgili bir sorun olduğunu düşündüm. Tekrar 3. Kata indim tekrar akciğer filmini çekildim oradaki yetkili beklememi istedi. Panik katsayım bu aşamadan sonra gerçekten tavan yaptı. Sonra bir sorun olmadığını ileterek 4. kata çıkabileceğimi söylediler. Sanırım akciğer filmi düzgün çıkmayabiliyor bu durumda tekrar çekiyorlar muayeneye gideceklerin böyle bir durumda paniklemesine sanırım gerek yok. Daha sonra aile olarak sırayla doktor Ungan’ın muayenehanesine alındık. Burada sadece iç çamaşırı kalacak şekilde hasta önlüğü giyilerek Dr. Ungan fiziksel muayene ve sorularına başlıyor. Hatırladıklarım; Sigara içiyor musun ? Alkollü araç kullandın mı ve ceza aldın mı ? Hiç Abd’de bulundun mu ? Psikolojik bir rahatsızlığın var mı ? Ameliyat oldun mu ? Bazı hastalıklar saydı geçirip geçirmediğimi sordu bu arada kolumdan 2 tane aşı yaptı. Eşime, bana ve kızımıza 2 şer tane aşı yapıldı,kızıma iki aşı yapılma sebebi 6 yaş aşısının eksik olması idi onun aşı kartını sağlık ocağından onaylatıp götürmüştük ve toplamda kredi kartı ile 17.600 TL civarı ödeme yaptık. O gün yaşadığım 2 kez akciğer filmi çektirme hadisesinden 5’e kadar biraz heyecanla bekledim ama şükür Unganlardan muayenenizde sorun görünüyor araması gelmedi.

  • ⭐⭐⭐

    @Scrower Hayırlı olsun. Umarım mutlu olursunuz.


  • @Programmer Teşekkürler darısı en kısa zamanda başınıza inş.

  • ⭐⭐⭐

    @Scrower Amin. Allah bu dileğinizi kabul etsin :)


  • Unganlar sağlık muayenesi randavumu covit riski olduğundan bir ay önceden aldım .
    11 Ağustos randavu saati 9:45 idi.sabah saat 9:00 da kapı açıldı içeri girdik .evrak tesliminden sonra beşinci kattaki düzen labaratuvar bölümüne çıktım işlemler yapıldı .oraya 851,72 TL ödeme yaptım .Kan alımı yapıldı daha sonra üçüncü katta akciğer film çekimi için idim.cok fazla beklemeden aldılar .Hemen Dr.Mehmet Ungan in kliniğine dördüncü kata çıkıp evraklarımi teslim ettim.Randavu saatim geldiğinde ben işlemleri bitirip doktor muayenesi için beklemeye basladim.Önumde dört kişi muayene oldu sonra beni aldılar .Muayene odasına alındığında kg ve boy ölçümü yapildi.Bir önlük verildi ve iç çamaşırı kalacak şekilde önlüğü giyip doktoru beklemeye basladim.Dr.Mehmet Ungan bir iki rutin soru sordu sonra tek bir aşı yaptı .Dışarı çıktığımda evraklarımi hazırlayıp ödeme için tekrar seslendiler .Ungan kliniğene ise 5587 TL ödeme yaptım.İsalemlerim bittiğinde saat 11:09 olmuştu .Ertesi gün saat 15:00 da gelip raporumu alabileceğimi söylediler .12 Ağustos tam saat 15:09 da kapidayim içeri girdiğimde kimse yoktu sadece sekreterler vardı .ismimi soykeyip kapalı zarfimi aldım ve hava alanına doğru yola çıktım .Çanakkale'ye gelmek için .Muayenede forumdan 3 kişiydik .Türk üç kişiydik.İran çoğunluktaydi. .Bir Afgan aile vardi benim görebildiğim .


  • 28 Temmuz 2022 Unganlar Deneyimim:

    Saat 9 gibi muayene olacağım yerin yakınlarına gelmiştim. Unganların girişindeki kafede su ve soda içtikten sonra 09:30 gibi yukarı çıktım. Muayene saatim 09:45ti. Bekleme salonunda bekledikten sonra 4. katta belgeleri verdim. Kan alımı için hemşire beni çağırdı ve kan verdim. Sonra film çekildim ve geriye muayene olmak kaldı. Muayene için odaya yönlendirdiler. Hemşire boy ve kilo ölçümü yaptı. Doktorun gelmesi biraz uzun sürdü. 25 dakika kadar beklemişimdir. Sonrasında doktor geldi muayene etti. Muayene sohbet havasındaydı. Çok ayrıntılı sorular sormadı. Beklediğimden daha kolay geçti. Muayenenin sonunda aşı yaptı. Benim geçmişte yapılan aşılarla ilgili belgem yoktu. Bütün aşıları yaptılar. Makbuza baktığımda x4 aşı yazıyor. Bütün ödemeleri kredi kartımla yaptım. Çıkarken neye ne kadar ödediğimi merak ettiğimi söyledim. Normalde makbuzu gönderiyorlar mı bilmiyorum ama ben makbuzu mail adresime göndermelerini rica ettim. Toplamda 5559 TL ödemiştim.29 Temmuz günü tam 16:00da sonuçları almaya gittim ve sorunsuz bir şekilde sonuçları aldım. Genel olarak benim Unganlar deneyimim sorunsuz ve rahat geçti.

    01 Ağustos 2022 Mülakat Deneyimim:

    31 Temmuz akşamı saat 22:00 İstanbuldan arabayla yola çıktım. 1 Ağustos sabah 5 gibi konsolosluğun ordaydım. Sonrasında kahvaltı yapmaya gittim, geri geldiğimde 7 olmuştu. Giriş yapacağım kapıyı öğrendim, kapıdaki görevlilere kaç gibi gelmem gerektiğini sordum. Mülakat saatim 08:15ti. 07:45te konsolosluğun kapısında sıraya girdim. Bütün eşyalarımı arabada bırakmıştım, elimde sadece gerekli evrakların olduğu şeffaf dosya vardı.15-20 dakika kadar sırada bekledikten sonra güvenlik görevlisi benimle birlikte 7-8 kişiyi içeri aldı. Güvenlik kontrollerinden sonra içeri geçtik. Salona girişte güncel pasaportum alınıp kayıt yapıldı. Numaram ilk yandığında gittiğim gişede 330 doları nakit olarak ödedim ve pasaportumu teslim ettim. Sonra tekrar beklemeye başladım. Numaram ikinci kez yandığında belgelerimi teslim etmek için gişeye gittim.

    -Adli sicil kaydı
    -Diploma ve fotokopisi
    -Askerlik belgesi
    -Nüfus kayıt belgesi
    -Eski pasaportum (içinde geçerli abd vizesi mevcut)
    -Banka hesap dökümü

    Bu belgeleri teslim ettikten sonra sıra numaram üçüncü kez yandı. Gişedeki bayan mülakatı hangi dilde yapmak istediğimi sordu. İngilizce yapabiliriz ama Türkçe yaparsak kendimi daha rahat hissederim dedim. Tamam sorun değil İngilizce yapmak zorunda değiliz dedi. Ben tekrar yerime geçtim ve 10 dakika sonra sıra numaram dördüncü kez yandı. Gişeye gittiğimde çekik gözlü bi görevli vardı. İlk olarak parmak izimi aldı. Biraz Türkçe konuştuktan sonra seni anlamıyorum İngilizce konuşalım dedi. Ben de sorun yok tamam dedim. Sonra konuşmaya İngilizce devam ettik. Burda ne iş yapıyorsun, orada nereye gideceksin gibi sorular sordu. Dolar hesabımdaki hesap hareketlerinden birini işaretleyip onu gösterdi. Bu para nerde geldi diye sordu. Ocak ayında yapılmış 15000 dolarlık, hesabıma yapılmış transfer işlemiydi. Diğer bankadan gönderdiğimi, paranın bana ait olduğunu, sadece bu banka hesabına aktarmış olduğumu söyledim. Tamam dedi. Bankadan aldığım varlık dökümüne hiç bakmadı bile. Sadece dolar hesabının dökümüne baktı. Sonra tamam vizen onaylandı dedi. Teşekkür ettim ve eski pasaportumu bana geri vermesi gerektiğini söyledim. Onda sadece vizem var onu iptal edip bana geri vereceksiniz galiba dedim. Eski pasaportumu açtı vizenin olduğu sayfaya cancelled mührünü bastı bana geri verdi. Benim mülakat deneyimim sorunsuz geçti diyebilirim. Belgelerle ilgili de sorun yaşamadım. Bütün belgeleri e-devlet üzerinden aldım.


  • @ercncbc Tebrikler, yeni hayatınızda mutluluklar.

  • ⭐⭐

    @ercncbc Tebrikler Yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @Aisk tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.


  • @donmezhamdu sadece size teslim edilir, başkası alamaz.


  • @bezelye tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    sonraki süreçte de bol şans diliyorum.


  • @gwulfth tebrikler, vizeniz hayırlı olsun.
    sonraki süreçte de bol şans diliyorum, yolunuz açık olsun.


  • @eynar gözünüz aydın, tebrikler.
    abd'daki hayatınızda sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.
    yolunuz da bahtınız da açık olsun.


  • @Bilgehan-Bulut gözünüz aydın, tebrikler.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.


  • @donmezhamdu bu dönemde özellikle almanya'dan kesinlikle transit uçuş tavsiye etmiyorum.
    giden bütün arkadaşlarımız grevler sebebiyle valizlerine ulaşamadı.
    halen de valizleri 1 ay geçmesine rağmen gelmiyor.
    bu çoğu avrupa ülkesinde ne yazık ki böyle.


  • @egoshiva, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhaba,

    Öncellikle forumdaki ve özellikle green card süreciyle ilgili bütün bilgilendirici paylaşımlar için çok teşekkürler. Bizim vize sürecimizde fazlasıyla yardımı oldu.

    Sorum şu ki, bugün itibarı ile vize basılı pasaportlarımız aldık ve benim vizemde şöyle bir annonation var "Class A or B Req. ATTN. of US PHS at POE".

    Vizem 6 aylık ve sağlık raporu sürecinde de Dr. Ungan herhangi bir sıkıntı olmadığını (türberküloz vs) söylemişti sadece daha önce sarkoidoz geçirdiğimi ben belirtmiştim.

    Annonationın tam olarak ne anlama geldiği ile ilgili tatmin edici bir açıklamayı internette bulamadım, acaba forumda bunun ne anlama geldiğini bilen veya daha önce bu annonationı almış olan var mı?

    Şimdiden yardımlar için teşekkürler.

    ilgili açıklama abd'ye girişiniz için hiçbir sorun teşkil etmiyor.
    bu türk vatandaşları için sadece aşılar hakkında bir tanım, bu konuda içiniz rahat olsun.
    iyi yolculuklar.


  • @buzzy tebrikler, gözünüz aydın.
    abd'deki hayatınızda bol şans diliyorum.
    yolunuz açık olsun.


  • @clubhasankara bu vize süreci için kullanılan bütün evraklarda yazar.
    sadece size özel değil, merak etmeyin.


  • @10ursay

    Merhaba nasılsınız ?

    Daha önce de yazmıştım ama bana herhanghi bir mail gelmedi. Sizce bu normal midir ?

    Konu ile alakalı tecrübeli yorumlarınızı bekliyorum.


Benzer Başlıklar

  • DV2026 Mülakat Deneyimleri

    1.10.2026 00:00 tarihine kadar sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    772
    1
    10 Oy
    772 İleti
    90k Bakış
    Peyk74P
    @onursvr Tahmin ediyorum sadece anneden onay almak isteyeceklerdir. Resmi yazılı belge ya da sözlü onay.
  • 40 Oy
    12k İleti
    685k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili aşamalar için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel Green Card lotosu aşamaları başlığını kullanmalısınız.
  • Green card kazandıktan sonrası

    Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • i-751 basvurusu (kosullu Green Card'in kosulunu kaldirmak)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler evlilik green card i-751
    226
    0 Oy
    226 İleti
    16k Bakış
    yigit mert celikY
    Merhabalar I-751 formunu doldurdum ve receipt aldim kendim tir soforuyum ve cdl yenilemek icin dmv ye gittigimde mektupla beraber kabul etmediler benden 10 yillik green cardin physical kart halini istediler, tek isim bu bunu cozmenin bi yolu yok mu?
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.2k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum