Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @SUAT-GUNAY teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐

    @SUAT-GUNAY Eşitlik ilkesi doğrudur. Saygı duyarım. Yazdıklarımdan altta kalanın canı çıksın, parası yoksa ölsün gibi bir anlam çıkmasın, ben empati yapabilen ve vicdan sahibi biri olduğumu düşünüyorum. Kendim de zengin bir aileden gelmedim, tabiri caizse tırnaklarımla kazıdım resmen. Bir imkanım olsaydı herkesi kurtarmak isterdim. Siz de biliyorsunuz ki bu maalesef mümkün değil. Vurgulamak istediğim konu 2000₺ bulacak durumunuz ve çevreniz yoksa muayene+konsolosluk+yol masrafları ve Amerika'da başlamak için en az 10000$ gereken göçmenlik için parayı nereden getirebilir ? Bunun örneğini yakın çevremde gördüğüm için bu durum bana pek doğru gelmiyor. Bu örnekteki arkadaşımız benden duyduğu için yanımızdan ayrılınca başka bir arkadaşın evine gitmiş , onun bilgisayarı üzerinden başvuru yapmış. İlk başvurusunda da GC çıktı. Sonra gelip bana anlattı, ne yapacağım diye sordu. Her şeyi anlattım. Sonuç: Ben bu parayı bulamam dedi ve gitmekten vazgeçtim dedi. İşte size eşitlik ilkesi.
    Ülkemizin kanayan bürokratik yaraları maalesef çok fazla. Pasaportun bu sorun olması konusundaki fikrinize katılıyorum. Gayri ciddi olanlar için nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum. Ama bu 100$ ücret fikrimce vazgeçirecektir. Yorumunuz için teşekkür ederim. Her ne kadar dedikleriniz doğru olsa da ülke ve dünya gerçekleri bu şekilde.


  • pasaport şartı umarım kalkmaz,yoksa bu ukrayna savaşı ile ukrayna bölgesinden ve ülkemizdeki krizden sebep başvuran çok katlanacak


  • bu arada durumlar ne alemde 😃 forumda benim başvurumdan sonra gören onlarca lise öğrencisi olacak ki lise okuyup başvuran sayısı baya artıyor.ben 11. sınıf ilken büyük uğraş riskini alıp başvurdum çıkmadı bu sene 12 oldum çıkarsam normal talihliden farkım olmayacak inşallah bu sene nasip olur da kolaylıkla gidebilirim


  • @OrlandoGücü orlando taraftarı nereden oluyoruz yazın bol bol amerika araştırma fırsatım oldu ve en mantıklı yerlerden biri fl orlando geldi NY eyaletlerine nazaran


  • Selam arkadaşlar $100 da kalmış gibiyiz... @kartalveat senin artış biraz havada kaldı galiba. 😃
    Arkadaşların dediği gibi bu sene başvuruda artışın yüksek olacağı belli Türkiye den. Herkes için bol şans.

  • ⭐⭐⭐

    2023 mülakatları dağıtılmaya başlandığına göre 2022 devri resmî olmadan sona ermiş gibi gözüküyor. 2024 DV başvuru süreci de yakın bir zamanda başlayacak..

  • ⭐⭐

    Ülkenin hali o kadar kötü ki üstüne bu sene bir de pasaport şartı da kalkarsa kesinlikle rekor bir başvuru bekliyorum. Hani resmiyeti geçtim insanlar gemileri yakıp Meksika üzerinden sınırı üzerinden ABD’ye kaçak geçmeye başlamış. Gerçekten büyük bir çoğunluk bir şekilde kapağı batıya atıp hayatımı kurtarayım derdinde.

    Green card’a gelirsek bakalım o kadar başvuru arasından bizim şansımız tutacak mı? Gerçi talihlilerin de randevu alamadığını görüyorum onlar adına da üzülüyorum. Bana çıksa ve sonra randevu alamadan hayallerim suya düşse ne kadar üzülürüm anlatamam. Çıkmamasına artık alıştık ama çıkmışken gidememek çok üzücü olur.

    Herkese iyi şanslar dilerim umarım Amerika bizim için bir hayal olarak kalmaz.

  • ⭐⭐

    Önceden çekiliş için çok fazla umut bağlardım. Sanki yüzde yüz çıkacakmış gibi fakat artık tamamen aklımdan çıkarıyorum bunu. Çıkmayacakmış gibi hayatıma devam ediyorum. Yüksek lisans, formasyon vs. Önceliğim burada ki yaşantımı güzelleştirmek fakat olurda çıkarsa bu bana çok büyük sürpriz olur. Bence herkes bu şekilde bakmalı çekilişe. Sonu büyük bir hayal kırıklığı olabiliyor maalesef.

  • ⭐⭐⭐

    Bu sene 2. kez başvuracağım ama ben de ne de olsa çıkmaz diyenler kervanına katılmış bulunuyorum 🙂 çıkarsa da büyük bir sürpriz olacak. Size tavsiyem illa Amerika’ya yerleşmek istiyorum diyorsanız diğer yasal yolları da araştırın👍🏻

  • ⭐⭐

    2024 e basvurmak ve sonucu ogrenmek icin laptop aldim ins seneye elden cikarmak nasip olur cunku yol gurbet 🙂

  • ⭐⭐⭐

    Heralde forumda yaşlancaz, ama hayallerden vazgeçmek yok 🎉

  • ⭐⭐⭐

    @celica Hayırlı olsun. Dilediğiniz sonucu görürsünüz inşallah. Bu arada notebooku İngilizce öğrenmek için de kullanın. Baya vakit var çünkü. Ayrica mesleğiniz ile ilgili araştırmalar yapın. Varsa eksikleriniz onları tamamlaya çalışın.


  • @celica 2024'te kazanın da en büyük derdiniz bilgisayarı satmak olsun 🙂 15 aydır doğru düzgün alışveriş bile yapmadım. Hani pahalılığı geçtim, bir mont alırsınız; ABD'ye giderken valize ekstra yük olur. Böyle birçok şeyi erteledim ve ertelediğimle kaldım.

  • ⭐⭐⭐

    @Hyller Yaşlanma kısmı durdurabileceğimiz birşey değil ama umarım yaşlanacağımız yeri değiştirebiliriz. Bu arada forumda inşallah başarılarımızı ve mutluluklarimizi, tatlı telaşlarimizi paylaşırız.

  • ⭐⭐⭐

    @Programmer, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @Hyller Yaşlanma kısmı durdurabileceğimiz birşey değil ama umarım yaşlanacağımız yeri değiştirebiliriz. Bu arada forumda inşallah başarılarımızı ve mutluluklarimizi, tatlı telaşlarimizi paylaşırız.

    İnşallah, zaten en büyük amaç hayallerimizi gerçekleştirip tüm foruma yol açabilmek. Hayalimiz hayallere yol olsun 🙏 @Programmer


  • Bir an önce şu basvuru süreci baslasinda basvuralarim artık ve şu green card basvurulari keşke 6 ayda bir olsaydı..


  • @yenihayaletadam, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    @GriinKart, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

    Foruma 2018'de kayıt olmuştum takip ediyordum uzun zamandır, ilk defa 2023'e başvurabildim ama seçilmedim, bu sene olur ümidiyle beklemedeyim bakalım 2024 güzel şeyler getirir umarım bana.

    Hocam inşAllah olur da yine de siz çok umut bağlamayın. Ben 2023 de çok umut bağlamıştım o yüzden diyorum olmayınca çok üzülüyor insan. Olursa olur olmazsa olmaz kafasında olmanız daha sağlıklı olacaktır.

    Çok haklısınız hocam, ben zaten başvuruyorum unutuyorum açıklanma dönemi yaklaşınca hatırlıyorum. Hayatımı oraya gidecekmiş gibi değil, TR'de yaşamaya devam edecekmiş gibi kurguluyorum. Olursa nasip olmazsa da sağlık olsun 🙂


  • @charon bu arada sende mi bu sektördesin?

  • ⭐⭐

    @Programmer kesinlikle haklisiniz, uygulayacagim bakalim


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

153
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum