DV2024 Sohbet Odası
-
@Programmer, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası
@kartalveat O zaman rest ! :)
Bu sadece aramızdaki bir sohbet. Hayalcilik değil de bu iş daha önce yazdığımız gibi, gitmeyeceği halde başvuran vb. durumlardan dolayı bu saçmalıkların önüne geçilmesi için yaptığımız bir konuşmadır. Yoksa burası resmi bir kurum değil, buradaki taleplerimizi de Amerika görmüyor sonuçta. Bunun da bilincindeyiz.Bu dediklerinizin farkında olduğumu bildiğimin farkındasınız sanırım .:winking_face:
Maksat muhabbet olsun. -
burada yazılan başvuru ücret temennileri boşa hayalcilikten öteye gitmeyecektir.
Bu cümleniz bana bunun bir muhabbet olduğunu anlamadığınızı düşünmeme sebep oldu. Sanırım sitemde bulunmuşsunuz.
Buradaki konuşmalar yüz yüze olmayınca bazen verilen cevaplar sert bir cevap olarak algılanıyor. Çünkü yüz yüze yapılan konuşmalarda mimikler ve ses tonu cümlenin ne anlam taşıdığını az çok anlatır. Yoksa yazdıklarımız evet muhabbetten öte değildir. -
@Programmer
bence "pasaport çıkaracak maddi gücü olmayan adam Amerika'ya gitmek istiyor" yaklaşımı doğru değil, tekrar ediyorum bana göre.ülkenin durumu malum, insanlar evine yiyecek ekmek götüremiyorken, ne olacağı belirsiz, çıkma ihtimali düşük bir şey için yaklaşık 2000 TL ver(e)memek. Bir nevi, piyango alacak bileti olmayan Anadolu'nun izbe bir yerindeki insanı düşünün. Piyango çıkarsa, gidip parayı alabilecektir. Aynı şekilde GC de öyle. Çıktıktan sonra ne yapıp edip, masrafları karşılayacak, kendisinin ve belki ailesinin hayatını kurtarma şansını elde etmek için gereğini yapacaktır.
(ciddiyetsiz başvurular, çıksa da gitmeyecek olan tipleri ayrı tutuyorum)Kaldı ki aslında en önemli noktayı kaçırıyoruz. Pasaport olayı sadece bizim gibi geri kalmış, ya da refah düzeyi düşük ülkeler için sorun. o kadar masrafa katlanmak, hayatı idame ettirecek bazı şeyleri kısmak demek bir çok insan için. Ama yoksul ülkeler de dahil, dünyada bir çok ülke vatandaşı için pasaport çıkarmak sorun değil. Bir bizde ve bizim gibi bir kaç ülkede. E yetkililer de bize kıllık olsun diye yapmıyorlar bu işi. Eşitlik ilkesi, daha doğrusu GC şartlarına pasaport talebi uymadığı için (ve pasaport alması mümkün olamayanlar için)geri adım attılar. Olayın bizimle ilgisi yok, bizim sorunumuz o inanın, başka kimsenin değil bir iki istisna daha dışında.
Benim düşüncemdir elbette. Zira pasaport olayından çok, bu "gayri ciddi" başvuruların önüne geçilmesini sağlayacak bir düzenleme en makul olanı. Lakin kaldı ki, kazanıp da gitmeyenlerin yerine zaten yedekler var, yani herhangi bir kayıp olmuyor kazanma ihtimalinin düşmesi dışında (ki evet asıl önemli olan da bu).
-
Pasaport şartı kalktı mı ?
-
@emirgenco kalktı deniyor, mahkemeden de gelen bilgiler o yönde ama resmi olarak kılavuz yayımlanınca netleşir.
-
@SUAT-GUNAY teşekkür ederim
-
@SUAT-GUNAY Eşitlik ilkesi doğrudur. Saygı duyarım. Yazdıklarımdan altta kalanın canı çıksın, parası yoksa ölsün gibi bir anlam çıkmasın, ben empati yapabilen ve vicdan sahibi biri olduğumu düşünüyorum. Kendim de zengin bir aileden gelmedim, tabiri caizse tırnaklarımla kazıdım resmen. Bir imkanım olsaydı herkesi kurtarmak isterdim. Siz de biliyorsunuz ki bu maalesef mümkün değil. Vurgulamak istediğim konu 2000₺ bulacak durumunuz ve çevreniz yoksa muayene+konsolosluk+yol masrafları ve Amerika'da başlamak için en az 10000$ gereken göçmenlik için parayı nereden getirebilir ? Bunun örneğini yakın çevremde gördüğüm için bu durum bana pek doğru gelmiyor. Bu örnekteki arkadaşımız benden duyduğu için yanımızdan ayrılınca başka bir arkadaşın evine gitmiş , onun bilgisayarı üzerinden başvuru yapmış. İlk başvurusunda da GC çıktı. Sonra gelip bana anlattı, ne yapacağım diye sordu. Her şeyi anlattım. Sonuç: Ben bu parayı bulamam dedi ve gitmekten vazgeçtim dedi. İşte size eşitlik ilkesi.
Ülkemizin kanayan bürokratik yaraları maalesef çok fazla. Pasaportun bu sorun olması konusundaki fikrinize katılıyorum. Gayri ciddi olanlar için nasıl bir çözüm bulunur bilemiyorum. Ama bu 100$ ücret fikrimce vazgeçirecektir. Yorumunuz için teşekkür ederim. Her ne kadar dedikleriniz doğru olsa da ülke ve dünya gerçekleri bu şekilde. -
pasaport şartı umarım kalkmaz,yoksa bu ukrayna savaşı ile ukrayna bölgesinden ve ülkemizdeki krizden sebep başvuran çok katlanacak
-
bu arada durumlar ne alemde :D forumda benim başvurumdan sonra gören onlarca lise öğrencisi olacak ki lise okuyup başvuran sayısı baya artıyor.ben 11. sınıf ilken büyük uğraş riskini alıp başvurdum çıkmadı bu sene 12 oldum çıkarsam normal talihliden farkım olmayacak inşallah bu sene nasip olur da kolaylıkla gidebilirim
-
@OrlandoGücü orlando taraftarı nereden oluyoruz yazın bol bol amerika araştırma fırsatım oldu ve en mantıklı yerlerden biri fl orlando geldi NY eyaletlerine nazaran
-
Selam arkadaşlar $100 da kalmış gibiyiz... @kartalveat senin artış biraz havada kaldı galiba. :D
Arkadaşların dediği gibi bu sene başvuruda artışın yüksek olacağı belli Türkiye den. Herkes için bol şans. -
2023 mülakatları dağıtılmaya başlandığına göre 2022 devri resmî olmadan sona ermiş gibi gözüküyor. 2024 DV başvuru süreci de yakın bir zamanda başlayacak..
-
Ülkenin hali o kadar kötü ki üstüne bu sene bir de pasaport şartı da kalkarsa kesinlikle rekor bir başvuru bekliyorum. Hani resmiyeti geçtim insanlar gemileri yakıp Meksika üzerinden sınırı üzerinden ABD’ye kaçak geçmeye başlamış. Gerçekten büyük bir çoğunluk bir şekilde kapağı batıya atıp hayatımı kurtarayım derdinde.
Green card’a gelirsek bakalım o kadar başvuru arasından bizim şansımız tutacak mı? Gerçi talihlilerin de randevu alamadığını görüyorum onlar adına da üzülüyorum. Bana çıksa ve sonra randevu alamadan hayallerim suya düşse ne kadar üzülürüm anlatamam. Çıkmamasına artık alıştık ama çıkmışken gidememek çok üzücü olur.
Herkese iyi şanslar dilerim umarım Amerika bizim için bir hayal olarak kalmaz.
-
Önceden çekiliş için çok fazla umut bağlardım. Sanki yüzde yüz çıkacakmış gibi fakat artık tamamen aklımdan çıkarıyorum bunu. Çıkmayacakmış gibi hayatıma devam ediyorum. Yüksek lisans, formasyon vs. Önceliğim burada ki yaşantımı güzelleştirmek fakat olurda çıkarsa bu bana çok büyük sürpriz olur. Bence herkes bu şekilde bakmalı çekilişe. Sonu büyük bir hayal kırıklığı olabiliyor maalesef.
-
Bu sene 2. kez başvuracağım ama ben de ne de olsa çıkmaz diyenler kervanına katılmış bulunuyorum 🙂 çıkarsa da büyük bir sürpriz olacak. Size tavsiyem illa Amerika’ya yerleşmek istiyorum diyorsanız diğer yasal yolları da araştırın👍🏻
-
2024 e basvurmak ve sonucu ogrenmek icin laptop aldim ins seneye elden cikarmak nasip olur cunku yol gurbet :)
-
Heralde forumda yaşlancaz, ama hayallerden vazgeçmek yok 🎉
-
@celica Hayırlı olsun. Dilediğiniz sonucu görürsünüz inşallah. Bu arada notebooku İngilizce öğrenmek için de kullanın. Baya vakit var çünkü. Ayrica mesleğiniz ile ilgili araştırmalar yapın. Varsa eksikleriniz onları tamamlaya çalışın.
-
@celica 2024'te kazanın da en büyük derdiniz bilgisayarı satmak olsun :) 15 aydır doğru düzgün alışveriş bile yapmadım. Hani pahalılığı geçtim, bir mont alırsınız; ABD'ye giderken valize ekstra yük olur. Böyle birçok şeyi erteledim ve ertelediğimle kaldım.
-
@Hyller Yaşlanma kısmı durdurabileceğimiz birşey değil ama umarım yaşlanacağımız yeri değiştirebiliriz. Bu arada forumda inşallah başarılarımızı ve mutluluklarimizi, tatlı telaşlarimizi paylaşırız.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
40
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu535.0k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum
